רגע

• פותח הנושא RoieL
  • פורסם בתאריך

RoieL

New member
רגע

שמעתי כרגע [שוב] את DS, ושמתי לב שבשורה So They Say גילמור מאחר, תמיד יידעתי שהוא מאחר בשירה בקטע הזה, אבל היום שמתי לב לפספוס שלא נשמע הרמוני. עוד מישהו שם לב?

RoieL

New member
Dark Side. הכוונה היא לשיר

Money, הייתי בטוח שציינתי את זה:O

oneman2

New member
רואה?!

דיי לקיצורים!!!!
1

donidarko

New member
../images/Emo26.gif

האיחור הוא מתוכנן, או אילתור, זה לא משנה.. כנ"ל לגבי ה So they say... זה אומנם נשמע טיפה לא הרמוני, אבל זה שייך לסולם עליו שר גילמור, ואין זו חריגה מההרמוניה...

Tinty

New member
לדעתי גילמור שר את השורה הזו בייאוש

מסוים, שמנסה להעביר לנו בכל הנוגע לכסף. אני חושב שזה די מתאים לשיר, ואין לי בעיה עם כך שזה קצת שובר את המקצב הקבוע של השיר.

RoieL

New member
תמיד יידעתי שיש איחור

אבל מדדתי, והוא מגיע 2 עשיריות השניה (
) אחרי מתי שחשבתי שהוא נכנס
איחור יותר מאוחר
וזה כבר לא נשמע הגיוני הרמונית.

אתה יכול להרגע

שתי עשיריות השניה? חוסר דיוק מחפיר.
יותר ברצינות: "איחור" כזה הוא אחד מהמאפיינים של ג'אז - ואולי בכלל במוסיקה שחורה. זה מה שהופך את השירה לאנושית יותר, לפחות רובוטית ומכנית. קוראים לזה "נשמה" - soul.

RoieL

New member
ציף, אני יודע על מה את מדברת

ותמיד ידעתי שיש שם איחור. אבל בהאזנה האחרונה שלי לשיר שמתי לב שהאיחור "גס" מדי.

donidarko

New member
נעזוב את זה שזה איחור

שלא יצא לו בטעות, אבל זה כן הרמוני...

אם כבר מדברים על פישולים

אז בדקה 4 ועשרים ושתיים שניות המקלות של מייסון מתנגשים ושומעים פק כזה

RoieL

New member
זה קורה גם בוויטינג פור דה וורמס

אחרי האיינצס שומעים את המקלות. וגם כל החיתוך של השירים בהמרה של התקליטים לדיסקים דפוק. בהאזנה כמעט לכל הדיסקים הקונספטואלים של הפלוידים תשמעו איזה רבע שניה מהשיר הקודם אם תבחרו טראק ספציפי.

לא , אחרי האיינצס

זה הספירה של המקלות כאילו , זה בכוונה בmoney הוא בטעות נוקש עם המקלות באמצע מעבר על התופים.... וגיליתי גם ב ANY COLOUR YOU LIKE יש פיקשוש של מייסון עם מצילות ההייאט שהמקל מחליק לו והמכה לא חדה וישירה חח בדקה 1:4

RoieL

New member
שמתי לב לזה באמת ב- ACYL

[איזה קיצור יפה זה!!] אבל זו לא ספירה, כי זה לא על הביט וזה רק פעם אחת מתוך השלושה, ובהופעות הוא דפק עם המקלות כרגיל או נמנע מכך לגמרי. אם תחפש את המקלות תגלה שזו שגיאה. וכולנו יודעים שמייסון הוא לא המתופף הכי טוב בעולם, אבל בגלל זה אני כ"כ אוהב את מה שהוא עושה.

זה בעיקרון אמור להיות ספירה

לדעתי אבל זה לא באמת חשוב זה סתם נשמע מגניב יותר אני משער שהם לא באמת הקשיבו לנקישות... ונכון הוא באמת לא המתופף הכי טוב וזה באמת מה שיפה אצלו שלמרות הרמה הבסיסית מאוד שלו הוא תרם המון ללהקה ובלעדיו זה לא היה אותו דבר...

FunkyMonk

New member
רק הבהנה קטנה:

אין דבר כזה איחור לא הרמוני! יש צליל לא הרמוני! איחור, כל עוד הוא בעצם צליל הרמוני - לא יכול להיות "לא הרמוני". יכול להיות שזה איחור, אבל הוא תמיד יהיה הרמוני (כל עוד זה לא זיוף).

למעלה