רגע של מחשבה

lightseeker77

New member
רגע של מחשבה

והרי שיחה שהתנהלה ביני לבין מנהלת הפורום הנאמנה ויקי בשעות האחרונות במהלכן ביקשתי להתוודע יותר לעולם המאגיה ולחקור אותו ללא פשרות ועל כל המשתמע מכך. אני חושבת שהעמקנו והגענו לשאלות שעשויות לעניין את כולנו, אשמח אם תעלו את דברכם בנושא
טוב, מה שבאמת חשוב לי בתור התחלה לפני שאני קוראת על כל הרקע ההיסטורי קראתי מאמרים שמנסים להגדיר מאגיה, אבל אני חייבת לציין שגם הם טוענים שזה מתחיל ברצון, מחשבה וידע. שאם משקיעים את המידה הנכונה של הכח ברמה מספיקה של ידע למטרה שרמתה מתאימה הכישוף מצליח, ושבעיקרו הוא נובע מרצונה העז של המכשפה וכוונתה. למרות זאת המאגיה מוכוונת ע"י אלים שהם למעשה מכוונים את המכשפה ובאמצעותם הכישוף מצליח, לכן נוטים לומר שכשכישוף אינו מצליח כנראה שהכוחות הגדולים לא רוצים שהדבר יצליח. (לאחר שניסו כבר את כל האפשרויות) אז מה, בשורה התחתונה מדובר בהמרת האל היהודי בכמה אלים אחרים שמקורם בראשית העולם? שוב, חזרנו לדת. האם מאגיה זו דת? ואנו כבר לא יהודים? Comfortably numb (13:38) : כבר חוזרת ToryMaster (13:39) : המרת האל היהודי? הכל לא מתחיל מהאל היהודי שמומר באלים אחרים, זה קודם כל. את מעלה פה שאלה יפה, דווקא הייתי שמחה אם גם היית מעלה אותה בפורום. אני חושבת שזה מאוד תלוי באמונה. כשאני מטילה כישוף, העוצמות והאנרגיות שאני מכוונת ומתעלת הן גם אנרגיות "אלוהיות". כלומר, חלק מהטקס שלי הוא לבקש מהאל והאלה שיעזרו לי, שישלחו לי אנרגיות שיעזרו לי, וכו'. שוב, כמ ושאמרתי, אין כמעט שני אנשים שיסכימו על הגדרה מדויקת ומורחבת של מאגיה. אתאיסט שמתעסק בזה בחיים לא יסכים איתי שחלק המאנרגיות וההפשעות של הכישוף הן אלוהיות, כמו שיהודי בחיים לא יסכים עם פאגאני שיש יותר מאל אחד שנבון לסגוד לו Comfortably numb (13:44) : אוקאי אז כאן בדיוק הבעיה שלי כי בעיקר בשנים האחרונות אני נוטה למאוד אתאיזם, אבל בגלל שאני לא מנותקת לחלוטין מהסביבה שלי ורובה מאמינה (בצורה מאוד חילונית כמובן) שכן אנו יהודים ויש, אם מאמינים, אל אחד יהודי. אם לא הוא, אז בכלל לא. ואני נוטה מאוד לסלוד מכל הנושא של דת.. כי, עד כמה שקשה להודות בזה הפכת חומרית יותר ויותר וולם הרוח נשאר אצלי בגדר הנפש בלבד וקשה לי להיפתח לרעיון שיש גורמים אחרים שמעלים כוחות ויוצרים שינויים בעולם, ושאליהם עלינו לפנות בכדי שיגרמו לשינויים שבכוחנו לגרום לעצמנו. אני כן מאמינה שבכוחה של המכשפה להשפיע על מצב נפשה ועל מצב נפשם של אחרים כשהיא מקרינה אנרגיה חיובית על עצמה ועל הסביבה. אני מאמינה שאם רוצים משהו מאוד חזק הוא יקרה. אני מאמינה שאפשר להפעיל את התודעה ולגרום להחלמה עצמית אבל אלים? גופים ארטילאים שגורמים לדברים לקרות? זה מאוד קשה לי לקבל. יש אנשים שעוסקים במאגיה ומסכימים איתי? ToryMaster (13:46) : אני חושבת שיש כמה. אבל לא חייבים להסכים איתך כדי לעבוד איתך, לדבר איתךף לייעץ לך. אני יכולה