רדיו מירדן

רדיו מירדן

שלום, באיזור הערבה ואילת נדמה לי, יש אפשרות לקלוט תחנת רדיו שמשדרת מירדן באנגלית. מישהו אולי יודע מה התדר של התחנה? מה השם שלה? האם אפשר לשמוע אותה באינטרנט? תודה

וואלה הירדנים האלה איזה תחנות רדיו

מטורפות יש להם... יש גם את היט מיוזיק 102.5 איזה מוסיקה יש להם שם... הלוואי עלינו רדיו כזה בארץ...

לא ידעתי שיש דברים כאלה בירדן

התחנה נשמעת בדיוק כמו תחנת רדיו TOP 40 ממוצעת בצפון אמריקה.

רדיו ירדן

רדיו ירדן משדר בשפה האנגלית מוסיקה לצעירים לרוב אך גם שנות ה60 והשבעים השידורים נקלטים בין השעות 6 בבוקר ל2 בלילה בתדרי FM 96.3 ו90.90 באזור אילת 98.8 מגהרץ . האזנה מצויינת ל"רדיו גורדן"..

דרך אגב...

יש איזשהי תחנה פיראטית פלסטינית המשדרת בשבועות האחרונים בתדר 98.2FM (יתכן שטעיתי בספרה העשרונית של התדר). התחנה משדרת כל היום מוזיקה לועזית משובחת ונטולת פרסומות או דיבורים. אני משרת סמוך לעיר רמאללה - והתחנה הזאת העבירה לי את הזמן בנעימים כשהייתה תקלה ב- YES אצלנו ולא קלטנו גלגלצ.

olli3

New member
מנהל
לא רק באיזור אילת והערבה

גם בירושלים וחלק מהמרכז וכך גם בצפון אני ממליץ כמו קודמיי על 99.6 ן 102.5 וכך גם על 92.5 תחנה שרוב הזמן משדרת רוק. מבחינת הטופ 40 יש הרבה תחנות כאלה באיזור כמו NILE F.M בתדר 104.2 מקהיר וRADIO1 מלבנון בתדר 105.1 יש עוד כמה תחנות טובות כמו FUN F.M שמשדרת ב 101.2 ו104.2 ובתדר נוסף הנקלט בכל איזור הדרום (מלהבים דרומה) עד הערבה 94.7 כמו כן יש את פרוייקט רדיו SAWA האמריקאי ותחנותיו משודרות בכל ארצות ערב בירדן תדרים 98.1 ו 107.6 בבית לחם ורמאללה 94.2 ובמצרים 990 AM ו 1260 AM יש עוד הרבה תחנות רדיו נהדרות משכנותינו והסיבה היא שאלו תחנות הנשלטות ע"י חברות בינלאומיות. למשל NILE F.M ממצרים נשלטת ע"י NileRadioProduction

תחנות רדיו "שכנות"

אכן רשימה מדויקת וטובה של תחנות והרחבה טכנית ברשותך,רדיו SAWA המשודר מארצות הברית בערבית למזרח התיכון בלווין מעובר ע"י תחנות ממסר ברחבי המזרח התיכון בFM ןבAM בכווית,עיראק,סודן גיבוטי,המפרץ ,,וכמובן בירדן גם בתדר 107.4 וברשות הפלסטינית כפי שציינת. התדר 990 מיועד לכל המזרח התיכון וגם למצרים אך הוא המשדר,ממוקם בכייפ גריקו שבקפריסין התדר השני 1260 AM ממוקם באי רודוס,ומיועד בעיקר למערב מצריים ולוב,אך נקלט גם כאן בישראל.

mbarak2

New member
fun fm מהיכן היא משדרת? והאם

ניתן לשמוע אותה דרך האינטרנט? radio 1 מלבנון לא ניקלטת בישראל ומשום מה גם באינטרנט אי אפשר להאזין לה. האם אתה יודע למה?

olli3

New member
מנהל
FUN FM משדרת מירדן וביום יש מוסיקה

בערבית עם גיחה קלה ללועזית (אבל המוסיקה הערבית איננה כמו הזיאנר הכבד אלא מוזיקת רוק/פופ הדומה לזאת בארצנו. בערב ישנם שידורי מוסיקה לועזית. RADIO1 מלבנון כן נקלטת בארץ מאזור ראש פינה-צפונה מזרחה ומערבה והכתובת באינטנרט היא: radio1.lb.com או סיומת lb.co לפחות כך הם אומרים אף שאני אף פעם לא הצלחתי להיכנס לאתר. אם חבירנו בצפון הארץ יוכלו לומר לנו מה שם האתר אני אשמח תדר התחנה בכל אופן הוא 105.1

