רגע לפני.

Lonely In Blue

New member
תפילה לרגע שכזה

ברוך אתה ה' אלוהינו מלך העולם, שהחיינו וקיימנו והגיענו לזמן הזה. המהלך הזה, בא באיחור של 38 שנה. אני רק מקווה, שהפתגם "מוטב מאוחר מאשר לעולם לא", יחול גם במקרה הזה. כי ה-"לעולם לא", ממילא, אף פעם לא היוה באמת אפשרות. הרבה מים זרמו בנהר, מאז ילדי עזה היחפים היו רצים אחרי חיילים ומתחננים למטבעות של גרושים ( זה הגרוש שכבר היה בלי החור ). הרבה מים זרמו בנהר, מאז נערי עזה הבעירו צמיגים וזרקו אבנים על חיילים. הרבה מים זרמו בנהר, מאז גברי עזה אחזו בנשק וירו על חיילים. הרבה מים זרמו בנהר, מאז ילדיהם של גברי עזה, אשר ראו את הוריהם מושפלים לעיניהם, התחילו להעדיף את המוות. הירדן לא יסוב לאחור. את הנעשה אין להשיב. ובכל זאת... ביום הזה... ההרים, ריקדו ריקדו כאלים ( מוטב ההרים מאשר המתנחלים ), גבעות כבני צאן ( מוטב הגבעות, מאשר נוער הגבעות ). זה היום נגילה ונשמחה בו. זה היום בו ה-"עם סגולה", מתחיל לסגל לעצמו סגולות של בני-אנוש. זה היום בו מאס "עם סגולה" בדיכוי והשפלה, כאמצעי להגשמת חזון משיחי. זה היום בו, כבר לא "עיניים להם ולא יראו, אזניים להם ולא ישמעו, פה להם ולא ידברו". זה היום בו מתחיל מהלך, בו "עם סגולה" מפסיק לשלוט, בשלטון כיבוש צבאי, על עם אחר. והמתנחלים... הם יסתגלו. ואולי אפילו יהיו לעם סגולה.

שמש50

New member
תגובה

לפי דבריך אתה נשמע אדם נאור, וכך כל השמאלנים, אך יש לכם בעיה קטנה , אתם עוצמים עיניים ולא רואים את המציאות, המציאות היא שבחייפה יש אינטגרציה בין ערבים ליהודים זה נכון אך שים לב כי הבנות היהודיות מתחברות עם הבנים הערבים ואף מתחתנות איתם, ואילו ליהודים אין גבר יהודי שהתחתן עם אשה ערביה (מוסלמית). ועוד דבר אתם לא רואים, ומדינות ערב כן רואות - השלטונות הערבים מכירים את המנטליות של אזרחיהם ולכן אין אף מדינה מוסלמית באיזורינו שהיא דמוקרטית, שאלו את עצמכים למה אין דימוקרטיה אצלם ? התשובה היא: העם הערבי המוסלמי מכיר ומכבד רק כוח, ברגע שאתה נותן לו שויון זכויות הוא תוקף אותך כי הוא חושב שאתה פחדן, אני לא אומר שצריך לדכא אותם אך צריך כל הזמן להפגין כוח מולם, הנסיגה מלבנון- עבורם זה היה ניצחון כי הם תרגמו את הנסיגה כבריחה, ואנשי השמאל בישראל, לא מתוך רעות או חלילה שנאת הארץ, נותנים להם עידוד בדבריהם, במעשיהם . אתם השמאלנים רוצים שוויון בין כל האנשים וזה יפה אך לצערי זה לא מתאים ללאום המוסלמי הם עדיין רואים בחזק שליט שאליו צריך לסגוד, אני יכול להמשיך ולכתוב אך זה תמצית הדברים. שוב אני שולח אתך ואת חבריך לבדוק מדוע אין דימוקרטיה בארצות ערב? ומדוע הערבים לא מסכימים שערביות יצאו עם גברים יהודים ? אך מוכנים לקבל את הנשים היהודיות ???????????????

