רואים סדר בהסדר...

רואים סדר בהסדר...

הסדרי ראי'ה, סעיף בלתי נמנע בהסכם הגירושין,למי שיש ילדים.
איך מתבצעים ההסדרים אצלכם {יום חול,שבתות וחגים}???
האם אתם משתמשים או השתמשתם באי-הבאת הילדים כאקט מלחמתי??? אם כן,בעקבות מה???
הוא בא לראות/לקחת את הילדים??? בזמן או באיחור???
הילדים שמחים לקראתו ורוצים ללכת??? ואם לא,מהי תגובתכם???
שינויים: +הוא מבקש שינוי ביום/בשבת מהי תגובתכם: -באופן קבוע... -באופן חד פעמי... +אתם מבקשים שינוי ביום/בשבת מהי תגובתו: -באופן קבוע... -באופן חד פעמי...
תגובותיכם חשובות לי ולכן אשמח לקבל את תשובת כולם. גברים ונשים.

touti

New member
אנסה לענות אם כי אני ממש לא מודל בעניין

איך מתבצעים ההסדרים? אני מבקשת שיקח, יכול לוקח לא יכול לא לוקח או שהילדים מתקשרים לבקש וכנ"ל יכול לוקח לא יכול לא לוקח מעולם לא השתמשתי בילדים כאקט מלחמתי ולעולם לא אשתמש. כשבא לקחת את הילדים בד"כ לא בזמן. הילדים לא תמיד שמחים לקראתו, אך אני מסבירה להם כמה שזה חשוב ללכת ולהיות במחיצתו ובמקביל עושה פעולת הסברה גם עליו כמה שזה חשוב שהילדים איתו. אם הוא מבקש שינויים אני בד:כ גמישה. כשאני מבקשת-הוא משתדל.

ציפי81

New member
כזכור אצלי הם לא ממש מתקיימים

כי הוא בחו"ל. אבל בפסח הוא אמור לקבל אותם למחצית החג, וביקש לקבל יותר בגלל שאחר כך שוב לא יראה אותם להרבה זמן... הסכמתי. זו טובת הבנות שתהיינה איתו כמה שיותר, למרות שיהיה לי עצוב החג בלעדיהן

הסטנדרט המקובל....

2 פגישות באמצע שבוע של כ 3 שעות כל אחת. כל שבת שניה. חגים שניתנים לחלוקה, כמו חנוכה פסח סוכות חצי-חצי או לחילופין חלוקה לסירוגין שנה כאן שנה שם (אני מעדיף את זה) שאר החגים, לסירוגין כנ"ל. עד כאן השבלונה הסטנדרטית. אבל.... ופה מתחיל האקשן האמיתי, והמלצתי לחשוב טוב טוב מראש, מה כדאי בכל משפחה ומשפחה, ישנם ניאואנסים קטנים שחייבים לעמוד עליהם מראש ולא לוותר "בינתיים" כיון שהזמני הופך לקבוע וקשה מאוד לשנות אחרי שהדברים כבר נכתבו. צריך באמת לנסות ולראות את טובת הילדים בעניין הזה, מילת המפתח היא רצינות וגמישות (לא זלזול ולא הפקרות וכדו') של שני ההורים, לדעת לאזן בין גבולות ובין ורגישות לצרכי הילדים. תמיד עדיפה דרך ההידברות מאשר דרך הכוחנות, כאשר יש תקשורת בסיסית תקינה בין ההורים, הילדים מרגישים בטוח יותר ורגועים יותר, גם לא מגיעים למצב שכל נמלה הופכת לפיל... ידוע לי על הורים גרושים שגידלו ילדים לתפארת!!! אודות לגישה והתקשורת החיובית ביניהם. הלוואי עלינו!!!

ותשחק

New member
קטנטן - לא פירטת

מה האקשן! מהם אותם ניואנסים קטנים שהם לטובת הילדים? תסביר למה התכוונת.. יותר מהשבלונה הרגילה? פחות?

