רגע של שבירה

אמא לבן

New member
רגע של שבירה

אני מעוניינת לשתף אתכם ברגע של שבירה, אותו חוויתי בתחילת השבוע. המקרה החל כשביני לבין בני הקטן התפתח דין ודברים שגרתי לכדי ויכוח קולני. אני מוכנה להודות שרגזתי מאוד על התנהגותו. או אז נכנס בני הבכור. הוא חזר מסיבוב קניות בעיר ובא להראות את מכנסיו החדשים, בצבעי בורדו, שקנה. כל כך בערה בי חמתי על בני הקטן שסיננתי לעברו של הבכור "מה זה המכנסיים האלו, אתה נראה ממש..."ץ לא המשכתי, אבל נראה היה לי שהוא הבין מה כוונתי הייתה. הוא פנה ממני והלך לחדרו. יותר לא דנו בתקרית שהייתה. באותו הלילה, במיטתי חשתי כאב גדול ובושה גדולה עוד יותר. כאב גדול, על כך שבאם בני הוא אכן הומוסקסואל, הרי שסיכויי להיות סבתא לילדיו פוחתים. פחדתי שלא יהיה בודד וכואב. בכיתי על כך שבהערתי המעליבה ייתכן וחסמתי את דרכי אליו ועל זאת שחשתי אדם פחות ערך עקב השיפוטיות שלי כלפיו. זו הייתה הפעם הראשונה בה חשתי חסרת אונים לחלוטין.

אמא יקרה

אני קודם כל חייבת להגיד שלבן שלך יש אמא נפלאה, והלוואי והיו כולן כמוך. אני לא מומחית או משהו, אבל אני במקומך הייתי ניגשת מתנצלת, מתחילה לחזק את היחסים ביניכם. עד שממש תוכלו לדבר על כאלו דברים. גם לו זה חא קל. הדבר החשוב לו ביותר הוא שמשפחתו תאהב אותו ותקבל אותו כמו שהוא (זה ככה לרוב). אז נסי לתמוך בו, להבין אותו, לדבר איתו. אם הוא אכן כזה. ובקשר לעניין הילדים: אז נכון. אם יתברר שבנך אכן הומו סביר פחות להניח שיהו ילדים מעורבים, אך יש אימוץ ומשפחה אלטרנטיבית, והרבה אופציות. העיקר, להיות אופטימי! אז קבלי

marco

New member
(שובר את הראש על כותרת ....)

את כל כך רחוקה מלהיות חסרת אונים. לפני שהתחלתי לכתוב קראתי את כל הודעותייך בפורום וראיתי כמה את חזקה ומתחזקת. מעבר לכך, אני אומר לך שאני מתעתד להביא ילדים לעולם. כך שבד בבד עם היותי גיי אני רוצה ילדים. אני מאוד נזהר מלייעץ לך איך לנהוג בבנך. אבל עצה קטנה אחת בכל זאת כן. גשי אליו, התנצלי בפניו. זו לא תהיה חולשה רק הודאה אנושית מאוד בטעות.

DJNYC

New member
הי אמא לבן.

את צריכה קודם כל להיות עם עצמך ועם האהבה שלך לבן שלך. להבין שהאהבה שלך אליו היא ללא תנאים. בן שיתחתן ויביא לך נכדים לאו דווקא יעשה אותך מאושרת... אבל בן שירגיש בנוח עם מישהו, שידע שהוא נאהב יעשה אותך מאושרת. את לא חסרת אונים, את פשוט צריכה ליצור מציאות שבה הבן שלך ידע שהוא יכול לפנות אליך בלי שתשפטי אותו ובלי שתבקרי אותו. צעד ראשון, יכול להיות, לבוא אליו, ולהגיד לו שאת מצטער על ההתפרצות ההיא ואולי תקחי אותו לאיזה סיבוב קניות
תיצרי אוירה שבה הוא ירגיש בטוח לפנות אליך, כך שהוא ידע שאת שם בשבילו עם כל מה שלא יהיה, ומתי שהוא רק יצטרך. חבר שלי לשעבר שאל את אמא שלו כשהוא היה קטן (מאוד) "אמא, מה יהיה אם אני אגיד לך שאני הומו" והיא ענתה לו "אני אשב עליך שבעה". שנים אח"כ, היא כמובן לא זכרה כלום מאותו יום שבו היא שטפה כלים וזרקה איזה משפט לאויר בלי לחשוב, אבל אצלו קונן הפחד מהיום שהיא תגלה כל השנים האלה... רק כדי להשאיר טעם טוב, כשהוא סיפר לה, היא אמרה שהיא בעצם הרוויחה עוד בן (אותי) ולא הפסידה בן... שיהיה בהצלחה. דניאל.

