רגש האהבה

yochay10

New member
רגש האהבה

אני נשוי כבר 9 שנים. יש לנו שלושה ילדים, הבן שלי הוא ילד עם פגיעה מוחית, הוא ילד רגיל לכל דבר אבל עם פגיעה מוטורית, הוא הבכור. בשנתיים הראשונות היה לי קשה לקבל אותו, אבל טיפלתי והקדשתי לו את רב כוחותיי. לפני כשנתיים וחצי נולדו לנו תאומות מדהימות, את רב תשומת הלב אני מקדיש להן, ולבני אני מקדיש פחות . חיי הזוגיות שלנו הכילו המון עליות וירידות. היום אנחנו נמצאים במשבר עמוק בזוגיות שלנו. אשתי נתנה לי הרבה אפשרויות להשתנות לפי דבריה , ומבחינתי אני הייתי שם תמיד לתמיכה עזרה ועשייה משותפת. חיי המין שלנו היו זוהרים רק בימים שלפני הולדת הבן, שנה וחצי לפני הנישואים, ועוד שנה לאחר הנישואים, ועד להולדת הבן. לאחר מכן חיי המין החלו להיות חיים ללא מין. בכל פעם שהתקרבתי אליה היא אמרה שהיא עייפה ואין לה כח או שלא בא לה, כל מה שהיה חשוב לה זה הבן העבודה שלה, ואם יהיה לילה מענג אז זה חייב לבוא ממנה קודם, וכל מה שאני מרגיש בטל . או שזה צריך להגיע משנינו ולא תמיד ממני. וכך זה עד היום . מגע מיני בינינו הוא פעם בשלושה חודשים ואולי יותר , אינני זוכר את הפעם האחרונה. לדעתי זוגיות טובה מורכבת מהמון דברים כמו: הדדיות, כנות, פירגון דו צדדי, נתינה אינסופית, ריגושים, חיזור, הערכה , קבלה , פשרות, וגם קיום יחסי מין. אבל כאשר אתה מרגיש שאין לך פרטנר למין וכל מה שחשוב בחיי הזוגיות הוא רק הגישה לילדים ואולי דרך זה זה יביא לשיפור בחיי המין אז אתה קצת מאבד את כל שאר הדברים הנ"ל. היום אנחנו במשבר עמוק: אשתי אומרת לי אני לא מאוהבת בך אין לי רגש אליך, ואולי בעוד שנה כאשר שנחיה כפרודים אולי אז זה יחזור, ואולי לא. אני מרגיש היום פרפרים בכל הגוף, כואב לי קשה לי אני כבר לא אוכל שבועיים, אני משתדל להיות חזק כלפי הילדים וגם מולה, אבל זה בכל זאת קשה. אני לא רוצה להיפרד ממנה אני אוהב אותה עדיין למרות כל הקשיים. אבל היא בהחלטה שלה היא לא רואה אותנו כזוג אלא כפרודים או כחברים אבל לא כזוג נשוי כאשר לפי דבריה אנחנו לקראת גירושים. אני חושב וזאת גם אמרתי לה : אפשר להתגרש בכל עת אבל חשוב יותר לנסות לגשר על הפערים ולנסות לתקן. ברגע שאני אומר את זה היא נמתחת ועושה לי פרצופים ואומרת : אתה לא מבין אני לא רוצה יותר אני לא מוכנה לחיות איתך כך אין לי זמן. ואני שוב מבקש ממנה: אני בתוך תקופת שינוי עם המון רצון לתקן את המרחקים שנוצרו, והיא בשלה שוב. כאן אני פונה לפורום: אני לא רוצה בפרידה הזו,חבל לי קודם כל על הילדים , הם קטנים מידי לקבל או להבין, ושנית אני אוהב אותה, אבל האם יש דרך או אפשרות לתקן את הרגש שלה, שהרגש שלה יחזור להיות כשהיה. ועוד הערה אחת: שנינו הולכים ליעוץ כל אחד אצל יועץ אחר. ומבחינתי תמיד רציתי לשנות את הזוגיות להכי טוב שאפשר והיו ימים של שינוי מצידי ונראה שהכל בסדר אבל ברגע שניסיתי לקיים איתה יחסי מין היא דחתה אותי ולא הייתה מוכנה להם בגלל איזו בעיה שצצה לה פתאום ,ואני שוב נסוג לאחור ושוב מריבות ושוב לא בסדר.