olli3

New member
מנהל
ולגבי פרוייקט רדיו SAWA את תדרי

התחנה בארצות ערב בשונות ניתן לראות באתר הבית לגבי מיקום המשדרים זה לא ידעתי בדיוק איפה כל משדר אף כי נתקלתי בתדר נוסף של התחנה ב 1548 AM הנקלט נהדר אך רק בשעות הערב. ניתן לשמוע גם את SAWA בתדרי S.W לפי מה שבדקתי. תחנה נוספת שאני מכיר היא רדיו פרדו מאירן המשדרת בF.M A.M ו S.W בארץ היא נקלטת בתדר 1575 באיזורים בהן רק"ע לא משדרת בתדר זה אך רק בשעות הערב וכן בתדרים רבים בS.W דרך אגב S.W לפני כשנה היו אמורים להיפסק שידורי הרדיו של קול ישראל בגלים קצרים אך עדיין אני שומע את רשת ד' בתדר 5915 SW וכך גם את רשת ב' בתדר 7545 . כך גם באתר רשות השידור עדיין מפורסמים התדרים.

כמה מילים בקשר לSAWAועוד..

תחנת הרדיו מחליפה את שידורי "קול אמריקה" בערבית ששודרו שנים רבות מבירת ארצות הבריתDC,לאחר שנים רבות הוחלט ע"י ממשלת ארה"ב לקצץ בשידורים בערבית ולהקימם במתכונת שתיועד לבני הנוער והדור הצעיר בארצות ערב וכך נוסדה התחנה רדיו SAWA המשדרת 24שעות ביממה בכמה ניבים בערבית כגון ניב מיצרי, לבנוני-סורי,ערבית של המפרץ,ניב ירדני-פלסטיני ועוד כולל מוסיקה ערבית חדישה המדברת לליבם של המאזינים בארצות היעד רק החדשות זהות. תדר AM 1548משדר מתחנת הממסר בכווית בעוצמה רבה ומכסה את ארצות המפרץ,כמו אבו דאבי בחריין קטר כווית כמובן ודרום ומרכז עיראק,השידור בתדר הזה נקלט בשעות הערב והלילה גם בארץ.התחנה השניה המופעלת מארצות הברית במתכונת דומה והמיועדת לאיראןבשפה הפרסית רדיו פרדו ממומסרת באזור המפרץ לתושבי המפרץ הפרסי בתדר AM1575קילוהרץ שאף הוא נקלט בשעות הלילה בירושלים ובאזור המרכז אך לא באזור הצפון בגלל שידור מקומי של רשת "רקע" לעולים.כדאי לציין כי שלטונות איראן משבשים את השידור מאמריקה הן בAM והןבגלים קצרים כדי שהשידורים לא יקלטו באיראן ולא ישפיעו על התושבים. ניתן לשמוע את השיבוש האיראני כרעש של מכונה"פקפקפק..."בעבר שידרה התחנה גם בתדר 1170AM שנקלט בארץ והמשמש כיום את השידורים בערבית של SAWA.קול ישראל ממשיך בשידורים בגלים קצרים לכוון איראן בפרסית,באנגלית ,צרפתית,ספרדית,וכן העברות של שידורים בלועזית מרשת רק"ע גם בSW.רשת ב גם היא מועברת בגל קצר 24 שעות ביממה ונקלטת היטב במערב ארופה ובחוף המזרחי של ארה"ב . רשת ד בערבית משדרת בתדר שצוין על ידך5915קילוהרץ מתחנת השידור הממוקמת באזור המרכז בעוצמה של 20 קילוואט ונקלטת בארצות ערב השכנות.

olli3

New member
מנהל
תדר 1575 של רדיו פרדו נקלט גם בדרום

הארץ (אני בבאר שבע קולט אותו כל ערב) הייתי מאוד שמח אם תשלח לי כל חומר על עוצמות משדרים ומיקומם בעיקר תחנות מחו"ל המשדרות בS.W מאוד קשה לעקוב אחרי תדרי התחנות יש תחנה מאינדונזיה שמשדרת בתדרים שונים ושמה CVC אתר התחנה הוא CVC.TV

תדרי רדיו

מזה למעלה מ 50 שנה יוצא כל שנה ספר מעודכן של כל תדרי הרדיו של תחנות רדיו בAM, SW, LW,FM מועדי השידור שמות המנהלים,מיפוי מיקום המשדרים זהו ספר חובה לכל מתענין בנושא ושמו:WORLD RADIO TV HANDBOOK חפש בGOOGLE יש הסבר ,ואופן ההזמנה של הספר מאנגליה.

למעלה