רגע של עברית

מיצו

New member
למה "בוודאי לא ערבית"?

וכי מילים מאנגלית הן בסדר? ומה לגבי שפות אחרות? מה לדעתך על מילים, נגיד, מצרפתית? או אולי מאיטלקית? אה! ומה לגבי מילים מארמית? שפה מדוברת, בניגוד לשפת הקודש, היא שפה דינאמית. אין מה לעשות והעולם ממשיך הלאה. אתה רוצה להמציא מילה בעברית לכל דבר שקיים, ולייצר פעלים או הטיות מהן? זו בהחלט גישה, אבל משום מה לא נראה לי ש"אינטרנט" יחליף את עצמו ל"מרשתת", בדיוק כמו ש"טלפון" לא ממש יחליף את עצמו ל"שח-רחוק". מעבר לזה, למרות שני ממש לא זוכר כלום משיעורי לשון (רק את המורה המטיל מורא), אני כן זוכר שיש משהו עם מספר פעלים ששונו ברבות השנים כדי להתאים לדבר שבה מדברים האנשים.

עצבן

New member
../images/Emo178.gifנאה דורש אבל לא ממש מקיים:

עיברית
עברית
כמאט
כמעט
מיתקדמת
מתקדמת ויש עוד.. להמשיך?

creth11

New member
בסדום היה רק צדיק אחד

ואישתו הפכה לגוש מלח (יותר טוב מפולניה שנולדת גוש קרח) ואילו סדום חרבה והאלהים לא ריחם אפילו על הילדים שטרם הספיקו לחטא פעם אחת

cafesito

New member
שהאקדמיה ללשון עברית תתחיל בבית

ממציאים מילים בעברית לכל מה שלא חשוב, אבל לתרגם את השם שלהם עצמם הם לא ניסו עדין

C O L T

New member
אבל זה בדיוק הרעיון ../images/Emo6.gif

שאין לזה תרגום ולמיליון דברים אחרים לא צריך תרגום, הרוסית לא תהפוך לאנגלית אם יקראו לטלוויזיה טלוויזיה והיפאנית לא תפסיק להיות יפאנית. כל הקטע המגוחך הזה של "עיברות" צריך להעלם מן העולם, כמו גם נסיונות נואשים לעקם את השפה כדי שתתאים לכללים עקומים שלהם. זה באמת כמו מתמטיקה או פיזיקה, רק שכאן מנסים להתאים את המציאות לכללים ולא את החוקים למציאות.

תגידי אני בא אליך הביתה ואומר תצבעי תשער יאדמ

ונית תהפכי לשחורדינית מה את רוצה תני לרכב בשקט כשרכבים מהר גם ככה עפות אותיות אז פחות ו , וכן ידוע שמי שרכב על כלי גדול יש לו קטן במקרה שלי הקטן מתאים לרמת הסובלנות שלי לשטיות כמו שלך תמצאי חיים תעשי טובה

את לא יודעת, אבל אנחנו מכירים

סדום ערד, איזור השנים 94-5, CBR900RR שחור, שיער עד איזור המותניים, כמה לילות (וימים) לא רעים בכלל. תיכנסי לכרטיס שלי.

איזה מזל

בחרת שנים נכונות טעות בעוד כמה שנים קדימה והיית מעורר מהומות בבית... הלו ו אופנוען שלי.. השפם נשאר בודד עם השנים אם אני לא תוהה היו לו תופסות ?

למעלה