Lonely In Blue

New member
צודק....

עם היהודים שמבינים רק כוח, זהו הטיעון האולטימטיבי, כדי להסביר למה צריך לצאת משם. אבל אלה... עוד מסוגלים לענות במושגים של טיהור אתני, או של "פיתרון סופי"... לך תדע. הבעיה העיקרית, שהם לא למדו את מגבלות הכוח. תופעה נפוצה.... אצל אלה המאמינים בניסים.

לא יכול לשמוע כבר 'אתם השמאלנים'

רבאק - לאנשים יכולות להיות דעות בלי שידביקו להם תויות, בעיקר אתם הימניים. די, נמאס כבר. רק כוח, אין דמוקרטיה, וכו וכו. דרך אגב, אחרי היציאה מלבנון - לא זוכר שהיו שם הרבה אירועים מיוחדים, או שנדמה לי?.. בכל מקרה, אני מבין מדבריך שהבעייה העיקרית שלך שאתה לא יכול לצאת עם נשים ערביות, בעוד שהערבים חוגגים עם הנשים שלנו? שמש חמוד-לך תתאסלם, ותוכל למצוא ים של בתולות שמחכות רק לך.. מותר להם גם יותר מאשה אחת, אתה יודע: לך ותרויח בגדול! אפילו אנחנו השמאלניים נקנא בך..

לבנון זה לא עזה

בלבנון יש ממשל ריבוני שצריך לתת דין וחשבון.. בעזה? כל דאלים גבר. אין דין ואין דיין. אבו מאזן היה זקוק למצרים בכדי לקבל הבטחה מהחמס שלא יירו טילים בזמן הפינוי.

איש הכוכבים

אני לא ימני ולא שמאלני אפילו לא שונא אותם קצת מתעב כן אבל לא יותר ואם אתה או מישהו אחר חושב לשנייה אחת שבא לציון גואל אז יש לי חדשות בשבילך הם שם בלי פיקוח רק יתעצמו ויהיו מתוחכמים יותר שרון הבטיח שלאחר ההתנתקות אם יהיו פצמרים אז נגיב בשיא הכוח גם על לבנון הוא אמר ככה!!!! להזכיר לך מה קורה שם??? בקיצור הם לא יישבו בשקט התנתקות או לא הם ימשיכו לשנוא אותך ואותי ואתה יודע מחבל שעולה לאוטובוס מלא אנשים לא מוריד את השמאלנים ופוגע רק בימניים כולנו בעיניו שווים כקליפת השום והאנשים האלה ששם נשלחו על ידי ממשלת ישראל ובגופם היו קיר חייץ והגנו ואישית לי אין בעיה עם ההתנתקות חושב שכבר ממזמן זה אמור היה להיות רק בגין היה טיפש רק הדרך כמו פחדנים בורחים כמו שברחנו מלבנון והם יודעים שאנחנו מפונקים נשברים מהר והם ימשיכו לרדוף אותנו.

Lonely In Blue

New member
שאני אבין...