seeyou

New member
.."היא לא רואה אותנו כזוג .."../images/Emo79.gif

אחרי 9 שנות נשואים? עם 3 ילדים? "...אשתי נתנה לי הרבה אפשרויות להשתנות לפי דבריה .."- שאלה:על מה מדובר? ..."היא אמרה שהיא עייפה ואין לה כח או שלא בא לה.."-זה פיזמון מוכר!! ..לפעמים יש לחפש את הגבר האחר! .."האם יש דרך או אפשרות לתקן את הרגש שלה"..???אני לא מאמין!! ..." שנינו הולכים ליעוץ .."! אם אתם לא מסוגלים לפתור את הבעיות לבד-קשה לי להאמין שאדם מבחוץ יעשה את העבודה במקומכם!! הוא יכול לחדש לכם משהו? בסיפור שלך לא מדובר מי צודק-אשם! מדובר על חיים של 2 בוגרים עם 3 ילדים! מכיר מקרוב מיקרה כזה... כאשר יש שנאה-מצד האשה,המלחמה אבודה -- ואני אובד עצות!

yochay10

New member
תשובה ל SEEYOU

לאישתי היו ציפיות שאני האביר על הסוס הלבן , הציפיות שלה היו אך ורק בראשה היא לא השמיעה לי למה היא מצפה ממני, ולעומת זאת אני השתדלתי ועשיתי למען הזוגיות כמיטב יכולתי, אבל לה היו ציפיות . אנחנו הולכים ליועצים מיקצועיים לא בגלל המשבר שלנו אלא כדי לדעת מה אנחנו כל אחד בנפרד צריכים לעשות כדי שחהחה טוב יותר בחיים בלי קשר למצב הנוכחי, אני לא חושב שלאשתי יש שנאה כלפי, לדעתי יש לי מטען כבד של אכזבות כפי שנראה לי, ולכן זה מטשטש את עקבות האהבה בינינו, אני מניח שאם ובתקווה שהיא תהיה מוכנה ללכת ליועץ נישואין ושנינו נשפוך את אשר על ליבנו אולי יהיה מקום כן לשפר ולשמר את הזוגיות. מה דעתך???

seeyou

New member
דעתי?../images/Emo188.gif../images/Emo29.gif

אין ברקים בליל עם ירח! Advice is what we ask for when we already know the answer but wish we didn´t. רק לך יש רוב הנתונים ה"יבשים"... מה שרואים מכאן-לא רואים משם! היתי יכול לחשוב על דרך "להשלים" אך צריך לדעת קודם גירסת האשה! בכול בעיה יש 3 דעות: -שלך -שלה -...האמת...בע"מ...למה? מאחר וכול אחד מפרש אחרת... ישנם הרבה זוגות שחיים במצב דומה לשלכם ...כול החיים!! למה? איפה אין "אהבה"-משיכה-תשוקה-חברות-הבנה-שותפות לחיים...חבל על הזמן! לפעמים רק ה"חובות"(...ילדים...) מלכדות את בני הזוג !! עצתי: Ask for advice, and then use your head.

מולי 1

New member
הצעתי

כנראה לאשתך יש רשימה של קריטריונים שצריכים להמצא בגבר שלה, ואתה לא עומד בקריטריונים שלה. כנראה אחרי שנגמר שלב ההתאהבות אצלכם, וגיליתם מי באמת עומד מולכם, היא לא אהבה מה שהיא ראתה, בניגוד אליך, וגם לא ניסתה לעשות שום דבר בנידון כדי להתקרב אליך. את מחשבותיה היא שומרת לעצמה, למעשה אתם חיים בשני עולמות ניפרדים, כשרק צדד אחד רוצה- וזה אתה. היא וויתרה על הזוגיות ביניכם ואתה לא, ולא תוכל לשנות כלום כל עוד היא לא רוצה. אז כמו שאיש המנהרות אמר, תנצל את הטיפול הזוגי כדי להבין מה אתה רוצה, ואם אחרי שתתמקד ברצונותיך, היא תהיה מוכנה לשתף פעולה בזוגיות- גם יהיה מקום לייעוץ זוגי. בהצלחה!

מה יוחאי רוצה

ואתה לא אביר ואין לך סוס לבן אתה רק אדם בשר ודם שרוצה למען הזוגיות שרוצה למען האישה שרוצה למען הילדים ועכשיו, קח אוויר, תספור עד 3 ותחשוב מה אתה רוצה מיוחאי???? מה אתה רוצה ליוחאי????