לירוי25

New member
אמא יקרה../images/Emo42.gif../images/Emo140.gif

קודם כל והכי חשוב זה לא להשאיר דברים באוויר! אסור בתכלית האיסור! אז היתה לך יציאה חסרת טאקט, יאללה קורה, מה אתה לא בן אדם? לא משנה מה אמרת כמו שחשוב שתתנצלי בפניו ותסבירי לו שלא היתה כאן כל כוונה לפגוע. רבת עם בנך הקטן, בלהט הכעס אמרת דברים שלא התכוונת אליהם וזה קורה לכולנו! לגבי שאר הדברים - סיכוייך להיות סבתא לא פוחתים שכן היום גם הומואים יכולים לאמץ ילדים או להעזר באם פונדקאית. בודד? מה קשור?? ההורים שלי סטרייטים לחלוטין אבל אבא שלי מבלה את מרבית זמנו בחו"ל ולאמא שלי יש מאהב. זה יותר טוב לדעתך? גשי לדבר איתו, זה יעשה לך רק טוב! שלך תמיד, איתי

.m

New member
אמא יקרה לי, יקרה...

אין הרבה מה להוסיף על מה שאמרו פה לפני. גם אני חושבת שהתנצלות תפתח את הדרך, ואולי אפילו תפתח דיאלוג... כולנו טועים, ובעולם של היום קשה שלא להיות שיפוטיים (קשה, אבל אפשר) - ואת רק אנושית. לא יותר. כמו כולנו... ובעניין הנכדים - עוד נקודת מבט - כאישה, אני יכולה לומר, שיש לי חברים גייז שבשמחה הייתי תורמת להם ביציות. בעוד שאני עצמי, כלל אנני בטוחה שאני רוצה ילדים משלי, אז לעולם אי אפשר לדעת... שולחת לך חיבוק גדול mai

פשוט לדבר עם הילד...

שלום אמא יקרה. אני מסכים עם כל התגובות של האנשים פה שאת אמא נהדרת. האכפתיות והכאב שלך שמא אולי פגעת בילד - כל כך מרגשת ויפה. עצתי היא פשוט לדבר בגלוי עם הילד. כרגע הוא אפילו לא יודע כיצד את מרגישה ואת אינך יודעת כיצד הוא מרגיש. כשלא מדברים על הדברים, הם נשארים בבטן וממשיכים לטפוח ולהתעצם. אני מאוד מאמין במערכות יחסים נקיות (בכל סוג של מערכת יחסים). בהצלחה, אמיר.

merman

New member
כדאי להתנצל...

תגידי לו שהיית עצבנית, ושאחר כך חשבת על מה שקרה ושההערה שלך הייתה לא במקום, ותוסיפי שדווקא המכנסיים מאוד יפים עליו ומחמיאים לו (אפילו אם זה שקר גס...). לטעות תמיד אפשר, ורק סופרמנים לא פוגעים באחרים, אבל חשוב לתקן את האי הבנות ולא לתת להם לצמוח ולגדול בנפש ולהעכיר אותה. וממש מרשים האיכפתיות והמחשבה שאת משקיעה בבן שלך - הלוואי שעוד הורים היו כמוך.

