רגע קטן של עברית...

רגע קטן של עברית...

אוֹתִיּוֹת שֶׁל טַל וּמָטָר - ביטוי בעברית שפירושו: אותיות קטנות. מקור הביטוי הוא מתוך סדור התפילה. החל מֵחודֶשׁ חֶשְׁוָן עַד פֶּסַח מוֹסִיפִים בִּתְפִלַּת "שְׁמוֹנֶה-עֶשְׂרֵה" אֶת הַתּוֹסֶפֶת "וְתֵן טַל וּמָטָר" . תּוֹסֶפֶת זוֹ נִמְצֵאת בְּכָל סֵפֶרי הַתְּפִלּוֹת בְּאוֹתִיּוֹת קְטַנּוֹת. כְּדֵי לְתָאֵר אוֹתִיּוֹת גְּדוֹלוֹת מִשְׁתַּמְּשִׁים בַּנִּיב "אוֹתִיּוֹת שֶׁל קִדּוּשׁ לְבָנָה". אוֹתִיּוֹת שֶׁל קִדּוּשׁ לְבָנָה - מקור הביטוי הוא מתוך תפילת "ברכת הלבנה" (או "קדוש הלבנה"). הכוונה לאוֹתִיּוֹת גְּדוֹלוֹת וּברורות. תְּפִלַּת "קִדּוּשׁ לְבָנָה" נֶאֱמֶרֶת מִחוּץ לְבֵית-הַכְּנֶסֶת לְאוֹר הַיָּרֵחַ, במקום שאינו מואר היטב, וְלָכֵן הִיא נִמְצֵאת בַּ"סִּדּוּר" בְּאוֹתִיּוֹת גְּדוֹלוֹת כדי שיהיה קל לקראן בחושך .( לְבָנָה = יָרֵחַ. ) ברכת הלבנה (קידוש לבנה) - תפילה מיוחדת הנאמרת בעמידה תחת כפת השמיים. בחציו הראשון של החודש העברי, עד למילויה של ה לבנה. התפילה כוללת ברכה שסיומה הוא "ברוך אתה ה' מחדש חודשים" וכן פרקי תהלים, וטקסטים אחרים. יש נוהגים לומר את התפילה הזו רק לאחר שעברו לפחות שלוש יממות ממולד הלבנה (הזמן שבו מתחיל הירח להראות מחדש), ויש המחכים עד שבעה ימים לאחר המולד. בשני המקרים משתדלים לקדש את הלבנה במוצאי שבת. הברכה מציינת את הבורא כמקור כל הכוחות בעולם ושוללת ייחוס של כוח עצמאי לתופעות טבע. (מגמה שרווחה בעולם ה אלילי). עם השנים קבלה ברכת הלבנה, משמעות נוספת: הלבנה והתחדשותה מסמלים את העם היהודי. כמו שהלבנה עוברת מסלולים של התחדשות ודעיכה, כך גם עובר העם היהודי תקופות שפל ו גאות. מחזוריות זאת עתידה להמשך עד ל גאולה העתידה שבה יזכה עם ישראל למעמדו הראוי, בדומה ללבנה שאף היא (על פי ה מדרש) בתחילת בריאת העולם, הייתה שווה בכוח ה אור לשמש, והיא עתידה לחזור למעמדה הראשון.

מקסים

הכי יפים המנהגים היהודיים שקשורים בטבע ובמחזוריות השנה כמה חבל שעם היציאה לגלות איבדנו אותם זה יפה ממש כמו טקס פגני קדום.. רק שזה עם הכשר של הבד"ץ. אולי שווה להחיות את מנהגי הלבנה

arriy80

New member
אולי לא היה מובן משהו?

המנהגים היהודיים יפים בגלל שהם רואיים בכל תחום בטבע את נפלאות הבורא - ומשבחים אותו על כך. לא איבדנו אותם עם היציאה לגלות! עד היום כל יהודי מברך את הבורא על חידוש הירח בכל חודש (ועוד ברכות דומות שקשורות לטבע ולמחזוריות השנה - להלן). זה ממש לא קשור לטקס פגאני, ואין כאן שום "מנהגי הלבנה". הלבנה, כמו כל יצור אחר שקיים ביקום - נבראה על ידי האלוקים, ואת האלוקים אנו משבחים ולא את היצור. כמו שמנהל הפורום כתב: <הברכה מציינת את הבורא כמקור כל הכוחות בעולם ושוללת ייחוס של כוח עצמאי לתופעות טבע> ואם את תרצי להשכיל אודות ברכות דומות, חפשי את המושגים: ברכת החמה, ברכת האילנות, ברכה לרואה את הים הגדול וכדומה.

