רגע לפני.....

תמי ב

New member
רגע לפני.....

למי שכבר שכח: תיאור קל של ההתרגשות שלפני: בעוד עשרה ימים אנחנו באוויר. כל הבית הפוך, ארגזים בכל מקום, וכבר הסתפקתי לעוף באוויר ולנחות על הגב עקב הסתבכות רגלי בצינור שואב האבק. מסתבר שלא רק אני והילדים אלרגיים קצת לאבק: גם הכלב. הוא מסתובב לו כאן כל היום ומתעטש. (למען האמת, איכס....) ביום ראשון הקרוב יבואו המובילים וישאירו אותנו עם בית ריק. יש עוד כל מני קצוות קטנים וגדולים יותר לסגור, וכבר אין לי סבלנות. הטיסה ארוכה מדי ומפחידה מדי. בחיים לא טסתי בתור הבנאדם שאחראי על הטיסה (כלומר, בחיים לא טסתי לבד עם 3 ילדים) ובכלל, הפעם האחרונה שטסתי הייתה לפני כמעט עשר שנים. אני מקווה שלא נלך לאיבוד.....

../images/Emo160.gifטיסה נעימה

והתאקלמות קלה. ואל תדאגי כל כך עם הטיסה...עד כמה שאני זוכר מההודעות הקודמות שלך את לא טסה עם תינוקות.

תמי ב

New member
זהו, שהתינוקת זו אני.... ../images/Emo95.gif

הילדים שלי בוגרים לגמרי. ותודה על האיחולים. נראה לי שאתחיל לחשוש מההתאקלמות רק אחרי שהטיסה תיגמר. (אני צועדת צעד-צעד....)

een ogenblik

New member
טיסה נעימה

מכיוון שיש לך שלושה בוגרים המלווים אותך, אני בוטחת בכם שלא תתבלבלו כלל. (ומה קורה עם הכלב האלרגי במהלך הנסיעה?)

ליילה

New member
אני כל כך מכירה את הסיטואציה

אני עברתי אותו הדבר (בלי הילדים, אבל עם הכלב
) לפני שלושה חודשים. תמי, זה החלק הכי קשה , תאמיני לי, החלק שכל הבית בארגזים ונראה כאילו יש עוד מליון קצוות שלא סגרת ולא יסגרו כבר לעולם, וכל כך הרבה סידורים שאת בטוחה שיש משהו שתשכחי, ואת כל כך עסוקה בפרטים הקטנים האלו שאת מרגישה שאין לך זמן להפרד מהחיים שלך בארץ, ובכל זאת חיית שם חיים ארוכים ויפים, אז איך את לא מספיקה לחשוב אפילו על הפרידה מהם??? אל תדאגי תמי, ברגע שעולים למטוס ואולי אפילו קצת לפני, הכל נרגע ונשכח, ומתחילים להתעסק בעתיד במקום בעבר, וזה הרבה יותר נעים. אני סומכת עליך ועל הילדים שתסתדרו בטיסה הארוכה, ו בכל בעיה שיש, תמיד אפשר לעצור באיזה אינטרנט קפה (יש לכם עצירת ביניים אם אני זוכרת נכון) ולשאול פה. בכל מקרה המון המון הצלחה בחיים החדשים שלכם מחכים בקוצר רוח לדיווחים משם נסיעה ויום כתומים

תמי ב

New member
מרב, תודה!

את מתארת כאן בדיוק את מה שאני מרגישה כרגע. אני כבר מחכה לקטע שבו אוכל להתמקד בעתיד! כשנגיע לניו זילנד, יחכה לנו כבר מחשב. (בקשה מאוד הוגנת של הילדים: כדי לא להתנתק יותר מדי מהחברים בארץ), כך שדיווחים יגיעו במהרה (כשרק יאפשרו לי להתקרב אליו
) בחיים לא תארתי לעצמי שבית יכול להיות כל כך מבולגן....

