רגשות אשמה

רגשות אשמה

יותר אופטימית ממני אחרי כל מה שאני עוברת עוד לא ראיתי. אבל ולמרות הכל. הנה זה בא. רגשות אשמה עמוקים, עמוקים, וענקיים כמו שלא ניתקלי בהם מעולם, כלפי הילדים שלי. זהו, אבדה תיקוותי. איך אפשר להעלים רגשות אשמה ולהמשיך הלאה? יונית

גיל.

New member
עוד לא אבדה תקוותך!

מדוע את מרגישה אשמה כלפי הילדים שלך? מה עשית להם? מה לא עשית בשבילם? ספרי לנו מה גורם לך להרגיש רגשות אשם חזקים כל כך כלפי ילדייך. מתוך רגשות האשם נשמע לי שאת אמא נפלאה! אמא שמנסה לתת כמה שיותר! איפה מתחילה הבעיה? מחכה לתגובה. גיל.

חוכם

New member
הבעיה מתחילה כשאמא מנסה לתת יותר...

כאן הבעיה!!!! המשך יבוא.... אבל בינתיים חישבו על זה. אהבה וטוב טוב

גיל.

New member
ואז מה?

אמא לא מצליחה לתת יותר? אמא לא יכולה לתת יותר? אמא לא מקבלת פידבק? כל השלושה? אף לא אחד מהם?

חוכם

New member
לא אבדה תקוותך-ממש לא!!!

היי, שלום, וחופש מוחלט לך, אי אפשר ``להעלים`` רגשות אשם.רגשות אשם הם רגשות שיש לכל אם ואם למרות שממש לא כדאי שיהיו ואין בהם צורך והם לא תורמים לשום דבר אלא להיפך- אבל מה לעשות הם קיימים. אז אני חושבת שקודם כל כדאי לקבל את העובדה שהם קיימים בשיויון נפש כי אם תנסי ל``העלים`` אותם הם יערבו לך בפינה. את כנראה מאוד מאוד רוצה להיות הכי טובה בעולם שאפשר ונותנת ונותנת עד שבעצם את מאבדת את עצמך בדרך. שיטה ידועה של אימא היהודיה.... פקחי עינייך, התסכלי בתשומת לב מסביבך ושאלי את עצמך???? האם יכולה להיות אמא יותר טובה עבור ילדיך חוץ ממך? לא!!! חד משמעית!!!! טפלי בעצמך, התפתחי וקחי לעצמך את הזמן להרפא ולמשיך הלאה רק בקצב שלך כי..... יש רק דרך אחת שלילדייך יהיה טוב----יהיה להם טוב רק כשלך יהיה טוב. זה מה שחשוב לילדים. ורגשות אשמה לא מייצרים אמא יותר טובה אלא להיפך. באהבה אור וטוב טוב

