רדיו

chepia

New member
רדיו

האם יכולת להיות שבישראל פשוט אוהבים תוכניות עם מלל ופחות תוכניות מוסיקה כי תראו מה קרה לרדיו תל אביב התחילו כתחנת מוסיקה , לא הצליחה ועברה לתוכניות מלל מאז יש הצלחה , רדיו 99 התחיל כמוסיקה לצעירים עברה לתוכניות מלל ואז באה ההצלחה, רשת ג התחילה במוסיקה ישראלית בלבד ,לאחרונה שינתה את לוח המשדרים והוסיפה יותר מלל. עוד דבר ששמתי לב תחנות הרדיו , לפחות בארץ, עברו מפלייסט (מרדיו שמנגן TOP 40 , רצועות מוסיקה ארוכות דוגמא הכי טובה לזה זה תחנת רדיו תלאביב לפני כמה שנים) וחזרו ללוחות משדרים שאפיין את שנות ה-80 וה-90 , תוכניות מוסיקה ומלל שונות, תוכניות של שעה עד שעתיים עם תוכן. האם בישראל לא אוהבים תחנות רדיו שמנגנות מוסיקה ורק מוסיקה כמו בחו"ל???

shanina23

New member
תחנת מוסיקה מצליחה

אני לא בטוחה שזה כל כך נכון להצהיר ש"בישראל לא אוהבים תחנות מוסיקה". אחת התחנות המצליחות ביותר בארץ היא תחנת מוסיקה, ואני מדברת על גלגלצ. השוק בישראל מאד מאד קטן (בהשוואה לשוק האמריקאי לדוג' - אם דיברת על חו"ל). וכשזה מגיעה למוסיקה מאד קשה או לא כל כך רווחי להפעיל תחנות שמשדרות מוסיקה ספציפית (תחנת מוסיקת ג'אז בלבד או תחנת מוסיקה אלקטרונית בלבד... סתם דוגמאות). זהו כנראה דבר שישתנה עם הזמן - כשכל אחד יוכל להפעיל "תחנת רדיו" ביתית. לכן מה שנגזר מכך הוא שתחנות שישדרו מוסיקה בלבד יהיו דומות מדי זו לזו. התחרות בעייתית עבור תחנות איזוריות/מסחריות מול תחנה ארצית/צבאית, אין להן הרבה סיכוי. למה תחנות רוצות להתבדל זו מזו? - ישנן סיבות מגוונות, חלקן קשורות לקהל יעד (אם זו תחנה איזורית), חלקן סיבות כלכליות - לתת למפרסמים סיבה לעבוד איתן ולא עם המתחרה, ועוד ועוד... בשורה התחתונה, כדי להתבלט ולהתבדל כל תחנה תנסה להציג את היתרונות שלה, כמו בכל תחרות. דיון מעניין, תודה שהעלת אותו. שני

chepia

New member
תגובה על הדברים

אני באמת שלא רואה שהתחנות האיזוריות נבדלות אחת מהשניה , כל תחנה איזורית דומה לשניה או שמנסה לחקות אותה. מלל מלל מוסיקה, תוכנית בוקר אקטואלית וכו' , ייעוץ בבוקר , מזרחי וכו וכו' כאשר נסעתי לאוסטרליה , שמעתי הרבה תחנות רדיו, כל תחנה הייתה מאופיינת בסוג מסוים מוסיקה חדשה, רק מוסיקה ישנה, תחנה שמשדרת מלל מה שנקרא TALK RADIO , תחנה שמשדרת רק אקטואליה וחדשות וכו' נכון שהמדינה שלנו קטנה , אבל זה לא תירוץ שאפשר לפתח תחנות רבות ומגוונות. ראשית למה לנסות להתחרות ברשת ב' ובגלי צה"ל ( תחנות שמשודרות חדשות ואקטואליה), אפשר לראות שכמעט כל תחנה איזורית משדרת בשעות הבוקר תוכניות אקטואליה וחדשות והרי סריקה קטנה: רדיו דרום, רדיו ירושלים, רדיו ללא הפסקה , 99FM , רדיו תל אביב. מה שאני אומר זה לבטל את הרדיו האיזורי , כי זה ממש לא רדיו איזורי אני קולט את רדיו דרום ואת רדיו חיפה אצלי בבית , ברמת גן ולא דרך האינטרנט. להפוך את כל התחנות הרדיו לארציות ושכל תחנה תאופיין ושלא תנסה לחקות את השנייה כי כאן בארץ כל אחד מנסה לחקות את השני דוגמא רדיוו 99FM החדש ניסה לחקות את רדיו ללא הפסקה הרדיו האיזורי בתחילת דרכו ניסה לחקות את גלגל"צ בייחוד בקטע של הפלייליסט. אחד פותח חנות לפלאפל ישר פותחים לידו כמה חניות לפלאפל וזה דוגמא שלא נוגעת כמובן לרדיו.

