רדאר ADHD

wonderwoman7

New member
רדאר ADHD

מאז שהוא בן 5 בערך נדלק לי הרדאר. אני לא ממש סגורה על כל מיני קטעים בהתנהגות שלו, כי בעיה להתרכז אין לו, אבל עודף היפראקטיביות יש והבנתי שזה חלק בלתי נפרד לפעמים מהפרעת קשב וריכוז.
יש פה אמהות שיכולות להגיד לי למה לשים לב? איך אתן התמודדתן עם זה?

noamk1

New member
לא יודעת להגיד לך למה לשים לב

רק שזה לא תמיד הולך ביחד... לי יש אבחון של היפראקטיביות +דיסלקציה
אבל אין לי הפרעות קשב וריכוז... זה לא תמיד הולך ביחד

אני ממש מציעה לך לקחת לאבחון

זה ככ יכול לעזור לכם בהמשך.
לא תמיד מה שנראה ADHD וכו' הוא על בסיס נוירולוגי. זה גם יכול להיות רגשי, יכול להיות בכלל קושי בויסות חושי אחר שמתפרש כקושי בריכוז וכו'
אם הוא בגן ויש פסיכולוגית אפשר להעזר בה. הוא גם ממש צעיר שזה יכול להיות יתרון.

בהצלחה!

שושונלה

New member
באיזה גיל אפשר לאבחן ?

אצלנו יש משני הצדדים הפרעות קשב למיניהן - אבל אני לא יודעת מה נחשב התנהגות נורמלית של ילדים ומה לא. הבן שלי בן 4.

ורד

אם אני זוכרת נכון אתם בגן מועצה

אז הכי נכון בעיני זה לדבר עם הפסיכולוגית של הגן.
נשמע לי שזה הכי טוב לבקש שתצפה בו ואז תשוחח איתך כי את מוטרדת.
אולי הייתי עונה תשובה אחרת אם היית מספרת לי שיש לו קשיים בגן.

אפשר לאבחן הפרעת קשב נוירולוגית ואפשר לעשות אבחון פסיכולוגי, ובגיל 4 יכול להיות שזה עוד שייך להתפתחות הילד.
זו תשובה הרבה יותר מורכבת מרק נתון יבש. אבל נדמה לי שאבחון מסודר לקשב וריכוז עושים בגיל 5.

שושונלה

New member
יש לגן פסיכולוגית?

מתי היא מפציעה?

אשאל את הגננת.

אין לו קשיים בגן. אני מוטרדת בעיקר בגלל שיש לו גנים משני הצדדים - לא בגלל משהו שהוא עושה, אם כי יכול להיות שדברים שאני מיחסת ל'שובבות של בנים' הם לא לגמרי נורמלים - אין לי עוד ילדים להשוות אליהם.

חשבתי שלילדים האבחון הוא נוירולוגי ורק אצל מבוגרים פסיכולוגי ?

בכל מקרה תודה רבה

ורד

כן, אמורה להיות פסיכולוגית לגן

תשאלי את הגננת. ואפשר לעשות את שני האבחונים גם לילדים וגם למבוגרים.
בדכ לילדים יעשו אבחון פסיכולוגי ואז נוירולוגי.

גינגית32

New member
תראי

לפעמים היפראקטיביות שיש לילד בגילאים כאלו זה סתם עודף אנרגיה ולפעמים זו באמת בעיה.
אם את חוששת ומתחילה לשים לב זה כבר טוב! שימי לב איך הוא מתנהג לעומת ילדים אחרים בגילו (בנים - כי בדר"כ הם יותר היפרים) תשימי לב אם ההפיראקטיביות פוגעת לו בתיפקוד היומיומי..אם זה מגיע למצב שזה נראה לך מוגזם הייתי ממליצה לך לגשת לאבחון אבל עד אז לא חושבת שיש צורך (כמובן שאת זו שיודעת בתוך תוכך) כי הוא בכל זאת ילד קטן וכמו שכתבתי קודם יש להם הרבה אנרגיות. בכל מקרה קראתי לאחרונה את המאמר הזה (גם לי יש היפר אחד בבית :) - אולי הוא יוכל לעזור לך ולהרגיע אותך לי הוא עזר.

wonderwoman7

New member
תודה בנות

ריטאלין קצת מפחיד אותי מהסיפורים ששמעתי אליו. ובעלי לא מתייחס לבעיה ברצינות הוא אומר זה סה"כ ילד שובב זה טבעי וכו'..

למעלה