אלו הם דברים

שמשתנים מבית לבית וממשפחה למשפחה, תלוי בהורים, תלוי במרחק המגורים, תלוי בילדים בקשר שלהם עם האב ועוד ועוד לכן זה נקרא אקשן, זה לא דבר מוגדר, צריך לפתוח את העיניים והראש ולהתאמץ.... בהצלחה

odery

New member
ההסדר אצלי

בהסכם שאושר בבית המשפט נכתב כי על אבי ביתי לקחתה פעמים בשבוע ישירות מהגן ולהחזירה עד 19:00 שעת השינה,מגיל 6 הוא רשאי לקחתה אחת לשבוע ללינה,ופעם נוספת כבעבר. בשבתות ובחגים אבי ביתה יקחה שבת כן שבת לא,וכך גם בחגים,שנת אחת היא תהיה אצלו בליל הסדר או חג ראשון ובשנה שלאחר היא תהיה אצלי,גם ימי חול המועד מחלקים שווה בשווה. לצורך הענין גם פורים וחנוכה משמשים כחגים לכל דבר. הערה: אני עמדתי על כך שעד גיל 7 ביתי לא תהיה אצלו בראש השנה ובימי כיפור, כיוון שאלו חגים שמבלים בהם את רב היום בבית הכנסת,ולא יהיה מי שישגיח עליה.וזה מופיע גם בהסכם. גם הסדרי הראיה בחופש הגדול מתחלקים,שווה בשווה, שבוע אצלי שבוע אצלו.כאשר היא אצלי הוא רשאי לראותה כמו במשך השנה,פעמים בשבוע וכו' וכן להפך,כשהיא אצלו אני רשאית לראותה וכו'... בפועל: בפועל הוא לוקח אותה פעם בשבוע מהגן ללינה אצלו,ומחזיר אותה לגן למחרת (מאד נח,חוסך לי מלראות אותו) שבתות כל שבת שניה,ובחגים היא לרב לא איתו בחול המועד כי אינלו מלעשות איתה. הוא לרב מאחר בלקחת אותה מהגן,אבל זו כבר בעיה שלו כי הוא צריך לשלם קנס על איחור. עכשיו כשהוא נשוי ולאשתו יש ילדה בגילה של ביתי היא מאד שמחה ללכת,קודם הייתי צריכה לשחד אותה קצת,אבל אפפם לא היו סצנות קורעות לב... לרב אני מסכימה לשינויים אם לא תכננתי על הזמן הזה משהו מיוחד,אני אף פעם לא ביקשתי שינוי,וכשלו לא נח אני תמיד אומרת לו שלא חייבים להחליף אם לא נח לו, אפשר לדלג על פעם אחת אם היא קוץ בעיניו. מקווה שעזרתי בהצלחה

טוב אז אצלי זה ככה...

הוא לוקח את הילד פעם בשבוע מהגן ועד שעה 17:30 שבתות וחגים הוא איתי. אני איימתי פעם אחת שיותר לא יראה את הילד וזה היה רק כשהוא החליט לבוא מתי שנוח לו ולא כמו שנקבע (וזה קרה אחת לחודש- חודש וחצי) והעדפתי שלא יראה אותו בכלל מאשר שיהיה חוסר יציבות לילד. כמובן שכשהוא מגיע לגן אז הוא תמיד מאחר אבל אני ממש לא נכנסת לזה- שהוא יתמודד עם הגן!! אני לא רואה את התגובות של הילד אבל פעם אחת כשאמרתי לילד שאבא בא לקחת אותו אז הוא ממש סירב ולא רצה - כמובן שעודדתי אותו ואמרתי לו שיהיה לו כיףץ ולגביי שינויים חד פעמיים- אני גמישה אבל כיין שזה רק לפעם בשבוע ולזמן נורא קצר אני לא מוותרת ולא מוכנה לדלג על מפגש - לא נוח לו ביום X שיבוא ביום Y- אני אישית משתדלת לא לבקש שינויים כדי שלא יהיו לו תירוצים שהוא לא יכול ביום אחר ויעדיף לוותר על ההסדר.

טוב, אצלי הגרוש שלי אמור לראות את הילדים

פעם בשבוע ללא לינה וכל שבת שנייה. בעקרון הוא לא נייד, אז באמצע שבוע הוא לא רואה אותם, אלא רק פעם בשבועיים (כל שבת שנייה), הוא לוקח אותם ביום חמישי, ישר אחרי הגן, ומחזיר אותם במוצ"ש. אינני משתמשת בילדים כאקט מלחמתי נגדו, וגם בלי נדר לא אשתמש.. לפעמים הוא מאחר, בעיקר בזמן ההחזרה.. זה מעצבן, כי זה משבש את כל התכניות, אבל מה אני יכולה לעשות, אין לי כבר כח למלחמות.. כמובן שהילדים ששים לראות אותו, קודם כל בגלל שהם קטנים ועדיין לא מבינים, ושנית, אני לא מסיתה אותם נגדו. אם הוא מבקש שינוי, אין שום בעיה, גם מצידו, ישנה גמישות מאוד גדולה.

