רד בול

יאשקה

New member
רד בול

קודם כל , תודה לרד בול ! על האירוע הענק , לכמה שעות הרגשתי כמו "חו'ל" . ( וזה קצת מוזר שה"חו'ל" היחיד שלי היה בלבנון... ) טוב , אז מנקודת מבט שלי , זה הלך ככה : אירגון כל החברים , אם מהעבודה או חברה' שלימדתי ואימנתי . בחורצ'יק בשם אופיר הביא מדבקות עם "yasha group" ואז למעשה "סימנו את הקבוצה אם על הקסדות או על החולצות . ככה הכי קל לעודד ולראות מה החברה' שלנו עושים על המסלול . אני נהניתי , נהניתי מהמירוץ , נהניתי מהאוירה , נהניתי מחברים שלא ראיתי הרבה זמן שהגיעו להתחרות , אם זה סלבה אניסימוב שתמיד דואג , אופיר וייסנברג ( ואבא שלו , שלא יעזור תמיד אני אזכור שנתתם לי טרמפ מרחובות לנתניה ) וכמובן את יניב חקמן או חגי וכו'... קצת אכזבות , הרבה עידודים , הרבה צרחות , הרבה שוקו חם כרגע בניסיון להחזיר את הקול . ועניין , אני נהניתי , אוי איך שנהניתי . אם זה מחברי הקבוצה שלא הפסיקו לעודד ותמכו בכל שאר חברי הקבוצה אם זה ברגעים קשים והיו לא מעט . ואם זה בצרחות ועידודים של שאר החברה' שהצליחו להתקדם ולשלבים הבאים . המנצח היה יוהן פרטוש . בחור צנוע שלא הפסיק לפרגן לאלי סייג אשר מנועו בגד בו ב 10 מ' האחרונים . ליוהן היה זה מירוץ ראשון !!! אין לי קול , יש לי כאבי גב מלהרים את יוהן , כנראה שהצרפתים לא כאלה קלים... אבל אני מבסוט , עד השמיים . גם מהניצחון של יוהן , אבל לא פחות מהקבוצה שהקמנו . אני פשוט שמח שזכיתי לאחד את כולם ולגבש אותם ולראות את הפירות מבשילים , וכרגע אני מדבר על האהבה והפירגון שהיה שם... איזה צרחות רצו שם , אולי אני נסחף , אבל זה מה שאני הרגשתי ככה . בקיצור , תודה לרד בול על האירוע הענק הזה . תודה ליוהן על הניצחון . תודה לקבוצה על הכייף שהסבתם לי . ותודה אחרונה לך יניב חקמן , על המילים ועל ההצטרפות לעידוד . אתה תמיד תהיה שייך לנו . גם אם לא רישמית , אתה משלנו , תרצה או לא .

יאשקה

New member
תמונות

http://www.flickr.com/photos/39294617@N00/sets/72157594199102028/ מקווה שהצלחתי לתת לינק כמו שצריך , אני קצת בעייתי במחשבים . קרדיט לאיתי הצלם . באלבום רואים קסדה כחולה עם מדבקת yasha group בתוכה יש את הראש של יוהן...
אחלה סופ"ש לכולם !