לזוגיות נדרשים שניים שירצו בה

כרגע אשתך אומרת בבירור שהיא רוצה הפרדה ביניכם. אין לה יותר משיכה מינית אליך ולמעשה איבדה רגש של אהבה כלפיך אם כי לא את החברות איתך. היא גלויה והוגנת לאמר לך בדיוק מה שהיא מרגישה ומה שהיא רוצה. מה הסיבה לכך איננו הנושא העיקרי לדעתי. הדברים הללו קורים מכל מיני סיבות. אל תנסה לנתח יותר מדי. את המרחק שנוצר לא תוכל לתקן לבדך באופן חד צדדי ואם היא לא מוכנה להכנס לתהליך אין לך ברירה אלא לקבל את המציאות כפי שהיא. אתם עוברים כרגע ייעוץ אישי פרטני. נצל את הייעוץ כדי להתמודד עם המציאות שנכפתה עליך. אבדן האהבה מצידה לא מעיד על שום פסול בך ואם הבנתי נכון מדבריך היא גם לא מנסה לתלות בך אשמה לאבדן הרגש כלפיך. אתה אומר שאתה לא רוצה בפרידה הזו כי חבל לך קודם כל על הילדים. אני משוכנע שאם תיפרדו כחברים ותישארו הורים משותפים ומשתפי פעולה לילדים, הם יסתגלו למציאות החדשה ולא יפגעו כלל. אולי דוקא מחיים בבית מתוסכל הם יפגעו יותר. אתה מנסה כל הזמן להשתנות ולפעמים נראה ש"זה בסדר" עד שמגיעים למין. בעצם, אתה ויתרת על עצמיותך ומוכן לעצב את עצמך עד שהיא תתרצה. אני אומר לך שגם אם "תצליח", יתחילו להתבשל בתוכך רגשות של תיסכול שייתפרצו בצורה שלילית בעתיד. "משבר גיל הארבעים" קורה בדרך כלל על רקע של התעצמות רגשות תיסכול עקב אי מימוש עצמי. (בינינו - איזו אישה תאהב אהבה של ממש גבר שויתר על עצמו?) עדיף שתילמד את עצמך ותדע להגדיר במשפט אחד מה אתה רוצה, מעצמך בראש ובראשונה ולעצמך, החל בחיים שלך כפרט ואחר כך בזוגיות. נצל את הייעוץ הפרטני שאתה נמצא בו ככלי להשיג מטרה זו. תרשה לי להקדיש לך את השיר "דברים נסתרים" ששר זוהר ארגוב בזמנו. קרא את המילים והפנימן.

maof

New member
גם לפי דעתי............

זוגיות צריך לטפח.....ולהשקיע עם השנים השיגרה מחלחלת והדברים הופכים למובן מאילו מפסיקים להיות אוזן קשבת לבן הזוג ועסוקים יתר על המידה בטלווזיה בעיתון או בדברים אחרים....... כל החיים ניראים לפתע משעממים וחסרי עינין השיגרה וחוסר העינין הופכים למיכשול....לזוגיות אם לא תטפח את האהבה והזוגיות היום אתה עלול למצוא את המחר מאוחר מידי מעוף

adam33

New member
אתה אוהב אותה?

נסה להביט בעיניים שלה אין משהו מתסכל מכך שאתה עושה ועושה והיא לא מגיבה אבל אוליי זה לא מה שהיא רוצה? אוליי המשקעים אצלה שהיא ניגבה את כל החרה אחרי הילד וכעת כשאתה זוחל לכיוון שלה היא פשוט מלאת כעס ועייפות ממך וסליחה על הבוטות נסה לראות באמת היכן היא זקוקה לך אל תקנה לה פרחים תפתיע אותה בדברים אחרים נסה לתת לה את מה שחסר לה בדברים קטנים לך לקראתה ובעיקר..לך איתה לאותו יועץ שתשמע מה באמת יושב לה על הלב לפעמים אנשים מופתעים..ועם רצון כמו שלך אני בטוח שיהיה לה ולך יותר קל להתקדם לקראת הזוגיות בהצלחה ומחזיק לך אצבעות..

yochay10

New member
אני אוהב אותה אבל היא ?????

אני מסכים עם כל מה שאמרת. אבל היא לא רוצה כלום היא רוצה לדעת מה היא רוצה לעצמה בלבד. היא לא רוצה לתת זמן לכל זה אצלה זה בוער בעצמות שלה, איך מתמודדים עם זה??????? איך אתה יכול להמשיך לחיות בבית בתקווה שאולי הזמן יעשה את שלו , משקיע את רב הזמן בגידול וטיפול בילדים ולבסוף נדחה על ידה. יש לך תשובה ????????

