רגשי אשמה

רגשי אשמה

אתמול קרה לי משהו מוזר זה היה היום הראשון שלי בעבודה אחרי הניתוח לא אכלתי ארוחת בוקר ובשעה אחת התחלתי להיות רעבה מאווווד הלכתי קניתי לי מגש קטן של קוסקוס וסלט ירקות קצוץ דק אכלתי היה לי קצת קשה אבל מאוווווד טעים ואחרי צהריים אכלתי כמה קפיות של אורז מבושל טוב טוב הבעיה שרק בסוף הרגשתי ממש אשמה שלא התאפקתי בפני הפיתוי והייתי מאוד מודאגת שאולי יש אצלי משהו לא בסדר או שהניתוח לא הצליח כי אני צריכה להרגיש שינוי חוץ מהקושה כשזה לא עובר??????? השאלה היא האם גרמתי נזק לטבעת כשאכלתי את הדברים האלו??? בדף שדר אבינוח נתן לי רשום שבשבוע שלישי אפשר להתחיל לאכול בשר טחון עוף ודגים ואני התחלתי מוקדם ביום לאכול האם זה מסוכן?? 15 ימים אחרי הטבעת 91 קילו 98 משקל התחלתי האם זה סביר??.

ברוכה הבאה מימי!

דבר נפלא שקרה לי אחרי ניתוח טבעת - נגמרו יסורי המצפון!!!! די כבר-אני במילא אוכלת מעט ויסורי מצפון על קוסקוס וסלט??? לאן הגענו? תרגעי יקירה את בסדר גמור -לאט לאט תלמדי להכיר את הטבעת תרגישי בעצמך איך זה כשנתקע אוכל (מאחלת לך שלא..) הניתוח שלך מוצלח מאוד והירידה המהירה הזו במשקל (בעיקר בהתחלה) בסדר גמור. גמני ירדתי 7 קילו בשבועיים הראשונים. לגבי התנהלות עם הטבעת -הדבר הראשון שאת צריכה לזכור הוא לאכול לאט וללעוס הרבה!! תמיד תתחילי עם ביס אחד או שניים לעסי היטב וחכי כמה דקות ..אם הכל בסדר אפשר להמשיך לאט. ככה תלמדי גם מה הקיבולת של הקיבה שלך ותוכלי לרדת במשקל מבלי להרוג את עצמך בהקאות. שיהיה בהצלחה רבה ואנחנו פה לעוד שאלות! שבוע טוב ומבורך רבקה

קובי d1

New member
רגשי אשמה

דבר ראשון תרגעי לא קרה שום דבר לטבעת שלך. דבר שני לא קרה שום דבר עם אכלת יותר מהרגיל ,זה קרה וזה יקרה עוד עשרות פעמים הטבעת אצלך פתוחה שבועיים אחרי הניתוח ,ואני מבטיח לך שבסגירות הבאות תרגישי הגבלה יותר גדולה. ירדת 7 ק"ג בשבועיים ,זה רק בהתחלה ,אחרי זה הירידה תיהיה יותר מתונה בהצלחה קובי

רוייקו

New member
אם האוכל עובר לך ללא עיכוב, ללא תחושה של קושי

כשבועיים לאחר הניתוח, אין שום סיבה לא לאכול מה שכתוב לך בהמלצות וגם קצת יותר מזה, שהרי לא כתוב בדף ההנחיות ואי אפשר לכלול בדף הזה את כל סוג המזונות. נסי לאכול בריא: ירקות חתוכים דק, קת קוסקוס מותר. תלעסי טוב, תבלעי ותעבירי לאט. הכל צריך להיות מדוד. והכי חשוב: תקשיבי להגבלה שיוצרת עבורך הטבעת. מרגישה שקשה ? עצרי ותני לזה לעבור.

אופירA

New member
מנהל
רגשי אשמה על מה?

אני לא מבינה ממה בדיוק היית צריכה להתאפק. את צריכה להפסיק לאכול? אסור לך לאכול? לידיעתך - מותר לך לאכול, ואת לא צריכה להפסיק לאכול. אז אכלת, וטוב שכך. אז על מה רגשי האשמה - לא הצלחתי להבין. על איזה פיתוי את מדברת? כבר הסברנו לך, שאת לא אמורה להרגיש הגבלה כי הטבעת עדיין לא סגורה. זה שכבר את מרגישה קושי שהאוכל עובר, בלי שהטבעת סגורה, זה אומר שכבר יש לך הגבלה גם בלי שסגרו את הטבעת. אז המצב יותר מידי טוב. אז מה הבעיה? למה את חושבת שצריך להיגרם נזק לטבעת. את בשבוע השלישי של הניתוח, ואכלת לפי הכללים. מה לא לפי הכללים? איפה הבעיה? יום אחד לפני השבוע השלישי לא נחשב שום בעיה. בלאו הכי יש כאלו שמקצרים את השבוע הראשון ביומיים. לא עושים סטטיסטיקה של משקל אחרי שבועיים מהניתוח. אני עשיתי אחרי חצי שנה. ממליצה לך גם. רצ"ב טבלת אקסל למעקב על המשקל (יש למלא בהתאם לכללים הרשומים). כמו שאת רואה, עוקבים פעם בחודש (הכי הרבה פעם בשבועיים).

רגשי אשמה שיכול להיות שפגעתי בטבעת

ולא בגלל הקלוריות או הכמות רק בגלל שדאגתי אולי זה פוגע בטבעת ואולי גורם להחלקה אבל תודה לכולם עזרתם לי להבין הרבה דברים

למעלה