מה שלא היה ברור לך יקירתי

זה שאני דווקא יודעת את זה
וזה שזה נראה כך היום, זה לא עושה את זה יפה יותר בעיני. אני מכירה את הגירסה הנתיב זבולונית-בניעקיבאית לברכת ראש חודש..כן בהחלט טהור ונפלא מצידם שיעשו קומזיץ או אש-לילה... במקום אולי.. ואולי משהו עקץ אותך ?! האלים הפגנים לידיעתך נבראו על ידי האל הלא פגני! והם מכבדים אותו ואף אותך , ילדונת, רק העולם לפני 6000 שנה טרם בשל לקבל מונטאיזם, להזכירך שבין אדם וחוה לאברהם היה משהו באמצע... שממנו אני לא מתעלמת ואין בי צורך לדחותו מעלי ועלי הוא לא מאיים. ויתכן שאף את לא בשלת כעת לקבל את מה שעומד להבשיל כעת.... ...חג השבועות, סוכות, טו בשבט לג בעומר ועוד כמה דוגמאות - חגים יהודיים, שיש להם מקבילות בדתות אחרות, בינהן דתות אליליות (רחמנה לצלן תאמרי..?) ודווקא החלק שלא מתכחש בהם (בחגים) לכוחות היקום איתם טוב לי יותר. זכותי הדמוקרתית בפורום זה. זה שאני לא נשמעת מליצית כמוך אמי דיר...זה לא בהכרח מעיד על נביבות מוחי. צאי ולימדי את אם בא לך... ____________________ פינת השיר: אשתחווה לאדם שסובל רוח ,אמר אברהם באירוניה כבר אז המציא את ההומניזם ופסלו במחי יד שהאדם אין בו כוח לחזק את עצמו מלבד הכוחות שמלמעלה והרוח שבפנים שולט בה היצר וכוחות השחור צריכה ניחומים. רק אור ואהבה

arriy80

New member
מה שכנראה לא הבנת

א. שאני בכלל לא "יקירתי" arri אמור להיות שם של גבר. ב. אולי התכוונת ב"אמי דיר" ל-emia אבל אני כתבתי לך את ההודעה הקודמת ולא היא. ג. את מניחה שאני בא לתקוף, ולכן את תוקפת בחזרה - הנחה מוטעית. עדיין לא ברור לי מהי הדרך שלך? מאיפה קיבלת אותה? מה את מנסה לייצג? מה המקור על האלים הפגאנים והאל הלא פגאני? <מה שעומד להבשיל כעת.... > לא יודע מה "מבשיל" כעת, אולי תשברי את אוזנינו... <חגים יהודיים, שיש להם מקבילות בדתות אחרות> יש הרבה דברים מקבילים ביהדות שנלקחו לדתות אחרות. זה לא אומר שמקורם בדתות אחרות. <זה לא בהכרח מעיד על נביבות מוחי. צאי ולימדי את אם בא לך> עייני למעלה בהערה ג. הבנתי שנהנית מהמושג "ברכת הלבנה" שקשור לטבע, והצעתי לך ללמוד על עוד ברכות דומות, אין בזה שום זלזול או כוונה לתקוף.

עדיין לא ברור לי מהי הדרך שלך? מאיפה קיבלת או

עדיין לא ברור לי מהי הדרך שלך? מאיפה קיבלת אותה? מה את מנסה לייצג? מה המקור על האלים הפגאנים והאל הלא פגאני? אההם..
לא רוצה לשבור איש! ודרכי היא דרך הלב > אני מאמינה שכולנו שונים > מסיבה ולשם מטרה ו-ז-ה גם מ-ה שיפה דרכי מתחילה בקבלה (במובן הפשוט של המילה (= מי שנותן מקבל) אני אומרת שהכל כל מה שקיים בעולם, הוא מחשבה של הבריאה וגם האלים הפגנים הם מסר -מחשבה יש כוחות שונים ביקום שמסבירים את הרוע הכל זה צירים. בציר הקבלה יש אגואיזם בקצה אחד ונגדו אלטרואיזם וכל מה שבינהם: נותן יותר מידי, נותן ומקבל,קמצן.. על האדם לשאוף לאיזון!!! הכל זה שם באיזון.. אלוהים אדירים - זה רבים השם המפורש שבקיצורו הוא ה' הוא יחיד והוא השכינה (לשכינה אהובה סודית ובעיצומם של ימים אלו היין ויאנג השכינה וזוגתו מתאחדים..) (לאחר פרוד ממש ארוך וכואב,תאמין לי) ויש לזה סימוכין בכל רמות הכתובים! והסיבה שהשכינה מתגלה אליך כעת בפורום מתחילה בכך שהעולם היום מלא חשד ובצע ופחד מהאחר ודרך מסווה של אינטרנט אפשר להעביר הרבה מחשבות ... ויש עוד המון אבל תקרא לזה פרק א'.
וכולנו רשת!!!

arriy80

New member
ומאיפה כל זה?