BaZbAzOn

New member
תגובות מהאירוע

אין ספק שהיה אירוע הקארטינג הכי גדול בתולדות ישראל. כל הקונסטרוקציה מסביב היתה מושלמת- מתחם הנהגים, המסלול, השוטרים, הדיג'יי וכמובן ההנחיה של בועז קורפל שהוסיפו המון לחוויה. הארגון היה מצוין, למרות העיכובים שהיו (מובנים בהחלט לאור סדר גודל האירוע ולאור העובדה שזו פעם ראשונה שמתקיים אירוע כזה). צריך לתת ח"ח עצבני לליאור, און, יעקב טרפוצ'ניק וכל הצוות (אבי נוימן, איתי נוימן, לי בן-ארי, ג'י בן-ארי, דני גלטר, יניב מינק, ירון אדרי, אסף טננבאום, מאיה מור, דוד מנשה, רפי חזק וכל המכונאים, המחלצים, הדגלנים ואנשי הצוות) על הניהול והעובדה שהצליחו להריץ אירוע כזה מתחילתו ועד סופו. נהנתי בצורה בלתי רגילה, בעיקר בגלל כל האנשים שהייתי מוקף- כל המתחרים, כמעט מכל התקופות ומכל המקומות. זה היה פשוט תענוג, הלוואי ויהיו עוד עשרות אירועים כאלו כל שנה. באופן אישי, לא הלך לי טוב- עשיתי ספין כבר ברבע גמר וסיימתי את הסיפור, אבל נהנתי לראות את כל הנהגים דופקים ביצועים ואני רוצה מכאן לברך את יוהן פרטוש, נהג שעד יום רביעי לא שמעתי בכלל את השם שלו. הנצחון שלו היה מדהים וגם אם לא היה עוקף בסיום את אלי, ההישג אליו הגיע הוא חסר תקדים. כל מה שנשאר לי להציע לך- בוא ותתחרה עכשיו בכל הליגות
אני רוצה לציין גם את אלי סאיג ואיציק מנשה שהפגינו יכולת מעולה, לתת ח"ח לאלון כהן, גידי קרונין, תמיר מרון וחגי פארן על מרוץ מצוין שלהם ולציין גם כן לטובה את דן פייס, שלא התחרה מעולם והגיע למקום התשיעי- כל הכבוד. אוהד (וגם דדי, אלון, פטר, דן וכל החבר'ה)- אני נהנה להיות בחברתכם, אתם אנשים טובים והייתי שמח מאוד להפגש איתכם יותר על המסלול ומחוצה לו. ובסוף- כמובן, אני מצטרף לתודה לרד-בול שהביעו נכונות והרימו את האירוע הענק הזה, סוף סוף, אחרי 7 שנים בקארטינג- היה שווה לחכות!! תודה!

יאשקה

New member
עוד תמונות מאתרי תמונות

http://www.layla.co.il/ContentView/ContentView.aspx?cimid=81550&e=111&a=25&p=-1 http://vipic.gpg.co.il/GalleriesSystem/GalleryPage.aspx?gID=8946&cID=1640

condason

New member
יניב

תודה על הפירגון! התבאסתי מאוד בשבילך אתמול, היה לך מקום בשלבים הגבוהים יותר - ולמרות הכל אתה כמו ספורטאי אמיתי , יודע לפרגן ולעודד את שאר המתחרים גם כשלא כל כך הולך לך - תמיד מסתכל על הצד החיובי, יישר כוח!! כתבתי סיכום אישי מהמירוץ (בלינק המצורף) בו הודיתי לכולם אבל אנצל את הבמה הזאת להודות לכל המארגנים, שופטים, מכונאים, משקולנים, מחלצים, סדרנים, שוטרים וכל מי ששכחתי והיה שותף לאירוע המדהים הזה ותודה מיוחדת לרד בול שהפיקו לנו יום מטריף ופינקו אותנו בכל טוב!! אלון

