רגע

RenanaD

New member
היי גם לך

o0Invisible0o

New member
לא אמרתי שלא היה מרגש

אבל די, כבר בעונה השלישית התחיל להיות לי קשה, זה לא תענוג גדול לצפות בגסיסה והיא הפכה מרוח חופשיה לדמות שמתבכיינת על הגסיסה שלה ולכל הדברים הנוראיים שמתלווים אליה והסדרה הפכה מדרמה קומית לדרמה מבאסת מהחיים.
והפרקים האלה של שעה בכלל הפכו את כל הדרמה לדרמטית יותר, יש סיבה שדרמות קומיות הן חצי שעה ודרמות הן 45 דק' ומעלה.

הסוף היה מרגש, כן. אבל בכנות? בדקתי בVLC כמה זמן נותר לפרק ואיך היא עוד לא מתה ב4 דק' האחרונות. הסוף-סוף כשהיא הולכת אל האינסוף וצפה במים וכו'..יפה וגם איך שליבו של פול נשבר למראה אישתו המתה.
גם אהבתי שאחרי הכל הכל הכל היא מתה לבד, היא המטפלת הזאת שהייתה איתה יום וחצי.

שנאתי את הקיטשיות שבסיום הלימודים של הבן שלה, זה היה over the top לחלוטין בעיני...ושון היה נקודת האור היחידה בעונה הזו, אפילו אנדריאה [ככה קוראים לה? נראה לי שאני מבלבלת שם משהו] הייתה מבאסת לעומת העונות הקודמות.

בכל מקרה, באמת קטעים שסיימנו ביחד, קצת דירבן אותי שזה כבר משודר בטלוויזיה וכאילו, זה נהיה מגוכך שאני לא מסיימת את זה וגם שלא היה לי שומדבר לראות, זה היה או זה או בונז וקשה לי עם בונז עכשיו אז..

Moreiro

New member
כן זה באמת נהיה קצת מדכא באיזשהו שלב

שון היה חמוד! בעונות הראשונות הוא היה סתם הזוי אבל העונה הזו הוא באמת היה נק' אור... לא חשבתי על זה עד שלא רשמת

ואני לא אוהבת שתמיד בסוף של סדרות מרגישים צורך "להעזיב" דמויות כדי שנדע שהם קבלו התחלה חדשה או משהו... עיין ערך אנדריאה (כן ככה קוראים לה באמת
)... מה קשור ניו יורק עכשיו?!

הקטע עם הבן שלה (איך קוראים לו?!) באמת היה די קיטשי, אבל וואלה התרגשתי קצת

אם כבר, אם יש קטע שאני לא אשכח זה באחת העונות הקודמות שהוא די אנטיפת כל הקטע של המחלה ולא מזיז לו יותר מדי ואז הוא מוצא את המחסן עם כל המתנות יום הולדת וכריסמס שהיא קנתה לו לאיזה שלושים שנה... זה באמת היה קטע חזק ומרגש

ואני רק חייבת להגיד - כשהתחלתי את העונה משום מה הדבר היחיד בערך שזכרתי מהעונות הקודמות זה שהיא רצה מרתון וכשהיא מגיעה בסוף היא רואה אותו בצד של מרלין(?? וואו עכשיו כשאני מנסה להיזכר בשמות זה באמת ממש קשה) ומקביל מראים לנו שהוא התמוטט במשרד של החברת ביטוח וכמה שזה אירוני... ואיכשהו כל מה שהיה לי בראש זה שהוא מת ולגמרי שכחתי שהיתה עוד עונה באמצע עם כל העלילה ל flip that switch...
ופתאום מתחיל הפרק ואני רואה אותו חי וקיים ומסתובב ולקח מלא זמן עד שנפל לי האסימון

בונז גם בדיוק השלמתי את כל העונה לפני שבועיים חח... די מיצה את עצמו כבר לפני כמה עונות אבל עדיין חביב בשביל שיהיה ברקע תוך כדי שאני עושה שיעורים... או יותר נכון "עושה" שיעורים

Rachel47

New member
טוב..אז משחקי הרעב...

ממש מעניין אותי מה חשבתן אז - שוט!
אני יודעת שאיילת קראה את הספרים
לילך- קראת?

LemonLimeLilach

New member
ברור שקראתי
לסרט ולכל הספרים

אהבתי מאוד את הסרט, הוא היה עשוי בצורה טובה בהרבה מהראשון (שראיתי לפני שבועיים).גם הסיפור עצמו הרבה יותר חזק אז זה תרם.

מחשבות רנדומליות-

לא הבנו למה לא הכניסו את הקטע עם השעון, מצד אחד זה נכון שקטניס סתומה ולא הבינה מה הוא ניסה להגיד לה, מצד שני זה רמז לצופים על פלוטארך.