בהחלט להבין את המקום שממנו את באה, בעיני אתאיזם זה יותר מלגיטימי. ToryMaster (14:05) : זו עבודה מאוד קשה תגידי, איך קוראים לך? Comfortably numb (14:05) : אורנית Comfortably numb (14:06) : את..? ToryMaster (14:06) : יעל או ויקי, תבחרי Comfortably numb (14:06) : ויקי זה שם שבחרת לעמצך? Comfortably numb (14:06) : לעצמך* ToryMaster (14:07) : ויקי זה כינו ישקיבלתי מחברות שלי Comfortably numb (14:07) : אוקי, ויקי, נעים מאוד
ToryMaster (14:07) : נעימאוד :> Comfortably numb (14:08) : אז עד כמה קשה את מעריכה את מצבי, דוקטור? ToryMaster (14:09) : את נורא נור אמזכירה לי את עצמי לפני שנתיים. למעשה, אני מוצאת את עצמי מסכימה עם הרבה מהספקות שלך גם עכשיו Comfortably numb (14:10) : אז מה נראה לך שזה אומר? ToryMaster (14:11) : שאם זה מעניין אותך, למה שלא תנסי? למה שלא תחקרי? את תמיד יכולה להפסיק Comfortably numb (14:11) : אני לא אומרת לא לחקור ולהעמיק, להיפך אבל בשביל להתמסר לזה באופן מוחלט, צריך להאמין יותר, לא? ToryMaster (14:12) : האמונה מתפתחת, אני חושבת Comfortably numb (14:12) : צריך לפחות להגדיר במה מאמינים ובמה לא, מה יכול להיות אפשרי ומה לא ורק ככה להיות שלמים עם הדרך Comfortably numb (14:12) : יכול להיות מה את אומרת נעלה את זה לפורום? ToryMaster (14:12) : להגדיר? למה צריך להגדיר? Comfortably numb (14:13) : צריך להגדיר, למה רציתי לדבר איתך? רציתי שיתפתח דיאלוג מעין זה כדי שאני אוכל לענות לעצמי בעיקר על השאלות האלה ולרדת יותר לעומקם של הדברים ובכך להגדיר במה קל לי להאמין ובמה אני לא מאמינה ToryMaster (14:13) : אני בעד, תעלי את זה
ToryMaster (14:13) : אני תוהה למה כל כך חשוב לך להגדיר מראש במה את מאמינה ובמה לא Comfortably numb (14:14) : כדי שאני לא ארגיש שאני מרמה את עצמי Comfortably numb (14:14) : יכול להיות שאני באמת מרחרחת מדי לפני ToryMaster (14:14) : ואם פשוט תרשי לעצמך לזרום עם זה, בלי להגדיר מראש שחור ולבן, זה יהיה לרמות את עצמך? Comfortably numb (14:16) : זה יהיה מבחינתי לטבוע בחומר שאולי יוליך אותי למקומות שאני אחשוב שאני מאמינה בהם ואז אני ארגיש שאני עוטה מסכמה מסויימת עם הזמן, ובשלב מאוחר יותר אומרת מספיק, התעסקתי בשטויות זה לא נכון כל הדברים האלה. למה שיהיו אלים כאלה או כאלה אם העולם הזה הוא בסה"כ תוצאה של אבולוציה ביולוגית.. וכד'. כמו שקורה הרבה שמתעוררים מאיזה כבכול חלום של אשליה ToryMaster (14:17) : זו לא רמאות עצמית, זו התפתחות עצמית, וזה בעיני מה שהמאגיה סובבת סביבו Comfortably numb (14:17) : מה שבטוח זה שמאגיה כפי שהיא מתוארת בעולם הפנטסיה ובעולם העתיק של יצירת כדורי אש מאין אינה קיימת. Comfortably numb (14:17) : ככה לפחות אני חושבת, אני טועה? ToryMaster (14:17) : אני לא מאמינה שזה קיים ככה, לא Comfortably numb (14:18) : אז איך היא כן קיימת?
ראה חלק ב'..