תגובה שלי

קודם כל אני רוצה להודות לרדבול על הניסיון שלהם לעשות משהו טוב. היוזמה הזו ברוכה, וכולי תקווה שיהיו עוד יוזמות כאלה (למרות שאחרי מה שהיה אתמול, לא בטוח שאני רוצה להיות שותף לזה). ועכשיו, לסיכום שלי. ביום רביעי (יומיים לפני האירוע), מתבצע תדריך נהגים הכולל מעבר די נרחב על התקנון ובו מוצגות כל הנקודות המשמעותיות בתקנון זה. ההתרשמות שלי מהתקנון היתה שהולך להיות לנו אירוע ברמה שלא הכרתי קודם לכן בארץ, עם תקנון שלא משאיר קטעים אפורים או שחור או לבן. חבל רק שבמהלך יום המירוץ, התבדתי, וראיתי איך זורקים את התקנון הזה לכל הרוחות, ולא מתייחסים לשום סעיף שכתוב בתקנון. אחד הסעיפים ששמו עליהם דגש רב היה סעיף העמידה בזמנים. האירוע מוגבל בזמן, עקב החסימה של הציר הראשי בתל אביב, ולכן חייבים לדייק בזמנים. נהג שיאחר לבוא למקצה שבו הוא משתתף, יפסל לאלתר ולא יוכל לערער על פסיקה זו!!! עוד סעיף חשוב (במיוחד בשבילי) הוא שמשקל המינמום של כל נהג הוא 75 ק"ג, ומי שיהיה מתחת למשקל זה, יוספו לו משקולות. הללויה אמרתי לעצמי. סוף סוף יהיה לי מעט סיכוי נגד נהגים שוקלים חצי מהמשקל שלי (והיו כאלה באירוע). היום התחיל בהתייצבות נהגים ב-7:30, על מנת שנתרכז במסלול, נכיר אותו ונספיק גם לעשות תדריך רענון קצר. התדריך היה אמור להתחיל ב-8:30, אבל כרגיל בישראל (המילה עמידה בזמנים לא מוכרת בארץ) התדריך התאחר והתחיל ב-8:45. לא נורא. במהלך התדריך מוציא יעקב טרפוצ'ניק 2 דגלים שחורים למראה, ותוך כדי שאלה לנהגים מסביר שמי שהכין את הדגלים עיוור צבעים, ולכן יסמנו X בצבע לבן על הדגל השחור שיוצא רק בעמדת השופט הראשי. לאחר כמה שאלות בנושא מתברר שה-X יהיה על הדגל הכחול (ולא השחור). כבר פה עולה לי בראש סימן שאלה בקשר לרצינות המארגנים. האם עבור אירוע כזה שמתוכנן כמה חודשים קודם, מזמינים דגלים (שהם חלק חשוב מאוד מהחוקים) ולא בודקים אותם לפני, אלא רק בדקה ה-90????? לא נורא, אולי זה איזה משהו קטן ולא רציני? אפשר לחיות עם זה. בשעה 9 מבקשים מכל הנהגים שבקבוצה A להתייצב ליד הקארטים מכיוון שעוד כמה דקות עולים (אני ההיתי בין הנהגים בקבוצה זו), אך לא כך הדבר. בינתיים ממשיכים להשוות קארטים, מתחילים להתווכח איפה לשים משקולות ובאיזו צורה על הקארט וכו'. האם לה היה מספיק זמן לבדוק איך מחברים את המשקולות אפילו יום קודם לכן (שלא לדבר על חודש קודם)? האם הקארטים לא צריכים להיות שווים לפני שקוראים לנהגים לבוא? התייבשנו מעל שעה וחצי עד שלבסוף עלינו למקצה מדידת הזמנים שלנו. להזכירכם - לאירוע יש זמן מוקצב שאסור לחרוג ממנו, וכל נהג שיאחר לבוא, יפסל ללא זכות ערעור! בגלל הלחץ בזמן, קוצרו מקצי מדידת הזמנים מרבע שעה, ל-10 דקות (ע"פ התקנון - 15 דקות מקצה הכרת מסלול + מדידת זמנים). אני מבין את המצב וחושב לעצמי כמו מקודם - לא נורא. לאחר סיום המקצה שלי, עוברים לקבוצה B, ואנו מקבלים הודעה שבגלל קוצר הזמן, כל קבוצה תבצע מקצה מדידת זמנים ולאחריו ישר מקצה רבע גמר (השעה כבר אחרי 11, וכמו שאתם יודעים, מאוד חם). אוקיי, עדיין אני מנסה להבין את המצב, למרות הזלזול בתקנון ע"י האנשים שכתבו אותו. בין המקצים מעלים מקצה של סלבריטאים ומקצה של אנשי תקשורת (לא ברצף), כאשר המנצח בכל אחד מהמקצים זוכה ב-2500 ש"ח שהוא יתרום כאוות נפשו. שוב פעם, היוזמה של רדבול מצויינת, וכרגיל הביצוע כושל. אין ארגון, אין עמידה בזמנים, בזמן שהסלבריטאים/אנשי התקשורת נוהגים, לא מרכיבים משקולות על הקארטים שבפיטס - יש זמן, אף אחד לא חושב אפילו חצי צעד קדימה. בינתיים מושכים זמן ואנחנו "מתייבשים" מחוסר מעשה ובציפיה להמשך המירוץ. כאשר מגיעים למקצה רבע הגמר של קבוצה A (שלא בוצע ברצף עם הזמנים כמו כל שאר הקבוצות), פתאום מתגלה לי, ללא שום הודעה מסודרת מצד המארגנים לנהגים, שמעכשיו מתחרים ללא הגרלות כלים וללא משקולות!!! כי אין זמן. זהו כבר זלזול מוחלט בנהגים המשתתפים ובתקנון! לא יתכן שאני (ששוקל 95 ק"ג אאלץ להתמודד עם נהג שבכל הקפה נתקע בחציר אך שוקל 65 ק"ג ולא אוכל לעקוף אותו גם כשאנחנו מגיעים למצב של קארטים מקבילים). במקצה זה הבנתי את כל מה שהיה ביום זה. דברים שלא ייחסתי להם חשיבות שעה קודם לכן, התבהרו לי לחלוטין. כאשר יושבים אנשים על הגריד בשמש הקופחת ובחום הרב, ואדם מבקש להוריד קסדה ולשתות, נאמר לו שאם יעשה כן, יפסל! מצד שני, נהג שאביו שותף לארגון האירוע בצורה זו או אחרת, מקבל אישור שיעמוד לידו מישהו עם שמשיה שיעשה לו צל, והוא מקבל אישור להוריד קסדה ולשתות. במה הנהג ההוא טוב יותר מכל אחד אחר? למה אני, או כל אחד אחר, צריכים להתמודד עם אנשים השוקלים מתחת למשקל המינימום הכתוב בתקנון? הרי כולם מבינים שאין שום סיכוי שאני אעקוף נהג כאשר יש בינינו הפרש משקל של 30 ק"ג (אלא אם הוא יעצר). למה כאשר אני במהלך ביצוע הפניה, נכנס בי נהג בפראות ללא קיום חוק החצי ומעיף אותי כ-2 מטר ללא שום התייחסות של השופט באוה עמדה? למה נהג שנכנס בקביעות בחציר ומעיף אותו על המסלול, לא מקבל שום התייחסות (דבר שע"פ התקנון אסור)? למה אין אפילו הגרלת קארטים (המינימום שאני יכול לבקש למירוץ שוויוני), ותמיד בעמדת הפול פוזישן מתייצב קארט 18 או 8 (2 הקארטים החזקים ביותר באותו יום)? ויש לי עוד המון שאלות קשות, אבל אני יודע שאף אחד לא יהיה מוכן להתייחס אליהן, כי אבא שלי לא בעל מסלול קארטינג, ואינו בעל השפעה בתחום. לסיכום: היוזמה של רדבול מצויינת לכשעצמה וכל הכבוד להם ולכל עובדי ועובדות רד בול על ההשקעה הרבה שלהם. תודה לכם. באשר למארגני האירוע, כשלתם כשלון חרוץ!!! לא קיימתם שום סעיף שכתבתם בעצמכם מהתקנון. אפילו הדברים הקטנים ביותר של שלטי ה-10 דקות וכו' לא קיימתם. השיפוט לא היה קיים בכלל, ונעשו מעט מאוד החלטות, יחסית לכמות האירועים שאני ראיתי (ואני יודע שראיתי רק חלק קטן מהמקום בו עמדתי). המרשלים לא ידעו את התפקיד שלהם ואת משמעות הדגלים (במקרה אחד לאחר תאונה בפניה מהירה, המרשל נעמד עם הדגל הצהוב אחרי!!! מקום התאונה ובמקום שהשופט שהיה שם יקרא לו, בועז היה צריך לצעוק על מהרשל ולהסביר לו איפה לעמוד, כאשר כל הצופים שומעים), ועוד. יצאתי מאוכזב מאוד מכל האירוע וחבל שבזבזתי את זמני על אירוע לא ספורטיבי שמתיימר להעלות את רמת הספורט בארץ. ושוב פעם, תודה לרדבול על כל הארגון שהיה באחריותם, הוא היה מצויין.

