lightseeker77
New member
רגע של מחשבה
והרי שיחה שהתנהלה ביני לבין מנהלת הפורום הנאמנה ויקי בשעות האחרונות במהלכן ביקשתי להתוודע יותר לעולם המאגיה ולחקור אותו ללא פשרות ועל כל המשתמע מכך. אני חושבת שהעמקנו והגענו לשאלות שעשויות לעניין את כולנו, אשמח אם תעלו את דברכם בנושא
טוב, מה שבאמת חשוב לי בתור התחלה לפני שאני קוראת על כל הרקע ההיסטורי קראתי מאמרים שמנסים להגדיר מאגיה, אבל אני חייבת לציין שגם הם טוענים שזה מתחיל ברצון, מחשבה וידע. שאם משקיעים את המידה הנכונה של הכח ברמה מספיקה של ידע למטרה שרמתה מתאימה הכישוף מצליח, ושבעיקרו הוא נובע מרצונה העז של המכשפה וכוונתה. למרות זאת המאגיה מוכוונת ע"י אלים שהם למעשה מכוונים את המכשפה ובאמצעותם הכישוף מצליח, לכן נוטים לומר שכשכישוף אינו מצליח כנראה שהכוחות הגדולים לא רוצים שהדבר יצליח. (לאחר שניסו כבר את כל האפשרויות) אז מה, בשורה התחתונה מדובר בהמרת האל היהודי בכמה אלים אחרים שמקורם בראשית העולם? שוב, חזרנו לדת. האם מאגיה זו דת? ואנו כבר לא יהודים? Comfortably numb (13:38) : כבר חוזרת ToryMaster (13:39) : המרת האל היהודי? הכל לא מתחיל מהאל היהודי שמומר באלים אחרים, זה קודם כל. את מעלה פה שאלה יפה, דווקא הייתי שמחה אם גם היית מעלה אותה בפורום. אני חושבת שזה מאוד תלוי באמונה. כשאני מטילה כישוף, העוצמות והאנרגיות שאני מכוונת ומתעלת הן גם אנרגיות "אלוהיות". כלומר, חלק מהטקס שלי הוא לבקש מהאל והאלה שיעזרו לי, שישלחו לי אנרגיות שיעזרו לי, וכו'. שוב, כמ ושאמרתי, אין כמעט שני אנשים שיסכימו על הגדרה מדויקת ומורחבת של מאגיה. אתאיסט שמתעסק בזה בחיים לא יסכים איתי שחלק המאנרגיות וההפשעות של הכישוף הן אלוהיות, כמו שיהודי בחיים לא יסכים עם פאגאני שיש יותר מאל אחד שנבון לסגוד לו Comfortably numb (13:44) : אוקאי אז כאן בדיוק הבעיה שלי כי בעיקר בשנים האחרונות אני נוטה למאוד אתאיזם, אבל בגלל שאני לא מנותקת לחלוטין מהסביבה שלי ורובה מאמינה (בצורה מאוד חילונית כמובן) שכן אנו יהודים ויש, אם מאמינים, אל אחד יהודי. אם לא הוא, אז בכלל לא. ואני נוטה מאוד לסלוד מכל הנושא של דת.. כי, עד כמה שקשה להודות בזה הפכת חומרית יותר ויותר וולם הרוח נשאר אצלי בגדר הנפש בלבד וקשה לי להיפתח לרעיון שיש גורמים אחרים שמעלים כוחות ויוצרים שינויים בעולם, ושאליהם עלינו לפנות בכדי שיגרמו לשינויים שבכוחנו לגרום לעצמנו. אני כן מאמינה שבכוחה של המכשפה להשפיע על מצב נפשה ועל מצב נפשם של אחרים כשהיא מקרינה אנרגיה חיובית על עצמה ועל הסביבה. אני מאמינה שאם רוצים משהו מאוד חזק הוא יקרה. אני מאמינה שאפשר להפעיל את התודעה ולגרום להחלמה עצמית אבל אלים? גופים ארטילאים שגורמים לדברים לקרות? זה מאוד קשה לי לקבל. יש אנשים שעוסקים במאגיה ומסכימים איתי? ToryMaster (13:46) : אני חושבת שיש כמה. אבל לא חייבים להסכים איתך כדי לעבוד איתך, לדבר איתךף לייעץ לך. אני יכולה בהחלט להבין את המקום שממנו את באה, בעיני אתאיזם זה יותר מלגיטימי. ToryMaster (14:05) : זו עבודה מאוד קשה תגידי, איך קוראים לך? Comfortably numb (14:05) : אורנית Comfortably numb (14:06) : את..? ToryMaster (14:06) : יעל או ויקי, תבחרי Comfortably numb (14:06) : ויקי זה שם שבחרת לעמצך? Comfortably numb (14:06) : לעצמך* ToryMaster (14:07) : ויקי זה כינו ישקיבלתי מחברות שלי Comfortably numb (14:07) : אוקי, ויקי, נעים מאוד