מה המקור לכל מה שכתבת? תגידי, מי זו האהובה הסודית של השכינה? איך שמעת על הסוד הזה? איפה הם מתאחדים? ולמה הם נפרדו? איפה הסימוכין לזה בכתובים? את מוזמת להביא... תסלחי לי, אבל לא תמיד אני מצליח להבין את הקשר בין המשפטים שאת כותבת... עדיין לא הסברת מה המקור לדרך שלך... בהצלחה לך

דווקא כן

אתה גם לא מציין כל מקור ומקור אבל אני מאוד נהנית לקרוא בדבריך.. ועניתי תשובה לפרמדיק (נדמה לי שזה שמו) לגבי אמונתי (תשובה עם תות)(האריה שאהב רק אותו) אני חותמת איתה: עם דרכי: "דרך הלב היא דרך האור" טרם נכתבה.. נכתבת כעת. אולי שמעת על עובדי האור אולי שמעת על האיסיים בימי בית שני אולי שמעת על האור ביפאן ואולי לא.

arriy80

New member
זה המקור ??

א. כשדורשים ממני מקור, אני משתדל להביא. ב. תודה על הפרגון. ג. ההודעה שלך לא כללה פרטים על הדרך אלא "הרגשתי שטרם בשל הזמן לחשוף ולהחשף ואין לי ממש דרך לאמת לך את דברי כעת" זה לא נקרא הסבר ובודאי שלא מקור. ד. לא יודע מה זה "אור" שאותו צריך לעבוד. מי קבע את דרך העבודה שלו? האם זה מושג שמתייחס לבורא העולם, או דמיון על כח אחר? אם אמונה זו היא אמונה בשתי רשויות (ח"ו) של "אור וחושך" או "טוב ורע", הרי זו כפירה באחדות האלוקים שהוא מעיקרי היהדות, וממילא כפירה ביהדות. ה. האיסיים בבית שני פרשו מחיי העוה"ז והיוו כת סגורה שטענה כי היא תמשיך את האנושות. נראה כי הם כפרו בתורה שבע"פ שהיא חלק מיסוד היהדות, וממילא כפרו ביהדות. כך שדרך זו אינה דרך היהדות כפי שהועברה מדור לדור. עוד נראה כי רעיונותיהם הועברו לנצרות. (המידע מבוסס על ויקיפדיה). אינני מבין מה הקשר בין הדרך שלך לדרך היהדות. אם את מעונינת להסביר - בבקשה.

חילונות יהודית- לא מבין?

את פשר המילה "חול" אתה מבין? מן הסתם כן את פשר המילה חילוני אתה פחות מבין כמדומני האמת, חילוני שמאמין בשכינה מבלבל אבל זו מי שאני תנדה מצידי את הוד חילוניותי... אני מאמינה בגלגולי נשמות מאמינה באור ולא בחושך השכינה היא אור ושפע ולא יכולה ולא רוצה להכנס ליותר מכך זה מקובל עליך?!? מקווה שאוכל להמשיך לקרוא ולהגיב עם רשותך משום שזה יהיה נעים יותר כך.. ומי קבע את כל הפסיקות שלך?! (זה ממש קשור לשאלות שאתה מעלה בדיונים בפורום מול - P a r m e n i d e s, וליבליך..אני רואה את הקשר פסק הלכה..גבולות.. אלו אכן שאלות קשות. תאמת בעלי אוהב שירימפסים וגם חזיר אני לא ממש שומרת כשרות אך חזיר לא אכלתי כמעט בכלל, במודע וגם צימחונית מימילא.. ומדליקה נרות בששי - מהלב, ולא רק בששי לפעמים אבל אז לא שניים.. מי הוא יהודיה? שואלת את זה גם, לכן אני פה אולי.. יש לי משפחה שבאה מאירופה בעליה 2-3 וחצי שהרבה ממנו נספה.. וכמו כולנו שייכת לגורל העם הזה וגם חויתי היזכרות (במובן היוגי הבודהיסטי תאמר) בגלגול קודם בו הייתי הציירת היהודיה שנרצחה ע"י הנצים- שרלוטה סלומון - שנשמתי מחוברת לנשמתה. - אני היא. (יש תצוגה ביד ושם שלה). וזהו שואלת ממקום אחר זה מי שאני אני מזמינה אותך לפגוש את האחרת שאני...

arriy80

New member
מצטער, עדיין לא הבנתי.

