רדיו לב המדינה

Elmer fudd28

New member
רדיו לב המדינה

91FM רק לפני כמה דקות אחותי באה להגיד לי שמשמיעים את הגדול מכולם, אבל בכל מקרה כל הכבוד להם
כנראה עשו לו מחווה או משהו. כבר כמה דקות טובות שיש רק פוליקר ברדיו. תענוג

Japozo

New member
פשוט מגוחך שמתלהבים פה ומציינים כל השמעה...!

זה רק מראה כמה שיודה "נעלם" מהיצירה המקומית ומהיותו אחד/האחד, המובילים שלה ( בוודאי בשנות ה-80 ועד אמצע ה-90 ) חבל! ההפסד כולו שלללנננווו!!!

sha na na revol

New member
לא יודע מה איתך,

אבל אני מתלהב כי אם תשווה כמה משמיעים יוצרים אחרים פחות ליריים, כלומר שאומרים לי משהו, השמעה של יוצר כמו יודה היא אירוע. אני לא חושב שזה עניין של שנים, *בדרך כלל* יש את האמנים שמדברים יותר ומדברים פחות, לכל דור יש את האופנות שלו, אבל אם יש עורך ששם מוזיקה בשביל הנשמה, כן אני מתרגש.

Japozo

New member
אכן, בשל גילך הצעיר, לא

זכית "ללוות" את יודה שהמוסיקה שלו הציפה את גלי האתר.. לי, באופן אישי, מאוד מפריעה העובדה שזמר יוצר מחונן ואהוב שכמותו בוחר (מצטער,אין לי מילה אחרת לתאר זאת) להיכנס לתקופת "יובש יצירתי" כל כך ארוכה,מאז "איך קוראים לאהבה שלי"(אלבום די בינוני בסטנדרטים של יודה,צריך לאמר את האמת!) וכשסוף סוף הוא חוזר,זה עם אלבום יווני (מהנה) ליוצר יווני מוערך אך זמר הרבה פחות מרגש מיודה... לא יודע מדוע, אבל חשוב לי שגם הדור הצעיר (שנות העשרים,חיילים,תיכוניסטים) יכיר ויתחבר ליצירה של פוליקר וזה יקרה בזכות אלבום עברי חדש ואיכותי!! בריאיונות עימו, אמר יודה, שהיום הוא שלם עם עצמו יותר מתמיד וטוב לו בחייו. אז יאללה, תן להרגיש את זה ביצירה שלך!!

sha na na revol

New member
ת'שמעו תקשיבו.

זה ממש לא מדויק. לא הייתי בשנים
בסדר אם אתם מתכוונים ל'עיניים שלי', אבל את 'אפר ואבק' אני עוד זוכר.
סתם בלי קשר, אני לןשב ש'איך קוראים ל...' נהדר, אבל חזרתי מקיסריה אז אין לי כח להסביר, והאמת שהיה לי הסבר.

Japozo

New member
היית בן 4 כשאפר ואבק יצא...

ובן 6 ב"פחות אבל כואב"..... אבל אלו אלבומים נצחיים!

sha na na revol

New member
ב-1989 הייתי בן 4 לבערך חודשיים

ובפברואר התחלף לי לחמש.
(זה כמו הילדים האלה שמדקדקים על אם הם 'וחצי', אני עדיין עושה את זה.) ב1990 הכרתי את 'הרוח טלטל, הפחד טפטף וחלחל' ו'הוא שואל לאן אתה לוקח, אני משיב לאן אתה בורח' (שנים לא ידעתי שהצל ואני זה שלו, אייל גיב יו קרדיט) ואת 'פחות אבל כואב' בחתיכה כמעט שלמה, אני הכרתי מהפתיחה. אנחנו לא בית שמשמיע אלבומים, אף פעם, אז אני פשוט למדתי את זה לפי שמיעה חוזרת של הרדיו. אז הדבר היחיד שהיה לי הייתה קלטת של 'מנגו' ולהיטי קלאב מד מוקלטים (צפופו לה מורל
צפופו לה מורל
)... , אבל אל תאשים אותי בדברי כפירה אחרים
סחבקך לא היה א.אהבל ב. תמים.

sha na na revol

New member
חלק ב'

ראוי לציין שהקרדיט האמיתי הולך ליעקב גלעד, שאני הכרתי אותו בשם מכיתה א'. היה דף מונח עם המילים של 'מילה טובה' ותצלום של יהודית על השולחן של המורה, ואני קראתי את היצירה הזאת שלו וידעתי שזה 'יעקב גלעד'. אני פונה בפנייה נרגשת ונואשת לאותו מר יעקב גלעד, '4 לפנות בוקר' נורא הפחיד והעציב אותי, לקחתי אישית את זה שהיא מחכה לו והוא לא בא... אתה יודע מה זה לבד וילדים, פשוט ככה זה.