נראה לי שהכניסו את הנכדה של סנואו בשביל להרוג אותה בסרט האחרון ולא את פרים. איילת חושבת שאני קצת סתומה שאני רוצה שישנו את הספרים אבל זה חלק כל כך נוראי בספר שאני ממש מעדיפה שישנו אותו. מצד שני זה משפיע על הפיתרון של המשולש אהבים אז אני לא יודעת איך הם יעשו את זה.

המשחקים עצמם היו ממש אכזריים וקשים לצפייה.

יותר מדי נשיקות מקטניס לגייל שזאת המצאה גמורה.

הורידו את שתי הנשים שקטניס פגשה ביער שהיו בדרך למחוז 13 וככה בסוף הסרט מי שלא קרא את הספרים קשה לי להאמין שהוא מוצא את המשמעות בזה שהם "בדרך למחוז 13". הרגע שקטניס קולטת בסרטים של מחוז 13 שיש את אותה ציפור עוברת כל הפעמים ושעובדים עליהם במה שקשור ל 13 הוא חלק חשוב בספר.

עוד משהו שהרגיש לי שלא עשו חזק מדי זה כמה האנשים בקפיטול היו שבורים מהקטע שמחזירים את המנצחים... בספרים יש כל הזמן את ה3 שמטפלים בה בוכים ואומרים לה כמה הם אוהבים אותה וזה ממש חזק מבחינת הרגש ומהבחינה של איך זה משפיע על ההסתכלות של קטניס על האנשים של הקפיטול. וגם בספר היא יוצאת בכרכרה כבר עם השמלת כלה וזה הורג אותם. והורידו לגמרי את כל מה שקשור לבחירה של השמלת כלה, ועכשיו כשאני חושבת על זה, גם את הקטע שמפעילים מחדש את הגדר ב12 וקטניס צריכה לקפוץ מעל. זה קשור בכלל לאיך שהציגו את הפיס קיפרס החדשים ב12, אני לא חושבת שזה מספיק חזק רגשית בסרט לעומת הספר, גם ההצלפות של גייל, הרי הכל מתחיל מזה שהוא מנסה למכור חיה לפיס קיפר הראשי ומגלה שהחליפו אותו והם שורפים את הכירה והכל. כל זה לא היה! אני לא יודעת אם זה באמת היה נחוץ אבל זה משהו משמעותי בספר.

בטח יעלו לי עוד דברים שהורידו/שינו עוד מעט. אני קוראת עכשיו את השלישי ונראה לי ששני הסרטים האלה הולכים להיות הכי מדכאים בהיסטוריה של הקולנוע.

o0Invisible0o

New member
אני לא חושבת שאת סתומה!

אני חושבת שזה יהיה שינוי גדול מדי לעומת הספר ואני אישית לא אעריך את זה. אני גם ככה שונאת את כל הצנזורה היחסית שהם עושים...לעומת הספרים.

אז רייצ'- אני עם לילך. יחסית לראשון, בשני המשחקים היו יותר אלימים. עדיין מפריע לי העדר הדם אבל בסדר, אני יודעת שזה אשכרה משפיע על הדירוג של הסרט ומבינה למה הם מעלימים אותו אבל עדיין. והרגל של פיטה, הרגל של פיטה מפריעה לי בכ"כ הרבה רמות!

הקטע עם השעון ממש הפריע לי כי זה רמז על פלוטארך, רמז למשחק וכו' וכו'...

אני חושבת שלילך צודקת על הנכדה של סנואו אבל זה מבאס אותי כי מה הקטע אם פרים לא מתה בסוף, הייתה עוצמה במוות המזעזע של פרים, כך או כך קטניס לא הייתה יכולה להציל את אחותה.

כן, קטניס בכלל לא מנשקת את גייל, לא? רק הוא אותה אאל"ט? אולי היא כן מנשקת אותו אחרי ההצלפה שהוא חסר הכרה? וגם הזמנים של הנשיקות בסרט היו לא קשורים למה שקורה בספר...

ורגע, בעצם בכך שהורידו את שתי הנשים ממחוז 13 והסרטון הורידו את כל העלילה עם החברה שלה מהמחוז, הבת של ראש העיר וזה..יואו די היא נתנה לה את הסיכה!! איך הם עושים את זה?
שכחתי מזה לגמרי..הם העבירו את זה לרכבת, היא רואה את המרד במחוזות האחרים ברכבת...סופסוף הבנתי מה לא הסתדר לי. יואו. ><

לגמרי מסכימה עם הפיס קיפרס. בכללי, כל מה שמראה שהשלטון מדכא והעם מתמרד נגדו - הסרטים מורידים למינימום האפשרי...בראשון זה בכלל שיגע אותי אבל זה כך גם בשני, עכשיו כשאת אומרת את זה. לא מבינים עד כמה חריף וקשה המצב במחוזות ולמה הם מתמרדים בעקבות מעשה קטן של poison berries.

