רגשות אשם

Ptsd26

New member
רגשות אשם

אני כבר שנתיים חוזרת בשאלה. האמת שגדלתי בבית לא באמת דתי לאומי ויותר דתי לפי דעתי ומסורתי. בזמן האחרון אני ממש מרגישה רגשות אשם. אם אני הולכת עם גופייה. אם אני מחללת שבת. אוכלת לא כשר. יש מישהו פה שמבין על מה אני מדברת?

Sonic hedgehog

New member
רגשות אשם על מה?

על עצם המעשה? כי את מרגישה שאת עושה משהו אסור? על זה שאת מאכזבת את ההורים?
כמדומני שאני צריכה יותר פירוט

Ptsd26

New member
כן

על זה שאני עושה משהו שאסור. על זה שהחברים הדתיים שלי לא רוצים לאכול אצלואני מרגישה שאני לא בסדר. על זה שאלוקים מסתכל עלי ועושה נו נו נו. אם אני לבד בשבת ועולה על המחשב אני מרגישה בסדר אבל מול אנשים אחרים משהו מרגיש לא טוב. כאילו מסתכלים עלי בעצב. כחוטה

במה את מאמינה?

כדאי לך לברר עם עצמך.
אם את מאמינה שיש אלוהים שמסתכל עליך ועושה נו נו נו - אז יסורי המצפון במקומם.

boten d

New member
כשאת לבדך זה מרגיש בסדר?

את צריכה לברר עם עצמך מספר דברים משמעותיים.

האם את מרגישה שהפעולות שלך הן לא בסדר, או שלא נעים לך כשרואים אותך? במילים אחרות, האם זו בעיה אמונית מול אלוהים, או אל מול החברה? את לא מאמינה בצורה שבה את חיה, או לא נעים לך מאנשים שלא מאמינים בצורה שבה את חיה?

Ptsd26

New member
לא חשבתי ככה

לא חשבתי אם לא נעים לע מהחברה או אם לא מתאים הצורה שבה אני חיה. אני עדיין מאוד מאמינה אבל נוח לי לראות טלוויזיה בשבת. כשאנשים דתיים שואלים אותי איך את יכולה להאמין ולא לקיים. פה אני נתקעת ומרגישה שהם צודקים.

boten d

New member
דתיים רבים מאוד מקובעים במחשבתם.

מנסיוני, מהרבה דתיים תקבלי את ההרגשה שהכל שחור ולבן ובאים בגישה שאם את מאמינה, את חייבת להיות בדיוק כמוהם.
כשטיפה מתרחקים ויוצאים מהקופסא, מגלים שיש דרך ארוכה בין מתן תורה לבין כתיבת השולחן ערוך. למעשה, משהו כמו 3,000 שנה....

השאלה שלדעתי את צריכה לשאול את עצמך היא במה בדיוק את מאמינה? יש הרבה שמאמינים באלוהים וביהדות, ומתייחסים לשבת כאל יום המנוחה השבועי שלהם. זה לא אומר בהכרח להכין נייר טואלט חתוך מבעוד מועד.

ויש גם כאלה

שלא רק מאמינים ולא חותכים נייר טואלט מבעוד מועד-אלא שמבעוד מועד קובעים לסוע לים על בירה
ולקחת את שבת בתור יום חופש פנן ולא כובל.

Sonic hedgehog

New member
אההה... אז הבנתי אותך לא נכון

אם את מאמינה אז הייתי הולכת עם מה שאת מאמינה בו ומתנהגת על פי מה שזה מכתיב לך.

Sonic hedgehog

New member
אם זה רק כי את מתביישת מאחרים

זה עניין שעובר. זה טבעי שלא נעים לעשות משהו שאנשים אחרים מחשיבים כלא נכון בפניהם.

idanakel

New member
אני חושבת שאת שואלת לא במקום הנכון את השאלה..

אני חושבת שאת שואלת לא במקום הנכון את השאלה הנכונה.....
נכון את אומנם מרגישה רגשות אשם ובצדק.... אני אספר לך סיפור עם משל ונמשל... מקווה שזה יעודד אותך ויחזיר אותך בעז"ה למסלול הישר

פעם היו שני ילדים....
היו בפעוטון בייחד...... אחרי זה בגן רשות...... בגן חובה.... בכיתה א...ב.... ג.... , הגיעו לתיכון בייחד.... וואלה היו החברים הכי טובים.... יוצאים מבלים.... ממש כייף חיים.....
הילדים גדלו ונשלח להם צו גיוס בדואר...
אחד קיבל נח"ל השני פלס בהנדסה קרבית.... ילד א' התעקש להיות עם חבר שלו בהנדסה קרבית..... עשה מלחמות.... מה לא......
בקיצור... היו בייחד באותו גדוד אותה מחלקה..... מבסוטים...

