רהיטים מעיסת נייר?

michalmasvary

New member
רהיטים מעיסת נייר?

האם ניתן לעשות רהיטים מעיסת נייר? רהיט לשימוש לא לנוי? תודה

y u l i 24

New member
נדמה לי שאפשר לעשות משהו

על רהיט קיים, אבל הכי טוב לשאול את אורפזית, היא הד"ר לעיסת נייר

smady a

New member
אפשר וכבר הכינו רהיטים מעיסת נייר.

זה חזק מאוד. הייתי מקפידה לשים דבק טוב כתוספת. ולבנות על כסא קיים גם אפשר ואפילו מקסים ביותר. היה פה כסא שמישהיא בנתה עליו מעיסה תוספת נדמה לי אפילו כסא פלסטיק של כתר. יצא לה מקסיםםםםםםםםםם

smady a

New member
הנה הכסא המקסים של נילקי 1.

ברשותך נילקי כמובןןןןןןןןןןןןן

50מרלין

New member
בהחלט שאפשר

אפשר על כסא קיים ואפשר לבנות לבד , אני בניתי את שלי מזמן ולא על בסיס של כסא

נילקי1

New member
א. חן חן סמדי :) ולשאלתך -

החומר לא חזק מספיק בפני עצמו אבל ניתן לצפות בעיסת נייר רהיטי פלסטיק (למשל כסאות וארוניות של כתר פלסטיק. אפשר גם "לבנות" את הרהיט מקאפה וברגים או דבק חזק ואותו לצפות, כמו למשל הארוניות שנגה 222 עשתה. רהיטים ממש ניתן לייצר מקרטון, כמו באתר המצורף

אורפזית

New member
לא מסוגלת להתאפק../images/Emo70.gif../images/Emo6.gif

לצערי, לא אוכל להגיב על כל העבודות שפורסמו כאן בימים שלא נכחתי (אבל עברתי ברפרוף וכמות הכישרון כאן יכולה להעיף טיל לשמיים) עם זאת, על ההודעה הזו הייתי חייבת להגיב!!! אז ככה - נפלאות עיסת הנייר התבררו לבני האדם כבר לפני מאות שנים. מלכים צרפתים נהגו להזמין בובות מעיסת נייר מאומני החצר שלהם ובהסטוריה הידועה של עיסת הנייר רשום אפילו שעון שכל גלגליו (כך נטען ע"י השען שהרכיב אותו) עשויים עיסת נייר!!! בעבר, נהגו אנשים להכניס לתוך העיסה חומרים שונים ומשונים, בכלל זה, גם חומרי טעם וריח (עם עושה טוב לעוגה, אז למה לא לעיסת נייר). לפני כמאתיים שנה בנה דייג, ספינת דייג קטנה מעיסת נייר - כן, כן קראתן נכון ו... שתמעו את זה - בערך באותה תקופה נבנתה כנסיה מעיסת נייר והחזיקה מעמד כ-150 שנים. רהיטים מעיסת נייר אינם עניין חדש ויש בתים (של משוגעים לדבר) בהם כל או לפחות מרבית הריהוט עשוי עיסת נייר - שולחנות, מדפים, ספריות, כורסאות ועוד ועוד... בא ללמדינו דבר אחד - בכל הנוגע לעיסת נייר - השמיים הם הגבול (למרות שעל טיל או מטוס מעיסת נייר עדיין לא שמעתי...) בקיצור - רהיטים מעיסת נייר? אפשרי בהחלט. הם חזקים, עמידים ואם יוצרים אותם נכון גם נוחים מאוד לשימוש ומאריכים ימים!!! העניין פשוט - הנייר בא מעץ ועיסת הנייר המעורבבת בדבקים חוזרת לתכונות ה"עציות" שלה. האם ניתן לבנות רהיטים מעץ? בהחלט כן! ולכן גם מעיסת נייר.

שבלולי1

New member
אז עם ברהיטים עסקינן שאלה..

אומנם לא רהיט אבל זה הכנה לפני.. לקחתי קרטון בצורה שאהבתי וציפיתי ברצועות עיתון.. למה נהיתה לי בטן כאילו התקפלה? והנתי שזה קורה גם עם מצפים קאפה.... אשמח לקבל תשובה כי אני רוצה להכין מדפים מקאפה ועיסה בסגנון שהעלו פה לפני כמה זמן..

3תיתי

New member
הקרטון ספג לחות,

ומכוון שמדובר בשטח גדול, הוא לא עמד בעומס והתכופף. הטכניקה בה השתמשת אינה נכונה. לדעתי, עדיף לעשות שלד מחומר פחות רגיש ללחות, כמו פלאסטיק או סנדויץ' דק.

50מרלין

New member
תלוי מה גודל הרהיט שאת רוצה לבנות

ומאיזה קרטון בנית אותו קרטון רגיל/קרטון ביצוע סופגים לחות אני בניתי קופסא לדוגמא מקרטון אפור שהוא מאוד חזק ועליו יש משחת עיצוב לבניית רהיטים אפשר כמו שכתבתי למעלה לבנות מעיסה ואפשר רק מקרטון בטכניקה של קרטונים (של מקררים/מכונות כביסה) בעלי עובי ועם חיזוקים מצרפת שתי תמונות הראשונה קופסא מקרטון אפור

אורפזית

New member
בנוגע למדפים...

מדברייך, שבלולי, אני מבינה שהמדף הוא די גדול ולכן זה מה שאני ממליצה - קחי קאפה (יש עוביים שונים, קחי עבה) והדביקי אותו בין שני לוחות קלקר (הכל ניתן לרכישה בחנויות יצירה למיניהן). כשהמבנה הזה גמור, אל תצפי ברצועות עיתון (העיסה גם היא רטובה ואני בעד לחסוך ברטיבות עד כמה שאפשר) אלה קחי גליל דבק מסקנטייפ-מהעבים(נייר חום ולא הניילוני)והעבירי בליפוף על כל העסק. זהו - עכשיו יש לך שלד חזק שהוא גם מוגן מרטיבות וגם חסכת את השלב המצבן של הרצועות. את יכולה לעבור ישר לציפוי בעיסה. בהצלחה וכמובן....תמונות, תמונות, תמונות!!!

שבלולי1

New member
קודם כל תודה רבה..

אני יודעת שנוגה222 עשתה וממנה הרעיון - ואני שואלת שוב כי זה קרה... בהחלט אקבל את הרעיונ של אורפזית ומבטיחה תמונות ברגע שיהיו!!!!

Noga222

New member
על מנת למנוע את התעקמות הקרטון

הדביקי את קצוות הקרטון עם מסקינג טייפ למשטח קשיח כמו תבנית, מדף או משהו כזה. אח"ח תבני על זה מה שרצית מעיסת נייר וכשיתייבש, תחתכי את הנייר... מקווה שההסבר ברור... עוד עצה שקיבלתי פעם אבל אף פעם לא ניסיתי, למרוח על הקרטון לפני העיסה ג'סו או חומר מקשר. כך הנוזלים לא יחדרו לקרטון... שווה לנסות, לא?

3תיתי

New member
אז אם כבר, אולי כדאי לצפות את

הקרטון בלאק. לא ניסיתי מעולם. צריך גם לקחת בחשבון, את גודל המדף. גם מדף עץ מלא עלול לתפוס "בטן" אם לא תומכים בו במספיק מקומות, או אם שמים עליו משקל גדול.

למעלה