אני חייבת להודות שלמרות כל מה שהורידו השני הרגיש לי קצת ארוך מדי אז השלישי והרביעי בטוח יהיו מייגעים ומדכאים.

LemonLimeLilach

New member

קטניס מנשקת את גייל פעם אחת בקטנה כשהוא חסר הכרה אחרי ההצלפות. זה גם הרגע שהיא כביכול "בוחרת" אותו על פני פיטה בזה שהיא מחליטה להישאר איתו ולא לברוח ליער. אבל לא נראה לי שהוא מודע לנשיקה, ובטח שלא היה את כל הפעמים שהיא מנשקת אותו סתם ככה!

וכבר בסרט הראשון הורידו את מאדג' והקטע עם הסיכה... זה אמנם קטע משני אבל בספר יש לזה השפעה על איך שאת מרגישה בקריאה, עם הגילוי שדודה של מאדג' הייתה במשחקים והייתה חברה של אמא של קטניס וזאת הסיבה שאמא של מאדג' חולה כל הזמן. זה כאילו הם הורידו את כל הדוגמאות לאיך האזרחים מושפעים ממה שעושים להם, זה הכל דברים קטנים קטנים אבל ההשפעה של הכל ביחד כן משמעותית. אני מבינה שלא היה להם איך להראות את הכל... עדיין חבל שויתרו על מאדג' לחלוטין. ואני לא יודעת אם בספרים בכלל מגלים מה קורה לה אחרי שמוחקים את 12???

LemonLimeLilach

New member
חשבתי על עוד כמה דברים

הורידו את כל מה שקשור לזה שקטניס ופיטה מתאמנים לקראת המשחקים. סופר חשוב! שבראש הם הופכים לסוג של קרייריסטים! וכמובן הורידו את כל הפיתוח דמות של היימיץ' ואת זה שהם צופים במשחקים ישנים כולל בשלו. גרר!

o0Invisible0o

New member
אוקיי, מכל הדברים שכתבת

אני חושבת שהכי משמעותי לסיפור זה ההשפעה על האזרחים שהקפידו להוריד.
שכחתי שהם מתאמנים גם אני כי זה מתבלבל לי עם השלישי, שם זאת היא וג'ואנה שקורעות את עצמן באימונים, נכון?
אוי הצפייה במשחקים ובמשחק שלו..זה כ"כ עצוב ויפה ו..אעהעה.
אבל תכלס, פיתוח הדמות שלו לא כ-ז-ה חשוב בעיניי.

LemonLimeLilach

New member

בסדר, גם המוות של רו לא כ-ז-ה חשוב אם מורידים את כל הדבריםםםםם שלא חשובים בקטע ישיר לסיפור של המרידה אז אפשר לוותר על הרבה אבל זה דברים שנותנים קונטקסט ותחושות ופיתוחי דמויות (שזה כן חשוב... היימיץ' דמות ממש מרכזית ואם נותנים לו יותר עומק זה עוזר כל כך להבין למה הוא כזה דפוק בראש ולמה הוא רוצה ללכת נגד הקפיטול!)
אבל טוב, נו, זה סרטים ובשביל זה יש ספרים.

o0Invisible0o

New member
נסחפת.

המוות של רו זה האירוע של המשחקים בספר הראשון, הדבר היחיד שמתעלה עליו זה הסוף הכמעט התאבדותי שלהם.
המוות של רו חשוב בקטע י-ש-י-ר למרידה, ברור. עובדה שזאת קטניס שהיא הסמל למרד ולא פיטה, כי היא הפכה גם את המוות של רו לבעל משמעות ולא חלק ממשחק ריאליטי וגם את הסוף שבו אחד מת ואחד חי למשהו שהיא פשוט לא מוכנה לקבל. ואגב, גם את סיפור העלילה עם רו הציגו בסרט הראשון בצורה גרועה בעיני, אני לא חושבת שהראו מספיק כמה החיבור ביניהן היה משמעותי לקטניס ואני לא חושבת שצופה מהצד הבין את מחוות הפרחים הטקסית.

Rachel47

New member
אני אענה פה על כל מה שאמרתן

אנסה לפחות

אז ככה
כן, הסרט כסרט היה מהנה יותר! הרבה יותר ברור שהוא עשוי בצורה הרבה יותר טובה (החליפו שם איזה במאי או מפיק או משהו) וכן הסיפור יותר חזק
אבל!
הסיפור יותר חזק כי את יודעת את זה
לי היו התפרצויות בכי בלתי נשלטות בקטעי מפתח למשל בקטע במחוז 11 שיורים בשחור שהרים את היד..היה לי מאוד קשה לראות את זה ובכלל קטעי הדיכוי עושים לי רע..
אבל לאנשים שלא קראו את הספר לא
2 חברות שהלכו איתנו אמרו בהספקה ש"וואו זה סרט קשה!" כי כן, הוא קשה...אבל הן אפילו לא הצליחו להבין כמה קשה