את לא חייבת לי הסברים, אני לא מנהל פה, ואת יכולה להמשיך לכתוב את דעותיך גם אם אני או אחרים לא מבינים אותם. זו זכותך. לעצם הענין. מבין מה ה "חול". המושג "חילוני" לא מקובל ביהדות, מפני שיהודי הוא אינו "חול". אולי בחר בדרך שהיא "חול" שאינה יהדות. אמנם ייתכן ורוב המגדירים עצמם כחילונים מאמינים בצורה זו או אחרת בישות עליונה, אך לא הבנתי אם הדרך שלך תואמת לכך ולא הבנתי את הקשר בין הדרך שלך ליהדות. אם את לא מעונינת להסביר את הדרך שלך - זו זכותך. רק חשבתי שמי שמציג את עמדותיו/דעותיו, יכול גם להסביר אותם או לפחות את רובם. שאלה כוללנית כ"מי קבע את הפסיקות שלך" לא מובנת. אם תשאלי אותי על משהו מסויים, אשתדל להביא מקור לפי ידיעתי. לא הבנתי מה הקשר של כל המעשים/הנהגות שהזכרת... מי היא יהודיה? ובכן, ע"פ היהדות היא זו שנולדה לאם יהודיה או התגיירה. לא ידוע לי שיש מישהו בדור שלנו שיודע - במודע - מי הוא היה בגלוגול הקודם.

פשוט תאלץ לחכות../images/Emo194.gif

אני נמצאת בדרך (גם אתה אגב כולם בדרך הפורום זה דרך) בקרוב תבין מה שעניתי לך עניתי תשובה מלאה אולי המאזין עוד לא שומע אותה מקור? אמינות? אמת? מאין לך? רק משום שבחרת להאמין למקור שנקבת.. המקור שלי אמין ואני אף תחת השגחה צמודה ותעוד מסקרן נכון..? יופי זו כנראה כוונת המוסרים יש מקורות הבעיה שכאשר אדם משחק אותה פתוח ומדעי, אך מגביל את מקרותיו למה שיהודי בלבד, הוא למעשה אטום. יש הרבה ספרים על עידן חדש וגם אתרי אינטרנט תרשום את המושג אמא אדמה / עידן האור / עידן חדש / עידן הבצע...וכו'.. בגוגל יש לי הרבה ספרים במדף, ויש מלא בחנויות שוב - כשמגבילים את האמת רק למה שיהודי מגיעים למחסום - האמת מצויה גם ביהדות, לא רק בה. (נראה לך שלא היית פעם משהו אחר מלבד יהודי..ברור שכן - גם אז היית אדם חושב.) אל תנסה לתייג דברים - בקיצור ובמיוחד לא אותי.

arriy80

New member
שימי לב.

כשאני מציג דרך, אני לא מסתתר מאחורי "תאלץ לחכות". אני מביא את עקרונות הדברים, ומשתדל להביא גם מקורות. מי שלא מעונין להסתמך על המקורות, או שלא מוצא אותם אמינים מספיק, אסביר לו שלא יסמוך על דברי, אלא יחפש את האמת במקורה. לאחר שילמד את *כל* המרכיבים של הדרך ואת כל גדריה, אז יוכל להחליט. אני מגביל את המקורות שלי ל"מקורות יהודיים" בלבד. נכון. לעם היהודי היתה התגלות של יוצר העולם ובה הוא מסר להם את ההוראות כיצד לחיות בעולם. אם יקום עם ויטען שגם לו היתה התגלות *באותו אופן*, נדון על טענותיו. בנתיים, אף אחד לא טוען שקיבל את דרכו מאת יוצר העולם באותה הצורה. כך שטענת העם היהודי היא היחידה. כמובן, שלכל אחד יש בחירה האם ללכת בדרך שיוצר העולם התווה, או בדרכים אחרות. יוצר העולם נתן גם אפשרות לטעות, וזוהי הבחירה החופשית.

