רגע לפני המופלטות

האגס 1

New member
רגע לפני המופלטות

איך אפשר להספיק לעשות מנות גדושות בחמץ למוצאי החג, חצי שניה אחרי שנגמר חג שבמהלכו אסור במשך שבוע שלם להכניס חמץ הביתה?

אל דופא

New member
נראה לי

שרוב רובה של התקרובת מבוסס על מרציפנים, ריבות ופירות יבשים. את המופלטות מכינים מיד עם צאת החג.

נץ666

New member
מישהי הדליפה לי שיש לה

מקרר שבו מוכן הרוב לפני החג, הוא "חמץ" והוא נפתח מייד עם צאת החג. זלו מסביר כמובן את התקופות טרום מקררים, ומעלה מחדש את שאלת מקום האשה במשק הבית.

נץ666

New member
מה פתאום מה פתאום

היא עבדה למען המקרר עד החג, וסגרה את דלתו עד מוצאי החג, ואז פתחה אותו והוציאה את מה שיש בו להכין לקראת המימונה, בחינת: מי שטורח בערב שבת אוכל בשבת. אני טוען בעיקר, את טענתה של ידידה טובה שלי, שאחת הדרכים היצירתיות של הגברים לדכא נשים זה לתת להן לבשל מאכלות ארוכים ומסובכים בשם הטקסים והמנהגים. דא עקא, שכיום את חצי העבודה מבצעות מכונות וחלקה האחר עובדים מקצועיים בחנויות, אלא אם כן אין לך כסף ואז אתה צריך לעשות הכל לבד.

הכנת פעם מופלטה?

זה הכי מהיר וקל בעולם. בגלל זה אוכלים אותן. ובטח למדת בחוג שלך שהמקור למימונה המרוקאית הוא יחסי השכנות והמסחר בין היהודים למוסלמים במרוקו, שהיו מתייצבים בביתהם עם תום הפסח לצייד אותם בקמח וחלב (כן, המרוקאים לא נוהגים לצרוך חלב בפסח).

האגס 1

New member
זהו שלא...

אבל כיום, אלה שאל גרי םבשכנות לערבים, איך הם שומרים על המסורת? אני יודע שיש כאלה שמתייצבים מיד בצאת הפסח במאפיות של פיתות ועומדים שעות בתור - האם אצל כולם זה ככה? (ואמר מי שאמר - "פיתה זה חמץ, שמעון"...
)

shellyland

New member
מה הבעיה?

כ-ו-ל-ה חבילה קמח. אפשר מהקמח שהחבאנו בארון עם הסלוטייפ במשך החג ומכרנו לגויים, אפשר מהמכולת שעשתה אותו דבר ואפשר מפארדוס.

צימעס

New member
אותי מענין מה שכתוב -

"בימות הפסח היו נזהרים ביותר שלא לאכל האחד אצל חברו, והקפידו על חומרה זו ביותר." זה רק אצל מרוקאים?

אם אני מבין נכון -

הקמח עצמו הוא לא חמץ, לא? הרי מותר לאפות מצות בפסח מקמח שלא בא במגע עם רטיבות קודם לכן, נכון? אז מה הבעייה אם יש לי בבית קמח שלכתחילה היה מיועד לאפית מצות בחול המועד, ולאחר הפסח עשיתי איתו מופליטה? יש בעייה עם זה? זה אפילו לא קמח שהייתי צריך למכור או להשמיד ערב הפסח, אם אני מבין נכון.

כן, אבל

יש מי שנמנע מלהכין מצות במהלך החג, כי אם תתעכב בטעות, תיצור חמץ. לפני החג אין בעיה- אוכלים את המצה החמצית וחוזרים לאפות כשל"פ. הקמח עצמו הוא לגמרי לא חמץ. יש הרבה ששוכחים את זה.

אתמול בנתב"ג בעל אחת המסעדות/קפה

פתח שולחן מימונה. הכל היה כשר לפסח. עוגיות קוקוס ושאר אגוזים ושקדים, מרציפן, ריבות (כולל ריבת חצילים מפתיעה), קציפות, ומאפה אחד שהבנתי שאינו חמץ למרות שנראה ככזה.

למעלה