lightseeker77

New member
רגע של מחשבה ב'

ToryMaster (14:05) : זו עבודה מאוד קשה תגידי, איך קוראים לך? Comfortably numb (14:05) : אורנית Comfortably numb (14:06) : את..? ToryMaster (14:06) : יעל או ויקי, תבחרי Comfortably numb (14:06) : ויקי זה שם שבחרת לעמצך? Comfortably numb (14:06) : לעצמך* ToryMaster (14:07) : ויקי זה כינו ישקיבלתי מחברות שלי Comfortably numb (14:07) : אוקי, ויקי, נעים מאוד
ToryMaster (14:07) : נעימאוד :> Comfortably numb (14:08) : אז עד כמה קשה את מעריכה את מצבי, דוקטור? ToryMaster (14:09) : את נורא נור אמזכירה לי את עצמי לפני שנתיים. למעשה, אני מוצאת את עצמי מסכימה עם הרבה מהספקות שלך גם עכשיו Comfortably numb (14:10) : אז מה נראה לך שזה אומר? ToryMaster (14:11) : שאם זה מעניין אותך, למה שלא תנסי? למה שלא תחקרי? את תמיד יכולה להפסיק Comfortably numb (14:11) : אני לא אומרת לא לחקור ולהעמיק, להיפך אבל בשביל להתמסר לזה באופן מוחלט, צריך להאמין יותר, לא? ToryMaster (14:12) : האמונה מתפתחת, אני חושבת Comfortably numb (14:12) : צריך לפחות להגדיר במה מאמינים ובמה לא, מה יכול להיות אפשרי ומה לא ורק ככה להיות שלמים עם הדרך Comfortably numb (14:12) : יכול להיות מה את אומרת נעלה את זה לפורום? ToryMaster (14:12) : להגדיר? למה צריך להגדיר? Comfortably numb (14:13) : צריך להגדיר, למה רציתי לדבר איתך? רציתי שיתפתח דיאלוג מעין זה כדי שאני אוכל לענות לעצמי בעיקר על השאלות האלה ולרדת יותר לעומקם של הדברים ובכך להגדיר במה קל לי להאמין ובמה אני לא מאמינה ToryMaster (14:13) : אני בעד, תעלי את זה
ToryMaster (14:13) : אני תוהה למה כל כך חשוב לך להגדיר מראש במה את מאמינה ובמה לא Comfortably numb (14:14) : כדי שאני לא ארגיש שאני מרמה את עצמי Comfortably numb (14:14) : יכול להיות שאני באמת מרחרחת מדי לפני ToryMaster (14:14) : ואם פשוט תרשי לעצמך לזרום עם זה, בלי להגדיר מראש שחור ולבן, זה יהיה לרמות את עצמך? Comfortably numb (14:16) : זה יהיה מבחינתי לטבוע בחומר שאולי יוליך אותי למקומות שאני אחשוב שאני מאמינה בהם ואז אני ארגיש שאני עוטה מסכמה מסויימת עם הזמן, ובשלב מאוחר יותר אומרת מספיק, התעסקתי בשטויות זה לא נכון כל הדברים האלה. למה שיהיו אלים כאלה או כאלה אם העולם הזה הוא בסה"כ תוצאה של אבולוציה ביולוגית.. וכד'. כמו שקורה הרבה שמתעוררים מאיזה כבכול חלום של אשליה ToryMaster (14:17) : זו לא רמאות עצמית, זו התפתחות עצמית, וזה בעיני מה שהמאגיה סובבת סביבו Comfortably numb (14:17) : מה שבטוח זה שמאגיה כפי שהיא מתוארת בעולם הפנטסיה ובעולם העתיק של יצירת כדורי אש מאין אינה קיימת. Comfortably numb (14:17) : ככה לפחות אני חושבת, אני טועה? ToryMaster (14:17) : אני לא מאמינה שזה קיים ככה, לא Comfortably numb (14:18) : אז איך היא כן קיימת?
התייחסותכם. בברכה, אורנית.