slickss

New member
אירוע ענק ויפה, מירוץ שכולו שערוריה

אין לי אלה לחזק את דבריו המפורטים כל כך של רוברט. היה אירוע ענק מבחינת האירגון של רד בול וכל מה שקרה מסביב למירוץ, אבל.. אחרי הכל היו 60 נהגים שבאו להתחרות במטרה לנצח!!! ולא יכול להיות שמשנים את חוקי המירוץ באמצע היום והופכים נהגים כמו רוברט וכמוני ללא רלוונטים ולא תחרותיים בגלל אירגון לקוי. השיפוט היה חסר "שיניים" ואני אישית הייתי קורבן לשתי עברות מאוד משמעותיות גם נעקפתי בצורה לא חוקית ע"י האלוף יוהן עצמו ללא תגובת השופטים ובחצי הגמר גמרו לי את המירוץ בהקפות הראשונות אחרי שנהג שנסע אחרי הראה לי איך נראה חציר מקרוב בתאונה שכללה 4-5 קארטים,גם אם היתה ענישה היא לא היתה עוזרת לי ובזה לא אשם אף אחד למעט הנהג אחרי אבל עדיין לא יצאה שם אפילו אזהרה!!! והיו עוד מס' אירועים\החלטות\שינויים שהיו לא הגיוניים ולא מציאותיים! בקיצור המירוץ עצמו היה ש ע ר ו ר י ה ! ! ! והיה רחוק אלפי שנות אור מאירגון האירוע הכללי ע"י צוות רד בול להם מגיעות מחמאות מפה ועד הירח גם על היוזמה וגם על הביצוע!