.m

New member
תשמע...

הכל טוב ויפה, א ב ל - ממש-ממש-ממש אין צורך לשקר. אם המכנסים לא יושבים יפה, אז לא חייבים להגיד כלום. כל השירשור הזה מדבר על כנות ויושר - למה לשקר, ועוד בעניין כ"כ פעוט? mai

merman

New member
לא חייבים להיות כנים כמו סרגל תמיד

אם זו הייתה העילה לפגיעה, אז אפשר לתת איזו תרופת נגד, במחשבה שהמשפט הקטן הזה - נכון או לא - יכול לגרום למישהו להרגיש יותר טוב. אני בכלל לא חושב שמאה אחוז כנות זה כל כך טוב. הרבה פעמים משתמשים בזה לפגיעה בנוסח "אני באמת חושב שעם התספורת הזאת אתה נראה כמו חתול דרוס ביום שרב - עדיף לך לכרות את הראש מאשר ללכת עם דבר כזה.. מה אתה נפגע??? שאלת לדעתי, לא?" אם זה דבר קטן, שבאמת לא משנה לך, וכן משנה לאדם השני, אז תתחשב.

.m

New member
מקיצוניות לקיצוניות

יקירי, יש הבדל גדול בין לומר: "אני באמת חושב שעם התספורת הזאת אתה נראה כמו חתול דרוס ביום שרב - עדיף לך לכרות את הראש מאשר ללכת עם דבר כזה.. מה אתה נפגע??? שאלת לדעתי, לא?" לבין לומר: "אני חושבת שיותר מתאים לך ארוך/קצר/שחור/מתולתל/..." חוץ מזה, יש הבדל בין מצב בו שואלים לדעתך, לבין מצב בו אתה מנדב את דעתך (או שקר, במקרה זה) רק טוב mai

ביג דיל

New member
חתול דרוס ביום שרב?

עולם הדימויים שלך מתחיל להפחיד אותי. דחוף לפסיכולוג!!! נתראה ביום חמישי!

.m

New member
../images/Emo46.gif אני מקווה שההתנצלות בדרך אלי!

אתה לא מתבייש??? ככה אתה מכיר את עולם הדימויים לי? בוא נעשה עסק: אתה תקרא את כל השרשור שוב, ואם עדיין לא תמצא את מקור הביטוי אני אגלה לך. (רמז - ספור 3 הודעות למעלה...) ובנתיים נתראה ביום חמישי mai

merman

New member
ואני דורש זכויות יוצרים!

בכל זאת לקח לי איזה שנייה ורבע להעלות את הצירוף המבחיל.

אממממ

תשמעי. אף אחד לא מושלם. וכמה שקשה, וכמה שיש עוד לאיפה להתקדם, את עשית דרך ארוכה, ועל זה את צריכה לתת לעצמך ח"ח. אז עשית טעות. לא משנה אם הבן שלך הומו או לא, להגיד כזה דבר זה לא טוב. אבל גם לא נורא. לפי דעתי כולנו עושים טעויות קטנות וגם גדולות. ההבדל בין החכמים והטיפשים זה שהחכמים עושים את מה שהם יכולים כדי ללמוד מהטעויות ולתקן אותם. לכי. תתנצלי. ותמשיכי. מומין שיודע שהיה גאה (double meaning
) באימא כזו.

אם זה רלוונטי..

אני לא יודעת אם זה עדיין רלוונטי אבל בד"כ אני קוראת את הודעות כאן וחשבתי להגיב הפעם - דיי באיחור אבל בכל זאת - הוא צריך להודות על כך שיש לו אמא מתחשבת ההורים שלי חושבים שזאת איזו מחלה .. וטוב כולם כבר דיי ייעצו פה אז זהו כעיקרון כל הכבוד על זה שאת ככה , אפילו שזה קשה לך מנסה לקבל.. וזאת הפעם הראשונה שאני כותבת כאן אז היי כולם

למעלה