תמי ב

New member
תודה! הכלב האלרגי נשאר בארץ רק

לחודש וחצי (יש להם כל מני תקנות לייבוא כלבים בניו זילנד) אצל משפחה אומנת. (בחיי, אמא שלי לא רצתה לקחת עליו אחריות, אז הוטרינר עזר לנו למצוא לו משפחה אומנת, ואמא שלי מממנת.) בעוד שלושה שבועות הוא יעבור סדרת בדיקות וטיפולים - כדי שיגיע לשם נקלי מפרזיטים פנימיים וחיצוניים, ובסוף יטוס באל על קארגו. האמת שניסיתי בכל כוחי לחסוך לו את הטיסה, אבל אף אחד לא הסכים לאמץ כלב בן שמונה וחצי עדין ועם זאת עצבני. כולם אמרו לי שזה בעיקר בגלל הגיל. בסוף בהתייעצות עם כל מני מומחים (מומחים באמת, לא במרכאות) לכלבים, הוחלט שהכי טוב בשבילו זה לבוא בעקבותינו. אמרו לי שאין סיכוי שהוא יסתגל לבעלים אחרים, ולכלבים האלה יש נטייה לדיכאון..... האמת שהילדים שלי דווקא שמחים שהם לא צריכים להיפרד ממנו לתמיד.

kei c

New member
רק לא אלעל קרגו בעצם לא אלעל בכלל

לפני כ8 חודשים עם כלב לכאן>יפן היינו בטיסה שעברה בפרנקפורט טיסת קישור של חברת קוריאןאייר הטייס החכם כמעט והרג לי את הכלב כשלא דאג לחימום בחלק התחתון. הכלב ניצל בנס ע"י מנהלת צוות הקרקע של קוריאן ובעזרתו של הוטרינר בגרמניה. הכלב הזה הוא כל מה שאני>קורו שמו. אם יש בך קמצוץ של רחמים אל תשלחי אותו בחברת אלעל. היחס מאוד מזלזל בבעלי חיים> נמצא גם שמידות הכלוב היו לא תקינות ועוד הרבה דברים שנראו חריגים בניצוחה של החברה. גן ככה הוא מגיע בכוחות עצמו,אז אני חושב שלא ישנה לא באיזה בטן מטוס הוא טס העיקר שישאר בחיים! כמדומני העלות היא די קבועה לכל חברה. לגבי הטיסה שלכם אני מאחל דרך צלחה והתאקלמות מהירה, תהנו.....

ליילה

New member
הרשו לי לחלוק...

גם אני הגעתי לפה עם הכלב, והוא טס בקרגו של אלעל, לא הייתה שום בעיה עם החימום, הכלב קיבל כדורים מרדימים וישן את כל הטיסה, ולגבי הכלוב, אנחנו היינו צריכים להביא את הכלוב, זו לא חברת התעופה שמספקת כלובים לכלבים שטסים (זה אמנם יצא לנו מאוד יקר, כי מדובר בכלב די גדול), אבל קנינו כלוב מצויין, ענק, שהיה לכלב מקום לשכב בו בנוחות, והכלוב גם עם גלגלים כך שאפשר להסתדר איתו מצויין בשדה התעופה. בכל מקרה, לנו לא היו שום בעיות עם אלעל בהטסה של הכלב

kei c

New member
עוד יותר גרוע!

חשוב מאוד בהנחית וטרינר לא לתת לכלב כדורי הרדמה! גורם לבילבול במערכות הגוף ועלול שוב לגרום למוות, במיוחד לכלב בגיל מתקדם. לגבי הכלוב אכן גם אני את שלי קניתי, אבל היו מידות עליהן הייתי צריך לחשוב בקניה,בהנחית קוריאן אייר ובידע שקיבלתי מאלעל אכן היו חריגות שעלו לי הרבה כסף. מקווה כי לכלב יהיה את הכוח לשרוד את האלעלים!

een ogenblik

New member
מצטרפת למודאגים

כלבה של חבר הגיע עם אלעל קרגו, וטיפלו בכלוב שלה כאילו היה מזוודה רגילה - הווה אומר זריקות וחבטות רציניות למדי. הכלבה הגיעה לישראל עם רגליים שבורות. אם לר מאוחר מדי, לבדוק חברות תעופה אחרות, תוך התייעצות עם וטרינרים.