אם אתה אומר ש-"צריך כל הזמן להפגין כוח מולם", זה אומר שאתה חושב שה-'הכוח מדבר' ? שהוא מאוד חשוב ? שאתה מאוד מוקיר ומכבד את הכוח ? אבל השם שמשון ציוני לא נשמע בדיוק ערבי מוסלמי... יכול להיות...... שגם יהודים מכירים ומכבדים רק כוח ??? ולגבי דמוקרטיה... רק לפני כמה עשורים, לא היתה דמוקרטיה בגרמניה. היה בה משטר פשיסטי. וזה היה עוד לפני שהיו בה מיעוטים מוסלמי. גם בספרד, תפארת הנצרות והאינקוויזיציה, לא היתה דמוקרטיה. גם בה היה משטר פשיסטי. בברית המועצות, עד לא מזמן, גם לא היתה דמוקרטיה. היה בה משטר קומוניסטי. ורובה ככולה אינה מוסלמית. גם בקובה, בה השלטון אתיאיסטי אבל בני-העם רובם נוצרים מאמינים, אין דמוקרטיה. ואילו בטורקיה, ארץ מוסלמית, קיימת דמוקרטיה. דמוקרטיה שברירית ( וכך גם אצלנו ), אבל דמוקרטיה. ובמצרים ובירדן אין דמוקרטיה, אבל שלום איתן, דווקא יש. ותפארת הדמוקרטיה, בפיהם של אלה המייחלים ומקוים לשלטון תאוקרטי בישראל. בפיהם של אלה, המוכנים תמיד לקבל את החלטת הרוב, בתנאי שהרוב חושב כמותם. או בקיצור... נוהגים עם הדמוקרטיה כאילו אין אלוהים, ונוהגים עם אלוהים כאילו אין דמוקרטיה ( הקרדיט על המשפט החכם, הזה אינו שלי ). ואני... בכלל לא נאור. וגם לא סגי נהור.

כמו נפט

לאדם צמא במדבר...לשתות הוא חיב,על כך לא מתווכח בכלל...אבל נפט לא יעזור לו בכלל.סביר, אותו ממש יהרוג...

Lonely In Blue

New member
במחירי הנפט היום...

לא הנפט יהרוג אותו.... אלא המחיר שיצטרך לשלם עבורו...

שמש50

New member
תגובה

אם את מהמפונים (לא הבנתי אם כן או לא ) אני יכול לעזור לך לקנות וילה במושב , מקום שקט מקום שטוב בו לגדל ילדים ונמצא במרכז. ואם את לא מהמפונים וגרושה לא היתי מתנגד להכירך כי גם אני גרוש, וגר במושב

../images/Emo46.gif תגידדדדדדדדד

לפני דקה התחלת עם הבת שלי, אין לך בושה
זה היה שלמה המלך עם ההרמון ו- 1000 הנשים, לא
שמשון הלך עם פלישתים בגלל אהבתו לדלילה , לא
אני ממש , אבל ממש כועסת....

blonda3

New member
ההתנתקות../images/Emo39.gif

רגשות מעורבים זה באמת עצוב קשה וכואב קשה לראות את הקושי של האנשים המפונים הכי קשה לראות את אלו שלא השלימו ואת אלו שאין להם לאן ללכת קשה לקרוא על הבאלאגן הבירוקראטי על חוסר הארגון, על אי הוודאות של הרבה משפחות,על הקושי הנפשי והכלכלי קשה לחשוב על מה יהיה עם אותם אנשים שהיה להם הכל וביום אחד-הכל קורס. התקווה שכולם יסתדרו. לא הייתי רוצה להיות במקומם. מזדהה שקטה.

vered 37

New member
לא ציפיתי !

שאקח כל כך קשה את המראות היום של האנשים שמתנתקים מבתיהם את הבכי הכאב האבדן הנטישה.... לא היה לי סרט כתום ולא כחול אבל ראיתי היום סרט קשה מאד.. ובכיתי אוי כמה בכיתי. עצוב . פשוט קשה !

ראית את התמונה

של חייל גולני והילד מדברים ...מתווכחים...מתחבקים! או את המ"מ מגולני עם המג"ד שלו לא מקנא בחילים

vered 37

New member
זה קרע את ליבי..

החיילים כואבים.... האנשים שמתנתקים מרוסקים... כמה קטנה מדינתנו וכמה קושי .

בדרך כלל

לא רואה הרבה טלויזיה והיום הסתכלתי מסקרנות זה אוכל מבפנים ולחשוב שפעם שנאתי מילואים בשטחים שמייח שהשנה כבר עשיתי את שלי

vered 37

New member
היה איש

שקרע את דש חולצתו לאות אבל. זה היה מזעזע ! והנקישה של החיילים בדלת וכלב נובח ברקע... נורא ואיום !

למעלה