כדאי שתלמדי
מאמי, האשפוז בית הראשון שלי היה כמו אצלך, בגיל 17. לא יכולה להגיד שלא הייתי חולה לפני זה, כשהייתי קטנה הייתי מאוד חולה, אבל מגיל 11 בערך הייתי מאוד יציבה. עד האשפוז הראשון. וכמוך, לקחתי את זה בתור טרגדיה קיומית וסוף העולם ולא יכולה לחיות ככה. באמת שעולמי חרב עליי. ואז זה נגמר. וכעבור כמה חודשים היה עוד אחד. והוא כבר היה קל יותר, כי כבר ידעתי מה לעשות ואיך להתמודד ואיך להמשיך בשגרה שלי תוך כדי האשפוז. היום, כשאני בעוד חודש בת 26, אשפוז הוא נאחס קטן באמצע החיים וזהו. החיים לא עוצרים והדיכאון לא הורס אותי בגלל איזה עירוי. ואגב, עשיתי אשפוז קצר של שבועיים ממש לפני החתונה שלי - סיימתי שבוע לפני החתונה, ואפילו הלכתי למדידה של השמלה שלי עם העירוי. לא קרה כלום. יש דברים הרבה יותר נוראיים מאשפוז בית. למשל, אשפוז בבית חולים. או תפקודים מאוד נמוכים. או להרגיש ממש חולה, פיזית, כשאת יוצאת למכולת וחוזרת ונחה שעה. או כשתאונה נוראית קורה לחברה הכי טובה שלך. או כשההורים שלך כבר לא צעירים ואת מבינה שצריכים איכהו להכין את עצמך למחשבה שהם לא יהיו פה לנצח. או כשהחתולה שלך מתה לאחר מחלה ממושכת. או כשיש צרות במשפחה ואמא שלך בוכה. והרשימה ארוכה כגלות. ברגע שתצליחי להבין שאשפוז בית הוא אי-נוחות זמנית בלבד שנועדה כדי לשפר את איכות חייך ולהאריך אותם, יהיה לך הרבה יותר קל.