רגשות האשמה שלי

תראו, כל הזמן הילדים הקטנים שלי רואים אותי במרוץ אחרי הזמן. אני עובדת מן הסתם במשרה מלאה, כל יום שישי יוצאת קבוע לבלות, גם כשאני בבית אני צריכה זמן לעצמי, כמו שעה, לקרוא, לשתות קפה בכיף לצפות בטלויזיה לעבוד על המחשב. מעבר לכך, יש לי סידורים יומיומיים כאשה חד הורית, כמו הליכי הגירושין שגזלו ממני זמן רב, אחר כך היה את הענין שלנסות למצוא את עצמי, אחר כך לחפש דירה להשכרה, בקיצור כמעט ואני לא איתם. הנושא הזה הלחיץ את הילדים שלי, והקשה על הילד שלי לגמרי בלימודים והוא פשוט החליט שהוא לא לומד, מכיתה א` הייתי צמודה אליו ועם אצבע על הדופק, היום הוא בכיתה ג`, יש לו אינטלגנציה גבוהה אבל לא מרוכז בלימודים, כל מה שמעסיק אותו זה חום ואהבה ממני ומאבא, הוא מקבל את זה, אבל זה לא מספיק, כנראה שכאשר מתגרשים צריך לעשות את זה עם דגש על הילדים ולא על מהירות הגט. בקיצור, וכאן אני קופצת כמה מדרגות קדימה, שרותי הרווחה התערבו ואחרי שיחות מעמיקות עם הילד החליטו שילך לפנמיה, כשאני שמעתי פנמיה אני הגבתי לא טוב, תדמיינו מה זה לא טוב, לא שאני פוסלת פנמיה אבל לא בכוח, לא בניגוד לרצון הילד, והילד הרי לא היה מוכן, בקיצור באותה פגישה שלא אשכח לעולם, הודיעו לי בשרותי הרווחה, שלא שואלים אותי הרבה לגבי הילדים שלי, לא הבנתי, שאלתי למה מתכוונים והם אמרו שבית המספט יחליט אם הילדים ילכו לפנמיה ואם לאו,ואף הוסיפו, שהבעיה היא לא שהילדים לא יכולים בלעדי, אלא תיקנו אותי, שהילדים כן יכולים בלעדי, ואני זו שלא יכולה בלעדיהם, כאן הרגשתי כאילו תוקעים לי סכין בגב, נילחצתי ונסעתי מהר לבית הספר תוך שאני מאיימת שלא יימצאו אותנו לעולם, כשהגעתי לבית הספר כבר היה מאוחר מידי, הילדים שלי, כמו שאתם שומעים נלקחו ממני בצו חרום שבוע ימים, וכל זאת כי איימתי שאני נעלמת איתם. שבוע הכי נורא בחיינו עברנו כל אחד ממקומו. הילדים לא סולחים לי עד היום על כך, מאז הילדים בצו בית משפט הוחזרו אחרי שבוע וזאת בתנאי שיעברו אבחון, ואכן עברו אבחון ארוך ומייגע ובסופו נכתב שאם הילדים יורחקו מאמם תגרם להם טראומה נוראית, ועל כן ממליצים רק אומנה של שבוע ימים עד השעה 7 הילדים אצל משפחה אומנת. זהו, קשה לנו ככה, זה נשמע כמו שמרטפות וביביסיטר אבל זה לא כך, אני בוכה, ויש לי המון ריגשי אשמה, ושלא נדבר על הילדים. השבוע ביקשתי שיהיו בחברתי לפחות פעמיים בשבוע כל אחד ביום אחר, והם הסכימו ולא היתה מאושרת ממני. אני יודעת שזה יכול לעלות לכם ספקות לגבי אימהותי אבל אל תטעו, פשוט, או לא פשוט, פליטת פה אחת שלי גרמה לשינוי באורח חייהם של ילדי. ודרך אגב, האבחון אף קבע שהילד עם אינטלגנציה בינונית עד גבוהה מאוד, וכל הדוח עצמו שנכתב לגבי הילדים גילה דברים שהממו אותי, בשורה תחתונה, נכתב, ``ילדים שצמחו במהירות לגילם בגלל המצב הקיים``, ואכן יש לי ילדים מקסימים. אבל אין לי תשובות לשאלות שלהם, כמו, למה הם במשפחה אומנה עד שבע, לכם זה נשמע פשוט, לנו לא. ועוד לחשוב שאת כל מלחמת ההשרדות עשיתי למענם. אני אשה מאוד חזקה, אבל זה הקטע היחיד בחיים ששובר אותי, אני משבר בערב עד תשע נמצאת יחד איתם הם כל כך מקסימים ומתוקים, ואחרי שהם הולכים לישון עם מאסה של שאלות אני מתהפכת בתוכי. כאן, איבדתי תקווה, מי יכול להבטיח לי שהילדים שלי יישארו איתי לעולם? אולי הם מכינים אותי למשהו? לא יודעת, מבולבלת. בחרתי בפורום הזה, כיוון שאני עדיין רוצה להיות אופטימית, אני עדיין לא רוצה לאבד תקווה.

גיל.

New member
יונית,

עכשיו הגיע רגע האמת. התגרשת, מצאת את עצמך, שכרת דירה. זהו! עכשיו הזמן לשקם את מערכת היחסים עם ילדייך! עכשיו הזמן להוכיח לממסד כמה שאת יכולה להיות אמא טובה! ולא רק לממסד, גם לעצמך ולילדייך! את מרגישה אשמה? מה את מתכוונת לעשות בעניין? טעית. את אנושית. אמרת משהו ולא חשבת עד כמה התוצאות שלו יהיו הרסניות. את יודעת מה הדבר הכי טוב בצווי בית משפט? אפשר לבטל אותם! אם תחשבי על זה, מצבך לא רע. את עובדת במשרה מלאה, את אומרת שכשאת חוזרת הביתה את צריכה קצת זמן לעצמך, אז הנה! קיבלת אותו! מחוסר ברירה, אבל קיבלת אותו! מה עוד? מה דעתך לא לצאת לבלות בכל יום שישי? פעם בחודש תשארי עם הילדים! לא פעם בחודש? פעם בחודש וחצי. יש לך עכשיו יותר זמן לעצמך, זמן כפוי, אבל זמן מספיק כדי למצוא את עצמך שוב, כדי לקחת זמן לעצמך ולהשתמש בו בצורה טובה. ב-7 בערב, כשהילדים מגיעים, את יכולה כבר להיות אחרי כל הסידורים שלך ולהקדיש להם את כל כולך! לפעמים זו לא הכמות אלא האיכות... תחשבי על זה! על תבכי על מה שאין לך, שמחי על מה שיש לך! אופטימית? ;-) יופי...! גיל.

גיל, אתה יודע מה?

בתשובה שלך כרגע היה הרבה אופטימיות ואני נידבקתי בה. אתה אכן צודק לגבי צו בית המשפט, והוכחה לכך שהנה, כבר יומיים בשבוע מבוטלים מהאומנה והם איתי, ואכן אמרו לי שאם הכל יתנהל טוב זה יבוטל. אז באמת אחלה. לגבי היציאות שלי בשישי אולי באמת כדאי לצאת רק פעם בשבועיים כאשר הם עם אבא שלהם. כל הכבוד ותודה על התשובה. יונית

גיל.

New member
נפלא!!!

אני שמח שאת מרגישה יותר טוב! אשמח אם תמשיכי לספר לנו מה קורה! בהצלחה!!! גיל.

עמית24

New member
ליונית

אולי תפני לנעמת ו/או לאגודה לזכויות האזרח ותבקשי ייעוץ משפטי. זה לא נראה לי מתקבל על הדעת מה שעשו לך ולילדיך.

למעלה