רדז'ימין

dindosh

New member
רדז'ימין

בעת המעבר על חומרים שקיבלתי מסבתי מצאתי איזכור לכך שסבתה (ברכה מנדלבוים) הייתה בתו של רב מהעיירה רדז'ימין הנמצאת בקרבת וורשה. מחיפושים שבצעתי בעקבות פיסת מידע זו למדתי שהייתה בעיירה חצר חסידית גדולה אך לצערי לא הצלחתי לאתר ברישומים השונים המופיעים בפנקסי הקהילה לשם המשפחה מנדלבאום. כמו כן בחיפוש ב-JRI וב-JG הן לפי שם המשפחה והן לפי העיירה לא מצאתי אישים המתחברים לעץ המשפחה. יש רעיונות לאן לפנות מכאן?

talia olav

New member
כמה שאלות

האם מנדלבוים הוא שם הנישואין או שם הנעורים של סבת-סבתך? האם ידוע לך מה היה שמה בפולנית? (אולי ברוניה?) האם ידוע לך מתי בערך נולדה, ולפחות טווח שנים? וכמובן, יתכן שסבת סבתך נולדה במקום אחר, ורק אח"כ הפך אביה לרב בראדז'ימין.

dindosh

New member
פרטים נוספים

מנדלבוים הוא שם הנעורים של ברכה אשר לימים נישאה ליעקב קייזמן kejzman. להם בת בשם לאה קייזמן אשר נולדה ככה"נ ב-1900 (לפי מידע מחברה' קדישא) בגרבולין (לפי סיפורים שעברו במשפחה). לאה נישאה למשה שמואל פיינזילבר ויחדיו היו ממקימי ת"א (גם זאת לפי סופים ששמעתי)

talia olav

New member
האם את מכירה את דפי העד

שהופקדו עבור יעקב קייזמן וברכה לבית מנדלבוים? לפי דפים אלה, שמות הוריה של ברכה היו בן ציון ושרה. בספר היזכור של ראדז'ימין מוזכר הרב בן ציון. אינני יודעת את שם משפחתו - אך זהו שם שאינו נפוץ כלל. לכן הייתי מציעה לך להתחיל לחפש מכאן (ספר היזכור, חיפוש אחר בן-ציון מנדלבאום). בנוסף, האם שוחחת עם האיש מבני ברק שהפקיד את דפי העד הנ"ל ב-1999? יתכן שידע את ה"ייחוס".

dindosh

New member
תודה רבה

תודה רבה שהפנית את תשומת ליבי לדף העד. על פניו הנתונים נראים מתאימים ואני מקווה שבאמת מדובר באישים אותם אני מחפשת. אני אברר בימים הקרובים את הנושא מול סבתי ואנסה גם ליצור קשר עם מי שהפקיד את דף העד. מבטיחה לעדכן, ושוב תודה.

dindosh

New member
עדכון

מצאתי! במאגר דפי העד ישנו דף נוסף ישן יותר המתייחס לברכה קייזמן ומכיל את אותם נתונים המופיעים בדף משנת 1999 אלא שכן המידע נמסר על ידי הבת לאה פיינזילבר (אם-סבתי).

לגבי הסניף התל אביבי

משה שמואל פיינזילבר (1974-1898) ורעייתו לאה (1981-1900) קבורים בביתה עלמין קרית שאול. לא הבנתי מהודעתך האם את מחפשת את צאצאיהם. בנוסף, לא ברור מה המשמעות של "ממקימי תל אביב". ברור שהם לא היו מבין המייסדים של "אחוזת בית". אנא, פרטי מה בדיוק את מחפשת לגבי ענף זה - ואז נחשוב יחדיו על פתרונות (ויש לי כמה רעיונות). ארנון

dindosh

New member
משפחת פיינזילבר

את הצאצאים של הזוג אני מכירה באופן אישי. עיקר העבודה שלפני היא ללכת אחורה ולאתר את הוריהם ואחיהם. המלאכה מרובה והידע שנצבר בקרב בני משפחתי לוקה בחסר. את החיפוש אני מבצעת בהסתמך על חלקיקי מידע שהצלחתי לאסוף בעבר ועזרתם האדיבה של חברי הפורום המפנים אותי למקורות נוספים. מדפי העד שהופניתי אליהם אתמול הצלחתי להגיע לדור נוסף בעץ וכן גיליתי מספר אחים / אחיות של אישים אשר כבר הכרתי. כמו כן, למדתי על שיוכים אפשריים לעיירות נוספות אשר יכולים לקחת את החיפוש הלאה. לגבי בני הזוג פיינזילבר אשר הגיעו לת"א - הזוג עסק בעבודות קבלנות בעיר ורכש מספר מגרשים לא קטן במסגרת זו.

אוקיי, עכשיו זה נהיר לי. אחרי

שתמצי את הגישושים הראשוניים, בעקבות כל ההמלצות כאן, המלצתי לך תהיה לפרסם שוב הודעה מסודרת עם כל הידוע על המשפחה ועם השאלות המטרידות אותך. ארנון

למעלה