תשובות

איך מתבצעים ההסדרים אצלכם {יום חול,שבתות וחגים}??? פעמיים בשבוע מ 18:30 אפילו 19:00 ומחזיר שעתיים לאחר מכן. אין לינה לא בחול, לא בשבתות (מידי פעם לוקח שניים לסירוגין לשבת) ולא חגים. האם אתם משתמשים או השתמשתם באי-הבאת הילדים כאקט מלחמתי??? אם כן,בעקבות מה??? לא. הוא בא לראות/לקחת את הילדים??? בזמן או באיחור??? כמעט תמיד באיחור. צריך לקחת ב- 18:30 שמסיים לעבוד (מה שמרתיח אותי כי זה נורא מאוחר והם חוזרים לי מאוחר והפוכים...) ובד"כ מגיע לקראת 19:00 הילדים שמחים לקראתו ורוצים ללכת??? בד"כ כן שינויים: לגבי שינויים גם ככה בקושי לוקח ואם הוא לא יכול לרוב הוא לא טורח להודיע.

תורני

New member
לא שאלה בגלוי אלא במסר אישי

לא חושב שדברים כאלה אפשר לענות באופן אמיתי בגלוי ולא משנה איך כל אחד יתגרש

איתן פז

New member
מהעבר השני של המתרס

שאלה: איך מתבצעים ההסדרים אצלכם {יום חול,שבתות וחגים}??? תשובה: בהסכם: 3 פעמים בשבועיים בחול, 4-5 שעות כל פעם (לינה מגיל שש או אם מסתדר לשנינו). +כל שבת שניה. במכוון לא הוסכמו ימים קבועים על מנת שנוכל להתגמש ולהסתדר ושיהיו מפגשים תדירים. בפועל: 3 פעמים בשבועיים בחול 3-4 שעות + כל שבת שניה. שאלה: האם אתם משתמשים או השתמשתם באי-הבאת הילדים כאקט מלחמתי??? אם כן,בעקבות מה??? תשובה: ניסתה להשתמש לפני הגירושין, בתירוץ שלא שילמתי מזונות (לא הסכימה לדון עימי בגובהם ובחובות משותפים ששילמה בסופו של דבר) "הרויחה" מזה משמורת משותפת באישור בית דין עם אופציה מיוחדת שה"בורר" יוכל לקבוע אפוטרופסות יחיד לי אם יישנו מקרים כאלו בעתיד... הוא בא לראות/לקחת את הילדים??? בזמן או באיחור??? כמופיע בהסכם +-, הלקיחה וההחזרה מחולקת בינינו. "הוא" מגיע בזמן, והיא לוקחת חזרה בדרך כלל באיחור (מהזמן שנקבע בכל פעם) הילדים שמחים לקראתו ורוצים ללכת??? ואם לא,מהי תגובתכם??? אין "לו" שמץ. כשאני פוגש אותה היא קופצת לקראתי מאושרת, מידי פעם אני שומע זמירות שנאלצו להבטיח לה הרים וגבעות. לא נראה לי... לקראתה- חוץ מבתקופות שניסתה לשחק על גב הילדה- (בהם היא בכתה כשהייתה צריכה להפרד ממני) לא היו בעיות. ולא התלהבות יתר. שינויים: +הוא מבקש שינוי ביום/בשבת מהי תגובתכם: -באופן קבוע... ההסכם מנוסח באופן מפורט ולא ממש משאיר מקום לשינויים או לאפשרות כזו בעתיד. (עו"ד שאלה אותי אם אני לא קובע לה כמה נשימות מותר לה לנשום ביום) -באופן חד פעמי... גמישים. +אתם מבקשים שינוי ביום/בשבת מהי תגובתו: לא מקבל. שבת זה היום שלי! (-באופן קבוע... -באופן חד פעמי...)

איתן פז

New member
נא לקרוא שוב בעיון את כל ההודעה

אנו מבלים עם בתנו שבת שבת, כך שיש לה את השבת שלה, לגביי שינויים בחול אני גמיש ואילו לגביי שינויים בשבתות, אני מאוד מתקשה לוותר על שבת אפילו לשינוי חד פעמי.

למעלה