מתמודדים עם זה כמו עם אבל על מת

בוכים וכואבים, עד שהמציאות מחלחלת אל ההכרה. אצלכם, האהבה שלה מתה. לא נראה מתיאורך שבידך להחיותה. שב שבעה על אותה אהבה שמתה והלכה ממך, קרע קריעה, אחר כך קום והתעשת. תתחיל לחיות את חייך. מצא את הדרך אל עצמך. להשקיע זמן בטיפול בילדים בשביל להחזיר את אהבתה ולחכות ש"הזמן יעשה את שלו" (מי אמר לך שהזמן יעשה את שלו כרצונך ולא להיפך?) זהו ביטול עצמי שלך. כאשר אתה תהיה אתה, כאשר תתחיל אתה לאהוב את עצמך ותשתחרר מתלות באהבה שלה או של כל אחד אחר, תתוכל להתמודד עם זה ועם כל דבר אחר. להפתעתך תיווכח אז שהעולם מחזיר לך אהבה, אולי אפילו אשתך.

adam33

New member
לעיתים

יושב לה המון בלב ולעיתים ישנו גורם שלישי בהנחה שאתה באמת כן ורוצה לשקם את הכל אתה צריך לשווק את עצמך תתחיל לחשוב שאתה ראית אישה ואתה רוצה לזכות בליבה לא על ידי תחנונים לא על ידי התרפסות הייה אתה עצמך קח את הילדים בכל יום שב איתם המון תשקיע בבית ובמקביל נסה לגשש בסביבה..לעיתים הסביבה יודעת יותר ממך ואתה האחרון לדעת אל תהיה אובססיבי אלא כדרך אגב בהנחה שאין גורם שלישי השינוי יהא לאחר תקופה את השיקולים היא תשקול לטוב ולרע אתה תמשיך בכל מה שאתה עושה ואם תצליח להביא אותה לייעוץ בכדי שהיא תציף דברים באמת אזיי כבר עשית חצי דרך..

adam33

New member
מוסיף עוד..

חלק מהשיווק העצמי שאני מדבר עליו זה הלבוש שלך זה הדברים שאתה עושה בפנים ובחוץ שהיא תרגיש שכיף לה להיות איתך כאדם ולא רק כבעל שנה דברים בך אפטר שייב נעליים תחדש דברים..תראה שאתה לא המישהו שהיא מכירה בתור בעלה..אלא מישהו חדש שמשקיע..בפנימיות שלו ובחיצוניות שלו אנשים אוהבים להרגיש טוב עם מישהם נמצאים איתו..ולהרגיש זה לא רק לנקות את הבית ולקלח את הילדים..אל ג מעבר..

תשובה בגוף השאלה

"איך אתה יכול להמשיך לחיות בבית בתקווה שאולי הזמן יעשה את שלו" אתה יכול????? "נדמה" לי שלא כי אחרת לא היית שואל ואני חוזרת מה יוחאי רוצה לעצמו??? מה יוחאי רוצה מעצמו???? ברגע שיוחאי יהיה מסוגל לענות ליוחאי על השאלות האלו ברגע שיוחאי יוכל להסתכל לתוך עיניו ולהכיר במציאות ברגע שיוחאי יתחיל להעריך את עצמו יוחאי גם ידע מה עליו לעשות

yochay10

New member
נסעתי לנשום אוויר צח

נסעתי לכמה ימים . אני כרגע מחוץ לבית , אני יושב עם חברים , קרובים , אבל הלב שלי שם בבית שלי , רוצה להרגיש את הילדים את אשתי , נכון אני צריך לעשות את זה אבל כל ק"מ של מרחק מוסיף אצלי עוד ועוד רצון לחזור , אני לא חוזר בגלל הרצון של הסובבים אותי , אילו זה היה תלוי בי אני הייתי חוזר כדי לחבק את ילדי ולהסתכל בעיניה של אישתי, אני נורא מתוסכל מהמצב, איך ממשיכים מה אני צריך לעשות על מנת לשפר את ההרגשה שלי, האם להתעלם מהכל ולחפש מקור אושר אחר או להתמקד באפשרות שזוהי התחלה של דרך חדשה דרך הפרידה. למרות כל מה שרשמתם ולמרות כל העיצות שאני מקבל מכולם(חברים,הורים,יועצים) אני עדיין לא יכול לקבל את פירוק החבילה ותחילתה של הפרידה.

למעלה