kei c

New member
קצת מידע על כלבים טסים!../images/Emo107.gif

וסליחה שאני נודניק,פשוט כלבים הם ידידיי הטובים באמת. המלל הבא נכתב על ידי יו"ר החוג הישראלי לכלבי שפיץ, יותם: בים ואווירונים ז זהו החלטתם שאתם רוצים לטוס עם פוצי. בין אם זה לחופש, להרבעה, לתערוכה או כל סיבה אחרת... בעמוד זה אנסה לעזור לכם מהידע שצברתי במהלך השנים. הדברים כתובים על סמך נסיוני ולא לפי קריאת ספר חוקים כלשהו...... ש למעשה שתי אפשרויות האחת שהכלב יטוס לבד כמטען והשניה שהכלב יטוס עם מלווה. לחברות התעופה השונות יש חוקים שונים חלק יאפשרו לכם להעלות כלב קטן עד 5-8 ק"ג אתכם לתא הנוסעים, שאר הכלבים יטוסו בתא המטען. זהו אגף מיוחד בתא המטען שהוא מאוורר, מדוחס ומחומם. בכל מקרה כדאי להגיד לדיילת שתזכיר לטייס על נוכחותו של הכלב במטוס. הכלבים טסים בתוך כלובים מיוחדים אותם יש לרכוש מראש ולוודא שהם עונים על דרישת חברת התעופה. כלב שלא רגיל לכלוב כזה רצוי מאד להרגיל אותו מראש. אפשרות הראשונה והלא מומלצת היא שהכלב יגיע כמטען. עלייך להצטייד ברשיון ליבוא כלב אותו ניתן להשיג בתחנת ההסגר ברמלה. דבר שני - צריך להצטייד באישור לשחרור טובין מעמיל מכס. הכלב יגיע למסוף המטענים (ממ"ן) ויהיה עלייך לשלם כסף רב עבור שחרור מהיר ודמי אחסנה של הכלב. על הכלב להיות בן שלושה חודשים לפחות ומחוסן נגד כלבת לפחות חודש ולא יותר משנה. על הכלב להבדק ע"י וטרינר ממשלתי בתוך זמן של עשרה ימים עד מועד ההגעה. יש כמובן להזמין מקום בטיסה מראש. העלויות הן גבוהות יחסית והן עומדות על מחירים שנעים בין 10 ל 15 דולר לקילו כלב. אפשרות זאת היא מייגעת ועלולה לקחת זמן רב והיא ממש ממש לא מומלצת. כדאי ורצוי למצוא מישהו שיוכל לקחת את הכלב איתו. לב המלווה ע"י נוסע אינו נדרש לרשיון יבוא, אישור לשחרור במכס וכו`. אפשרות זאת פוטרת אתכם מדמי האגרות השונות הנגבות בממ"ן. הכלב מוצא מדלת מיוחדת במסוף הנוסעים נכנסים (הוא אינו נשלח יחד עם המזוודות על הקרוסלה). גם כאן תידרשו לאישורי החיסונים והניירות הוטרינריים הנזכרים בסעיף הקודם, אם כי מניסיוני - מעולם לא נדרשתי להציגם... העלויות כאן יכולות להיות זולות משמעותית כך למשל בטיסה מניו-יורק לארץ תשלמו על כלב במשקל 25 ק"ג שנשלח לבד סכום הנע סביב ה 400$ לטיסה בלבד בעוד אותו כלב עצמו שמגיע כמטען נלווה יעלה 90$ בלבד... חלק מהמקרים תדרשו לתת לכלב תרופת הרגעה או הרדמה כלשהי. באחת הפעמים הראשונות ששלחתי כלב, כשהוצאתי אותו לסיבוב צרכים אחרון רצה אחריי דיילת ואמרה לי: "אל תעיז לתת לכלב תרופת הרגעה. אתמול הגיע הנה דוברמן שקיבל תרופה כזו והוא מת בטיסה". מאז לא נתתי מעולם לכלבים שלי כל תרופה לפני הטיסה והכל עבר בשלום. תרופות ההרגעה יכולות לשבש את מערכות הכלב ולגרום לתסחיפי דם שיהרגו אותו. א כדאי לתת לכלב שאינו שולט בצרכיו עדיין (גור) מים ואוכל לפני טיסה, בייחוד אם היא טיסה ארוכה - הוא עלול ללכלך את הכלוב ואת עצמו.... זה אינו נעים לבלות בכלוב קטן כשאתה רטוב ומלוכלך. מאותה סיבה ממש אני ממליץ לא להשאיר לכלב כלי עם מים. כלב בריא יכול להסתדר בלי מים גם 24 שעות בלי שום בעיה. כדאי להניח לכלב בכלוב שמיכה וצעצועים הטיסה משעממת אותו אפילו יותר מאשר אתכם... לגורים אני ממליץ לשים שכבת עיתונים ועליה שכבה עבה של קרעי עיתונים כך שאם הכלב לא יצליח להתאפק זה ייספג בעיתונים ויידחק לפינה. בכל מקרה קחו אתכם בתיק היד שאתם לוקחים למטוס גם כלי קטן למים ככה שתוכלו לתת לכלב מים עם הגיעכם ליעדכם. למים (למרות שהם בסה"כ מים...) יש טעמים שונים במדינות שונות... אל תתרגשו אם פוצי יסרב בתחילה לשתות. כדאי גם לקחת כמות קטנה של אוכל בשביל שלא תתקעו ללא מזון מתאים ביום יומיים הראשונים, עד שתמצאו את המזון שפוצי רגיל לאכול מהבית. דאי וחשוב לידע את סוכן הנסיעות שלכם בדבר כוונתכם לטוס עם כלב. רובם לא מכירים את הפרוצדורה הדרושה וייקח להם זמן לברר זאת. הדגישו בפניהם שאתם רוצים את המחיר הזול ביותר לחבילה שכוללת אתכם ואת פוצי. בד"כ לאירופה כדאי לטוס בטיסות שכר שם המחיר אותו תדרשו לשלם על הכלב הנו נמוך משמעותית. יש כמובן לאשר את הטיסה חזרה לארץ ולהזכיר שברשותכם כלב. לעיתים חברות מסוימות יסרבו להטיס כלב לארץ אם במטוס ישנה גופה, או שמספר הכלבים בטיסה הינו מוגבל. יש לוודא שהכלב רשום על הטיסה ויטוס אתכם בכל מקרה. ידידה שלי היתה אמורה לחזור ארצה מניו יורק בטיסת אלעל עם כלב סמוייד. אחרי שהיא עברה את תהליכי הבידוק נאמר לה שהכלב לא יוכל לטוס כי יש במטוס גופה... לא עזרו התחינות והדמעות והכלב נאלץ להשאר בניו יורק (מה שהיווה בעיה בפני עצמה...) בעוד ידידתי חוזרת ארצה לבד. חברת התעופה הטיסה את הכלב מאוחר יותר על חשבונה אולם זה לא מנע את הלחץ הנוראי והדמעות כשאתה עומד בשדה תעופה במדינה זרה ומתברר לך שכלבך לא יוכל לטוס איתך...

