רגע לפני הועידה..

KaRnAf ReShAtOt

New member
רגע לפני הועידה..

מה דעתכם/ן על "ועדת דברת"? בעד? נגד? אשמח לשמוע את דעתכ/ן.

eviv

New member
שאלות מנחות שאולי יעזרו

*האם חינוך לערכים הוא דבר מדיד? *האם אוטונומיה תקציבית במסוד החינוכי היא דבר טוב? מצד שני לדוגמה היא תגביר את אי השיוויון, מי ישכור אולם בדרום הרחוק ואילו מי ישכור בתל-אביב? *האם התקצוב לבית הספר צריך להיות רק בכסף? אולי למשל יהיה כדאי שהתקצוב גם יכלול שירותים ככה יהיה יותר יעיל וחסכוני? *האם הדו"ח צריך להמליץ לבטל את תשלומי הורים או לא?

החינוך בעולם צריך מהפכה.

הבעיה הגדולה ביותר בחינוך היא בכלל לא מקומית. הבעיה שבעולם כולו מחנכים אנשים בצורה שטחית להיות בורג במערכת. ככה עובד העולם של תרבות הצריכה. מה שצריך זה שינוי במחשבה על חינוך: מי הכשרה לעבודה בחיים כבוגר, לפשוט עוד שלב בחיים, אבל השלב החשוב ביותר- בשלב זה בונה האדם את אישיותו. לכן יש צורך בהפסקה של שטיפות המוח ובמקום זה לבנות סביבה חופשית יותר בו הילד לומד למצוא את עצמו במקום שיכתיבו לו מה להיות ומה לעשות. מציאת הדרך לבנות עולם חינוכי כזה היא קשה, אבל כדי להגיע למטרה תמיד צריך קודם לנסות ולהתחיל. נ"ב - יש לי חתימה חדשה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

eviv

New member
אני דווקא חושב שלא...

אני חושב שחינוך חופשי כזה הוא דווקא לא כל כך טוב כי הוא זונח את העניין החינוכי למאות הגורמים שלא מחזיקים בדיעה היפה הזאת הוא לא מונע את החינוך של הטלויזה הוא לא מונע את החינוך של הפרסומות אשר משקיעות המון מיליונים בכדי לחנך אותנו, וכו' וכו' ובאמת לא חסר. כן, יש לי ביקורת לחינוך ללהיות בורג במערכת אבל התיקון לא צריך להיות לא לחנך אלא לחנך נכון.

אביב, יש חינוך חופשי ויש פריצות

אני בהחלט לא מציע פריצות וחוסר חינוך. אני פשוט מציע שנהפוך את הדרך שבה אנחנו מסתכלים על ועושים חינוך. להבין שלמידה זה לא רק לדעת את לוח הכפל או באיזה שנה היה מרד בר כוכבא. הכוונה שלי היא לבנות סביבה שבה הילד לומד בעצמו ולא יושב ומשנן דברים.

eviv

New member
אם הבנתי אותך נכון...

אתה מתכוון שמערכת החינוך הישראלית צריכה ללמד אותך לחשוב ולא ללמד אותך לשנן דברים לבחינת הבגרות, אני מסכים איתך לפי דעתי חלק מהבעיה החינוכית היא התפיסה שמוחדרת למערכת- הכל צריך להיות מדיד וצריך להכין את התלמידים למדידה, לבחינת הבגרות, דבר שיוצר לפי דעתי את הדבר ממנו אנו סולדים והוא הלמידה לבחינה ולא למידה של נושא

KaRnAf ReShAtOt

New member
תוכל לפרט יותר?

מה זה "סביבה חופשית שבה הילד לומד למצוא את עצמו"? אגב, גם לי יש חדשה, אבל אני לא מת עליה ופשוט נמאס לי מהקודמת..

KaRnAf ReShAtOt

New member
התגובה הקודמת הייתה תגובה להודעתו

של נריה והיא משום מה הופיעה פה.

../images/Emo65.gif../images/Emo77.gif../images/Emo28.gif נריה מזל טוב!!!

מזל טוב!!!! עד 120 וכל הבולשיט הזה (אבל מכל ה
....)

KaRnAf ReShAtOt

New member
מזל טוב!!

מצאת לך יום להיוולד בו, אה?! מזל טוב ושנת לימודים מעולה לך!

תודה לשתיים שאיחלו לי מזל טוב

לא תודה לכל האחרים שלא איכפת להם........ אני לא אקח את זה אישית אבל זה די נאכס לראות שרק שתי אנשים כתבו לי.

Yanchu

New member
בקשר לשאלה ששאלת בשרשור אחר..

שהסכמנו שזה לא כל כך מתאים בשרשור ההוא. למען האמת התשובה היא שאין לי מושג. שני הציטוטים האלה: "זה מוזר שאנשים בוחרים להיות פושעים כשיש כל כך הרבה דרכים חוקיות להיות לא ישרים" (המגזין "סאנשיין" ) זה, וגם זה: "פועלי כל העולם, תסלחו לי". (גרפיטי על מצבת הקבר של קרל מרקס בלונדון) התפרסמו באחד מהטורים של האחד והיחיד יהונתן גפן במעריב, שבו הוא נוהג לצטט לפעמים כל מיני הממם ציטוטים משונים, נקרא לזה כך, תחת הכותרת "נשבע לכם ששמעתי את זה".

נשבעת לכם ששמעתי את זה...

היום, בנאום פתיחה של הסמנכ"ל של הבית ספר שלי: "פחות אושר, יותר הישגים" נשבעת. לפחות גמרנו להעמיד פנים שזה חינוך, לא ?

eviv

New member
אצלינו בבית ספר הציוני שלי...

הנהלת בית הספר התרתה בנו להיות תלמידים טובים למען המולדת העם והצבא ואחרי הנאום של המנהל שרנו התקווה. אני עדיין לא הגעתי למסקנה האם בית ספר שר את התקווה מתוך ציונות או מתוך זלזול עמוק ששרו את ההמנון הלאומי לאחר נאום מגוחך של מנהל בית הספר החדש... כל אחד והיום הראשון שלו... אביב

למעלה