אני יודעת שאי אפשר ככה סתם להכניס את הכל אבל היו באמת הרבה דברים שהיו חסרים
פלוטראך! אלוהים! זה משפט קצרצר אחד! והרי הסצינה עצמה הייתה, הפגישה שלו איתה במסיבה הנוראית הזו, אז תנו עוד משפט שיראה לה את השעון! כאילו זה נגיד שיגע אותי
זה לא כמו מאדג' שמחקו אותה (למה?!?!?!?!???!?)...חברה שלי בסוף הסרט אמרה לי "מה אבל הורידו את כל הקטע שהיא רואה בטלוויזיה את המרד" אז אמרתי שהיה ברכבת ושהם לא יכלו לעשות את זה כי היא ראתה את זה בבית של מאדג'....קיצר זה לא כמו זה....כבר הייתה את כל הסצינה המקדימה!!

כל הנשיקות עם גייל עצבנו אותי
וואט דה פאק
תזמון הנשיקות באמת היה מוזר
אבל הנשיקה על החוף של פיטה וקטניס לפחות שוחקה יפה כי אפילו תומר הצליח לקלוט שזו הנשיקה הראשונה בעלילה של כל הפרנצייז' שהיא טיפה אמיתית...

אני לא יודעת מה להגד לגבי הרעיון של הנכדה של סנואו חוצמזה שאני עם איילת בעניין- זה מאוד יכעיס אותי שיעשו שינוי כזה רציני
מצד שני אני מסכימה איתך שזה אחד הדברים הנוראיים ביותר שקרו (מדהים בהתחשב בזה שהספר רק מספר על מוות של ילדים) בספרים והייתי שמחה למחוק את זה מהזכרון...

אני חושבת שכן היה חסר לי כמה אנשי הקפיטול שבורים אבל לא באמת..הייתי מכניסה דברים אחרים לפני זה
כי דווקא את הקטע שכל החוזרים ממש יוצאים נגד הקפיטול אני חושבת שהם עשו מצויין עם הראיונות שלהם
ג'והאנה הייתה מעולה למשל..וגם כל השאר..והמראיין (סיזר?) נהיה מתוסכל מראיון לראיון וזה שוחק והיה נראה מצויין לגמרי
גם ההחזקת ידיים בסוף- צל"ש ליוצרים על איך שהם תרגמו את זה מהספר

אגב!!! פיניק- ליהוק הזוי! לא זרמתי בכלל!! הייתי בטוחה שהוא יהיה..יותר...גברי...נכון שזה מסתדר עם זה שבספר נשמע שהוא היה הולך גם עם גברים..ועדיין..אתה יכול להיות מאוד יפיפה וגם גברי

אהההההההה!!! נזכרתי בעוד משהו שממש הפריע לי!
יחד עם הקטעים הקשים והנוראיים
יחד עם הרגשות העצובים של כולם
היו מלא קטעים (כן, לא אחד)בהם הרגשתי שאני צופה בקומדיה
אני לא זוכרת בדיוק כי זה היה צחקוקים קטנים..אבל היה הרבה
והקטע שהכי הפריע לי בעניין
הקטע במעלית!
נכון, הם לא המציאו את זה...ג'והאנה אכן מתפשטת בספר מול העניים של קטניס כדי להציק לה אבל!!!:
1- אין הסבר ללמה היא עושה את זה בסרט! בספר יש את הקטע שהיא לא מסוגלת להתמודד עם עירום ואח"כ הרי גם פיטה בא וצוחק עליה ומסביר לה שכולם מריצים עליה בדיחה. אבל בסרט הראשון אין התייחסות לזה, היא לא באמת מתמודדת עם העירום של פיטה..ובסרט השני לא מסבירים לה מה הבדיחה...
ואז מה קורה? כל האנשים שלא קראו אומרים "נו כן זה מצחיק ממש כי היא התפשטה מולם והיא ופיטה הרי ביחד וזה לא יפה שפיטה בהה בה ועוד כולו משועשע" מה??!?!???!?!? זה לא הקטע של הסצינה! פיטה ממש לא התעניין בשומדבר אצל ג'והאנה ואוף זה לא העניין!
2- המשחק של הסצינה הזו היה כאילו אני רואה אמריקן פאי! אני מבינה שהשחקנית ניסתה להעביר את מה שקטניס הרגישה- אבל יצא לה פרצוף עקום ומזה לא מכובד לסרט הזה בעיניי...באמת....גם הפרצופים המשועשעים של פיטה טהיימיץ' עצבנו אותי..בכלל..עצבים על הסצינה הזאת אול אובר (אגב הליהוק של ג'והאנה- מושלם!)

