רגע של שיתוף...

רגע של שיתוף...../images/Emo14.gif

משתפת אתכם כאן. בלב כואב ושבור .... בהלם המיפגש בכל פעם מחדש,במחלקה השיקומית"שמואל הרופא". ועוד לחשוב שלכאן לא כל אחד מגיע... רק אלו שיכולים להילחם על עצמאותם. בעודי מבקרת את חמתי הנהדרת במקום הרגוע לכאורה... מגיעה למקום הטובל ירוק עצי אקליפטוס מדשאות מוריקות,מרגישה נועם מסויים מתפשט בבפנוכו שלי כזה שאומר לי תמו ימיי בית החולים ~פה היא תשתקם. אך משנכנסים פנימה... מפח נפש גדול מקדם את פניי זקנים (ולא רק) יושבים באולם מרכזי (חדר האוכל),חלקם מחוברים לקטטרים חלקם שמוטי פה מחוסרי שיניים, כסאות גלגלים, מנגד,אחיות וצוות שיוצא מגידרו לספק צרכיהםשל המשתקמים. ואני. אני מלאת חיים אנרגטית ויפה כלכך בעינהם המצועפות,חרושות הקמטים, יושבת וחושבת מביטה לא יודעת למי לחייך למי להושיט יד לעזרה ,האחד רוצה לזוז עם כסא הגלגלים,השנייה רוצה לפטפט,השלישית אוכלת אשל אבל לא ממש מכניסה אותו לפה.... ואני. אני מרגישה כמו קוץ ליד הזקנים היפים האלו ,שהיו פעם גם הם חולמי חלומות,מאוהבים,צ ע י ר י ם ,מקימי משפחות.... אבל המציאות המציאות... יום אחד נכנס אדם על שניים בריא ועצמאי ויוצא מ ה ש י ק ו ם על כסא גלגלים (במיקרה הטוב כיוון שבאותה מחלקה ממש ספתי שלי נפטרה ...
והמקום קשה לי קשה נורא. פתאום קם אדם בבוקר הוא ...חיוני בערב הוא...תלותי לשרותים אינו יכול לגשת לבד .ואל נשכח כי לא לכולם מגיעים הקרובים...לא לכולם יש למי ללכת לכמה ימים אחרי השיקום ...וזה כואב.! אויייייי דמעות.... כלכך מפחיד להזדקן. וחמתי מסתכלת עלי מהצד גאה בכלתה החיונית החייכנית לכולם... ואומרת לי נו מאמאה נו ...אל תבכי. אני אהייה בסדר. תודה לצוות הנהדר של המחלקה .כן ירבו כמותכם כי המלאכה קשה כלכך קשה.

r66

New member
../images/Emo10.gif ../images/Emo10.gif עצוב

אני נזכרת בקופ"ח. אצלנו יש מרפאה, אבל הרופאה היתה בחופש ומשו מאוד הטריד את מנוחתי, ביקשתי לנסוע לרופא משפחה בעיר. ישבתי בפינת ההמתנה וצפיתי באנשים. מדי פעם ראיתי בת גוררת את אמה או אביה...רחמיי נכמרו על האנשים הקשישים האלה. במקרה הטוב יש להם בן/בת שמסייעים להם במקרה אחר הם עריריים ותלותיים. והלב ...אוי הלב....
. חשבתי לעצמי - אני לא אהיה נטל על אף אחד. מובן שאני תולה תקווה ברפואה המתקדמת...שתדאג גם לאיכות חיינו ולא רק לאורכם.
מבינה אותך

jessy19

New member
../images/Emo24.gif

באמת קשה להזדקן. זכור לי שלפני שנה וחצי כשראיתי את סבתי ז"ל בבית חולים וראיתי כמה קטנה וחולה היא שאפילו לדבר כמעט ולא יכלה, הלב שלי ממש נשבר ולא הייתי מסוגלת לבוא ליותר מכמה דקות. זה באמת מפחיד ולכן חשוב למצות את החיים ולהנות מהם.

בוודאי שלמצות....

אבל היום ממרומי גילי ....(
) אני יודעת שעלינו לשאופ להזדקן אחרת. הזקנים, דור הסבתות שלי או אצל אחרים ההורים....אינו מעוניין במסגרות כולם רוצים הביתה הביתה ... אני יודעת שבני דורי כבר מבינים שלעבוד עד גיל מאוחר, ולהתבגר בחברותא ולהיות עסוקים ,גם מנטאלית וגם פיזית יאריך את חיינו. לחיים לחיים לחיים!!!

liat ליאת

New member
עצוב מאוד ../images/Emo7.gif

אני המון חושבת על האנשים האלו. כואב לי הלב על כך שזה לא משהו שתלוי בהם ואין מה לעשות. ומסכנים אלו שאין מי שיעזור להם ולו במעט ויטפל בהם. ועוד משהו - אני חושבת שזה אחד הפלוסים כשיש יותר משני ילדים. וזה לא מתחיל מגיל כזה, אלא הרבה קודם. אני מסתכלת היום על אמא שלי, שהיא יחסית צעירה - אין לה כבר את כאב הראש של גידול ילדים קטנים, אלא רק את הכיף של כל הנשואים שמגיעים כל הזמן ועוזרים איפה שרק אפשר

bali

New member
מנהל
מכירה את זה מקרוב קרוב ../images/Emo10.gif

שולחת לך
ים חמים של תמיכה. המון בריאות!

למעלה