sha na na revol

New member
המשך

כשיצא "הילד שבך", ואתה מדבר לעלם ששירים כבר הם החיים שלו ומקליט קלטות מהרדיו, התחברו לי סוף סוף חלקי הפאזל. היה ראיון שלהם בידיעות אחרונות, איזו פריסה יפה של ארבעה עמודים, ואני בד"כ את הפיצ'רים המעניינים של סוף השבוע תמיד הייתי קורא. התגלו לפני אנשים, כלומר סוף סוף שני השמות הללו מדברים בגוף ראשון, ועל כל מילה שהם אומרים יש עולם שלם מאחוריה. היה שם איזה ציטוט על כשיהודה כתב את 'הצל ואני' ויעקב אמר לו 'אני אוהב את השיר, אבל אני לא אוהב את מה שהוא אומר'. הוא כאילו דיבר בשפה אחרת ממני, יום אחד אני שאלתי מורה להבעה כיצד האמירה מתיישבת, אבל זה היה לי נורא מעניין.
ומה אני אגיד. קניתי ת'דיסק. ראיתי ת'הופעה. עקבתי אחרי חברי 'משינה' בגיל שהיה מקובל להעריץ אלילים ואני עוד לא כל-כך הכרתי את עצמי ולא אמרתי 'לא'. אבל אין ספק שמהחוויה נתגלו לי עוד נדבכים, כיום אני איש בן 23, והיכולות הטכניות והעוצמתיות של יהודה כבר לא נראים לי פשוטים כמו שהם נראו לי אז, אני יותר מעריך אותו כמו שאני עכשיו.

willo1

New member
חחחח באמת שאלת מורה להבעה?

וואו. ממש הטריד אותך הא?

sha na na revol

New member
היא הייתה בסדר. ../images/Emo13.gif

היא ציינה עוד קודם שהמקצוע הקודם שלה היה משהו במוזיקה, אני לא רוצה להגיד עוד כי לכי תדעי לאן זה יגיע :) היא זאת שגם אמרה לי שאפשר למצוא את 'בגלל המלחמה' באוזן השלישית.
וזה גם לא בא לי ישר אחרי שקראתי את הכתבה, יום אחד חזרתי הבייתה מבית הספר, אולי זמזמתי 'הצל ואני' או משהו ופתאום אני חושב 'מה הוא אמר
'
איזה כמה חודשים טובים אחרי. אני מציין את זה לטובה כי אז חשבתי שזה משפט נורא יפה. אז רשמתי לה פתק ביום שאחרי והגשתי לה אותו. אבל כנראה שעד שלא נהיה בנעלי האנשים שהשתתפו בשיחה, לא נבין בדיוק למה הם מתכוונים.

willo1

New member
חח אוי רשמת לה פתק? איזה חמוד

בן כמה היית? ואגב, אני בכלל לא צוחקת עליך שהלכת לשאול אותה.. אני פשוט מזדהה כי גם אני חושבת המון על משפטים כאלה שאנשים אמרו - במיוחד אם זה קשור ליודה

sha na na revol

New member
כיתה ז' או אפילו ח'

וזה בסדר, לא נעלבתי או משהו, עם הרבה שירים נפל לי האסימון יותר מאוחר, בעיקר הודות לפורום.
מה שכתבת על כשתגדל מאוד מתחבר לי לשיר, אם את זוכרת את הזמנת אותי, אני כתבתי משהו אחר, אחותי השרישה לי את הפירוש של חיילי מלחה"ע ה-|| חח, שאילתות אצלנו רצות במשפחה זה מזכיר לי. זו אמא שלי שהעירה את תשומת לבי ל'קין' ומאז נראה לי אני שומע יותר את השיר. אנשים שאוהבים את יהודה מבינים גם קצת אחד את השני, זה אחד היתרונות. ליודה יש הרבה משפטים כמעט מיסטיים כאלה, 'משפטי מפתח' בכל שיר, ואפשר רק לאהוב ולהערך ולפעמים זה מתחבר לך פתאום.

willo1

New member
פעם דיברנו

על זה שאולי לכל מי ששומע יודה יש איזשהו משהו משותף, אולי עבר לא הכי קל ואירועים ספציפיים שכל אחד עבר כי לשיירם של יודה לא כול םיכולים להתחבר, אלו שירים מאוד עמוקים שמי שמחפש קלילות לא יימצא את זה אצלו. אגב, מה אמרתי על כשתגדל?
*סניליות*

