רואים עולם, בזהירות

• פותח הנושא 1L
  • פורסם בתאריך

1L

New member
רואים עולם, בזהירות

"רואים עולם, בזהירות" כתבתו של משה רונן בסיועו של חיליק מגנוס המתפרסמת בYnet אודות כמה נקודות שכדאי לקחת בחשבון בטיול תרמילאים כדי להמנע מצרות מיותרות. ישנה בכתבה לפחות נקודה אחת שהייתי שמח לשמוע לגביה מבעלי נסיון: "מגנוס מזהיר חד-משמעית: אל תטיילו בארצות העולם השלישי לבד - ואפילו לא בזוגות." אני בהחלט מבין ושותף לדיעה המוצגת בהמשך הפסקה אשר נוגעת למצב חירום בזמן טרק אבל למעט הנקודה הספציפית, אתם חושבים שאכן מדובר בבעיה? מנסיוני (אמנם לא ממש במדינות עולם שלישי) יש משהו מאוד מיוחד בטיול לבד, חוויה שונה לחלוטין. מה דעתכם?

sitvaniyot

New member
רואים עולם.. ודוקא לבד...

כל מילה של חיליק בסלע, הוא מדבר מנסיונו העשיר באיסוף החלומות המנופצים של החברים שלנו. מה לעשות, ישראלי הוא מי שבטוח שיהיה בסדר, ומי שמחפש מקומות שאף אחד לא היה בהם קודם, וזה מי שיכבוש שביל חדש. אחרי לבנון והגדה הכל קטן עלינו. מה יותר גרוע מלהתפוצץ בדיזנגוף סנטר. מה כבר יכול לקרות? מקסימום חויה!! אז לי יש כלל ברזל: לא עושה שום דבר שימנע ממני לחזור הביתה ולהראות את התמונות לחברה. מה שיקנאו. בקשר לנשים מטיילות לבד, התיחסתי לבלוג שלי. כנסו אליו. יש שם גם דיון בטיול לבד.

sela v

New member
טיול לבד

הוא נותן דוגמא לגבי טרק, שאם מישהו נפצע אז אחד נשאר עם הפצוע, והשני הולך לקרא לעזרה. זה גם די הגיוני אם תעשה טרק באזור מבודד, וזה לא משנה אם זה עולם שלישי או מדינה מערבית, ואתה היחידי במרחק הליכה של כמה שעות מנקודה שבה אפשר לקרא לעזרה, באמת זה הגיוני ההצעה הזו אם יש קליטה בסלולרי אז אני חושב שנקודה זו מתבטלת, הבעיה שסלולרי רגיל לא עובד במקומות נידחים. אני חושב פשוט שמי שערך את הכתבה, וארגן את זה ל-10 נקודות, פשוט שינה את דבריו של חיליק.

טיול לבד

אני בעד! ברור שלא לצאת למסלולים לבד, כמו שנאמר בלי שום קשר אם זה בארץ או בכל מקום אחר, אבל מנסיוני אין שום מניעה להסתובב בעולם לבד. אם אני לבד במקום מרוחק אן עם עוד שלושה חברים ועשרים מקומיים יחליטו להרע לנו, אז גם אם נהיה חמישה, לא ממש יעזור לנו. צריך לדעת להיזהר ומומלץ מאוד גם שהמזל יהיה לצידנו.

thewhiteknight

New member
טיול לבד, אני בעד...

אני טיילתי לבד במשך 8 חודשים, אבל אף פעם לא הייתי ממש לבד. יוצאים לטרקים ופעילויות אך ורק אם עוד אנשים, לא לבד. אבל את הטיול עצמו, לעשות לבד, זה הכי טוב מבחינתי.

natyh

New member
מאד בומבסטי

וגם לגבי בוליביה עכשיו למיטב הבנתי ונסיוני אין שום בעיה לטייל בבוליביה כרגע ואפילו לבד . אומר עוד משהו את האינפורמציה שלפיה חיליק עבד בדרום אמריקה הוא קיבל ממני בשנת 1995 : מסלולים גסט האוסים אנשי קשר וכולי . אבל צריך להבין משהו שנקרא תופעת הגל ולהלן דוגמא להמחשה : אני זוכר היטיב כשחזרתי בשנת 1987 ממסע על גב ההר מקוזקו דרך אייקוצו והואנקיו בשיא ההיסטריה של ההתרגשות מהטירור של הסנדרו לומינוזו הנתיב הזוהר בעברית בשגריחרות היו מספר מטיילים זועמים שדרשו שיסבירו להם היכן מותר ואסור לנסוע! ... מדוע הם שמעו בעיתונים וקבלו ממשרד החוץ אזהרות ונלחצו שאל את חיבר שמתאר יפה את התופעה ... למעשה אי אפשר לדעת מה בדיוק קורה ובודאי לא הקב"ט המקומי, רק המקומיים יודעים וזהו חוש שניתן לפתח עם הניסיון ורק איתו . לא צריך להבין מכך כי מטייל בודד : יעני רבק אני הייתי בצבא ואראה להם מזהההה שיתפוס מפה ויתחיל לתזז על ההרים לבד ההיפך : תגיע לכפר מקומי ושאל , אולי תשכור מדריך , ברר מה המסלול וכולי , נראה לי שלא קרה כמעט שלא נעזרתי במקומיים , בטיולים או בטרקים : השיא היה מהוארז לאלפא מאיו בייס קמפ : 4 חמורים , 5 סוסים , שני חמרים וכל זאת רק לחמישה אנשים לאחד הטרקים הכי קשים ביבשת ובכלל ועל סמך הניסיון ולמרות שהחברים: גלעד, חן, צור, ונמרוד התנגדו לדרישה להוסיף חמר בתחילה הם נוכחו לבסוף כי הכל היה חיוני להצלחה האדירה של הטיול הזה . ואפרופו הפינוי מבוליביה: בשפה המקצועית זה נקרא טעות על טעות , קודם ביטלו את השגרירות במדינה הזו ראו שירשור ארוך בעבר וביקורת שלי על הטעות הזו , ועכשיו כדי להסתיר את הטעות פשוט מפנים כי אין מי שידאג למטיילים במקרה ויקרה משהו . בסלנג הצבאי כסת"ח , ועדיין אני טוען כי בבוליביה ההתנגדות למשטר היא אינה בדרגה של פגיעה באזרחים זרים , זו לא קולומביה , אבל זו דרום אמריקה ואם אתה לא מכיר ומבין את השפה כדאי שתראה את הסרט (אליו הזמנתי את כולם כל הפורום ושוב חוץ מיובל אף אחד לא בא ): דרום אמריקה באופנוע שמתאר יפה את חבל הארץ או אם תרצה חבית אבק השריפה הזו : ומי שיושב על לוע של הר געש שידע שכל יום הוא עשוי להתפרץ ובינתיים ... בינתיים חיים את הרגע : וכל שנה יש קרנבל .... ולהלן המדריך לעולם השלישי על רגל אחת . נתי

jeshu

New member
אני בהחלט בעד לטיייל לבד לרוב הבעיות שהוזכרו שם לא יעזור לטייל בקבוצה. מה שכן הוא צודק בנוגע להתייחסות שלו להכליכות רגליות ארוכות שבהן רצוי לטייל לפחות בזוג או שלישיה. מצד שני לא חסרים מסלולים שאפשר לללכת עליהם לבד כי יש עליהם עוד כל כך הרבה מטיילים אחרים.

למעלה