רגשות מוחבאים...

Girl of Pain

New member
רגשות מוחבאים...

אני רוצה לשתף אותכם בחלום שהיה לי השבוע. חלום על אח שלי שנמצא עכשיו בעולם טוב יותר. חלמתי שערב אחד אני יושבת ושקועה ברחמים עצמיים, עד שההורים שלי נכנסים הביתה, ואחריהם... אחי, בני, מחייך חיוך רחב כמו שתמיד היה מחייך. בני היה בן 21 כשנהרג מתאונת רובה בצבא. היו ביננו יחסים מיוחדים אמאוד, שאני לא ירחיב עליהם פה, כי אני רוצה יותר להתרכז בחלום. בני נכנס בעקבות ההורים שלי, מחייך. הוא סיפר לכולנו (בצחוק גדול) שהכל היה בדיחה. שהוא אף פעם לא באמת הלך. איך חשבנו שהוא היה יכול לעזוב אותנו?! ואיך שנפלנו. הוא סיפר לנו את כל זה וצחק כאילו אין דבר יותר עליז מזה בעולם. וכולם, כל האחים וההורים שלנו, צחקו איתו, מאושרים. כולם צחקו... רק אני עמדתי בצד ובכיתי כמו פוסטמה. וצרחתי עליו איך הוא היה יכול לעשות לנו את זה. ובכיתי וצרחתי... והייתי מאושרת! ובני רק חיבק אותי. חיבק וחייך. אחרי זה שנינו ישבנו בסלון ודיברנו, כמו שתמיד היינו עושים לפני שעזב. הוא שאל אותי איך בלימודים (ומה הייתי יכולה להגיד?! שהכל נהיה חרא? בגללו...), ולפני שהספקתי לענות, קלטתי את המבט העצוב בעיניים שלו, ופתאום הבנתי. הבנתי שהוא לא עבד עלינו. שכל זה לא היה רק עוד בדיחה. שזה אמיתי. שהוא באמת עזב אותנו, והוא הולך לעשות את זה שוב עוד מעט. וברגע ההבנה הזה הרגשתי שהעולם מתמוטט. עוד לפני שהספקתי להגיד עוד מילה, בני כבר לא היה. הוא שוב הלך. הוא שוב נטש אותנו. ואפילו לא הספקתי להיפרד... באותו יום בכיתי כמו שבחיים לא הייתי בוכה במציאות. רגע אחד הייתי מאושרת, הייתי למעלה ברמה שאי אפשר לתאר, ורגע אחרי- נפלתי שוב למטה. הכי למטה שאפשר. כל זה היה החלום שלי. וכשהתעוררתי הייתי בטוחה שבני באמת חזר, והוא יושן עכשיו בחדר שלו. אבל שנייה אחרי כבר חזרתי למציאות שאי אפשר לשנות. המוזר הוא, שלפני החלום, בקושי הצלחתי לזכור אותו. תמיד כשניסיתי להיאחז בזיכרונות או געגועים עליו, הם היו בורחים ממני. הרגשתי כמו מתה- בלי רגשות בכלל! אחרי החלום חזרה אלי ההכרה. ההכרה שהיה לי אח שקראו לו בני והוא לא יחזור יותר. וחזרו גם הגעגועים. עכשיו הם שוב בורחים ממני. דווקא בחלו הרגשתי את כל הרגשות שבמציאות היו בורחים ממני. דווקא בחלום הייתי חיה, בניגוד למציאות שבה הייתי מתה. מה אתם אומרים על זה? למה במציאות רגשות מסוימים בורחים מאיתנו, ואילו בחלום הם חוזרים אלינו במלוא עוצמתם? לאן בכלל נעלמו כל הרגשות שלי במציאות? כל השמחה, התקוות, החלומות, וגם כל הכאב, העצב והדיכאון? למה אני מרגישה כמו מתה-חיה?

מתוקה ../images/Emo24.gif

מצטערת לשמוע על אחיך
דברים שמטרידים אותנו במציאות ואנחנו נלחמים בהם שלא יהיו קיימים מופיעים דרך התת מודע בד"כ בחלומות, כי אז המלחמה שלנו בעצם יוצאת לחופש, וכל הרגשות באמת מתגלים. הרגשות שלך לא נעלמו, הם אצלך כמו שתמיד היו אצלך, הם פשוט נעצרו ואם תתני להם לזרום- אם תתני לעצמך את הזכות המותרת לכולם וגם לך- לבכות, לצחוק, לחייך, לשמוח- זה יקרה.

לירננה

New member
מסכימה

לדברים שקשה לך איתם במשך היום יש מקום בלילה, בין אם זוכרת ובין אם את לא זוכרת. והרגש הזה אל אחיך לא נעלם. זה פשוט היה קשה מדי בשבילך לשאת את הכאב הגדול כנראה. איך הרגשת אחרי שבכית? משהו נפתח בך?

ChulChul

New member
לפני כמה זמן זה היה?

אני איבדתי גם את אח שלי ואומנם במקרה שלי הוא היה אח קטן. אבל הייתי מאד קשורה אליו ואהבתי אותו הוא היה בא איתי לכל מקום. אני יודעת שהיום קשה לי להתרגש מדברים ולהתפעם וכל פעם שמישהו אומר בא לי למות. אני רוצה לבכות כי יש כל כך הרבה אנשים שמתים שהיו כל כך רוצים לחיות. תנסי להרגיש את הרגשות רק ככה אפשר להמשיך הלאה. אני יכולה להגיד לך שכל פעם בשנה שנתיים אחרי ולפעמים אפילו היום כל שיר שמדבר על אח הייתי מתחילה לבכות ווכה מהכאב לומדים להתמודד איתו. החלום שתיארת נראה שבגלל שאת לו מוציאה את הרגשות הם נשארים כלואים בפנים ומנסים לעלות לפני השטח בחלום. קשה מאד להתמודד עם זה אבל תחשבי שזה מה שהוא היה רוצה בשבילך. תנסי אם את יכולה לפרוק את הלב בפני מישהו שאת סומכת עליו ומכיר את המקרה. בדרך כלל אני מוצאת שקשה לדבר על זה כולם כאלה מאושרים ושמחים ואני לא מסוגלת להתחילל דבר על נושא כבד כזה. מי שמכיר אותי עכשיו לא יודע בכלל שהיה לי פעם אח שאהב אנשים ואת החיים והיו לו הרבה תוכניות ולא נשאר ממנו כלום. מצטערת שהשתפכתי כל פעם שמדברים על אח שמת זה מעלה זכרונות אישים

מתוקה ../images/Emo24.gif

מקווה שאת יודעת, שתמיד את מוזמנת לפרוק מהלב אצלי- יש לי כתף פנויה בשבילך תמיד
אני יודעת שזה קשה בלעדיו, אבל המשכת הלאה ודבקת בחיים וזה הכי נכון לעשות, זה מה שהוא היה רוצה שתעשו.

למעלה