רגע,רגע,רגע!!

• פותח הנושא adia
  • פורסם בתאריך

adia

New member
רגע,רגע,רגע!!

אני עוקב סתם מסקרנות ושואל:איך בנאדם יכול לדעת שיש לו סוכרת? נניח סוכרת 2?מה הסימנים שצריכים להדליק נורה אדומה?כלומר מה אני צריך להרגיש שיש לי אולי סוכרת? ובגדול מה ההבדלים בין 1 ל-2?כאילו מה יותר "נוח/טוב" אם אפשר להגיד. ומה קורה אם לא מטפלים באחד משני המקרים? תודה,ושנהיה כולנו רק בריאים

mickey15

New member
יש תסמינים מיוחדים...

כגון: צמאון רב, השתנה מרובה, סחרחורות, תחושת עייפות, ירידה משמעותית במשקל, חוסר תאבון וכו'... הבדלים: סוכרת 1- סוכרת נעורים (טייפ1) חידקיים מיוחדים משמידים את תאי הביטא בלבלב וכתוצאה מכך צורת התאים משתנה, הגוף מזהה אותם כגוף זר (בגלל שינוי צורתם) ותוקף אותם, כתוצאה מהתקיפה תאי הביטא מושמדים לגמרי ואין זרימה של אינסולין בכלל!!!! במצב כזה הגוף צריך לקבל את האינסולין בדרך מלאכותית (זריקות או משאבה). בד"כ טווח הגילאים הוא צעיר אך גם יכול להגיע לטווח גילאים גבוה יותר. סוכרת נעורים היא לא בהכרח תורשתית אבל היא מעבירה את הגן של התופעה האוטואמונית (שהגוף תוקף את עצמו), היא יכולה להעביר סוכרת אך גם מחלה אחרת מסוג האוטואמוניות לדוגמא: לופוס. סוכרת 2- סוכרת מבוגרים (טייפ2) אותו עיקרון של התקיפה רק שתאי הביטא לא מושמדים לגמרי ויש עוד זרימה של אינסולין אך ממש מזערית לכן רוב חולי הסוכרת מסוג 2 לוקחים כדורי אינסולין אך יש גם כאלה שמזריקים לעצמם. סוכרת זו היא תורשתית!!!!! בד"כ לכל דור שני.

mickey15

New member
עוד מידע...

אפשר לראות במאמרים וכתובת וגם בהודעת המנהל.

למעלה