ממתי רדיו תל אביב היא תחנה מצליחה?

אולי התכוונת לרדיו ללא הפסקה שהיא באמת מצליחה,רדיו תל אביב עדיין לא סגור מה הוא מלל או מוסיקה!!

ומי אמר שהוא צריך להיות זה או זה?

אישית אני בעד ריבוי סגנונות בתחנת רדיו. כך כל אחד יוכל למצוא את התכנית/תכניות שהוא הכי אוהב להאזין להן. אני לא חושב שאפשר למתג תחנה כהצלחה או כשלון, רק על סמך הפורמט שהיא משדרת. מה שבאמת קובע זה כמות המאזינים. ועכשיו בטח יקפצו כל שונאי רדיו תל אביב וישלפו לי "סקרים" שמוכיחים שאף אחד לא מאזין לתחנה - עשו לי טובה, תראו לי מספרים.

המספרים הכי טובים זה להסתובב ברחובות תל אביב

אין סקר טוב מזה האמן לי,עשה סיבוב בבוגרשוב שנקין אלנבי וחוף הים תראה למי מאזינים.

chepia

New member
לא הבנם למה אני חותר

אני חותר שתחנות הרדיו לא מביאות איזה משהו חדשני גם אין הרבה סגנונות ברדיו. כל התוכניות הרדיו השונות דומות אחת לשנייה וכל תחנה מנסה לחקות אחת את השנייה יש יותר מדי מלל ברדיו ואין תחנות רדיו שמשדרות מוסיקה , סגנון מסוים של מוסיקה כמו למשל BU 99 שהיה בזמנו, שהתאפיין בקו מוסיקלי ( ורק מוסיקלי) לצעירים. חסר פה תחנות שמשדרות רק רק מוסיקה בלי הרבה מלל. כמו GOLDFM באוסטרליה תחנה שמשדרת מוסיקה ישנה עד שנות ה-90 בלי תוכניות מלל. PEPSI MUSIC תחנה נוספת מאוסטרליה שדומה מאוד ל-99 בזמנו. לזה הכוונה תחנות רדיו שמנגנות רק מוסיקה , אבל כנראה שלא אוהבים את זה בארץ כי רדעו תל אביב התחיל ככה שינה והוסיף מלל ועבר מהפכה אמנם איטית , אבל יש עלייה באחוזי האזנה לרדיו.

איזו הצלחה בדיוק באה ל99 ו102 כשעברו למלל?

שיא ההאזנה ל 99 היה בשנותיה כתחנת מוסיקה לצעירים- רדיו bU/99Esc. היום היא דווקא מאוד מזכירה את 102 בקו המבולבל והמשתנה חדשות לבקרים. ל 99 יש אמנם סיבות אובייקטיביות (החלפות בעלים וחוסר ודאות מטורף בשנים האחרונות), ואת 102 אני לא זוכר שפתחתי בשנים האחרונות. תחנה שבתור שיטה מכוונת מתעלמת ממוסיקת דאנס (כך הודו בפניי שם)- פשוט מוותרת על חתך אוכלוסיה רחב שאני משתייך אליו. לסיכום- הצלחה לא תגיע לאף תחנה אם אין אין לה עקביות והתמדה בלוח השידורים, כדוגמת 103 בעשור האחרון. 103 היא אולי התחנה האזורית המוצלחת והמואזנת ביותר בישראל, מתכנית הבוקר המצוינת ועד סיאס בלילה. צחי

tamarnon

New member
99 ו-102 מצליחות? איפה בדיוק?