כל הקטע שויתרו לחלוטין על העלילה המקדימה עם מחוז 13
וואט?!?!?!?! מזל שאני יודעת את זה
אחרת כל הסוף הזה היה יכול להיות מאוד מאוד מאוד מוזר בעיניי
פאק אתם קולטים שהסרט פשוט נגמר בקלוז אפ על הפנים שלה!!!! כמה מגוחך! (לפחות אני הרגשתי שהיה מגוחך)
ומי שלא קרא לא יודע מאיפה צץ עכשיו מחוז 13 ולמה הם בדרך לשם לעזאזל ומה עניינים?!
קיצר הזוי שלא הזכירו את זה לפחות במשפט!

הוי איילת! הרגל של פיטה!!!!

אני גם חושבת שהייתה מעט מידי התייחסות לפיס קיפרס ולמה שהם עשו שם
בסרט זה ממש עפוף עלטה נוראית של ימי הביניים ואני זוכרת שאלו היו קטעים ממש קשים ופה זה כאילו..הו וול

ואל תגרמו לי להתחיל לדבר על הסצינות המומצאות של סנואו יושב עם פלוטראך ורוקח דברים (כמו שהיה עם כל הסצינות של סנקה קריין...דמות ששמה הוזכר בדיוק במשפט אחד בפגישה בין קטניס לסנואו תחילת הספר השני ולא היה הגיוני שהיא תקבל כל כך הרבה זמן מסך בסרט הראשון! דה פאק?!??)

השני הרגיש לך ארוך מידי?
אני יצאתי משם רעננה
הראשון היה נראלי יותר ארוך לא? לפחות הוא הרגיש ככה
כשיצאנו מהסרט כולנו (בעיקר שתי הקוראות) אמרנו שזה היה באורך סביל ושבתכלס היינו שורדות עוד איזה חצי שעה לפחות (סמן לגיטימי להכניס איזה חצי מהדברים שאמרנו פה!!)

ממש ציפיתי לראות את האימונים למשחקים וזה חסר לי
אבל תכלס זה בטח היה לוקח המון זמן מסך..אז שוין...עדיין היה הקטע בו היימיץ עומד עם מסך ומרצה על המשתתפים

אההה!!!!
אוקיי..נכון במשחקים כולם כל הזמן מגנים על פיטה
אז בהתחלה זה לא היה כזה ברור לצופה התמים (זה שלא קרא) וברור שאני ידעתי מה הולך לקרות ומרוב מיתות נוראיות כל פעם שקרה משהו נורא תומר התסכל לראות שאני נושמת, ואז הוא הסתובב גם כשהמסוממת מתה כשהיא הצילה את פיטה מהקוף (סצינה ארוכה מידי לטעמי! אפשר היה לוותר על הקטע שהוא מחזיק אותה והיא מתה בזרועותיו לטובת דברים אחרים) ואז הסתכלתי עליו ואמרתי "אה לא לאפחד לא אכפת ממנה..." כי זה נכון ובמוות שלה כמעט לא בכיתי (אבל הסצינה הייתה ארוכה וקצת מרגשת אז הזלתי דמעה) ואז הרי הוא אפילו אומר שזה נראה כאילו הם הגנו עליו וקטניס אמרה שזה נורא מוזר
הלו!!!!!! כבר הגעתם עד הדלת! לא תדפקו??!????!?!?
הרי בספרים קטניס יוצרת לה תיאוריה שלמה לגבי זה שאולי כולם רוצים שמי שיצא מהמשחק בחיים יהיה דווקא פיטה כי הוא כזה דברן טוב ואם כולם רוצים מהפכה (מה שהיה נראה מהראיונות) אז פיטה הוא היחיד מכולם שהוא לא איזה רוצח דביל בלי 12 שנות לימוד...הוא מרואיין מצויין ואחלה נואם והוא אשכרה יוכל להזרים את העם למהפכה
ואז! כשמגיעים לסוף והיא פשוט כל כך בשוק שכל הזמן ניסו להציל אותה וכולם מסבירים לה שהסיבה היחידה שהצילו אותו זה כי ידעו שאם הוא ימות היא תיפרד מכולם ותטפס על איזה עץ גבוה והיא נשברת לגמרי..הכל די ברור
למרות שהקטע שהיא מתחרפנת בסוף היה חזק גם בלי זה..עדייין!!!!!!
זה היה חסר לי..כאילו הם פתחו את הקטע שהם אמרו בפירוש שמנסים להציל את פיטה...אז למה לא לסיים? כמו העניין עם השעון!

לי כן חסר העומק של הדמות של היימיץ (אחת הדמויות החשובות!) אבל נניח זו הבעיה האחרונה שהייתי מטפלת בה

וזה שהורידו את כל העניין של ההשפעה על האזרחים
באמת לא לעניין בכלל! ונורא הוריד מהחוזק של..וול..הכל

וואו חפרתי!
אהה ורגע!!!!!!!!!
אתן אומרות שיש עוד 2 סרטים?!?!???!??!?!?! וואט?!?!?!?!?!?!????!?