איתן 990

New member
שלום לך חבר JAPOZO

גם אני בן 42 כמוך אז אני לא צריך לספר לך מה זה יהודה פוליקר. ברקת בנזין בטוח גם אתה היית בקטע. וזה נכון שיודה לקח הפסקות מהמוסיקה להרבה זמן. אבל מה שהבן אדם הזה עבר בכל השנים האלה, אני לא מאחל לאוייבים שלי. משהו אחר היה מזמן מתאבד או נכנס למחלקה סגורה ולא יוצא משם עד סוף החיים. ובקשר לחברי הפורום הצעירים והיקרים אני מצדיע להם שהם מכירים כל פסיק ביצירה של האדם המופלא הזה י ה ו ד ה פ ו ל י ק ר . תראה אותם בהופעות קופצים בהתרגשות. רק לראות את העיינים שלהם נוצצות שיודה שר שיר לפני שהם נולדו בכלל. אז לא משנה בן כמה היה ניקי שיצא אפר ואבק או חולם בהקיץ.אני יודע דבר אחד, שאתה מכור למוסיקה כל שהי או לכל דבר אחר וזה לא מזיק לאף אחד, אז בכייף ואין שום קשר לגיל. תודה רבה ולילה טוב לכולם.

illani

New member
../images/Emo70.gif

מי שאוהב, או מכור, או מה שלא יהיה, אז הוא אוהב. אי אפשר להתווכח עם זה. האהבה הזו תלויה במה שהמוזיקה של יודה עושה לנו בלב ולא במידת הפופולריות שלה בפלייליסט בתחנות רדיו. עובדה באמת שחלק ניכר מחברי הפורום הזה הם צעירים מאוד ומכירים את היצירה של יודה ואוהבים אותה וההתמצאות שלהם בה בטח לא קשורה לכמות ההשמעות ברדיו. נכון שזה נחמד כששיר אהוב נכלל בפלייליסט אבל יודה עצמו אמר בכמה הזדמנויות שהוא יוצר לפי מה שמרגיש לו מבפנים ולא לפי אופנה או רייטינג כי אם זה היה ככה, יכול להיות שהיה עושה דברים קצת אחרים או בקצב אחר. הוא יוצר מוזיקה ומאושר כשהמוזיקה שלו עושה טוב לאנשים.

Japozo

New member
לזה בדיוק כיוונתי! אני רוצה לראות הרבה יותר

צעירים עם עיניים נוצצות בהופעות של יודה, וזה יקרה רק אם הם יתחברו ליצירה העכשווית שלו, ובעקבות זאת ילכו וינברו בהיסטוריה של היצירה המופלאה של המחונן הנדיר הזה... ליצירה בשפה היוונית יתחברו מעטים ופחות מכך צעירים! להזכירכם, "עיניים שלי" יצא לפני 22 שנים וליקט את הקלאסיקה של יוון אבל בעיברית!! איתן, להזכירך, לאחר האסונות שציינת יצאו לאור "לעיניך הכחולות" ו "הילד שבך" שני אלבומים משובחים. קטונתי מלהכתיב את קצב היצירה של פוליקר, אני רק מציין עובדות ואיך, לדעתי, זה משפיע על הפופולריות של האיש/יוצר/זמר בקרב תחנות הרדיו/עורכי מוסיקה ומכאן גם ההשפעה על הדור הצעיר. הגדולה של "המלך"(כדבריך) שהוא יוצר איכותי שמתח והרחיב את גבולות ה"מיינסטרים"(בנזין,עיניים,אפר ואבק,לעיניך הכחולות) בזכות הלחנים הנפלאים קולו החם והכובש וצליל הגיטרות היחודי שלו שחברו לטקסטים עבריים נפלאים.

איתן 990

New member
בוא אני יספר משהו

הבת שלי הגדולה בת 20, עד גיל 14 בוא נגיד שהיצירות של פוליקר לא עשו כלום. היתה להם עבודה בבית הספר נושא אישי או משהו כזה ורצה הגורל והיא קיבלה להכין עבודה על יהודה פוליקר. כמובן שבשבילי זה היה מפעל חיים.עשינו ביחד את העבודה והיא קיבלה ציון גבוה מאוד. כתוצאה מהפרוייקט היא התחילה לנשום פוליקר, וזה כולל לחרוש את כל הדיסקים ואת כל מה שיש לי בוידאו. אבל השיא היה באיזה הופעה שהיינו יחד ושם היא ראתה המון חברה צעירים ומבוגרים ששרו יחד עם יודה. ומאותו יום שנינו רבים איזה דיסק שמים באוטו. ויש לי ילד בן תשע וילדה בת שש, אבל פויקר לא עושה להם כלום. שיהיה לך רק טוב ושעוד נזכה להרבה יצירות של האיש המופלא הזה.

למעלה