99 מאז ימי BU/ESC והעזיבה של יורם ואזנה התחילה להידרדר עד ימי השפל של ימינו כשהם אומרים שהם הופכים בקיץ לתחנת מוסיקה מגניבה ומתפרעים עם אביתר בנאי ושאר הזבל הישראלי. 102 לא מצליחה!- תוציא את 102 מתל אביב (רק בגלל שהיא בעיר הזאת היא זוכה לבאזז מסוים ולא מוצדק בתקשורת). ותוציא את טל ואביעד מ-102 ואז בכלל אתה יכול לסגור שם את הבאסטה. היה להם יתרון מסוים עם תוכנית הספורט אבל ברגע שאופירה חזרה ל-103 גם זה נגמר. אין לי מושג על רייטינג של רדיו אבל מעניין לראות את הרייטינג של התחנה הזאת לעומת תחנות אחרות בפריפריה- אני בטוחה שלחלק מהתחנות (דרום, חיפה) יש רייטינג גבוה יותר אבל לא מדברים עליהן כי הן לא בתל אביב. למישו יש את המספרים האחרונים? יש היום 2 תחנות אזוריות מצליחות בישראל – 103 בגלל ניהול ותוכן נכון ו-100 בגלל תוכן נכון. ולמרות הכל אין היום תחנה בישראל שאני יכולה להאזין לה מבוקר עד ערב. בטח שלא תחנת מוזיקה!

אני שמח שלא רק אני חושב כך לגבי רדיו ת''א.

יש כמה תחנות אזוריות שבאמת מצליחות ועושות עבודה ולא מתעלמות מהים תיכונית וגם ממוסיקת הדאנס ואלו הן רדיו דרום,אמצע הדרך,רדיוס, ,91 ,103 ,וקול רגע גם מצוינות.כל השאר פשוט על הפנים,רדיו ת''א חייב לעשות שינוי,שמות גדולים וטאלנטים לא בטוח שיביאו הצלחה.

תוכנית הערב של רדיו תל אביב.יואב קוטנר.צהריים

. תשעים ושלוש אלף הורדות והאזנות תוך 8 שבועות. 93.756 ליתר דיוק. http://www.icast.co.il/default.aspx?p=Podcast&id=335964 מה שמרמז על כמות המודעות לתוכנית (מבלי לדבר על נתוני ההאזנה שנמצאים, כבר שנתיים, בזינוק אדיר- על פי סקר טי.ג'י.איי) יואב קוטנר מעל ל 500 אלף צפיות בוואי נט. http://www.ynet.co.il/home/0,7340,L-5224,00.html תוכנית הספורט של רדיו תל אביב התמודדה מול המתחרים וניצחה.(בסקר הטיג'יאיי הרלוונטי) . רדיו תל אביב נמצא באמצע תהליך השינוי שלו. יש עוד הרבה מה לשפר...אבל לפחות אנחנו התחלנו תהליך. הבאזזזז בתקשורת הוא בגלל שמבחינת תכנים קורים אצלנו דברים מסקרנים כמו זה : http://www.ynet.co.il/Ext/Comp/ArticleLayout/CdaArticlePrintPreview/1,2506,L-3706725,00.html וזה http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3539913,00.html וזה http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3648164,00.html ועוד ועוד ועוד....אז אם רדיו תל אביב הוא לא לטעמך אין בעיה אבל העובדות מלמדות אחרת.

חשוב לדייק בקשר להורדות של 'תכנית הערב'

מדובר על קטעים קצרים שאתם מעלים, ולא על תכניות שלמות ומלאות. כשמעלים בכל יום קטעי שידור של 3-4 מגה, זה כמו להשוות להורדות שירים בודדים. בכל מקרה פספסתם את המטרה של פודקאסט- שידור מלא(!). מעניין כמה הורדות והאזנות היו לתכנית הערב אם היו מעלים אותן כתוכניות שלמות, כמו שאר הפודקאסטים באתר הזה. אני גם מתפלא על צוות iCast שמאפשר את ההטעיה הזו. זה בטח לא מטרת האתר שלהם. לשם השוואה- התכניות המוקלטות (והמלאות!) של 'הדיסקוטק' צברו עד כה למעלה מ 21 אלף הורדות והאזנות, במקום התשיעי באתר iCast. אם כבר מתחמנים את המערכת, חשוב לדייק בעובדות, אבל אם זה מה שעושה לכם טוב ותחושת האזנה - אשריכם. בקשר לתכנית הספורט- אשמח לראות נתונים עדכניים מאז הצטרפות אופירה ואייל ל 103 ולאכול את הכובע אם צריך. צחי

הנתונים שלירון מציג הם מדהימים !

