רגשות אשמה

עדיה222

New member
אשבל התחלתי לקרוא את הטור על האשמה... תודה

אני מהרהרת בכפות המאזניים שהכותבת מתארת - כפות מאזניים שנושאות את מטען האשמה, כף אחת היא האחרים, הכף האחרת היא הכותבת. ולאשמה יש מקום אחד בלבד, על כף אחת בלבד. אם הנדנדה הזאת חלה גם עליי. אולי בגלל הפשטנות של המודל אני קצת מתנגדת לו?

אשבל1

New member
את יודעת, זו לא תיאוריה

זו החוויה שלה, לא תמיד זה פוגש אותנו באותו המקום, ולא אותם הגורמים מונחים על כפות המאזניים... אני לא הזדהתי איתה, יחד עם זאת, היה לי מעניין לקרוא אותה :)

עדיה222

New member
ברור שזאת החווייה שלה ולא תיאוריה

כתבתי "מודל" כדי להענות לבהירות של התיאור שלה. וגם - מפני שבכל זאת נראה שהיא סבורה שהיא גילתה עקרון-נפשיות כללי.

עדיה222

New member
אני ממשיכה לקרוא את הטור על האשמה - -

בסופו של דבר, הדברים כן פוגשים את המחשבות שלי!! אמנם אינני מזדהה בכלל עם הרעיון של "תחושת עוצמה סודית" של ילדה שהיתה חסרת אונים מאוד מאוד בילדותה. אבל ייתכן שהמקבילה שלי ל"תחושת עוצמה סודית" בפנימיות של עמית רייכר היתה איזושהי תמונה מאוד גבוהה ותובענית של "האדם". ברור שהתמונה גובשה לא בעזרת הוריי או איזשהם מבוגרים שלימדו אותי מה הוא אדם ומה הם החיים, אלא להיפך, התמונה גובשה בניגוד לעולם המבוגרים, ביני לבין עצמי, מקריאת הספרים ההם של שנות ההתבגרות. אלה היו ספרי מבוגרים, כלומר "ספרות יפה", טולסטוי... שקראנו כולנו אז, בלי להבין בדיוק במה מדובר. אציין שהרדיפה שאותה תמונה גבוהה רדפה אותי בגילאי העשרים שלי, בתקופה של חמדת הנעורים הנפלאה ביותר, היתה אפילו יותר גרועה מאשר הרדיפה שנרדפתי בזמן הטיפול בהוריי ועם מות אמי. אפילו יותר גרועה מאשר הרדיפה ברגעים הקשים שתוקפים אותי בשנים האלה מאז מות אמי. המשותף בין עמית רייכר לביני הוא אם כן תפיסה מסולפת של מה יש בתוך האדם, מה הממדים שלו, למה הוא יכול לצפות מעצמו, מה כוחו האמיתי.

תודה אשבל

טור מקסים שכתוב בצורה אותנטית ביותר.
קשה לחשוב על אשמה במונחים של כוח ואומניפוטנטיות, אבל לפעמים היא יכולה כבר להפוך למחשבה לא רציונלית, שהדברים קורים בגללי וביכולתי למנוע הכל.
אהבתי את הדימוי של פסי ההאטה , כי באמת לאשמה יש כוח והשפעה עלינו, אבל היא לא מקדמת אלא מעכבת.
תודה שהארת את עינינו.
ענבר

supernova

New member
מאוד מתחברת !

טור מעניין. הפרידה מהעוצמה שמלווה לאשמה , היא פרידה קשה. מאוד.

זה קצת מעניין כי להצהיר בריש גלי , שזהו החלטת "להיפרד" מהתחושה, היא בעצמה לחטוא באותו עניין בדיוק.
בהרגשת השליטה המדומה שיש לנו.
רק החלטה תוכל לגרום לי להבין ולהפנים שהמוות של סבתא שלי, המחלה של אמא שלי והיחס של אבא שלי לא באשמתי?
זה אממ...מורכב. תהליך. עם עליות ומורדות. והצהרה כזו היא צעד קטנטן בדרך.

מאי 282

New member
תודה על הטור,מאוד מאוד מעניין

במיוחד לנוכח רגשות האשמה שהולכים איתי,שוב תודה.

למעלה