רגע לפני.....

רגע לפני.....

מנסה להתייעץ רגע לפני שפשיטת רגל הופכת להיות הפתרון...... אני עובד בעבודה מסודרת, אך גובה החובות (כולל כרטיס אשראי- מבוטל, הלוואות , מינוס בבנק ) כ- 60,000 ש"ח. הבנק הציע לי לקחת הלוואה כדי לסגור את החובות, אך אין לי מי שיחתום ערב לכזו הלוואה. לשמחתי העבודה שלי מאפשרת לי שעות נוספות כך שיש לי אופציה להגדיל את השכר וגם אני אתחיל עבודה נוספת כדי להשלים פערים.... ניסיתי לדבר עם הבנק שהמצב זמני בהחלט ואומנם אני לא אוכל לסגור את המינוס מהר, אבל כן אוכל לעמוד בהחזרים. ביטלתי את כרטיס האשראי שלי וכמובן ביטלתי כל הוצאה שאינה הכרח. יש למישהו אולי אופציה אחרת לפני שאני אודיע שאין ביכולתי להחזיר כרגע את החובות- למרות שתוך חודש חודשיים אני אומנם אשאר במינוס, אבל אוכל לעמוד בהחזרים של ההלוואות ולאט לאט להקטין את המינוס......

aloni1609

New member
על פניו נראה שאין סיבה לפש'ר

לדעתי גובה החוב ומצבך אינו מצדיק הליך של פשיטת רגל. נסה להגיע להסדר עם הבנק ( אם תעשה זאת דרך עו'ד יהיה לך קל יותר ), לפי המצב שאתה מתאר ייתכן שאפילו אם תבקש פש'ר לא יאשרו לך כי המצב פתיר ועם הסכם ותכנית נכונה כן תוכל לפרוע את חובותיך.

פה בדיוק הבעיה שלי...

הפתרון שהבנק מציע הוא לקחת הלוואה על סכום החוב ולפרוש אותה לתקופה ארוכה...עם זה אין לי הבעיה. אבל הבנק דורש ערב להלוואה זו ואין לי מישהו שיכול לחתום לי ערבות.... אני קצת חושש לגשת לחברות מימון עצמי שמציעות הלוואות כאלו....

aloni1609

New member
אז דבר שוב עם הבנק

1. תסביר לבנק שאין לך ערב ושכל הליך שינקטו נגדך רק ירע את מצבם. אפילו אם ינקטו בהליכים נגדך בהוצל'פ הרי שגם שם יציעו לך לעשות הסדר תשלומים. 2. אני באמת חושב שכדאי לך לקחת עו'ד שינהל משא ומתן מולם. 3. בשום פנים ואופן אל תפנה לשוק האפור ו"לחברות מימון עצמי" כי משם אין שום דרך חזרה ! 4. לפי המידע שנתת כאן מצבך אינו נורא כמו שאתה חושב, הבנק מלחיץ אותך וזה מצליח להם ולכן אתה חייב לפנות למקצוען שינהל מולם מו'מ. אל תיתן ללחץ להשפיע על שיקול הדעת שלך ואל תעשה שטויות, עדיף להיות חייב לבנק מאשר לגורמים פרטיים. בהצלחה.

אלוני, אתה יכול לענות גם לי?

שלחתי לך מייל פרטי לכתובת שפרסמת פה לפני כשבועיים ועדיין לא ענית לי... תודה.

צודק

הקטע עם הלחץ במיוחד - אין לך מושג. חייבים לשמור על קור רוח ולהסתכל על הסיטואציה ברציונליות. דע מה האופציות העומדות לרשותך, על היתרונות והחסרונות של כל אחת מהן. לפי שעה, אם יהיה לך בנק שיקשיב, תחת הגעה להסדר איתו (לפני הליכים משפטיים) יש לך הכי פחות מה להפסיד לטווח-ארוך.

למעלה