רדיו וודסטוק!

giba70

New member
אתמול בערץ 8

שודרו שני פרקים בסדרה שנקראת "השירים ששינו את ההיסטוריה". טוב, אולי קצת הגזימו, אבל השירים שנבדקו היו I Wanna Hold Your Hand של הביטלס שהוצג כשיר שסימל בין השאר את השינוי בגישה לשירי אהבה ברוקנרול, ו-Respect של ארתה פרנקלין שהיווה סמל למאבק לשוויון זכויות. אולי ישדרו אותם גם היום, אז מי שרוצה שיבדוק במסך הטלוויזיה הקרוב אליו. אגב, לגבי "אני רוצה לאחוז את ידך" של הביטלס, זכור לי קטע מאיזה סרט שעשו על שנות ה-60 שבו גרייס סליק צוחקת על כמה "תמימים" היו הביטלס בשיר הזה, והיא אמרה משהו כמו: "רבאק! אתה רוצה לאחוז את ידה? הרי אתה חושב להשכיב אותה!" ועל זה הם עוד לא העזו לשיר בעצם.

melancholy man

New member
I Wanna hold Your Hand

אני זוכר את הציטוט הזה של סליק, והשיר הזה הוא באמת סוג של שינוי, כשסליק וחבריה הפכו לכוכבים, כבר אף אחד לא היה צריך להתיפיף ב"אני רוצה להחזיק לך את היד", הפניה הישירה של הביטלס (גם אם הייתה מעודנת) בהחלט היה לה מקום בשינוי הזה, מעבר לזה שלשיר אין את הלחן המתקתק שהיה בד"כ לשירי אהבה עד אז. בחירה ראויה לשיר "ששינה את ההיסטוריה"

LadyG

New member
I Wanna Hold Your Hand

הוא שיר כל כך מתוק במובן החיובי של המילה, וכל כך אופטימי, שאפילו אני מחייכת מאוזן לאוזן כשאני שומעת אותו. עד כמה שאני זוכרת, זהו השיר המסמל את הפריצה של המופלאים לארה"ב. מקום ראשון ברשימת הסינגלים, קצת לפני שהגיעו בפברואר 64 כדי לכבוש את ארה"ב. וכמה עובדות ממש לא חשובות על השיר: ג'ון ופול כתבו את השיר במרתף ביתה של ג'ין אשר (המיתולוגית של פול). בתכנית השניה של אד סאליבן ביצעו המופלאים את השיר. ויש גם גרסה גרמנית שהקליטו הארבעה לשיר הזה (לצהלות השמחה של המתבגר, שחי איתי בבית ויש לו הפרעה לכל מה שקשור לגרמנית).

איי וואנה הולד, בגרמנית.

איפה ניתן להשיג, מישהו, משהו? תודיעו לי. הם שרים את זה בגרמנית? (ליידי, תחלקי עימי, בבקשה.) בכלל, אני מתה על השפה הגרמנית. זאת שפה של נאצים ופורנו, אבל פשוט אוהתב ת'צליל שלה.

LadyG

New member
יש דברים שאפילו איתך אני לא

יכולה לחלוק
וככה זה נכתב במקור: Komm Gib Mir Deine Hand כנראה שאת והמתבגר תסתדרו נהדר.

fenriz

New member
הם הקליטו 2 שירים בגרמנית

I wanna hold your hand - Komm,gib mir deine hand She Loves you - Sie libt dich הם הקליטו את שניהם בפריז כדי לפרוץ יותר לשוק הגרמני (למרות שהם כבר די פרצו אליו). אפשר למצוא את 2 השירים באלבום Past Masters Vol.1 או לחפש את הסינגל בשווקים המזרח גרמנים.

למעלה