ToryMaster

New member
מומלץ לקרוא ../images/Emo45.gif

קצת ארוך,א בל אפשר ללמוד הרבה מהבחורה הזאת.

Ender W

New member
יש תאוריה שמדברת על אל/אלים

ויש תאוריה שאומרת שאלים (כמו שאנחנו מבינים את המושג "אל") הומצאו על ידי בני אדם. כל תאוריות ההנעה של בני אדם (משהו מהסוציולוגיה) מדברות על גישה הוגנת. לאנשים מפריע כשהגישה לא הוגנת. אפילו אם הם נהנים מהתוצאות של חוסר ההוגנות, זה גורם להם לחוסר אמון ולחשש. מאחר ואין קשר בין הוגנות כפי שאנחנו תופסים אותה לבין הצורה שהטבע עובד, אנשים היו חייבים להמציא לעצמם "הוגנות" מלאכותית. בהרבה מקומות זה קרה בדמות של אלים. אלים שדאגו לגרום לעולם להיות הוגן יותר. ואם לא, אז לפחות לפצות אותנו בעולם הבא. כמובן שיש תאוריות אחרות שטוענות שהאלים, או חלקם, או אחד מהם, אמיתיים לחלוטין וכל מי שלא מאמין בהם יתחרט על זה אחרי שימות (הוגנות חייבת להיות, לא?) אני אישית חושב שהשאלה אם אלים קיימים או לא קיימים היא לא יותר מדי רלונטית. זה נראה לי קצת גבהות רוח וחוצפה להאמין שאם יש אלוהים גדול וחזק אז מה שמעסיק אותו ביום יום זה "אני". למרות שבגיל מסויים אנחנו מבינים שאנחנו לא מרכז היקום באופן אישי, עדיין קשה לנו להתנתק מהאמונה/שאיפה הזאת במהלך חיינו הבוגרים. (העם הנבחר, אמונה שאלוהים מלווה אותנו לכל מקום וכדומה). חלקנו אפילו מספיק יהיר כדי לחשוב שהוא יודע בדיוק איך אלוהים חושב ולעשות חשבון עברות/מצוות עבור אלוהים. אז אם נניח שאלים לא קיימים במבנה המקובל ביהדות למשל, מה כן קיים? מה הכוח שמניע את הכל? ברור שאין לי תשובה. אבל יש לי ניחוש/השערה... לדעתי (האישית מאוד) כל הדברים החיים מחוברים בצורה מסויימת. המכלול שמורכב מכולם הוא מכלול שבעצם קיים. המכלול הזה הוא ישות בפני עצמה, אבל לא בטוח שהיא מודעת למה שמרכיב אותה. למה הדבר דומה? לגוף שמורכב מאלפי תאים. לכל אחד מהם יש תוכנית בניין מלאה (DNA). לכל אחד מהם יש יום הולדת ויום שהוא ימות בו. חלקם נבחרים למות על ידי הגוף. למשל ברחם יש קרום בין האצבעות. קצת לפני הלידה, במהלך ההתפתחות של הגוף, התאים באזור הקרום מקבלים פקודה למות וממלאים אותה בצייתנות. הגוף הוא אוסף של כל התאים האלה. הוא לא ממש מודע אליהם. הוא לא מחליט אם הם ימותו או יחיו לפי תאוריית מוסר קוסמית. אבל כולם מחוברים דרכו. בניגוד לתאים בגוף, אני מאמין שאנחנו יכולים לנצל את החיבור הזה למאגר הקוסמי ובעזרתו להשפיע על דברים שקורים בעולמנו. אבל לרגע אני לא שוכח שזאת בסך הכל תאוריה אחת. יש עוד הרבה תאוריות אחרות, לא פחות חכמות.

