רגשות עשן

צימעס

New member
לחתוך.

רוצה לעשן? שתעשן. לא בבית. לא באוטו. לא בחדר שלה, לא עם חלון/דלת סגורים. אולי את צריכה עזרה חיצונית בשביל ללמוד איך לדבר עם הילדה. אבל המצב בו היא - תסלחי לי - זורקת זין, לא צריך להמשך. ולמה כתבתי "לחתוך"? גם לחתוך את המצב. אבל גם לחתוך את חבל הטבור. אני מרגישה שאחת הסיבות שאת לא מצליחה לומר לה "אל תעשני בחדר" זה שאת לא מצליחה לומר לה "יודעת מה? תעשני. זה הגוף שלך". וכאן המקום להתנתק. לקבל את הילדה כמו שהיא, בלי שיפוטיות. למרות הצער על הפגיעה בגופה. פני לפסיכולוג נוער מנוסה, אולי בהמלצה של יועצת ביה"ס או אחות קופ"ח. אחרי פגישות עם פסיכולוג כזה, ספרי לנו איך הענינים השתנו בבית.

כנראה שלא, אבל אפשר להגיד שאת

לא נכנסת לזה איתה - לא מעשנים בבית, את לא מממנת, לא מעשנים באוטו. פשוט כללי התנהגות שיצריכו ממנה התחשבות בכם .

sirpadd

New member
If you can’t beat them - join them

הי י זיווה. היתה לי כאן סוגיה דומה מאוד עם בתי. היא התחילה לעשן בניגוד מוחלט לדעתי אבל עם הזמן קיבלתי את זה, למדתי להבין שהיא לא "מצורעת" ומאחר ומדובר בהתמכרות ולימודיה חשובים לי יותר מאשר עיקרון של "את ממנת את הזבל הזה" אז אנחנו כהורים ממנים את הסיגריות של בתנו תוך הגבלה של לא יותר מקופסא ליום.

MAGOLZ

New member
מה חשיבות ההגבלה הזו?

בקופסה אחת יש 20 סיגריות. האם 20 סיגריות ביום זה סיכון כל-כך קטן שאתם מוכנים לממן אותו ובכך לתת לגיטימציה לעישון ולאותת לה שזה בסדר לעשן ושזה "רק" 20 סיגריות ביום, רק בשביל "שקט תעשייתי בגזרה"?

sirpadd

New member
הילדה מכורה, מה אני יכול לעשות?

לפני שהיתה הגבלה פשוט ראיתי אותה כל הזמן עם סיגריה ביד, לפחות את זה הצלחתי למגר.

nutmeg

New member
איך בדיוק תמנעי?

תעקבי אחריה 24X7 וכל פעם שהיא תרצה לעשן תורידי לה כאפה? אשאל אותך הפוך: אפשר להכריח אותך לעשן אם את לא רוצה?

צימעס

New member
אוי, סליחה, אני צריכה להסביר את עצמי.

פסיכולוג - כדי לשפר את דפוסי התקשורת ביניכן.

טלטוש

New member
לא, אי אפשר

זו ההחלטה שלה, זו בחירה שלה ואם היא לא תעשה את זה לידך היא תעשה את זה במקומות אחרים. תגידי תודה שמדובר בסיגריות ולא בחומרים אסורים אחרים. ועוד דבר, המון בני נוער מעשנים הופכים להיות לבוגרים לא מעשנים. זה הכל קשור לגיל המרד.

MAGOLZ

New member
בני נוער מעשנים שהופכים למבוגרים לא-מעשנים

אכן זה חלק מגיל המרד, ולפעמים צורת המרד הספציפית הזו, העישון, הוא כתגובה דווקא להורים כאלה היסטרים וחסרי אונים... הילד יודע שעישון זה משהו שממש יוציא אותם מהכלים אז הוא עושה דווקא.

למעלה