אתה יודע חתלתול...
יש משהו בדברייך, אבל יש שלא... וכאן נכנס כל אחד והאינדיווידואל שלו... אני לקחתי את עצמי כאן כשעניתי, כמי שחיה חיים בעדינות נאמר "לא הכי טובים" לקחה זאת כ"בית ספר של החיים" או לפחות תואר ראשון לעת עתה, הצער שעברתי תמיד אצלי בזכרון, אני לא רוצה גם לשכוח, אני חייבת לזכור איפה הייתי, איפה עכשיו, ואיפה אהיה. במשך ההווה הזה שלי, למדתי מחדש, וכן גם התחשלתי, ברגע שלמדתי המון על עצמי, רצונותיי ויכולתיי הפקתי את המירב מהעבר, כתבת: "הצער של העבר-לא גורם לנו להתחזק בהווה ולא בעתיד. ההתגברות על פחד וקשיים תלויה בהרגשה הנפשית שלנו. אם אנו מרגישים טוב,עם עצמנו והסביבה נקח כל דבר בפרופורציה הנכונה. אם נרגיש רע,עם עצמנו והסביבה, נקח כל דבר קטן כ קטסטרופה." ככה שהעבר ככל שעובר אני לפחות מתחזקת נפשית, והיום מרגישה טוב עם עצמי, לגלות לך משהו? בעבר שנאתי את עצמי, את מי שנהייתי (שבעצם הייתי הוא) והיום? אוהבת גם אוהבת. ולכן העבר כן חשוב! בעיניין הדבורה שלך, לפעמים לא הכל פשוטו כמשמעו, אפשר לפשט דברים: דע לך, מי שנעקץ ע"י דבורה, כואב לו קצת ולהבא ידע שישנה דרך קלה להוציא את עוקץ הדבורה, מי שלמד שמעקיצת דבורה הוא מתנפח ובעצם אלרגי לעקיצה ידע להזהר ממנה... ואם וקרה ונעקץ ידע שיש תרופה לאלרגיה, וכאן נכנס עיניין ההתחשלות, עקיצה - דבר מה שעברנו, התחשלות - נדע לטפל בבעיה בפעם השניה כשנתקל בה, אתה יודע... עם הזמן בא הנסיון...
לא בושה לטעות, בושה לטעות פעם שניה... ככה גם לא בושה להתקל בבעיה, אבל בהחלט בושה אם להבא כשנתקל בה לא איך לפתור אותה שוב! זה כמו שאתחתן שוב עם בעל שמתעלל... לא אבסורד?
מקווה שהובנתי, ולא שאני לא מצדיקה אותך גם, להיפך, כמו שאמרתי יש משהו בדברייך, אבל בהחלט יש הרבה מדבריי בנוגע אליי לפחות,