טוב באמת חשבתי שבשלישי קורים המון דברים לסרט אחד

o0Invisible0o

New member
כן, השלישי מפוצל..

הליהוק של ג'והאנה אכן מושלם, לא זוכרת אם כבר כתבתי את זה או לא. ממש פשוט מושלם. הכל בה פשוט צועק ג'והאנה, ממנה הייתי הכי מבסוטה.
דווקא לא הפריע לי פיניק, הוא גברי! מה את רוצה? הוא כזה פריטי בוי פלרטטן אבל הוא לא נשי מדי...בעיני הוא פיניק סבבה.

לא הפריע לי ההומור בקטעים, כן זה לא היה העניין בסצינה במעלית אבל איכשהו כל הומור שנכנס קצת לסרט כזה זה טוב..

מסכימה לגבי פלוטארך שאם כבר הראתם את השיחה אז למה לא את השעון? אכן לא כמו מאדג' שאני עדיין לא מבינה איך הורידו אותה.

ולגבי להראות את השיחות של סנואו ומנהלי המשחק גם בסרט הראשון וגם בשני, זה שיגע אותי גם, בעיקר בראשון, אבל זה אילוץ של המרחק מהתודעה של קטניס. ברגע שאנחנו לא עוברים את כל הסרט מנקודת המבט שלה, הם חייבים להשלים לנו את המסקנות שאליהן היא הגיע על ידי כך שהם פשוט יציגו לנו את זה קורה.
אבל בראשון זה היה ממש יותר מדי, זה שיגע אותי וגם הראו דברים שמגלים רק בסרט השני, כמו המרידות במחוזות האחרים, ועוד לא התחלתי לקרוא את השני אז וזה עצבן אותי ממש.

מסכימה לגבי סצינת המוות של המסוממת, אני לא חושבת שזה הזיז לי בכלל בספר, קצת תמיד שמו אותם ללעג בספר, לא? ופתאום פה הוא לוקח אותה למים, מרגיע אותה וכו'.. דק' מיותרות שבהן יכולתם להראות לנו את השעון או לחשוב על לספר לנו על מחוז 13. בטח בסרט הבא הם יכינו את הקרקע כמו שעשו בראשון ויציגו בצורה מעפנה את מחוז 13, אני מקווה שבצורה ויזואליות ולא סתם כתוביות כי התיאורים של קטניס בתחילת הספר מרתקים, אני רוצה לראות מה הם יעשו עם המרתפים הללו, תחושת המחנק, החופש שבחוץ וזה.
יואו היא גם לא בפוקוס בערך בכל הזמן שלה שם, אה? הולך להיות קשה הסרט הראשון, השני כבר בטח יהיה המשחקים-היציאה למלחמה אז יהיה סבבה.

LemonLimeLilach

New member

הקטע עם המורפיולית שמתה זה באמת דקות מיותרות אבל כי הם הורידו את כל העניין של שני המסוממים מהימי הכנה! בספר לקטניס היה הרבה זמן איתם והם לימדו אותה לצייר או להסוות או משהו דומה! אז זה היה הגיוני הפרידה.

אגב המסוממים גם ידעו מהמזימה? לא נראה לי שהסבירו את זה אף פעם הם הרי אאוט אוף איט לגמרי אז למה היא התאבדה בשביל פיטה.

Rachel47

New member
בספר אמרו

בשיחה הזו בבית חולים שהיא באה עם המזרק ש"מחוזות ככה וככה ידעו חלקים ורמות שונות של המזימה"
זה מכסה כל שאלה כזו כי נגיד למורפלינים בטח אמרו להגן על שניהם בכל מחיר
לא צריך יותר- מסר קצר הם יכולים לזכור לא?

ואני מסכימה שבספר הם היו משהו ולא סתם עוד משתתפים
אבל הפרידה הייתה מוגזמת, אפילו בספר היא לא הייתה ככה
ועוד בדיוק אחרי שאמרת שמחקו אותם מהסרט בכל מקרה..עוד יותר דבילי..