ToryMaster (14:07) : נעימאוד :> Comfortably numb (14:08) : אז עד כמה קשה את מעריכה את מצבי, דוקטור? ToryMaster (14:09) : את נורא נור אמזכירה לי את עצמי לפני שנתיים. למעשה, אני מוצאת את עצמי מסכימה עם הרבה מהספקות שלך גם עכשיו Comfortably numb (14:10) : אז מה נראה לך שזה אומר? ToryMaster (14:11) : שאם זה מעניין אותך, למה שלא תנסי? למה שלא תחקרי? את תמיד יכולה להפסיק Comfortably numb (14:11) : אני לא אומרת לא לחקור ולהעמיק, להיפך אבל בשביל להתמסר לזה באופן מוחלט, צריך להאמין יותר, לא? ToryMaster (14:12) : האמונה מתפתחת, אני חושבת Comfortably numb (14:12) : צריך לפחות להגדיר במה מאמינים ובמה לא, מה יכול להיות אפשרי ומה לא ורק ככה להיות שלמים עם הדרך Comfortably numb (14:12) : יכול להיות מה את אומרת נעלה את זה לפורום? ToryMaster (14:12) : להגדיר? למה צריך להגדיר? Comfortably numb (14:13) : צריך להגדיר, למה רציתי לדבר איתך? רציתי שיתפתח דיאלוג מעין זה כדי שאני אוכל לענות לעצמי בעיקר על השאלות האלה ולרדת יותר לעומקם של הדברים ובכך להגדיר במה קל לי להאמין ובמה אני לא מאמינה ToryMaster (14:13) : אני בעד, תעלי את זה
ToryMaster (14:13) : אני תוהה למה כל כך חשוב לך להגדיר מראש במה את מאמינה ובמה לא Comfortably numb (14:14) : כדי שאני לא ארגיש שאני מרמה את עצמי Comfortably numb (14:14) : יכול להיות שאני באמת מרחרחת מדי לפני ToryMaster (14:14) : ואם פשוט תרשי לעצמך לזרום עם זה, בלי להגדיר מראש שחור ולבן, זה יהיה לרמות את עצמך? Comfortably numb (14:16) : זה יהיה מבחינתי לטבוע בחומר שאולי יוליך אותי למקומות שאני אחשוב שאני מאמינה בהם ואז אני ארגיש שאני עוטה מסכמה מסויימת עם הזמן, ובשלב מאוחר יותר אומרת מספיק, התעסקתי בשטויות זה לא נכון כל הדברים האלה. למה שיהיו אלים כאלה או כאלה אם העולם הזה הוא בסה"כ תוצאה של אבולוציה ביולוגית.. וכד'. כמו שקורה הרבה שמתעוררים מאיזה כבכול חלום של אשליה ToryMaster (14:17) : זו לא רמאות עצמית, זו התפתחות עצמית, וזה בעיני מה שהמאגיה סובבת סביבו Comfortably numb (14:17) : מה שבטוח זה שמאגיה כפי שהיא מתוארת בעולם הפנטסיה ובעולם העתיק של יצירת כדורי אש מאין אינה קיימת. Comfortably numb (14:17) : ככה לפחות אני חושבת, אני טועה? ToryMaster (14:17) : אני לא מאמינה שזה קיים ככה, לא Comfortably numb (14:18) : אז איך היא כן קיימת? ראה חלק ב'..
והרי שיחה שהתנהלה ביני לבין מנהלת הפורום הנאמנה ויקי בשעות האחרונות במהלכן ביקשתי להתוודע יותר לעולם המאגיה ולחקור אותו ללא פשרות ועל כל המשתמע מכך. אני חושבת שהעמקנו והגענו לשאלות שעשויות לעניין את כולנו, אשמח אם תעלו את דברכם בנושא