רגרסיה בגיל 4.5???

38vivi

New member
רגרסיה בגיל 4.5???

יש לי ילד מקסימם ורגיש בן 4.5 ואחיו בן 2.7. הילד הבכור מראה סימנים של רגרסיה..בהתנהגות..כאילו קצת מסרב לגדול...בבית הוא שלטן...רק הוא יכול לגעת במשחקים ולא נותן לאחיו לשחק. נוהם ובוכה כשאומרים לו לא...מאד קשה לו אם המילה הזאת- הוא צריך הכל מייד ועכשיו- קשה לו מאד לדחוק סיפוקים- וכשאני מבקשת ממנו או אומרת לו שעכשיו אי אפשר הוא בוכה, בועט נוהם וצורח...אני כבר מאבדת סבלנות ..כבר לא יודעת מה לעשות....מה עושים?!?!

iameden

New member
כך היה תמיד או שזה התחיל לאחרונה?

ואם לאחרונה, אז מתי והאם סביב אירוע מסויים? את כותבת שהיתה רגרסיה0 אז יעזור לדעת איך הדברים התנהלו לפני כן...

38vivi

New member
האמת

השאלה שלך בבמקום...זה לא רגרסיה זה פשוט הוא...הוא מאד שלטן, עקשן, לא זורם, קשה לו עם שינויים, רכושני..אבל יש לו הממממון צדדים יפים, הוא אוהב לחבק, הוא חם, רגיש, חכם בטירוף, מנהיג, חברותי ...אני רק אבודה עם הצד הקצת קשה לי בהתנהגותו.

iameden

New member
מלמדים אותו לדחות סיפוקים

לדחות סיפוקים ולשתף, הם דברים שניתן ללמוד. ראשית, לעזור לו לדחות סיפוקים על ידי כך שתתחילי לעכב את תגובותיך מעט ולא תמלאי את דרישותיו במקום. כועס ונוהם? שקפי לו את זה בצורה הכי אמפטית שאת יכולה, בלי כעס- אני רואה שאתה מאוכזב/כועס/קשה לך לחכות אבל עכשיו אי אפשר, מחר ננסה/אח"כ נוכל וכך הלאה. לפעמים עוזר גם לומר לו מה כן אפשר- עכשיו אי אפשר x אבל אפשר y לדוגמא... אם בוחר לכעוס. זה בסדר. זו זכותו... נסי להתעלם מזה ורק להתיחס לכך שקשה להמתין או שקשה לא לקבל את מה שרוצים ושאת מבינה אבל זה לא אפשרי. זה קשה ולפעמים מתחרפנים מהייללות והעצבים אבל עוזר לזכור שאת כרגע עוזרת לו ללמוד לחכות ושזה באמת נורא מתסכל עבורו. לגבי הרכושנות/שתלטנות. קודם כל כדאי מדי פעם להפריד ביניהם כוחות.. קצת זמן אישי עם כל אחד יכול מאוד לעזור. כמו כן, לפעמים אני נותנת בחירה- אתה תשתף/תחלוק או שאני אעשה זאת? גם דוגמא אישית ותמלול של הדברים מאוד עוזר. מצד שני, גם צריך לתת לו מקומות בהם הוא יכול להגיד לא ולא לחלוק. אם זה צעצוע שהוא שלו, צריך לומר לו שזה יהיה נפלא אם יחלוק אבל שזה שלו והוא לא חייב... דבר אחרון ומאוד חשוב שעולה לי כרגע- כל הזמן לשבח אותו על מה שכן עושה- כמה יפה משחק, כמה יפה ממתין, איזה בוגר הוא, איזה אח נהדר (על כל שטות הכי מובנית מאליה).

38vivi

New member
תודה תודה רבה!!!

על התשובות לעניין וכל כך מהר!!!! אתחיל ליישם היום!!!! תודה

למעלה