Rachel47

New member
נו כן אבל ברור לי

שהשיחות עם סנואו מאחורי הקלעים הם "שיחות הסבר עלילה לאנשים שלא יודעים מה הולך לקרות"
אני מבינה את זה..וברגע שבחרתם בקונספט הזה, די חייבים את סצינות ההסבר האלה, זו ההתחייבות לזה שהם בחרו להציג את זה מנקודת מבט יותר גבוהה מאשר התודעה
הבעיות שלי עם זה:
1- זה לא באמת נורא נורא קשה לעשות סרט בגוף ראשון..עצבן אותי שדרך ההצגה של הסרט כל כך רחוקה מהספר שאני לפעמים מרגישה מוזר בכלל לנסות להשוות ביניהם...בספר יש המון דברים שאנחנו מין הסתם לא יודעים (מה שמוכח בספר השלישי יותר מבכולם) כי אלו המגבלות של מספר מגוף ראשון (קטניס, אובייסלי! לא יודעת הכל)
וכל מה שאנחנו כן יודעים זה ספקולציות במוחה הקודח של קטניס...שזה, אוקיי, לא המספר האמין ביותר, אבל זו הדרך בה אנחנו חווים את הסיפור וזה היה לי בסדר. והסרט מוצג יותר מגבוה, אז אוקי, אנחנו מאבדים את הספקולציות, אוקיי המידע יותר מהימן (האם הוא באמת?) אבל תכלס אני מרגישה שאיבדנו איזה 80% מהסיפור
בספר השני, קטניס קצת נותנת לאנשים להכנס פנימה, יש יותר דיאלוגים, הרבה יותר רגשות בעיניי (כמובן הכל מסופר על ידי קטניס) אבל בסרט, בגלל שאיבדנו את החוויה שלה, אנחנו מאבדים גם הסברים ממש חשובים (אפילו ברמת סצינת המעלית שאלה שלא קראו לא יודעים בכלל למה היא קשורה! זה שיגע אותי כי זו סצינה מעולה בספר בעיניי והיא ממש שעשעה אותי). והיוצרים מצידם מאבדים את הפוקוס עליה! זה מה שאני מרגישה, בסופו של דבר הפוקוס הוא עליה בכל מקרה, אבל הרי כל דבר שקורה (כלללל דברררר!!!) גם מנקודת המבט הזו קשור אליה, ובכל זאת הם הורידו קטעים כה חשובים כמו פלוטראך-שעון, 2 הבחורות ומחוז 13, כל התאוריה של מחוז 13.. ומאדג'! שהייתה כמובן דמות חשובה רק מנקודת המבט של קטניס (אבל רק! מנקודת המבט שלה, אם את לא מספרת את הסיפור מהתודעה של קטניס את לא יודעת מי זו מאדג'...הוי רגע שיט אז זה הגיוני שהורידו אותה בסרט? אני מתה על זה שאני עולה על דברים תוך כדי כתיבה...נבר דה לס אני עדיין חושבת שלא היו צריכים לבטל אותה ככה)
2- כבר עשיתם נקודת מבט שונה, אתם חייבים סצינות הסבר? למה אני מרגישה שיש יותר סצינות כאלה מאשר סצינות שבאמת קרו? אני אחזור שוב על העניין עם סנקה קריין כי זה שיגע אותי יותר מהכל! כשאני סיימתי לקרוא את הראשון ישר רצתי לסרט שוב ואשכרה חשבתי שהמציאו לי דמות,את בטח מבינה מה אני אומרת פה..בספר השני הבנתי למי הם מתכוונים, הוא עדיין לא היה צריך לקבל כזה אחוז מהסרט. ונכון גם הקטע של המרידות שפחחח מי ידע על זה בספר הראשון?! אז בשני אולי זה קרה פחות..אבל עדיין.
נניח להמציא את זה שפולטראך הוא זה שהציע לסנואו להכניס את הפיס קיפרס? אולי זה נכון איפשהו בעולם הדמיוני בו קורה הסרט..אבל זו ממש סטייה ענקית מסיפור בעיניי. בספר הכל באשמת סנואו, הוא עושה את זה..הוא שולח להמסרים דרך מעשים כאלה..הכל הוא..למי אכפת באיזה חדר התקבלה ההחלטה?
את יודעת..דווקא בקטע של הפיס קיפרס..אם היו עושים את זה כמו בספר..שהם פשוט יום אחד הגיעו והתחילו להרביץ לאנשים
זה היה הרבה יותר סבבה בעיניי, אני ממש לא צריכה את כל המשמעות שאם נכניס פיס קיפרס אז נהרוס את התדמית שלה. בספר לא הציגו את זה לגמרי ככה..כאילו כן קטניס מספרת שהיא הולכת ברחוב ואנשים מסתכלים עליה בשנאה..אז אני מבינהמה מנסים להגיד פה..אבל מעולם לא אמרו שזה היה למען צילום של המוקינג ג'יי והריסת תדמית...זה היה יכול להיות..אנחנו לא יודעים...ועדיין זה דבילי להכניס את זה לסרט..
בקיצור אני לא חושבת שהיה מסובך לעשות את העניין הזה בדיוק כמו שהוא כתוב בספר..דווקא את זה..לעומת דברים אחרים שהיו חייבים שינויים קטנים.
3- כתבתי על זה קצת ב-2- מאיפה אתם יודעים את כל הדברים האלה? אני מרגישה שהם פשוט ממציאים לי דברים..לא נורא בראשון שם הוא רק צועק על סנקה שהוא חייב לכבות לה את התקווה..אבל בשני- כל הסצינות עם פלוטראך-סנואו שהם מחליטים מה לעשות...מאיפה כל זה הגיע? כי לפעמים אני מרגישה שזה מגיע משומקום
4- מאבדים מלא פואנטות, דבר שמודגם היטב באובדן הפואנטה של ההפתעה שלה כשהיא מגלה שלא ניסו להציל את פיטה...פשוט אוף עם העניין הזה! ומה שעוד עצבן אותי בדוגמה הזו- המוות של מאגס, שהיה מאוד קשה ועצוב בספר, היה ממש לא מורגש בסרט, לא ראיתי אפחד מהלא קוראים בכלל שם לב לעניין..אני לא זוכרת מה היו התגובות אבל אני זוכרת שהם לא מצאו חן בעיניי (פחח ואז לעומת זאת הסצינה של המסוממת..יכולתם להשתמש בזמן הזה להראות את פיניק מתאבל..זה נגיד כן יותר חשוב..והוא דמות כה חשובה!)