ToryMaster

New member
נמחקו כאן הודעות ../images/Emo128.gif

אני לא מוכנה לראות משחקי אגו ואנשים שמקללים או יורדים על אנשים אחרים, לא משנה כמה זה נראה לכם רלוונטי לדיון.

neophile

New member
יכולת לפחות לשלוח לי אותה בפרטי

אני שונא לאבד חומר כתוב טוב וחוץ מהחלק הראשון שהיה מנוסח בצורה גרועה ממש אהבתי את החלק השני אז אני מבקש ממך, כשאת מוחקת הודעה תשלחי אותה בפרטי בד"כ אני שומר אבל על כל מקרה אני גם שם לב להתחלה של מגמה מדאיגה אני מקווה שהיא לא תמשיך כי אני פשוט יפסיק לכתוב בפורום הזה.

ToryMaster

New member
מגמה מדאיגה?

מה, זה שאני לא מאפשרת לך לקרוא לאנשים יהירים?

"מכשף ומכשפה לא תחיה" ומי שחושב

שיש עוד אל הוא כופר ב אל אחד ועדיף שלא היה נברא! מה שכן אתם משתמשים בכוחות הטומאה שידוע שהמשתמשים בזה ניזוקים! ! ! !

Ender W

New member
רבי, ואתה יודע שעדיף שלא היה נברא,

או שהמשתמשים בכוחות כישוף ניזוקים כי אלוהים הרי מתנהג תמיד בדיוק כמו שאתה מצפה ממנו? הגדרת ספר חוקים שאלוהים חייב לציית לו? אם לדעתך (או לדעת הרב XXX או לדעת גדול הדור YYY) היה עדיף שפלוני בן אלמוני מעולם לא יולד (כי הוא מאמין במשהו רע מאוד) אז ברור שאלוהים חייב לקבל את דעתך ולחשוב גם הוא שעדיף שאדם זה לא היה נולד? אבל רגע, הוא אלוהים, נכון? כלומר, אם היה עדיף מבחינתו שאדם מסויים לא היה נולד, הוא היה יכול לארגן את זה בלי להתאמץ אפילו נכון? אולי תפסיק להכניס לאלוהים מילים וכוונות לפה? אולי תפסיק להחליט עבורו מי ינזק ומי לא? אולי תפסיק לחשוב שאתה מכיר את כל השיקולים של אלוהים בהחלטות שלו ובמשפט שהוא ישפוט את כולנו? לדעתי התנהגות כזאת מהווה כפירה בעיקר. אלוהים מחליט מה מיותר ומה לא מיותר. לך נשאר להחליט איזה חוקים שלו אתה רוצה לקיים ולקיים אותם. החלטות בשמו או עבורו, עדיף שתשאיר לו. אף אחד מאיתנו לא אמור להיות מסוגל להבין את צורת המחשבה האלוהית! ובתור יהודי טוב, אתה מוזמן ללכת להרוג את צאצאי 7 עמי הארץ על טפם ונשותיהן, כדי שתוכל למלא עוד אחת מתריג מצוות ולזכות במקום טוב יותר בעולם הבא. או לחליפין לנסות להסביר למה היהדות לא טרחה לבטל מצווה כל כך רעה ולא רלונטית למרות אלפי השנים שחלפו? האם המצווה לרצח עם שהיתה הגיונית אולי לפני אלפי שנים לא צריכה להתעדכן בימנו? אז מה עושים עכשיו? מעדכנים מצוות ביהדות (למי יש סמכות לכך בימנו?) או הולכים לחפש גנטית את צאצאי 7 עמי הארץ ומתחילים להרוג?

למעלה