רגע של לשון! להפנים!

dweck2k

New member
רגע של לשון! להפנים!

אורי אלוני שהיה מקים ועורך "להיטון" ועיתונאי כבר 40 שנים יצר איתי קשר השבוע בשביל להעיר לי הערה בנוגע לעברית ששווה להפנים אותה. הוא שאל אותי במייל למה אנחנו כותבים פ'אנק, ולמה הכוונה בדיוק. השבתי לו שזה מיועד להפריד בין Pאנק ל-Fאנק. והנה התשובה שקיבלתי ממנו: א. השפה העברית לא מכירה בגרש, כסימן לאות רפויה. המקרה היחיד שבו משתמשים בגרש בעברית בעניין אנגלית - הוא כדי להביל בין T לבין TH (כמו למשל: פיית'פול דד או מאריין פיית'פול) ב. כדי להבדיל בין PUNK לבין FUNK נוהגים לאיית את הראשון פאנק, ואת השני פאנקי (כמו פאנקי מיוזיק). מעניין הא?

MenDelSonspirit

New member
כשאני כותב דווקא

אני כותב פנק לPUNK ופאנק לFUNK. אם יצא לי לראות את אבשלום קור אני אשאל אותו...

לחם פיט

New member
הערה מעניינת

אבל לא בהכרח הולמת. לא נשמע לי הגיוני ש"פאנקי" יחליף את "פ'אנק" בכל משפט שקשור לעניין. תקנו אותי אם אני טועה, אבל פאנק הוא לא הצד שצריך תיקון מפני שפאנק לא מתחיל באות דגושה, לכן, פאנק = FUNK. לגבי PUNK אין לי מושג, שהם ישברו את הראש.

skretch

New member
הPאנק לא צריך שום תיקון

אם אתה רוצה להיות צודק בעברית אז אל תשכח שאותיות "בגד כפת" בראש מילה דגושות, ובגלל זה כשאתה רושם פאנק אתה רושם Pאנק. אני בכל מקרה רושם Fאנק

negative

New member
יש פה פתח לבלבול רציני...

משום שפ'אנק זה שם עצם נטו... ופאנקי זה שם תואר. למרות ששמעתי לא פעם אנשים אומרים פאנקי במקום פ'אנק - גם בע"פ.

אני בעד ףאנק למרות שFאנק מנצח

פאנקי לא בא בחשבון משתי סיבות: האחת, שאפשר גם ככה לקרוא את זה Pאנקי, ואז הרי לא פתרנו כלום, והשנייה שפאנקי הוא לא שם ז'אנר, אלא דווקא סממן של הFאנק בז'אנרים אחרים, נגיד פאנקי-רוק, או פאנקי-ג'אז. אני בדרך כלל נוהג דווקא להגיד על דברים "רכים" או "נקיים" מדי בעיני - "זה Fאנקי אבל זה לא Fאנק". או במילים אחרות FUNKY יותר "רך" בעיני מFUNK. FUNK לא סתם מלוכלך, זה הלכלוך עצמו... והכי מגניב יהיה אם הFאנק יהיה יותר פופולרי (בארץ) מהPאנק, ש"הם" יצטרכו לשים הערה: כאן לא פורום Fאנק... FUNK ON!

zoioz

New member
מר אורי אלוני היקר,דואק,חברי פורום

ראשית, יש לך שם מאוד יפה. אני חושב שלהגיד שפאנקי יכול להחליף פאנק זה לא הגיוני בשום צורה. עד כמה שאני מבין בלשון (ואני לא מבין הרבה) פאנקי זו הטייה של פאנק ולא המושג עצמו.כמו ש"ישראלי", חי, צומח או דומם הוא לא "ישראל" - המדינה או הארץ, אלא משהו/מישהו שנולד בה/נוצר בה וכו' לאחד את שניהם גורם לדלות השפה, העניה בלאו הכי, שלנו,ומראה על חוסר הבנה בז'אנר ובדקויות שלו. אני חושב, שבפורום שלנו אנחנו צריכים לכתוב פאנק (=funk) ןPאנק (=punk) ובפירסום לקהל הרחב להשתמש בFאנק תודה

למעלה