פיניק לא זרם לי..לא יודעת..גם הקוראת השניה שהייתה איתי הסכימה.. היה איזה קטע שחשבנו על שחקן שיכול לשחק אותו ושכחתי עכשיו...אהה!! זה מהצמד אח-אחות (מחוז 1?)..כשהוא דיבר בראיון ממש בחנו אותו והוא ממש חתיך וגברי הרבה יותר מפיניק והסכמנו שהוא היה יכול להיות ליהוק טוב..
תראי, לא אמרתי שהבעות הפנים של השחקן לא מתאימות לדמות..אני חושבת שהוא כן שיחק אותו בצורה מספקת יחסית...סתם ממש חיכיתי לראות את פיניק והתבאסתי..

ובקשר לזה- הסצינה של המוות של המסוממת בספר הייתה כל כך לא חשובה שאני לא חושבת שהייתה סצינה
היא קפצה מולו..ומתה..
מה היה הסיפור עם ההלוויה?!?!?

בקשר להומור אני מסכימה בגלל זה אני רק חצי מתממרמת (אפילו שקשה לי לא להתעצבן כי הייתה מאחורינו איזה טינאייג'רית שלא מבינה מהחיים שלה עם הצחוק הכי מעצבן ובכלל הצחקוקים..זה הרגיש לי מה זה זול יחסית לכובד של הסרט עצמו) אבל אני כן אתמרמר על הסצינה הזו שנבחרה בקפידה רק כי היא מושכת את הקהל ולא בגלל המשמעות שלה וזה זול וצהוב ומגעיל ולא מכבד ו-גאד אני כועסת!

אוי אני משתוקקת לראות את מחוז 13 קם לחיים
ואני כל כך הולכת להתאכזב! אני יודעת את זה
היא מעבירה את זה בספר מעולה..חלק מהספר הרגשתי חנוקה כל כך רק בגלל איך שהיא סיפרה את זה

חח וכן היא כולה לא בהכרה כל כך
עם הצמיד של המשוגעים

יואו הם חייבים להראות את הקטע שהם שמים את היד בתוך מכונה שמקעקעת להם את הסדר יום
הו אני מעט מתחילה להתרגש לקראת הסרטים הבאים
אני כל כך אתאכזב אמאל'ה....

עוד לא ראיתי, אבל-

בשבת קראתי את 2 הספרים הראשונים. בשבת אחת. מזמן לא קראתי ברצף כ"כ הרבה
הם לגמרי ספרי נוער (בעיקר השני, ואני מניחה שגם השלישי), אבל ממכרים לגמרי!.
אקרא את השלישי, ואז אראה את שני הסרטים

o0Invisible0o

New member
ואוו. את זריזה.

הם מהירים והכל אבל עד כדי כך? מרשים.
הם אכן לגמרי ספרי נוער אבל אבל הראשון, העולם והקונספט טובים, לא?
בהצלחה עם הסרטים! מחכה לתגובתך! אה ואם בא לך גם לכתוב על השלישי אז בכיף כי הוא עצבן אותי ועוד לא ממש דיברתי על זה עם אף אחד.
קצת עם רייצ' בטוויטר.

עצבן אותך באיזה קטע?

לספר השני

כי עצבן אותי סוף הספר השני. נו יופי, יצרו לנו כאן דמות נשית חזקה, עצמאית ובעלת תושיה, ובסוף הספר השני גילינו שקבוצה של אנשים (גברים כולם) תמרנו אותה לאורך כל המשחק השני?? uncool!!!! וכל משולש האהבה הזה היה כ"כ מיותר! בספר הראשון הסופרת מתייחסת בכבוד לקוראים שלה ומאתגרת אותם מאוד, ומקטינה את ה"פוצי-מוצי" למינימום, ואז הספר השני מרגיש כמו דמדומים פתאום!.
זה הולך ונהיה גרוע יותר?

למעלה