רגשות אשמה

רגשות אשמה ../images/Emo4.gif

אני מדפיסה את הסיכומי שיעור של הקורסים שלי כל פעם, וידיד שלי מבקש ממני כל הזמן שאשלח לו כי הוא לא כותב בצורה מסודרת ולא סומך על עצמו. אם זה היה משהו חד פעמי או מידי פעם כי לא הספיק או לא יודעת מה, לא הייתה לי בעיה, אבל פה זה פשוט מתוך עצלנות, כי סה"כ הוא יכול בדיוק כמוני להקשיב ולכתוב, ואם הייתה לו בעייה או משהו הייתי עושה הכל כדי לעזור לו. היום היה לנו ויכוח על זה, כי הוא לוחץ עליי שאשלח לו ולא הסכמתי והסברתי מאוד באסרטיביות למה, ושלא מוכנה שינצלו אותי, כי הוא מתנהג במסווה של חבר, אבל בעצם יוצר קשר רק כשצריך משהו- לדעת מה השיעורים, לקבל סיכומים ממני וכו'. כשמסכמת מאמרים או כשעשיתי סיכום סיור למשל, שלחתי לכל הקורס בכיף וכו', אבל על דבר אחד אני לא מוותרת וזה על הסיכומי שיעור והנה כמובן ישר התחילו לי הרגשות אשמה והתהיות אם אני בסדר, אם צריכה לוותר ולשלוח לו כל פעם. נמאס לי שכולם עושים דברים בלי לחשוב על זה שנית, שאין רגשות אשמה ואצלי שאני לא חושבת שעשיתי משהו רע בכלל- יש רגשות אשמה
ואם כבר מדברים על רגשות אשמה... יש לי הרבה כאלה, על זה שאין לי זמן להיכנס לפורום בכלל
רגשות אשמה- מה זה עושה לכם
האם אתם נוהגים להיכנע לרגשות אשמה
ממה זה נובע בד"כ

אופיפה

New member
אולי....

אולי הוא סובל מדסלקציה... אולי פשוט תציעי לו שיקליט את השיעורים (אם מותר). בכל מקרה אם את מרגישה מנוצלת, טוב ששמת לזה סוף. ועמדת על שלך.

../images/Emo45.gif אחלה של אסרטיביות

אם הסברת לו את כל מה שהסברת, והוא ממשיך לבקש ממך את החומר, הוא כנראה ממש אטום, או שממש אין לו הבנת-הנשמע (ואז, זה דוקא מצדיק להעביר לו חומר
) אני חושבת שעלית יפה על הגבול הדק בין ניצול, לחברות - ולא נתת שיעקפו אותו. זה ממש מרשים.

לקשמי

New member
אני רוצה עוד להוסיף

מעבר לנושא של אסרטיביות ושלא תתני שינצלו אותך, למעשה אותו דבר שהוא רואה בו עזרה מצידך אינו עזרה כלל. אם הוא מתקשה בלימודים והיה מבקש ממך עזרה בלימודים עצמם, כך שיוכל בסופו של דבר לעשות את העבודה בכוחות עצמו, אז זאת הייתה עזרה. אבל כאשר הוא מבקש ממך שתעשי לו את העבודה, זה כבר מעבר לניצול, זה גם פוגע בו, כי הוא מפתח תלות בך. האם לפתח תלות היא להיעזר? לי לא נראה. אולי כדאי שתסבירי לו גם את זה.

למעלה