יום אחד... שלחו את המחלקה למבצע לאזור פילוס מוקשים בצפון
טוב הגיעו לאזור..... אחד נשלח לימין (חבר א').... השני לשמאל (חבר ב')....
חבר ב' מפלס לו ולפתע שומע בוםםם!!!!
פיצוץ מהאזור של חבר א'!!!!!!
חבר ב' לא מאמין....... ראה את חבר שלו נפצע מפיצוץ מוקש.......
בלי לחשוב הרבה רץ אליו מהאזור שלו בכל כוחו!!!!
המפקד צועק: "משה?!?!?!? מה את העושה??????? אתה תמות!!!! תעצור!!!!!!!!"
משה (חבר ב') רץ בכל כוחו לא שומע אפילו את הצעקות.......
הגיע לחבר שלו.... מרים אותו ונושא אותו לעבר אזור בטוח עוד כשהוא מדמם... ולא חושב בכלל שהוא באזור מוקשים
משה הציל את חבר שלו והיום הם עדיין חברים טובים.....

מה הסיפור בא להראות לך?
א) החברים הטובים....... זה כמו את והקדוש ברוך הוא...... שממש אוהב אותך ולא יעזוב אותך אף פעם... גם אם נראה לך שקשה מדי פעם תביני שזה לטובתך וזה קשה לתפוס
ב) המפקד........ זה היצר הרע...... כמו האנשים פה שאומרים לך פה שאת עושה נכון....... (חחח מצאת את מי לשאול ברור שהם יחזקו אותך בעמדה שלהם צריך להיות אובייקטיבי עם תירוץ טוב) היצר הרע תמיד ינסה להרחיק אותך בכל מיני דרכים ופיתויים......... אל תיכנעי!!! כבוד בת ישראל פנימה...... אנחנו לא כמו הגויים........ תיראי איזה מופקרות הם...... איך הם לבושות... גבר היום שרואה בחורה ככה לא חושב עד כמה המידות שלה טובות....... שהשם ירחם אני לא רוצה להעלות מה הוא חושב אבל אני בטוח שאת מבינה...

מקווה שהסוף שלך יהיה כמו בסיפור....... שלא תיכנעי
שיהיה שבוע טוב ובשורות טובות
ובעז"ה אני מקווה שתעשי את הבחירה הטובה (הכל משמיים חוץ מיראת שמיים)

אתה מתוק

פעם המאמינים היו עוד מנסים ליצור קישור מלאכותי בין המשל לנמשל, אבל ברור שאתה לא מאמין בקונספט המוזר הזה.
הגישה שלך היא פשוט לספר סיפור, ואז להסביר שהפיל זה אלוהים, הים זה היצר הרע, החליל זה הרבי והתנור זה אנחנו. כמה מחכים...

idanakel

New member
תודה גם את/ה

אני מבין שאת/ה מאלה שחושבים שעולם נוצר מפיצוץ וגרגיר אפונה ומה שרואים לעין זה קיים, אני צודק?

לא הבנתי איפה גרגר האפונה נכנס לתמונה

בכל מקרה, הפיזיקה היא המקור הטוב ביותר לידע על דברים שלא רואים בעין.
במקביל, היא מלמדת אותנו שגם על מה שלא נראה לעין ניתן ללמוד בדרכים אחרות, ולכן גורמת לאנשים עם בינה בקדקודם לא להתייחס ברצינות לדברים שאי אפשר להוכיח.

idanakel

New member
נכון זה לא סותר....

ההפך זה מחזק דברים שחז"ל אמרו אותם עוד לפני "הגילויים המרשימים של המדע"....
אה אתה טוען שאי אפשר להוכיח מה שלא רואים?
אוקיי תענה לי דבר כזה.... כי אני בטוח שאתה אדם פיקח ובעל אמצעים מדעיים ותשובות מדעיות לזה

את השכל שלך אתה רואה?

יש לך בעיה קשה בהבנת הנקרא

ולי יש בעיה של חוסר זמן, אז לא אטרח להתייחס אליך יותר.

idanakel

New member
הפוסל במומו פוסל

בכל מקרה מה שהתכוונתי להגיד אמרתי.......
עם רקניות כזאת תגיעו רק "כי מעפר אתה ואל עפר תשוב" ושם הסיפור של כולם נגמר......

וחבל באמת שהראיה שלכם כל כך מתעתעת בכם

לא כל הדבר הנראה לעין הוא לאו דווקא קיים - ואפילו המדע הוכיח זאת....

אז בבקשה מכם
מספיק עם עצות אחיתופל...

אני את שלי אסיים פה... כי לא שווה להוציא את המאמץ על אנשים כמוכם... בכל מקרה דור או שתיים הבאים עם גישה כזאת לא תהיו כבר יהודים

וצדיקה אני מציעה לך לא להקשיב להם
הם לא רוצים לטובתך

אם אדם אומר לקפוץ לבור ללא תחתית זה בדיוק הם....

למעלה