רגע, כולם מסכימים

רגע, כולם מסכימים

שארבע הבשורות סותרות אחת את השניה, נכון? שאלה עניינית.

לא.

ארבע הבשורות משלימות אחת את השנייה. תשובה עניינית.

שטויות

למשל בקשר לתחיה מהמתים. שנים אומרים שהשליחים ראו אותו בגליל ושנים שבירושלים. אחד אומר שהיה מלאך אחד בקבר ואחד אומר ששניים וכן הלאה עד אין-סוף. זה מה שאני קורא עכשיו והגון והגיוני זה לשאול האם יש מישהו שרואה את זה אחרת ואיך.

lion 7

New member
כמובן אם נביא לך הוכחות אתה תעלם

מכאן , אמונה צריכה הוכחה ? אם אתפנה אני אביא לך שאין סתירות , אבל אני מכיר את הגולשים מהרבה זמן במיוחד אלה שחשבו שגילו את אמריקה , אתה חושב שהנוצרים כל כך מטומטים שלא נתקלו בכאילו סתירות , לכבודך ולכבוד הרבה שהיו וכנראה יהיו אני אערוך את ה כאילו `סתירות` במקבץ ונשים בקישורי הפורום , בינתיים חג המולד מתקרב ושאלת השאלות על השוני בין השושלות במתי ולוקס כבר ערוך בקישורים .. סוני זה כל השוני

רב התואם על הסותר

ישנם בבשורות הרבה יותר תאימות מסתירות. הסתירות שבבשורות דווקא מרתקות אותי, כולנו מנסים להבין אותם. אך שום סתירה שקיימת בברית החדשה, לא מאיימת על אמונתנו, כיוון שאמונתנו היא לא באות המתה, אלא ברוח המחיה. וכפי שליאון כתב, אמונה לא ניתן להוכיח, משתי סיבות, האחת אמונה היא לא מדע, ולכן גם אין צורך להוכיח אותה. הסיבה השנייה היא שלכשתצליח להוכיח אמונה כלשהי, היא תחדל להיות אמונה ותיהפך למדע.

מספיק שיש הרבה סתירות

גם אם אתה לא חייב להוכיח - ואני לא אומר שכך הוא אבל גם אם כן - הרי שאתה לא יכול לבסס את אמונתך על משענת קנה רצוץ, הווה אומר - על בשורות שסותרות אחת את השניה. אנחנו לא פתאים. די אם נסתכל בפערים העצומים שבתיאור התחיה מהמתים שבבשורות, והרי על זה מתבססת כל האמונה. ולמה אתה קורא אות מתה למה שאחרים קוראים כתבי הקודש ונושאים בציקלונם כל העת? לי זה נראה בריחה מהתמודדות. והרי השאיפה היא גם לבשר את הבשורה ולא רק להאמין, אך אם אין לך תשובות איך תבשר? אנשים הם לא מטומטמים, יש לקוות לפחות. ואולי האמונה הזו, עם כל הכבוד, מיועדת מראש לא לחכמים, כמו שגם נכתב בברית החדשה וכמו שנבחרו להפיץ אותה דווקא הדייגים הכסילים. ליהדות יש לפחות את מעמד הר סיני, שהוא עדות המונים בלתי מעורערת לטענתם, כהוכחה. והם לא מאמינים?! אשמח לתגובות רציניות יותר ואם הן לא תגענה - מה חבל.

