רגע של חסד

רגע של חסד

בגני ילדה בת שנתיים וחצי עם בעיית תקשורת. לפני החגים התלבטתי אם לכתוב בפורום. הייתי מיואשת, לילדה היו ימים לא קלים בגן ואני שלא למדתי חינוך מיוחד לא ידעתי אם אני פועלת איתה נכון או לא (אני מקצרת וחוסכת בפרטים בשל צנעת הפרט). היום הביאה אותה אמא שלה לגן והילדה טיפסה על הספות בפינת הגן. פניתי אליה ואמרתי X אני לא מרשה שתטפסי על הספה, את יכולה ליפול ולקבל מכה, רדי בבקשה למטה. אמרתי זאת בתקיפות אך לא בתוקפנות. הילדה עצרה הסתכלה לי בעיניים וירדה. אמא שלה כמעט "התעלפה". היא אמרה זאת שוב ושוב - הילדה הסתכלה לך בעיניים והקשיבה לך, היא אף פעם לא מסתכלת בעיניים במכון אומרים שהיא לא מסתכלת לאף אחד בעיניים ואליך היא הסתכלה. אני לא יכולה להסביר איזה רגע של התעלות זה היה לי, לאמא ואני בטוחה שבדרכה גם לילדה. זה לא "סוטר" את הידיעה הברורה לי כל כך שלצערי ילדה "רגילה" היא לא תיהיה אף פעם, אני לא יכולה לרפא/לתקן אותה ויהיו עוד ימים קשים במהלך השנה אבל זה רגע של נחת, רגע של חסד.
 
עשית לי צמרמורת


מסתבר שהאינטואיציה שלך טובה ואת כנראה פועלת בדיוק בדרך בה צריך לפעול גם ללא ידע מוקדם.
מאחלת לך ולילדה עוד הרבה רגעי קסם, התקדמות והתפתחות
 
היא לא *צריכה* להיות ילדה רגילה.

ואת בטח לא צריכה לרפא אותה, היא צריכה להתקדם, ללמוד ערוצי תקשורת ובעיקר להיות מאושרת.
גילוי נאות- אני עובדת עם ילדים עם קשיי תקשורת. אני לא מצטערת שהם אוטיסטים, אני מצטערת כשקשה להם להביע את עצמם וכן מנסה ללמד אותם דרכים להביע את עצמם.

נשמע מדהים לך, לאמא ולילדה. אהבתי את הגישה שלך, אני מכירה גננות שדורשת פחות מהילד עם בעיות תקשורת כי הוא לא מבין או/ו כדי להקל עליו. הרבה בהצלחה!!!
 

WatchMeWatchYou

New member
כל הכבוד!

זה רק מראה שרגישות ואהבה לילד, כמו גם עקביות, שווים לעיתים הרבה יותר מידע מקצועי. נראה שיש ביניכן חיבור רגשי, שחשוב בעיני לא פחות מהידע המקצועי שאת מציינת שאין לך בהקשר של חינוך מיוחד. יישר כוח
 
תודה לכולן

כמו שכתבתי אני יודעות שעוד יהיו גם רגעים אחרים ואני שמחה שאתן כאן בשבילי גם בפעם הבאה שיהיה אולי קצת יותר מבלבל או קשה או עצוב - תודה
 
איזה כיף לך, זו מהות ההנאה בעבודה שלנו

זה שוב מוכיח לי שכל ילד הוא כל כך מיוחד בעולם המיוחד והבלעדי לו . שום לימודים סדורים ומשניות ברורות לא תוכלנה לאותם ילדים מקסימים שיכולים לבחור בדיוק את מי ועם מי, מתי ואם בכלל ליצר את הרגע המיוחד הזה.
אינני חושבת שיש פה מקום ל"תקן" לשנות או לרפא. אנחנו כחברה קודם כל צריכים לדעת לקבל אותם ולחבק אותם אלינו כחלק מהחיים שלנו כקבוצה, כגן כאוכלוסייה מעורבת ווריאבילית. כנראה שמבלי לכוון את עשית אתזה. קיבלת אותה כפי שהיא, דרשת ממנה את שנדרש מילדי הגן וכאן זכית.
אשרייך
 
למעלה