רגשי אשמה

ענתי44

New member
רגשי אשמה

כמו הגשם, שצימח בגינה המוזנחת שלנו גונגל בזעיר אנפין של צמחיה עבותה , כך גם הפציעה של אמא הצמיחה למימדים מפלצתיים את זרעי רגשי האשם שטמונים באדמת נשמתי.עבדתי מהבוקר עד חמש, להחזיר שעות. כולי שקעתי במשימות שלפניי, חשתי אשמה על שאמא עוברת ייסורים ואני עושה עם אחותי, בחלוקת המשמרות סביבה חישוביים אנוכיים של עבודה. ברור לי שלא אלך גם למשחק בשבת לו חיכיתי מאוד הפועל חיפה שלי מתארחת באשדוד, בבוקר מול המראה כשהסתרקתי ראיתי שעליי ללכת לספר ומיד הקול, שאני קוראת לו בחיבה " הפולנייה שבי" נזף בי " אמא עברה ניתוח ואת חושבת על צבע לשיער?" אפילו על חולשתי הגופנית אני כועסת " איך אני מתבכיינת על הכאבים החזקים בשבר באגן ושאר הבעיות שפוקדות אותי בשל החוסר תנאים של מטפל בחולה בבית חולים. וככה מתפשטות בנפשי יבליות אשמה. הגיע לכך שהלכתי מהעבודה לקניות, וסחרחורת שאפפה אותי הזכירה לי שלמעט קפה בבוקר לא טעמתי כלום. מיד הלכתי למזון המהיר בקניון, אך במקום להתענג על הארוחה שהזמנתי חשתי איך האוכל נתקע בגרוני. איך אני מסתובבת כמו פרימדונה במקום לקפוץ לרחובות ( למעלה משעת נסיעה כשאין מוניות שירות לבית החולים ) לבקר את אמא. וכשהגעתי הביתה ניהלתי עם עצמי שיחה. ונזפתי בעצמי. שטפתי כהוגן את הפולנייה. אכן עצוב מאוד מה שקרה לאמא וצריך לעשות הכל על מנת לעזור ולשמור עליה. אבל. ואבל גדול יש גם אני. אני שלא מחובר עדין בחבל הטבור לאמא, ולאני הזה יש חיים. יש צרכים. יש רצונות. מותר לי לרצות לשמור על מקום עבודתי וליהנות מהכתיבה, מותר לי לחשוב על צרכי הקריירה שלי בחלוקת המשמרות אצל אמא, מותר לי ללכת לרופאים בקשר לבעיות הבריאות שלי, ולנסות לחפש פתרונות נוחות לקשיים שלי בשהות בבית החולים, ואפילו רחמנא ליצלן לצאת לדייאט רומנטי, באם הזמנה כזו תגיע.

ענתי, אם אין רגשות אשמה

זה לא אנושי, ומה לעשות אנחנו משתדלים להיות אנושיים, ולדעתי, ביום שבת את צריכה לעשות פסק זמן וכן ללכת למשחק, לארגן משהו שיהייה איתה 5 שעות ואת תהניי, אפילו הפולניה תסתום את הפה, תאמיני לי.... ואימא בטח תשמח לראות אותך אחרי צבע ותספורות, כמו שהבנתי עד היום היא אפילו תתגאה בבת המסודרת שלה, תזהרי שהיא לא תגיד לך "איך את נראית?" מוכר? אז יאללהמחר למספרה, ובשבת למשחק!!!! ניצה.

../images/Emo24.gifענתי'לה אין להאשים אף אחד ולא את עצמך

מותר לך לטפח את עצמך ואפילו רצוי בכל הכוח רק תחשבי חיובי,באמא מטפלים וגם את נשמה שיש לה צרכים ופעולות לעשות אז אם יש דייט או דייאטה
תצאי ואל תהססי בשורות טובות בלי חששות

היילה7

New member
רגשות אשם

מן הידועות הוא שמספרה ו/או שמלה הם משכך רציני מאד בעתות משבר.לכי על זה. לגבי הפועל חיפה איני יודעת.... אניחנו מכבי חיפה...וברצינות - באמת שמגיע לך.

ענתי44

New member
אמא שלי פנתרה../images/Emo23.gif

כבר מועמדת לעבור מבית החולים לשיקום. הבוקר שאלה את אחותי למה היא נמצאת פה?", בבית החולים ואחותי סיפרה לה. " הסיפורים האלה שאת מספרת לי...." השיבה אמא. אני קצת מרגישה איך הבטן כואבת מהמחשבה לחזור לבית החולים הגריאטרי בו היינו לפני שלוש שנים והמאבק על הפאג. למרות שאני יודעת שמחלקת השיקום שם טובה.

תמר 45

New member
תגובה לענתי לנושא רגשות האשם

היי ענתי! לא פעם כאשר הרגשתי את אותו בור בלב שקוראים לו " רגשות אשם". הערת את עיני, יעצת לי מהר מאוד להטביע אותם עמוק בבור... הצלחת לשכנע אותי שרגשות האשם לא עוזרים לאף אחד ... אז קדימה תפעילי את אותם שכנועים גם על עצמך... אני כל כך מבינה אותך שקשה להבע במילים עד כמה אני מזדהה איתך. אבל זכרי את חיבת לדאוג לעצמך. אחרת מי יטפל באמא. כמו כן אני עומדת לכתוב משפט , שאןלי לא תואהבי אותו : אמא חייה את חייה. היו לה שנים יפות.., הקימה משפחה לתפארת , ואת עברת רק מחצית מחייה של אמא . ויש לך עוד לחוות ולעבור כל כך הרבה חוויות . רז קודם כל תדאגי למצבך הרפואי. תדאגי למראך זה חשוב מאוד [בעיקר לדייט

למעלה