אמונתי נשענת על הסלע

האמונה במשיח, ונדמה לי שכבר הסברתי לך את העניין, מבוססת על שני דברים עיקריים, התגלות ודבר ה'(התנ"ך והברית החדשה). לא ניתן להאמין בישוע המשיח ללא ההתגלות, כפי שלא ניתן להאמין בישוע המשיח בלי דבר ה'. הסתירות בתיאור התחייה, לא משמעותיות ברמה של אמונה, אז היה שם בחור אחד או שניים, שהיו מלאכים, אז לא ברור אם מרים המגדלית הייתה שם לבד או לא. או איך שהאדון נגלה להם. מה שחשוב, שארבעתם מסכימים על כך שהדבר התרחש ביום ראשון באותו המקום באותו הזמן, שישוע קם לתחייה ונגלה באופנים שונים. שוב כל האמונה מתבססת על ההתגלות ועל דבר ה', לא רק על התגלות, ולא רק על דבר ה'. אני עד, אני האדם שיושב מאחרי המחשב וכותב לך שורות אלו, עד לכך שישוע חי, אני יודע שהוא חי, אין לי שמץ של ספק, אני מדבר איתו, אני שומע אותו, אני הולך איתו, ולפעמים גם רואה אותו באופנים שונים. הוא חי בתוכי, ואין לי ספק שהוא המושיע הגואל הפודה והמלך של העם שלי ושל כל שאר העמים. לגבי שאלתך " ולמה אתה קורא אות מתה למה שאחרים קוראים כתבי הקודש ונושאים בציקלונם כל העת?" אני גם קורא לתנ"ך ולברית החדשה כתבי הקודש, שבעצמם אומרים שהאות ממיתה אך הרוח היא המחייה. זאת לא בריחה מהתמודדות. זאת המציאות של חיי האמונה. יש לי תשובות, ואלו התשובות, איך אמרת הבשורה מיועדת מראש לאנשים לא חכמים? אתה יודע למה? בכדי לבייש את החכמים. לאיזו יהדות יש את מעמד הר סיני? ליהדות הרבנית, שמפירה במצוות אנשייה המלומדים את הברית שנכרתה במעמד זה? או ליהדות המשיחית, שרואה בברית סיני, את ההבטחה לברית החדשה שמגשימה את ברית סיני? ודבר נוסף לגבי מעמד הר סיני, שאתה ורבים שכמותך כל-כך מתגאים בו. אין לכם במה להתגאות שכן, כל אלו שהיו במעמד אבדו ומתו במדבר(מלבד יהושוע בן-נון, וכלב בן-יפונה), ליבם לא השתנה ולא חזר לה', ולמרות שהם ראו את המראות והקולות ורעדו מפחד, הם לא חזרו בתשובה ולא חדלו מלהתלונן. ולכן הבורא אומר במזמור צ"ה: 8-11 - אַל-תַּקְשׁוּ לְבַבְכֶם כִּמְרִיבָה כְּיוֹם מַסָּה בַּמִּדְבָּר׃ אֲשֶׁר נִסּוּנִי אֲבוֹתֵיכֶם בְּחָנוּנִי גַּם-רָאוּ פָעֳלִי׃ אַרְבָּעִים שָׁנָה אָקוּט בְּדוֹר וָאֹמַר עַם תֹּעֵי לֵבָב הֵםוְהֵם לֹא-יָדְעוּ דְרָכָי׃ אֲשֶׁר-נִשְׁבַּעְתִּי בְאַפִּי אִם-יְבֹאוּן אֶל-מְנוּחָתִי׃

טוב,

אם לא מפריעות לך הסתירות אין לי הרבה מה להוסיף, לי הן מפריעות. דבר אלוהים אמור להיות מושלם ועדות אמורה להיות אמינה.

דבר אלוהים מושלם

ודבר עדותנו אמינה ונאמנה, ביחד עם הסתירות שקיימות הן בתנ"ך והן בברית החדשה. ישנם דברים שאנחנו לא מבינים, וזה בסדר. מותר לא להבין דברים. העיקר שאנחנו כן מבינים את הבשורה, כן מבינים את רוצונו של אלוהים בחיינו, ושאנחנו מצייתים לדברו, הולכים בדרכו, ומשתנים לצלמו ולדמותו של האדון - אלוהים.

לא מספיק לי

אתה נותן לי את התשובה המוכנה בראש אותה מלמדים לענות, שאינה עונה לשאלה. השרשור הזה כבר תופח ותשובה אין. אם היא ישנה מה הבעיה פשוט לומר אותה? אלא שכנראה היא איננה, כך מסתבר לי. אין לכנסיה מישהו מוסמך שיכול לענות על שאלות כאלו?

זה מה יש, בינתיים.

אולי מישהו אחר יוכל לתת לך תשובה אחרת שתוכל לספק אותך. בכל מקרה התשובות שנתתי לך, הן לא תשובות שמוכנות מראש, ואף אחד לא לימד אותי לענות. תשובותיי כן ענו לשאלתך לעניות דעתי. זה שהן לא סיפקו אותך, נראה לי שזוהי הבעיה שלך. לכנסיה? אולי יש להם.

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifרגע אני לא רואה איפה הסתירה במה שאמרת...

