רגש דתי???

BANILAS

New member
רגש דתי???

שלום וברכה חברים, הייתי בכיפור בכל התפילות ומה אני יגיד לכם כל שנה בסוף היום כשכבר יוצא הצום וכולם בבית יש מן הרגשה מיוחדת שלא כמו בכל השנה, כמו שמחה והאי כזה שממלאים את כולי ומאד מסקרן אותי גם אתם (אלה שלא דתיים) גם כן מרגישים כך, או שזה סתם עובד עליי פסיכולוגית כי גדלתי על זה? אלה שמחליטים להגיב לי חשוב לי לדעת אם יש לכם סנטימנטים ליום הזה בכלל, אם הייתם בתפילות וכו.. תודה רבה.

שלום banilas

אתה מדווח על תחושת אופוריה כלשהי עם צאת החג ושואל אם זה רק אתה או שכולם מרגישים את זה. אילו היית שואל את שאר בני משפחתך ומברר מולם הסוגיה לעומק, היית מגלה משותף בחוויותיכם אולם גם שוני. שני בני אדם לא יחוו באופן זהה אפילו משתנה אובייקטיבי כגון טמפרטורת חדר, כל שכן משתנה מורכב כגון אופוריה דתית בתום חג. ללא ספק יש לך התניה חיובית כלשהי עם החג. ואין בעובדה שזה רק אתה כל פסול או שזה מוריד מערך החוויה. 20 איש יכולים להעריך וליהנות מחוויה כלשהי, כל אחד מהם באופן קצת שונה, ועדיין להיות שותפים להנאה והערכה הכללית.

BANILAS

New member
תודה על התגובה אבל..

מענין אותי איך ההרגשה אצל מי שאינו דתי. וברור שההגשות שונות מאחד לשני השאלה אם בכלל יש כאלה..

תשובה אפשרית

זה כמו ששני אנשים, אחד שמאמין בחייזרים ואחד לא, יצפו יחדיו בסרטון שכביכול מציג חללית שתועדה. או אדם שמאוהב יציג לחברו תמונה של אהובתו. במקרים מסוג זה החוויה הנחווית שונה בתכלית בין האדם שמחזיק ברגשות טעונים כלפי המושא לבין האדם שלא.

ספציפית לגבי יום כיפור, אני יכול להעיד רק על עצמי: אין לי זיקה דתית ו/או סנטימנטים לחג, והוא הרגיש לי השנה (כמו בכל שנה) כמו יום שבת סטנדרטי, עם הפרט הנוסף שאי אפשר לנסוע. זה ותו לא.

ladybug4NLP

Active member
לדבר הזה קוראים "התעלות" וזה יכול לקרות

בסרט טוב, בשמיעת קטע מופלא במוסיקה, כשרואים אהוב או כשנכנסים לתוך תפילה או מלידת תינוק חדש.
או בעם כל דבר שממלא אותך בשמחה גדולה המרגישה בגוף כסוג של התרחבות..

וזה נפלא, זו הנשמה שלך שמדברת אליך.
אני מקוה שמפעם לפעם תוכל להרגיש את הרגש הנפלא הזה היכול למלא באושר עילאי כל אחד ואחד.
לצערינו לא כל אחד זוכה

למעלה