רגע אחרון לפני החלטה

ארז ב 1

New member
רגע אחרון לפני החלטה

בימים האחרונים הצפתי את הפורומים השונים בשאלות ובבקשת עזרה לגבי ההחלטה הקשה :"גן תקשורת או גן רגיל עם סייעת". קיבלתי הרבה מאוד התיחסויות ועל כך אני מודה לכם מקרב לב. הגעתי למצב שבמידה ואני לוקח משקולת ובכל צד אני מניח גן תקשורת או גן רגיל עם סייעת יש יתרון אדיר לגן רגיל. המסקנה : הילד שלי אינו בורח מילדים אשר רוצים לשחק איתו, בשל קשייו השפתיים (רק עכשיו כאשר הוא בן 3 הוא בתחילת הדרך בדיבור) הוא מתקשר איתם בדרך שלו, אבל זה נקרא קשר. במידה ובא ילד לשחק איתו בבית הוא אינו בורח. אוהב מאוד חברת מבוגרים. בקיצור ילד מאוד חברותי. אני עד עכשיו לא מבין את המאבחנים שקבעו כי יש לו בעיות תקשורת. אז מה זה אם זה לא תקשורת. הוא נמצא היום במסגרת רגילה עם סייעת ובזמן האחרון אני מקבל רישומים שהוא משתפר בצורה מהירה. הוא יותר ויותר משחק עם ילדים ומשתתף בפעילויות הגן. 2 הנקודות האלו וכן מה שכתבתם לי על גן תקשורת הגעתי למסקנה שהילד אינו מתאים לגן תקשורת. הילד זקוק לחברה ודורש זאת וזה אין בגן תקשורת. אני בטוח שהוא יקבל את כל החום והטיפולים, אבל יאבד את הכף והחברה. אני בכל זאת נותן לו טיפולים בצורה אינטנסיבית וגם אני וגם המטפלים שלו בטוחים שהוא יהיה מוכן לשנה הבאה יותר מהשנה הזאת. מה לעשות נגד משרד החינוך שאינו מתחשב בדעת ההורים ? דרך אגב לפני כחודש קיבלתי אישור לראות את גן התקשורת אך משום מה הפיקוח דוחה את הפגישה. זה נראה כמו מוסד סגור וסודי. וועדת ההסמה מאוד קשוחים, קרים ולא מתייחסים להורים שיודעים על בנם יותר מכל אחד. רק תגידו לי שאני צודק בהחלטה שלי לפי מה שכתבתי ..... האם אתם יודעים על גן רגיל שיהיה מוכן לשלב את הילד שלי בסיוע של סייעת אפשר לשלוח ישירות ליימל במידה ולא רוצים לציין את שם הגן בפורום. הגן כמובן באזור מודיעין. אני מצפה לכם כמו שהיה עד עכשיו. תודה ארז

נונינה1

New member
קודם כל מהיכן אתם ? והיכן אתם

מחפשים גן ? ומעבר לכך, נראה שבאמת הילד שלך מאוד מתאים לשילוב. שים לב שחשוב מאוד שמעבר לטיפולים הפרטניים היה מנהל לצוות הטיפולי שירכז את הטיפולים. שמטפל רגשי (אבל לא רק הוא) ידריך את הסייעת הפרטית של הילד בגן ויהיה זמין גם לגננת. לגבי ועדת השמה - בואו מגובים שבאיש מקצוע טוב שממליץ על השילוב. תתעקשו על דעתכם. אין שום בעיה להשאיר אותו בגן פרטי עוד שנה ואז אתם לדעתי בכלל לא צריכים ועדת השמה כבר השנה ויש לכם עוד שנה לחפש גם של העיריה שרוצה לשלב ולהגיע עם שם הגננת ומכתב ממנה - וזה גם עוזר. (אני שילבתי בגן שלא בשכונה שלי בכלל). השירות הפסיכולוגוי באזור שלכם יכול אולי לעזור לכם למצוא גן כזה באזורכם.

אמא יעל

New member
אנחנו בעד שילוב בגן רגיל עם סייעת

ממה שכתבת נראה לי שאתה צריך לסמוך על האינטואיציה שלך. מחלקת החינוך איננה יכולה לכפות עליך גן תקשורת אם אתה עומד על שילוב. בקש בעיריה את שמות הגנים הקרובים למקום מגוריך, ואת שמות מנהלות הגנים. פנה אליהן טלפונית והזמן את עצמך לפגישת גישוש. במידה ועדיף מכתב מקדים - אל תתעצל. בשיחה עם המנהלת ברר מי הגננת היותר מנוסה ופחות מאויימת מסייעת, ושתסכים להגיע לפגישות צוות. לך על זה.

למעלה