רדוקציה של הזן-בודהיזם

אל תערבב

שתי שיטות שונות זו בזו. תפישת הבריאה והבורא כפי שהיא ביהדות לא קיימת בבודהיזם ובזן. וגם ההגדרה של הטבע בבודהיזם ובזן שונה מאשר ביהדות. למרות הדימיון ביניהן עדיין רב השוני, וכדאי לשים לב לזה. וחוץ מיזה קארמה היא לא גורל קבוע מראש שאי-אפשר לשנותו; נהפוך הוא: בכל רגע ורגע אדם יכול לעבד מחדש את "אדמתו" ולזרוע בה זרעים חדשים.

drall

New member
סלח לי שנטי

שכן התפרצתי עליך וזה היה מאוד לא תרבותי מצידי. מעבר לזה , אני גיליתי מה יסוד אי ההבנה שלך. לא תפסת את המטרה של הדוקטורינה שאתה מתאמץ לייצג. הבודהיזם לא קם כדי לייצר מוארים או לייצר הארה. את המעשיה הזאת המציאו אלף שנים אחרי בודהא. אצל שייקמוני היו אולי עשרים מוארים מתוך שמונים אלף ושושלת שגוועה אחרי שישה דורות. זה לא רע יחסית לממוצע , אבל לא בשביל זה ממציאים תפיסת עולם. המטרה של הדוקטורינה הבודהיסטית היא למנוע סבל , ואת זה אכן המנזרים יכולים לבצע. (בהתחשב בעובדה שהם מייצרים אגו פיקטיבי שבעת שהותו במנזר באמת לא סובל) ישנן מלחמות וישנן מגיפות , נכון מאוד , אבל המנזר לא נועד להתגבר עליהן. כשזה קורה , הקונספציה המנזרית מתמוטטת. גם זה בסדר. אותם מהנדסים שבנו את התאומים במנהטן היו מהנדסים יוצאים מן הכלל. עדיין כשהגיעו המטוסים של בן לאדן הבניינים קרסו. זו לא אשמת המהנדסים. גם המתכננים של המנזרות הבודהיסטית לא לקחו בחשבון קטסטרופות כי אלו מצידן נוטות להופיע בהיקף ובעוצמה בלתי ניתנת לחיזוי. לילה טוב דרול

capital

New member
מאוד התרשמתי מהכנות שלך

דרך אגב, חוששני שאתה מצפה ליותר מדי. כמובן, זו הבנתי מהנקודה שאליה אני הגעתי. אולי לדרול יש חדשות יותר טובות, מהנקודה שבה הוא נמצא

לא יכולתי להתאפק, קפיטל

מלהגיב על אי-הדיוקים שבדבריך: צ'אן הוא לא שילוב של בודהיזם עם טאואיזם (דעה רווחת בין חוקרים אקדמיים של שני הזרמים הללו). כשהבודהיסטים הראשונים תרגמו את כתביהם הם השתמשו בטרמינולוגיה טאואיסטית כדי שהדברים יהיו מובנים ככל האפשר לאוכלוסיה המקומית (הסינים עצמם). זה עדיין לא הופך את הצ'אן לתערובת או תרכובת של בודהיזם וטאואיזם. נכון שהייתה השפעה הדדית חזקה ביניהם והם חלקו תיאוריות ופרקטיקות מדיטטיביות, אבל ההשפעה הרבה יותר הייתה דווקא מהזן-בודהיזם והבודהיזם בכללותו על הטאואיזם. ובאשר ל"שיכלול" היפני: ה"שיכלול" הכל כך משוכלל הפך לרטוריקה רצחנית בה השתמשו מורי הזן הבולטים, המוכשרים והמובילים של סוף המאה ה-19 ותחילת המאה ה-20 במלחמות בהם פצחו היפנים כנגד רוסיה ומאוחר יותר כנגד סין וקוריאה. מורים אלה היו פעילים בקרבות כלוחמים וכאנשי דת כשהם הורגים ומטיפים את הבודהיזם והזן כצידוק מוסרי לפשעיהם באותן המלחמות. הא לך שיכלול יפני. ובאשר לבודהיזם כעידון של ההינדואיזם, זאת עדיין שאלה פתוחה ללא תשובה ברורה, ואני באופן אישי לא ממהר להסיק מסקנות. לילה טוב

capital

New member
למה להתאפק? תשובתך היתה הפעם מעודנת

מן הסתם, גם לך יש אי-דיוקים (אתה לא טוען שהגעת להבנה מלאה בשני התחומים) אני מניח, שאי שם במרחב ובזמן היה או ישנו אדם (גבר או אישה) שמבינים עד תום את מהות הצ'אן והטאו. להם תהיה תשובה מדויקת. המסר שלי הוא, שבין-כלאיים אינו בהיכרך תוצר מנוון או מעוות. יש חיות בעולם חקר התודעה. ישנה אבולוציה, ישנם חילופי רעיונות ועוד' בקיצור, הצמדות לנוסחאות אינה מומלצת

קפיטל, אשמח אם

תעיר לי על אי-דיוקים בדברי. אני לא נצמד לנוסחאות. אני פשוט לא ממהר לקפוץ מסירה לסירה באמצע ההפלגה כשאני לא מוצא צורך בכך. וכמו כן אני לא מכבה ומדליק אש חליפות כשאני מבשל.

capital

New member
אילו הייתי יודע ...

אני בטוח שזה נדיר מאוד "לתפוס" אותך באי-דיוקים אני מאוד מכבד את הגישה הסולידית שלך בהצלחה

drall

New member
שאנטי

שמעת על מחלת הדבקות בנוסחאות? אני בטוח שכן. בכל מקרה , אני מציע באופן ידידותי שאם יש לך איזשהן הערות או הארות תבטא את עצמך בצורה יותר ספציפית ולא תפריח באוויר כל מיני סופרלטיבים בסגנון "שטחיות" , "רדידות" וכיו"ב. לא שיש לי משהו נגד השמצות , נהפוך הוא , אלא שדיון ספציפי יכול באמת לתרום לדיון ולהעמיק אותו מה גם שמדובר בנושא בעל חשיבות. דרול

למעלה