רגש ה"אהבה".

ChildOfTheWoods

New member
גם אני לא מסכים + שאלה.

אנחנו חלק מהטבע... אנחנו חיה שנולדה בטבע... אנחנו מקושרים אוטומטית למי שחולק איתנו דם וקיום... אם זה הסביבה הקיומית שלנו... המשפחה שלנו... האדם שבחרנו להתקיים איתו או החיות, הצמחים והבניינים במקום בו אנחנו חיים... ומבחינה פסיכולוגית - לשייך דברים חיצוניים לעצמך זה לא פגיעה בשלם העצמי... להפך, אנחנו זקוקים לאישור חברתי... אם נרצה ואם לא... שאנחנו בריאים ושלמים... אם מבחינה פיזית ואם מבחינת הדעות והעיסוקים שלנו... זה כן נותן מקום לשוני ולא פוגע בעצמי... לא מפצל אותך... ההחלטה שאתה אוהב גלידה דומה להחלטה שאתה אוהב אדם... ואיך הסמים מזיקים לנו וגורמים לנו למחלות? אני סקרן.

ילד של העולם.

אתה ילד של ההורים שלך, לא? סמים, זה חומר כימי שכאשר אתה מכניס אותו לגוף, אתה משנה את ההרכב הכימי של הדם. לגוף היכולת לנקות את החומר, אבל הוא יכול לגרום לנזק בלתי הפיך, כתוצאה מפגיעה בתאים, אברים פנימים. סמים זה לא בריא ואף מזיק. תודה, יוסי קרמר.

ועכשיו ברצינות :)

גם אני קראתי את "כוחו של ההווה" או איך שלא תרגמו אותו, ועם העקרון שעומד מאחורי מה שכתבת אני דווקא מסכים. אבל
אתה מסרבל את הדברים שלא לצורך ומציג אותם בצורה מעורפלת ואובר-דרמתית, שלא לומר אמריקקית. רגשות הם אכן, לדעתי, לא יותר מאגו שתפס צורה פיזית כלשהי של אושר, סבל (נפשי) וכו', ומה שמנחה אותי בחיים הוא אכן החיפוש אחר השלווה (או מוות מוחי
). עוד אבל אחד - למרות שרגשות הם דבר לא רצוי מבחינה רוחנית-הארתית (זה מתחיל להיות פלצני), לא צריך להתייחס אליהם כטרגדיה שמובילה לחוסר שפיות ושגעון. אפשר פשוט לעצור, להתבונן, להבין ולקבל. לא צריך להכריז מלחמה על עצמנו. ואבל אחרון - אהבה, כפי שאני רואה את זה, היא בכלל לא רגש, כך שהיא לא רלוונטית. :)

GrimBoy

New member
אוסיף לדבריך בדיוק כמו בעבר...

שהחיים בנויים לגמרי מאיזון אחד גדול בין הרגש לבין ההגיון... וכך גם בין הטוב לרע... למוות ולחיים... לבריטני וכריסטינה...

orrr18

New member
אני חושש

שזה אחד המקרים הבודדים בהם חוק האיזון לא עובד...
או שמא צביקה פיק הוא גאון ועוד לא גילינו את זה?!

חח תודה :)

עליסה כנראה שתתה איזה שיקוי שגרם לה להיות לסבית, לחזור בתשובה ובמיוחד ומעל לכל - לדקלם שירים של עברי לידר..

מעניין.

אבל מסכים ולא מסכים. מסכים שצריך להתיחס לדברים בפופורציה הנכונה. לא מסכים בנושא רגש האהבה זה רגש. תודה, יוסי קרמר.

למעלה