לא נראה לי שכל כך חשוב כאן הדיוק, אני ניכנסתי ללינקים ואיך שלא מסובבים את הנתונים הם מרשימים ואפילו מפתיעים עד מאוד. המלצה לרדיו תל-אביב נראה לי שיש בעיה חמורה בכל הקשור לתודעה או תפיסת הציבור את הרדיו(בגלל העבר) ואסביר, כשאתה רוצה להגדיל את מספר המאזינים שירד לדוגמא זאת לא בעיה זה יעד ויש לפעול ולהגיע אליו, כשאתה רוצה להגדיל את מספר הפרסמים ולהביא את הרדיו לרווחיות זאת מטרה שהרדיו יכול להציב לאנשי המכירות כיעד להשגת המטרה. אולם, כשאתה מציג כאלה נתונים של האזנה וגידול בכל הקשור לרדיו וחלק מהציבור לא יודע זאת(בגלל סטיגמה) אזי זאת בעיה אמיתית ובה חובה לטפל. דבר ראשון כדי לטפל בבעיה היא להכיר בה ואחר כך לכוון משאבים על מנת שהציבור ידע שרדיו תל אביב חי ובועט, מחלקת השיווק צריכה לצעוק את זה חזק שכולם יזדעזעו.

אתה צודק

התדמית של רדיו תל אביב, כרדיו צפונבוני, או כרדיו עם מוסיקה שהיא איזוטריה מהזן הזניח, לא קשורה ללוח התוכניות של הרדיו או למה שקורה בו בשנה ומשהו האחרונות.אני מקווה ומאמין שנצליח לשנות את זה אבל זאת עבודה שתקח זמן.

אני חושב שלקרוא לזה "לתחמן את המערכת" זה קצת

בוטה. יש באייקאסט פידים, ואפילו רשמיים של מנהלי האתר, שפועלים במתכונת של "שיר אחד חדש ליום", ומתייחסים לזה כאל פודקאסט לכל דבר. אז נכון, המונח פודקאסט מתייחס בעיקרון לתוכניות מלאות, אבל גם שיר בודד ועל אחת כמה וכמה מערכון - יכולים להיות תוכן לגיטמי באתר פודקאסטים. ושוב - הנתונים מדברים בעד עצמם. ההורדות באייקאסט - כמו גם ההיענות למשחק הרדיו בשיתוף אתר עיצוב החולצות לופה, שאפשר למצא בו סקציה שלמה של עיצובים שביצעו מאזיני תוכנית הערב, עיצובים שקשורים לדמויות ולהווי של התוכנית. בימינו, כשהרבה אנשים מעדיפים לטבוע בטימטום חושים של חדשות ואקטואליה, או לחילופין בקהות מחשבה וטעם בנוסח גלגלצ - תוכנית שמייצרת סביבה קהילה חזקה ומכורה כל כך - ועוד סביב מערכונים ונונסנס - זה לא דבר מובן מאליו. בעני, זה פשוט כי הם עושים עבודה מעולה וכי הם נותנים למאזין אפשרות בחירה נוספת ומרעננת לנסיעה הביתה מהעבודה. (וחשבתי כך עוד לפני שגוייסתי לשורות התחנה :) בעיני, אין כמו להתפקע מצחוק באוטו ממערכון טוב. בשביל תחנה שהנוכחות שלה באינטרנט דלה יחסית, ההיענות האינטרנטית האדירה (והמהירה - אני זוכר איך רצו במייל הפנימי התכתבויות נדהמות ככל שהמספרים באייקאסט טיפסו, ועדיין מטפסים) היא משהו יוצא דופן שבאמת הפתיע את כולנו.

