רדיו עולמי?

קומרן

New member
רדיו עולמי?

במשך זמן רב, אני רואה באינטרנט ובחנויות האלקטרוניקה מכשירי רדיו בעלי שם "רדיו עולמי, רב גלי", בנוסך זה או אחר. מכשירים אלו כוללים בין שני תחומי גלים לעד כ 12 תחומים. מישהו יכול לעזור לי לעשות קצת סדר בבלאגן בראש ולהסביר לי מה הם התחומים האלו, מה ניתן ליקלוט בהם ומדוע מחירי המכשירים נעים בין מאה שקלים לעד כדי אלף חמש מאות שקלים? כמו כן, מה האבדל בין המכשירים הייעודים לגלים קצרים ובין הזולים הכוללים בתוכם SW....

בגלים קצרים ניתן לשדר למרחקים

קול ציון לגולה משדר לחו"ל לאמריקה . הייה משדר לרוסיה ליהודים . והרוסים היו משבשים את השידור . הגלים הקצרים הם על 31 מטר על 25 מטר הבעייה שהתדרים צפופים ועל גל 31 מטר דוחסים הרבה ערוצים . אז אים יש חלוקה גדולה של הערוצים אז הצפיפות יורדת לי יש רדיו גרונדיג מקורי שניבנה ליפני כ 30 שנה . שבו יש כפתור והוא מרחיב את הגל ניניח 31 מטר על כול הסקלה , ואז ניתן ליקלוט את התחנות כמו בגל AM . לכן יש הבדלים בין במחירים הבין הערוצים רצוי לחבר אנטנה חיצונית על הגג . שזה סתם חוט נחושת מתוח בין שני עמודים וכמה שהוא יותר ארוך הקליטה יותר חזקה . כי ל31 מטר צריך אנטנה באורך 90 אחוז מחציא אורך גל שזה בערך 14 מטר . אז כמה שיותר קרובים לאורך הזה , היניקה יותר טובה

קומרן

New member
ומה זה הטווחים

sw1 sw2 sw3 .... זה בדיוק מה שזה עושה? הרחבת הגל? ד"א - מה ז"א גל AM? אי אם לא מתייחס לאיפנון , וגלים קצרים לא מאופננים באי אם?

am זה שיטת שידור . FM זה שיטת

שונה .. ההבדל המרכזי זה רוחב הפס של העברת תדרים בין 50H-5KH בגלים קצרים התדר יותר צר . גלים קצרים זה SW . שהם לא זוכר כול כך זה משהוא מה 21 עד 41 מטר . SW1 וSW2 וכך הלאה . זה חלוקה יותר רחבה של הגלים פחות צפוף . עדיין לא גלים מורחבים . אגב יש או הייה גם גל LW גלים ארוכים משהוא באורך 2000 מטר . ושם שידרו מעט תחנות . ולחובבי הרדיו לא הייה מקום . אז הם הימציאו את הגלים הקצרים זה הכול זיכרונות שאני מעלה מילפני 40 שנה . מקווה שלא טועה

אגב גם שיטת הFM היא מיושנת

שהצליל מגיע לתדר 15KH היום יש שידורים דגיטלים . עים צליל של תקליטור וברוחב פס של שידור אנלוגי ניתן לשדר 20 ערוצים דגיטלים בצליל של תקליטור . ואין הפרעות הדדיות

שדוריFM.ואחרים בארץ.קצת הסטוריה..

בארץ כבר החלו בשנת 1948לשדר "באתד- תגמ." כשהופעל משדר FM"לינק" מאולפני הרדיו של קול ישראל בתל אביב לבין תחנת המשדרים בתדרי M.W גלים בנוניים,בתחנת "תל חיים" שהיתה בתוך מבנה תת קרקעי באזור גבעתיים בתחנה זאת הוצב המשדר של "קול ציון"לגולה בעוצמה של 7.5 קילוואט בתדר 9009 קילוהרץ לימים , בתחילת שנות ה 50 הוקם שדה המשדרים הראשי של משרד הדואר ,לימים משרד התיקשורת וכיום "בזק" בתחנת "יבנה" כשאוכלסו במקום שני משדרי רדיו מתוצרת RCA בעוצמה של 50 ק"וו כל אחד ,בתדר 575 קילוהרץ AM לשידורי רשת א של קול ישראל,ו9009 קילוהרץSW לשידורי "קול ציון לגולה"ששמם הוחלף בשנת 1958 לרשת ג וכיום לרשת ה.אגב תחנת "יבנה" פועלת עד עצם היום הזה.בתחילת שנות השישים הוקם מרכז שידור גדול נוסף, בסמיכות למושב קדימה בשרון תחנת "הילל" שאיכלסה 2משדרי רדיו AM של 100 ק"וו כל אחד ומשדר נוסף 100ק"וו ב"SW" עבור השידורים לחו"ל בתדר 9625 קילוהרץ לימים הופעל במקום המשדר הגדול ביותר של מדינת ישראל בעוצמה של 1200 קילוואט עבור רשת ד בערבית,שנקלט בכל הארצות השכנות ובלילה גם באיראן ובדרום ברית המועצות של אז .משדר זה נוצל בשעות הבוקר המוקדמות והלילה לשידור ברוסית של קול ישראל בנוסף לSW .התחנה נסגרה בלחץ תושבי האזור בעיקר מושב צורן בשל הפחד מהקרינה החזקה באזור.

אים כבר מספרים היסטוריה אז בשנת

58 או 60 הייה השידור הראשון של סטראו . איך? לא בFM אלה ב....AM איך עשות את זה ?. לקחו 2 תדרים בAM של רשת א ורשת ב . ובכול רשת שידרו ערוץ מהסטראו . רשת א הייה L ורשת ב הייה R . ורק לעשירים שהייה 2 מקלטי רדיו שמו אותם בסלון והאזינו לישידור הסטראו בAM . קונצרט הייתי אז נער צעיר והיקשבתי לזה . אז גם הייתי מאזין לחובבי הרדיו בגל 41 מטר . הייה לי בחדר רדיו . ולהורי בסלון הייה רדיו . שידור הסטראו האמיתי הייה בFM בישנת 72 בערך . עד אז שידרו בFM במונו

למעלה