efrat100

New member
עוד משהו אחד קטן בקשר למים ../images/Emo182.gif

הוטרינר שלנו דווקא אמר שלא כדאי שהכלב יהיה צמא כל הטיסה, אבל הוא המליץ לשים להם בכלי קטן של מים צמר גפן ולהרטיב אותו, וכך המים לא ישפכו בכלוב, אבל הכלב יוכל להרטיב את הפה. זה כמובן תקף רק לכלבים לא סתומים כמו הכלבה שלי, שמיד ניסתה לאכול את הצמר גפן
וחוץ מזה, הוא בכלל לא היה נגד לתת להם חצי וליום לפני הטיסה, והוא טס עם הכלבים שלו 3 פעמים לאוסטרליה וחזרה. בכל אופן - שיהיה בהצלחה!! אפרת

ליילה

New member
ברשותך, הכנסתי את המאמר למאמרים

שלנו בפורום. מקווה שזה בסדר... תודה על המידע

kei c

New member
נו באמת מרב,בשביל מה אנחנו פה עם

לא בשביל המידע? בשמחה

Gefen

New member
תמי מה שאת מתארת כל כך מוכר לי

עברתי את זה כבר מספיק פעמים.. תתנחמי בזה שאת טסה עם ילדים בוגרים ולא עם שניים שהם גם תינוקות.. (אני גאה לספר שעשיתי את זה פעם לגמרי לבדד כמו גדולה) מכוון שהטיסה ארוכה ומייגעת תדאגו להצטייד כמו שצריך ב- ספרים, דסקים, תשבצים חטיפים וכד´.. אגב, יש לכם עצירה בדרך במזרח הרחוק? אם כן- נצלו את הזמן המועט לטייל ולראות כמה שיותר.. אני ממליצה בחום- גם זה מפחית מהמתח לקראת ההגעה אל הבלתי נודע וגם הרפתקני משהו.. החזיקי מעמד שם.. גפן

למעלה