אמונתי נשענת על הסלע
האמונה במשיח, ונדמה לי שכבר הסברתי לך את העניין, מבוססת על שני דברים עיקריים, התגלות ודבר ה'(התנ"ך והברית החדשה). לא ניתן להאמין בישוע המשיח ללא ההתגלות, כפי שלא ניתן להאמין בישוע המשיח בלי דבר ה'. הסתירות בתיאור התחייה, לא משמעותיות ברמה של אמונה, אז היה שם בחור אחד או שניים, שהיו מלאכים, אז לא ברור אם מרים המגדלית הייתה שם לבד או לא. או איך שהאדון נגלה להם. מה שחשוב, שארבעתם מסכימים על כך שהדבר התרחש ביום ראשון באותו המקום באותו הזמן, שישוע קם לתחייה ונגלה באופנים שונים. שוב כל האמונה מתבססת על ההתגלות ועל דבר ה', לא רק על התגלות, ולא רק על דבר ה'. אני עד, אני האדם שיושב מאחרי המחשב וכותב לך שורות אלו, עד לכך שישוע חי, אני יודע שהוא חי, אין לי שמץ של ספק, אני מדבר איתו, אני שומע אותו, אני הולך איתו, ולפעמים גם רואה אותו באופנים שונים. הוא חי בתוכי, ואין לי ספק שהוא המושיע הגואל הפודה והמלך של העם שלי ושל כל שאר העמים. לגבי שאלתך " ולמה אתה קורא אות מתה למה שאחרים קוראים כתבי הקודש ונושאים בציקלונם כל העת?" אני גם קורא לתנ"ך ולברית החדשה כתבי הקודש, שבעצמם אומרים שהאות ממיתה אך הרוח היא המחייה. זאת לא בריחה מהתמודדות. זאת המציאות של חיי האמונה. יש לי תשובות, ואלו התשובות, איך אמרת הבשורה מיועדת מראש לאנשים לא חכמים? אתה יודע למה? בכדי לבייש את החכמים. לאיזו יהדות יש את מעמד הר סיני? ליהדות הרבנית, שמפירה במצוות אנשייה המלומדים את הברית שנכרתה במעמד זה? או ליהדות המשיחית, שרואה בברית סיני, את ההבטחה לברית החדשה שמגשימה את ברית סיני? ודבר נוסף לגבי מעמד הר סיני, שאתה ורבים שכמותך כל-כך מתגאים בו. אין לכם במה להתגאות שכן, כל אלו שהיו במעמד אבדו ומתו במדבר(מלבד יהושוע בן-נון, וכלב בן-יפונה), ליבם לא השתנה ולא חזר לה', ולמרות שהם ראו את המראות והקולות ורעדו מפחד, הם לא חזרו בתשובה ולא חדלו מלהתלונן. ולכן הבורא אומר במזמור צ"ה: 8-11 - אַל-תַּקְשׁוּ לְבַבְכֶם כִּמְרִיבָה כְּיוֹם מַסָּה בַּמִּדְבָּר׃ אֲשֶׁר נִסּוּנִי אֲבוֹתֵיכֶם בְּחָנוּנִי גַּם-רָאוּ פָעֳלִי׃ אַרְבָּעִים שָׁנָה אָקוּט בְּדוֹר וָאֹמַר עַם תֹּעֵי לֵבָב הֵםוְהֵם לֹא-יָדְעוּ דְרָכָי׃ אֲשֶׁר-נִשְׁבַּעְתִּי בְאַפִּי אִם-יְבֹאוּן אֶל-מְנוּחָתִי׃