בנקלה

New member
כן

אני חושב שאתה מדבר על התאונה שבה איציק שחר איבד את המקום הראשון. אני תפסתי את התאונה במלואה ואת כל הסיבוכים שעקבו אותה בוידאו. השופט החליט שהם היו קארטים מקבילים, המצלמה שלי חושבת אחרת. אחרי כמה דקות של ריצות השופטים החליטו שלא ממש איכפת להם... ד"א אפשר לראות את התאונה בשידור של חצאי הגמר שיעלה באתר MyKart.Net עד מחר.

סער ניב

New member
לא הייתי במירוץ אבל...

צפיתי בסירטון של איציק שחר מוכנס לערימת הקש ואני לא יכול שלא להגיב. אם השופטים חשבו שזה מצב של קארטים מקבילים (ובגלל זה לא נענש הנהג הדוחף) הם לא צריכים לשפוט יותר מירוץ בחיים שלהם, וזאת מכמה סיבות: א. אין כאן אפילו צל של ספק מי קארט מוביל ומי קארט עוקב. ב. הנגיעה הייתה הסיבה הישירה לכניסה של איציק בערמות הקש ועל כן היה צריך להעניש מיידית את הנהג הדוחף (אם לא בפסילה לפחות בהורדת מספר המקומות שאיציק הפסיד בתאונה). ג. אין כזה דבר בעולם המירוצים להתעלם ממגע, בטח ובטח מאחד שהוביל תאונה! ספורט מוטורי הוא ספורט ללא נגיעות, הסיבה לכך היא בטיחותית - אולי ברד בול וב-4 פעימות בכלל הקארטים נוסעים לאט אבל בתחרויות הקארטינג האמיתיות נגיעה כזאת עלולה להוביל לפגיעה של ממש בנהג. ד. בעולם המירוצים השופטים לא חייבים לקבל את ההחלטה במקום, לכן אין תירוץ שטעויות שיפוט מסוג זה עלולות לקרות מכיוון שהיו כבר הרבה מקרים בספורט המוטורי שהחלטות שיפוט שונו עפ"י טלויזיה והרצת הקלטות שוב ושוב. (שומאכר, מונאקו השנה זוכרים?). בלי קשר אני מקווה שהיה אירוע מוצלח, אין ספק לגבי החשיבות הפרסומית והתודעתית של אירוע כזה ומי יתן וזאת רק ההתחלה.

בנקלה

New member
רוברט :(

כמו שאמרתי במייקארט, אני באמת מבין אותך ואני חושב שאתה צודק ושזה לא בסדר ולא אחראי מצד המארגנים. זה לא מצדיק את כל מה שאמרת, אבל בכל מקרה האירוע הראשון מסוגו בארץ ומארגני האירוע לא ידעו בדיוק מה יקרה. תנסה לראות דברים בצורה חיובית, חבל להיות עצבני.

talba3

New member
איך אין לכם בושה להגיד דברים כאלה?

לא משנה אני לא יתערב

Torph

New member
מזל טוב ענק ליוהן!

איזה כיף זה להגיד... אני מכיר את אלוף הארץ בקארטינג :]

alon day

New member
אתה לא יכול להגיד את זה....

עם כזה שיפוט... שום אלוף הארץ עד שלא רואים גם את הגוניורים ותאמינו לי יש כאן ג'וניורים שבכיף היו מגיעים לפודיום ועם לא למקום ה1.

YoavG21

New member
צודק!

אתם לא יכולים לקרוא לו אלוף הארץ.... יש עוד הרבה גוניורים שהיו נותנים פייט לכל ה"סניורים" ומי החליט בכלל שזה אליפות הארץ?

סער ניב

New member
ברכות למנצח המירוץ../images/Emo65.gif

כל הכבוד על הזכייה ותהנה בטורקיה. עם זאת אני מצטרף לדעה של: אין קשר בין התחרות הזאת לבין היות הזוכה נהג הקארטינג הטוב בארץ. בשביל לקבוע מיהו נהג הקארטינג הטוב בארץ כיום, יש צורך לשאול את כל הנהגים המתחרים וזה שיקבל את מירב הקולות קרוב לוודאי יצדיק את התואר. |שיעול| הילד עם ה-21 שכתב את ההודעה הקודמת.

למעלה