צחי יקר

אכן מדובר בקונספירציה בינלאומית שבסופה אנחנו מתכננים לכבוש את העולם ואף להכין מדם של ילדים נוצריים מצות לפסח.אבל הגירסא הרשמית ( או גרסת הכיסוי...קריצה קריצה...טפו טפו) היא ש : ערן ושרון לא העלו את הקטעים לאיי קאסט וגם לא רדיו תל אביב. מאזין שלהם (איש קדוש ואפעס אובססיבי) לקח את המשימה ומבצע אותה מסיבות של "ציונות" וללא תשלום. בניגוד לתוכנית של יניב מורוזובסקי ושלך תוכנית הערב היא תוכנית של מערכונים ולא תוכנית של מיקסים. לא כל המאזינים אוהבים את כל הדמויות וגם לא כל המאזינים רוצים להוריד קבצים מפלצתיים למחשב שלהם. רוב המאזינים מעדיפים לצרוך את התוכנית, דרך האינטרנט, במנות מדודות ולעיתים אף על פי הדמויות החביבות עליהם. אין דין תוכנית הומור, המבוססת על מערכונים מקוריים (מצחיקים או לא זה כבר עניין של טעם) כדינה של תוכנית מועדונים. איי קאסט, להפתעתנו, מברכים על כמות הטראפיק והיוניקים שהם מקבלים. אז יתכן וזה לא "פודקאסט" אמיתי, מצד שני זה תוכן שגולשים אוהבים ורוצים. אז צחי אלבו היקר : מי מפסיד מכל הסיפור הזה ולמה זה מפריע לך ? (אגב...בקשר להטעיה...אתה חושב שמדובר בתחרות שבסופה ממתין לפופולארי ביותר פרס ענק ??? ובקשר למטרת האתר שלהם : האם - כמו כל אתר מבוסס תוכן אודיו ווידאו או מלל- המטרה שלהם היא לא להביא לגולשים תוכן שהגולשים מתעניינים בו ?) על מה בדיוק אתה כועס ?עליהם ? עלי ? על הגולשים ? אני באמת לא מבין אבל סליחה אם הנתונים האלה פגעו בך (בדרך שנשגבת מבינתי).

לירון היקר אף יותר(משכורת מנהלים קריצה קריצה)

אני באמת מנסה לשמור על רמת דיון גבוהה ולהשאיר את הציניות בצד (דם של ילדים וכו'). אם לרגע הבנת שהתגובה שלי באה בגלל כעס כלשהו, אני זה שצריך לבקש סליחה שלא הובנתי נכון. זה לא משנה מי הקדוש שמעלה את השידורים, אלא מה הוא מעלה. סך הכל הבהרתי את הנתונים החגיגיים שהצגת בפני הגולשים, מבלי לקלל או להשמיץ. התייחסתי לעובדה, שאתר הפודקאסטים משמש להעלאת תכניות שלמות, והעלאה שיטתית של קבצים בני דקה או 2 לא יכולה להיספר באותו קנה מידה של שידור שלם. שלא לדבר על כך שזה דבר חריג ב iCast. מעבר לכך- ההסבר שנתת לי כאן בהחלט נותן תמונה מדויקת על העובדות וההעדפות של מאזיני 'תכנית הערב', אותה אני לא מכיר. אני מעריך ומכבד את העבודה שאתה עושה בתחום שיפור המצב ברדיו תל אביב מאז שנכנסת לתפקידך (גם על כך למדתי ממך כאן היום) ומצטרף למה שראובן לוי כתב כאן. יכול להיות שהכל עניין של תדמית. תן לנו קצת דאנס ואנחנו שלך P: בשורות טובות והרבה בריאות צחי אלבו

תמשיך אתה מצחיק ומשעשע עסק שחור.

תוכנית הספורט הכי מואזנת ומצליחה היא של ברקו ואופירה ועדיפה מהשיממון עם דני ענבר מירי נבו ואיציק זוהר,אתה מעודד את עצמך זה טוב,העם אומר אחרת.

נחמד שאתה מדבר בשם "העם".

אני לא מבין דבר או חצי דבר בספורט, אבל היומרה שלך לדבר בשם העם כולו היא פשוט מגוחכת. את הצ'רקסים שאלת? מתנחלים? שגרירים בחו"ל? חיילינו שבצוללות מעבר לקווי האוייב? פעילי שלום עכשיו? יורדים? עולים חדשים? מי זה "העם" הזה? בעלי פיצוציות באלנבי? אז אני אתנסח בז'רגון שלך הפעם: יאללה יאללה.

למעלה