עוד לא בא לי לשחזר סיפור חדש אז הנה שוב הקודם
ביקור הגברת השמנה
זיכרונות של בעל מסעדה
כתב רומי גולדהמר
בשנות ה90 אספתי כמה סיפורים ששמעתי מבעלי מסעדות שעבדתי אצלהם כטבח וגם ארועים שחויתי וארעו במסעדות שפתחתי וסגרתי בתל אביב באילת ברחובות וגם מעבודתי כטבח על אוניה בצי הסוחר והדיג
כתבתי אותם בכתב יד ונתתי למדפיסה מקצועית שהייתה מדפיסה עבודות לסטודטים. היא גם תיקנה לי שגיאות השפה שלי הייתה די עילגת שגיאות כתיב ודיקדוק,
אחרי שהיו לי 80 עמודים בקרוב כחמש עשר סיפורים פניתי לעורך סיפרותי בעיתון מעריב ברחוב קרליבך בתל אביב והוא עיין בהם בחטף ואמר לי שנראה לו מעניין, הוא מוכן לעבור עליהם ולתת לי תשובה בעוד שבועיים שלוש, בינתיים יצאתי להפלגה של חודשיים,
חזרתי לעורך לקבל תשובה והוא אמר לי שמע קראתי כמה סיפורים מהחמש עשר,
אהבתי את אספני הבולים, גנב הברווזים,
יותר מכולם אהבתי את ביקור הגברת השמנה,
הייתי ברקיע השביעי אמרתי לעצמי אני הולך להיות סופר כמו קרונין
ג'ק לונדון קארל מאי.
ואז הוא אומר לי אני מאוד מצטער אבל ההדפסות אבדו לי תצטרך להביא לי את העתקים אמרתי לו שאין
לי העתקים הבאתי לו את המקור אמרתי לו שיש לי רק את כתב היד
והם אצל המדפיסה ,
סיכמנו שאני מביא לו את כתב היד והוא ידאג להדפיס כפיצוי על ההתרשלות שלו באובדן החומר.מה אגיד לכם עיתון מעריב באותה תקופה היה ענק כלכלי
והסיכוי שיפרסמו את זיכרונותיו של בעל מסעדה סיחררו אותי חזרתי למדפיסה קראו לה רונית שוהם אני זוכר אותה היטב, לפני כמה שנים נפגשנו בדיזנגוף.
היא מכרה תכשיטים שהיא עיצבה. בקצרה, חזרתי לרונית והיא אמרה לי שביום ששילמתי ולקחתי את ההדפסות, היא החזירה לי את כתבי היד באותה חבילה. באותה תקופה הייתי נא ונד מפליג מידי פעם גר בחדרים שכורים
או אצל הורי ברחובות שאז עוד היו בחיים,
בסופו של דבר לא מצאתי וחלומות הסופר נגוזו.
אבל את הסיפורים החזקים ואלה שהמליץ העורך הסיפרותי אני זוכר היטב, אן לפחות את הרעיון הכללי ואת הפרטים הקטנים אני המציא מחדש, אז נתחיל עם ביקור הגברת השמנה בשנות ה70 יצא לי לעבוד במסעדה של אוכל יהודי ובעל המסעדה לא אזכיר את שמו בגלל שילדיו עדיין בענף, לא נעים שאנשים ישמעו שבעל העסק מספר עליהם סיפורים,
במיוחד שסעפור הגברת השמנה מתרחשת בחדר השרותים של המסעדה
בעל המסעדה מספר לי הלקןחות התלוננו תמיד
שבית הכיסא מלכוכלך
במיוחד הנשים היו מפזרות נייר על הקרש
ורק אז יושבות על האסלה, גם הגברת השמנה ראתה שהגברים שוב השתינן על הקרש במקום לפזר
נייר היא הרימה את הקרש והתיישבה ישירות
על החרסינה .שנסתה לקום לא הצליחה, בינתיים חברותיה באו לשאול למה היא לא יוצאת . והיא הסבירה שהיא לא מצליחה לקום.
בעל המסעדה שהריח צרות הזמין אמבולנס
ומכבה אש. המתנדבת של מגן דוד אדום נכנסה אל תשאלו איך..
לבית הכסא ויצאה ןהסבירה שהישבן שלהגברת השמנה תפוס בוואקום ולא משתחרר
מכבי אש שהגיעו משכו בכח והאשה צרחה הואקום משך לה
את המעיים בסופו של דבר
הרופא החדיר צינורית בין הבשר והחרסינה הואקום השתחרר ובעזרת מכבי האש היא
קמה וברחה מבושה בעל המסעדה אמר כי היא חייבת לו עד היום עבור 16 קרפאלא ושמי מנות קישקע