מה שכן רואים זה פרטים אחרים (נוספים) בכל ברית..כי כל מה שנזכר קרה, ואחדלא פוסל את השני בכלל..! אמנם זה בהחלט לא הפרטים העיקריים ולכן הבדלים בהם לא משנה כלום מהאמונה שלנו בסלע, מלך המלכים אדוננו ישוע החי, אבל עדיין טוב לדעת שמדובר באירועים שונים שכל תלמיד הביא מהם חלק בהשראת רוח הקודש, כי זה ל א נכתב על ידי בן אדם מהמודע שלו..ואלוהים לא עושה טעויות.. ושוב בזה אני מאמינה..ולא מנתחת..אם תרצה לנתח קח ספר מדע..לדבר אלוהים תבוא בכדי לקרוא הכל נטו..האמנת בזה וקיבלת את הכל כשלם אושריך..לא קיבלת..חבל..אבל זכותך.
כל טוב.

תקראי למשל

את התיאורים השונים של התקומה מהמתים ותראי איך זה סותר בעליל. משלי, יח', יז': צַדִּיק הָרִאשׁוֹן בְּרִיבוֹ; יבא- (וּבָא-) רֵעֵהוּ, וַחֲקָרוֹ. פירוש (המצודות): הבא ראשון בריב ידמה לצדיק בריבו כי יוכל להטעים דבריו ולהכניסם בלב הואיל ולא אמר מי בחלוף, וכאשר יבא רעהו ויאמר החלוף ידמהו לשקרן וירבה לחקור בדבריו. כלומר - יש שני צדדים בכל ויכוח והאמת יוצאת לאור בחקירה.

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifבטרם קראתי את המשל ממשלי בערבית

אני רק אומרת שאין בעייה לחקור ואלוהים הורה לחפש את הספרים ולבדוק דברים, אני מאמינה שיש תשובות לכל השאלות אך חלק מהתשובות מבוססות על אמונה נטו ואמונה במועדי והבטחות אלוהים שאדם חסר אמונ הלא יכול לקבל.. ואותו אדם צריך להתפלל כי ירחם עליו האדון וישלח לו התגלות מסויימת שתרכך את ליבו ותוריד את הקליפות אותן השאיר העולם החומרי והחינוך האנטיקרייסטי, כי אלוהים רוצה שכולם ישתחררו מכבלי החטא ויגיעו לחקר האמת והאמת היא בישוע המשיח, אבי האורות והצדק.

../images/Emo13.gif לא ממש

אני עוד שבאתי מרקע יהודי דתי (מקווה לצאת פוליטקלי קורקט), יודעת שגם בתנ"ך יש סתירות שמצאו להן פתרונות... דווקא הברית החדשה שאני עומדת לסיים את קריאתה, יש בה ממש פחות סתירות.

ידעתי שמישהו יענה כך וזו תגובתי:

א. היותו של מקור נוסף מלא סתירות לא פוטרת את המקור הראשון. אדרבא, תפסלי את שניהם. ב. מעט הסתירות שבתנ"ך הן לא ברמה ובאופי של הסתירות שבברית החדשה למעיין היטב. קראתי הרבה חומר משיחי ועדיין לא נתקלתי בישוב הסתירות האלה, באופן מפתיע. ואני עוד לא מדבר על סתירות ישירות שבין הב"ח לתנ"ך, על זה אולי בפעם אחרת.

היי חגי

תראה, אני בכלל קוראת את הברית החדשה למטרות לימוד. לא מנקודת מבט משיחית כמו רוב האנשים הנחמדים פה. על כן, אני לא אגיד עוד, כי בתנ"ך אני יותר טובה מאשר בברית החדשה ויתנו את הדעת אנשים מביני עיניין. (או בקיצור, אני לא רוצה לדבר על משהו שאני לא הכי מבינה בו)

1ysrat

New member
הם כלל לא סותרות אחד את השניה

לוקס כתב את חיי ישוע לאומת שאר השלושה סופרים כתוב גם את חיי ישוע אבל אלה נתנו דגש לתופות מסוימות בחיי ישוע ואז על אותם תקופה הם כתבו יותר בהרהבה לכן זה משלים את השני בין תנ"ך לברית החדשה גם אין סתירה אבל כאשר תקרא אותם אתה צריך לעזוב בצד את הפרוש שלמדתה לקרא זאות כספר אחד שבסופו של דבר נותן תמונה שלמה הדגש שאתה קרא את התנ"ך צריךלהיות על נבאות התנ"ך אז בעצם תקבל תמונה שלמה בהצלחה!!!! היתי מרכבה יותר אבל לצערי תיממש מעייפת אותי

למעלה