אההמ..../images/Emo68.gif

אבל אני מניחה שיש לך את הדרכים שלך להסתתר.. לא חייבים להחשף, ובמקרה שלי זו הדרך היחידה לענות מעבר למה שכבר עניתי יום טוב ואם זה אין לנו אפשרות להמשיך להתדיין אתה קובע את גבולות הדיון וטוען שאני מתחמקת???? טוב אז בי

arriy80

New member
???

אין לי שום צורך להסתתר! אני לא מתבייש בדרך שאני מציג, ואני חושב שהיא הדרך הנכונה. הבחירה בידי כל אדם להתבונן בשכלו ולבחור את דרכו. לא אני קבעתי את גבולות הדיון. בקשתי שתסבירי את הדרך שלך, ואת התחמקת. את הצבת גבולות לעצמך...

תזהר

חבר, אתה זוכר שאסור לזרוק אבנים לעבר השמש, כי כך היו נוהגים עובדי האלילים? זוכר שאסור להשתין על מצבות מאותה סיבה? כי זה שאתה ממשיך איתה בדיאלוג הזה זה סוג של עבוידה זרה... (אני חושד שהיא מייחסת לעצמה תכונות אלוהיות, משיחיות משהו, אך גם התכתשות עם אלו משמע עבודה..). בטח שלא שווה את העצבים.

arriy80

New member
תראה

א. אינני חושב שעצם הדיונים הוא סיוע לעבודה זרה כמו הדוגמאות שהבאת. שם עצם ה"ביזוי" הוא חלק מהעבודה זרה. אך במקום שהביזוי אינו חלק מהעבודה, הוא נצרך כמו שאמרו חז"ל, כל ליצנות אסורה חוץ מליצנות של עבודה זרה. ב. הדיאלוג אינו מחזק את הדעות (הלא-ברורות) שהובאו, אלא משתדל להראות שהדרך שלה כלל לא מתאימה לדרך היהדות - לפי הבנתי. ג. אינני רואה פה שום מקום לעצבים. אם הדיון הוא ברוח טובה וברמה גבוהה, הצדדים רק מתחדדים ממנו.

באמת שלא בעצבים

אין בכוונתי לעורר כעס כעס מקורו בבצע אני משתדלת לבוא מאור גם פחד מקורו בבצע אגב ולירוק כשרואים צלב של כנסיה זה פחד. פחד זה אמצעי הגנה השאלה למה להתגונן.. כי אמרתי מילים גסות כמו 'חזיר' 'ונידה'.. ואני לא מייחסת לעצמי תכונות משיחיות, אני כן יודעת להצביע על המשיח (ואני לא טוענת שהוא ישו, אם כי גם לו תפקיד והוא מפוצל והם מצויים בישראל כיהודים.. הפיצול שלו..) אם כי יש לי כוחות נבואיים, וכן אני נמצאת כעת במדרגה רמה וכן אני מחוברת לתדר החדש זהו.. שבעידן החדש כולם יהיו מחוברים לתדר, ידברו עם ישויות של אור בעולם עליון ודרכה של היהדות... אמירה מניפולטיבית ודמגוגית משום שהכל מצוי ביהדות! ומאין אתה יודע דרכה של יהדות אם אתה יודע על תבטל זמנך פה כי הפורום נועד להעלות דעות שונות ולבחון את דרכה של היהדות.

הוא אשר אמרתי

הטענות שלך הן מניפולטיביות אתה בוחר להתעלם מהחלקים בתשובותי שלא נראים לך רלוונטים עבורך יופי שמחתי - על גילוי הדעת אני גם לא מתביישת בדרכי, נהפוך הוא חתמתי עליה מראש, ותפקידי בה רם ונישא ואני מברכת על מקומי ביקום כאשה כיהודיה כבת ואם ארי - אני מחבבת אותך מאוד ודבריך הם דיברי טעם, אך לחצך לא יועיל. יש לי הנחיות ברורות ומפרט טכני.. בערך והעצמי הגבוהה שלי מוסר לי שלא העת כעת להחשף אין באפשרותי לתת מראה מקום מדוייק כי הוא יחשוף אותי זה כתוב במלכים א בשיר השירים בדברי הימים בקהלת באיכה בישעיהו.. מספיק מראה מקום? תחכה כמוני שיבשיל המועד, משום שאני בדרך הזו כבר מעל שנה ורבע וכל יום אומרים לי שאני יותר קרובה מקווה שהפעם למרות המסתורין שאופף אותי אני יותר ברורה.. ליל מנוחה. (אני דווקא עובדת בהוראת אמנות היום אצלי בסטודיו..)

arriy80

New member
אין מה לומר

היה פה פעם מישהו שכתב ברוח דומה... אין מה להוסיף.

למעלה