רגע לפני המבחנים

rannot

New member
רגע לפני המבחנים

רמת הקריאה שלי מתדרדרת עם בוא הבחינות... גם רמת הביקורים שלי בפורים יורדת. ולפני שאשקע רק חשבתי לספר קצת על דברים שיצא לי לקרוא לאחרונה, למרות שלא תפס אותי חזק דבר מתוכם. הראשון מתוכם היה כפרה של איאן מקיואן, ספר מאד נחמד אבל לא הצליח ממש לרגש אותי, מהחלק האחרון יותר נהנתי. הכתיבה היתה טובה ומענינת. לאחריו קראתי את "דודה חוליה והכתבן" של מריו ורגס יוסה, אסופה של סיפורים שמשתלבת בעלילה. ספר משעשע, אוטוביוגרפי, אבל גם לא ממש העיר אותי. "המקום בו העצים רואים" גור בנימין, גם שם זה לא נגע בי, היה כתוב טוב ומסקרן והובעו שם הרבה רעיונות מענינים. רק בשביל לא לסיים את ההודעה בספרים שלא ריגשו אותי (זו השאיפה שלי מספרים) אז אזכיר את האחרון שקראתי וכן נגע בי, "למטיס יש את השמש בבטן" של יהודית קציר שהיה כתוב סוחף ומרגש והתחברתי בקלות לדמויות. מחר אני אסיים את "אבות אבותינו" של קאלווינו, מראש אני יכול לאמר שהוא לא מעיר אותי יותר מידי, אבל מספיק מענין. ליל מנוחה.

Rivendell

New member
נחמד לשמוע ממך ../images/Emo13.gif ודווקא אני

אהבתי גם את "כפרה" וגם את "המקום בו". אני גם מאוד אוהבת את יהודית קציר, אז אני מבסוטה מההערה שלך. אם יהיה לך קצת זמן אני אשמח אם תפרט מה לא עשה לך את זה בספרים. בהצלחה במבחנים!

rannot

New member
הסברון.

: ) מה את הכי רוצה שספר יעורר בך? אני רוצה להתרגש, להתחבר מאד לדמויות, לעבור איזו חוויה. מעט מאד ספרים מצליחים להגיע לזה, הרבה גם תלוי בתזמון של הקריאה שלי. ככה שאני נהנה מהרבה ספרים אבל ממבחר קטן יותר אני מקבל חוויה שהיא אחרת. הספרים שציינתי לא לקחו אותי הרבה הלאה, אך נהנתי. עכשיו אני שוקל מה יהיה הבא, עכשיו בבחינות אני דווקא לא רוצה משהו שאני לא אוכל להוריד מן היד, אולי אני אנסה איזה ספר עיון...

s i l v a

New member
בהצלחה| רבה במבחנים!

ואני עם ה"עיצות" שלי
- בתקופות עמוסות ולחוצות, חוויה מחודשת ורגועה יותר, בקריאת ספר אהוב, כמו לפגוש מכר ישן ואהוב. והזכרת את קאלווינו - אני מבלה יחד איתו בפרקי התבוננות - אני מקשיבה לו, מביטה יחד איתו בגל ים, בזרזירים,בערוגות החול, בדשא האינסופי, ביקום כמראה - ומנסה להבינו. הספר מחולק לקטעי התבוננות קצרים. " אותו מפל של התרחשויות בו זמניות שאנו מכנים "יקום" אינו סוחף אתו את בר המזל היודע להשתחל, מבעד לסדקים הדקים ביותר, בין אין ספור הצירופים, התמורות, ושרשרות התוצאות בהתחמקו ממסלולי המטיאוריטים הקטלניים ובקלטו באוויר רק את הקרניים המיטיבות. מי שהוא ידיד היקום, היקום ידידו מי ייתן, נאנח מר פלומר, שאוכל גם אני להיות כך! בוקר טוב לכולם

suki da yo

New member
ואני איכשהו

דוקא בתקופת הבחינות מכפילה את הקצב שלי וקוראת עד ספר וחצי ליום... שימו לב, שדוקא עכשיו, כשאני אמורה לחרוש לספרות (היה היום המתכונת.. תודה לאל, יש טיפל'ה שקט) הייתי פה כל הזמן, ועדיין הספקתי ללמוד דיי בסדר.. כנראה שהעובדה שאני ממש לא רוצה ללמוד גורמת לי למהר עם החלקים הכיים, שאני לא ארגיש שאני מבזבזת זמן... :)

Rivendell

New member
גם אני ככה, כי דווקא בתקופות לחוצות

אני הכי צריכה את הניתוק הזה. ספר מרגיע אותי (בתנאי שהוא טוב, אחרת הדם עולה לי לראש
) ובתקופות של בחינות ולחצים אני צריכה את זה יותר מתמיד.

למעלה