רד בול...

• פותח הנושא kimo
  • פורסם בתאריך

kimo

New member
רד בול...

כדאי לפני אימון? לא כדאי? משפיע? עוזר? מזיק???

nage

New member
איזה אימון?

באופן כללי רד-בול זה לא כ"כ בריא זה מכיל ערמות של כימיכלים די מחורבנים. ולשאלתך - לכל אימון מתאימים דברים שונים, לדוגמא אם אתה מעוניין לשרוף שומנים אז קפאין עוזר, אבל אסור להכניס סוכר לגוף כי אז הגוף ישרוף את הסוכר הזה ולא שומן. באימונים ארוכים וקשים שמשלבים כמה דברים, כמו למשל אירובי ואנאירובי ביחד (לדוגמא אימונים של מרבית אומנויות הלחימה) אז אפשר ולפעמים אף רצוי לשתות פורמולה או גייטורייד או משקה איזוטוני אחר כי הוא מכניס לגוף קצת אנרגיה זמינה ונספג מהר בגוף. לפני האימון כדאי לשתות מים, ברד-בול ישנם חומרים שגורמים להשתנת יתר, כמו למשל הקפאין, כך שלפחות במקצוע שלי זה מאוד לא מומלץ (צריך להוריד את ההקמה...)

kimo

New member
אימון קראטה כמובן

הכוונה לאימון קראטה, ובקיץ אתם יודעים... האימונים ארוכים ומפרכים.. אז רלוונטי לשתות פחית רד בול לפני האימון? האם "מחליף" חטיף אנרגיה?

Dragon Roar

New member
ארוך ומפרך?

יש לכם מזגן? מה אתה עוד רוצה? אישית אני חושב שכל העניין של המזגנים בכלל לא לעניין... אתה תתקדם רק אם תתאמץ כמה שיותר ותזיע כמה שיותר.

kimo

New member
מזגן ../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif מאיפה התרשמת שאנחנו...

מתאמנים במזגנים...? יותר מזה - אנחנו מתאמנים באולם בו יש אחלה מזגן ואף פעם לא מדליקים אותו לא יודע מאיפה בדיוק בטקסט שלי הבנת שיש לנו מזגן או שלא כייף לנו להתאמץ או להזיע... סך הכל רציתי לשאול אם הרד בול יכול להוות תחליף לתוספי אנרגיה או משקאות איזוטוניים לקראת אימונים ארוכים או קשים או חמים..

Dragon Roar

New member
דעתי...

כעיקרון זה אמור להמריץ. אחרי הכל יש בזה המון קופאין. (קח בחשבון שגרם אחד של קופאין גורם להתקף לב)

MidNight Flame

New member
מרחיב מתוך נקודת מבט של בארמן -

אומנם דובר על רד בול נקי אבל רציתי לדבר על השילוב המוכר רד בול - וודקה, אני מניח שרובכם שומרים על עצמכם ועל גופכם בתור ממממ... בשם יפה אמני לחימה אבל כולנו מפנקים את עצמנו מדי פעם באיזו שטות לא בריאה וחלק אף פונים לשילוב של רד בול - וודקה ומטרת ההודעה הזו היא להזהיר אתכם ששילוב הממריצים שיש ברד בול עומד בסתירה להשפעות האלכוהול ומכאן שעלול ליצור עומס על הלב ואף מוות במקרים קיצוניים.

nitzano

New member
יש לך הסבר קצת יותר

מעשי על הווצרות עומס כזה ? עומס על הלב יכול להווצר מהמון סיבות :כמות דם ,תפקוד הריאות ,עובי כלי הדם ...... מה הקשר לטאורין ואלכוהול ?

zoti

New member
משוגע.

אתה יכול חטוף גריפה. בקיץ שתה תה חם.

nitzano

New member
אנזים טאורין

מברור שערכתי בעבר התברר כי ,רד בול מספק אנזים טאורין אשר קיים במקור בגופנו .לאחר מאמץ ממושך יורדת רמת האנזים במח ומופיעה תחושת עייפות , המשקה מספק מלאי חדש במהירות ולכן ישנה תחושת המרצה . אם אין חוסר באנזים לא תופיע תחושת המרצה . כמות הקפאין במשקה מזערית ומשנית . הפרסומות חוטאות לאמת .

WaveGal

New member
כמעט נכון. לא אנזים אלא ח. אמינו

רדבול אכן מכיל בעיקר טאורין (וגם קפאין). טאורין היא חומצת אמינו (שאינה משמשת לבניית חלבונים (ויש אומרים דמויית-חומצת-אמינו)) אותה ניתן לאכול (בשר ודגים) או לייצר (מחומצה אמינית אחרת-ציסטאין אאז"נ). לטאורין יש רצפטורים במוח ובמקומות אחרים ויש לה השפעה על רמת העירנות וגם על המטבוליזם. אין ספק ש"זה עובד". לא נשמע לי בריא הערבוב עם אלכוהול אבל אין לי זמן לחפש ספרות. אזהרה נוספת (במעבדה בבןגוריון חקרו את ההשפעה על יכולת נהיגה ועוד): בקצרה, ההשפעה על העירנות היא "אפקט דוראסל". כלומר, נהיים מאוד עירניים למשך זמן אבל אז פשוט צונחים ונרדמים. אז אם אתם כחצי שעה או שעה נהיגה מהבית ועפעפיכם כבדים, פחית של הנוזל המופלא הזה תשפר לכם את הסיכוי להגיע הביתה בשלום. אם החלטתם לנהוג לאילת, תלכו לישון ותמשיכו בבוקר. לאימון באומנוות לחימה אינני רואה את התועלת.

nitzano

New member
../images/Emo45.gif

לא היה לי כח לחפש שוב ברשת . גם אני לא ממליץ לשתות עם אלכוהול ,אבל לא עולה בראשי סיבה לעומס על הלב בעקבות השילוב . שוב ,חשוב לציין שאינו משקה אנרגיה או איזוטוני ,אשר כן יכולים לסייע באימון (ללא וודקה) .ושהינו מעורר אם אתה עייף ,אך אינו מועיל הרבה אם אינך .

GoleshTipesh

New member
כדאי יותר

פרוסה עם משהו או איזה פרי..אבל שלא יהיה כבד הרד בול יכול אולי להקפיץ לך תקיבה בגלל שיש בו גם גזים אז תחשוב על זה

למה רד-בול??

אם אתה הולך לאימון קראטה ולא לריצת מרתון, איזה צורך יש לך בטאורין? שתיה רד-בול או שאר משקאות/חטיפי אנרגיה לפני האימון/במהלכו, אולי ישאירו אותך עירני יותר (מה, אתה מתאמן בטאי צ'י?
) אבל לא ישפרו את הביצועים הטכניים שלך. שורה תחתונה: מיותר!

למעלה