רגע אחד בחיים..

רגע אחד בחיים..

הכי חשוב זה לנצל את הרגע בחיים{כדברי הסמוראים} וחז"ל אמרו: "הֶעבר אַיִן, והעתיד עדיין, והַהוֹוֶה כהרף עין - דאגה מניין?" בד"כ אין טעם להצטער על העבר כי מימלא לא ניתן לשנותו והעתיד מי ידע? ואם נמשיל את חיינו לסוללה,אזי נבין שבעצם ...אנו מתים ברגע שאנחנו מתחילים לחיות..להיות פעילים..ואם חיינו הם רגעים של מוות מתמשך..ננצל כל רגע בחיים כדי...לחיות אותו...עד תם. חיינו הם שרשרת של רגעים ומלבדם דבר לא קיים..לא ההווה ולא העתיד. אנחנו רצים לעבר העתיד..סוחבים עלינו את מטעני העבר ולבסוף נופלים שדודים ומבכים כל רגע שאיבדנו ושלא ניצלנו אותו.

יחי הסמוראים../images/Emo70.gif

איפה עובר הקו בין הנהנתנות לבין

הרצון לנצל את הרגע בחיים ? הרי בכל זאת יש מחר שצריך לקחת אותו בחשבון, לא ? אני כרגע לא מביע את דעתי אלא פשוט מנסה לבחון את השאלה לעומק. מה יהיה מחר ? לצד מי נזדקן ? מי יטפל בנו שנהייה חולים ? מצד שני מה יקרה אם ניקח מחוייבות שהמשקל שלה יכריע אותנו בצורה שלא נוכל "לנצל את הרגע בחיים" ? נכון, החיים הם לא מספר הנשימות שאנו נושמים אלא מספר הפעמים שאנחנו עוצרים את נשימתנו אבל האם לא נסחף לתוך הנהנתנות אם נחפש רק אותם ? איפה הקו הזה ?

magic40

New member
אולי תפסיק לחשוב ל5 דקות

מה אתה אומר? דאגות גורמות למחלות

לא עושה מדיטציה בשעות כאלו כי

אחר כך לא יכול להירדם בלילה מי אמר שאני דואג ? לחשוב זה לדאוג ?

הרוב פה עסוק באובססיה לחיות את הרגע

לפחות ככה יחשוב כל מי שיסתכל מהצד ואז עלול יהיה להגיע למסקנות כגון: 1. צריך לזיין כל מה שזז 2. לספוג כמה שיותר אלכוהול 3. לשאוף כמה שיותר עשן 4. לטחון כמה שיותר אוכל משמין מילים כגון איידס, הסתיידות עורקים(עישון),לחץ דם (משקל יתר) לא מפחידות אף אחד כי יותר חשוב "להנות עכשיו" מצד שני יש לא מעט כאלו ששואפות (פחות שואפים) להגיע לפרק ב אז יש פה סתירה מסויימת כי אם לאותה אחת כל כך טוב לחיות את הרגע מה יש לה לתכנן תוכניות לטווח הרחוק ?

למה להסתכל שלילי...

אפשר לזיין כל מה שזז עם קנדום
אפשר לשתות רדבול
אפשר לשאוף את האויר והמרחב של הטבע
אפשר לטחון הרבה אוכל מזין טעים וטבעי
מה שיעשה אותך מסופק
, מרוצה
, מאושר
, ושבע
ומי אמר שצריך לתכנן מרש, רוב התוכניות בסופו של דבר משתנות ולא נעשות בדיוק ובאופן שחשבנו ואז או שמופתעים או שברוב המקרים מתאכזבים הספונטניות מביאה הרבה פתיחות והכנה לכל שינוי ואף יוצאים נזכרים לא אומר שלא צריך לתכנן אבל לא להנעל

לא שאני נגד ספונטניות אבל עם את

לוקחת את הסיסמה לחיות את הרגע למה לקלקל את ההנאה עם קנדום ? למה לא להנות מהעשן של הסיגריה ? לכן שאלתי בתגובה המקורית איפה בדיוק הקו שמפריד בין הנכונות של לחיות את החיים לבין הצד השלילי שתיארתי בהמשך

Rinattt

New member
אז פשוט תעשה בדיקת איידס

ורק אחרי שתקבל את התשובות (שלוקח לכך הרבה זמן) תעשה סקס, (אם אין איידס כמובן
) אה כן, אם תשארו עדיין ביחד בכלל. (ואם היא תכנס להריון הרי לך פרק ב' הנכסף שייחלת) העשן גם גורם לסרטן, מעשנים פאסיביים שמעת? אתה מדבר עם קיצוניות, אי אפשר לדעת מה ילד יום, מחר אפשר חלילה ליפול במדרגה ו... צריך להינות, וצריך להיזהר, כל דבר במידה, וכל אחד קובע לעצמו את המידה הרצויה לו. ככה מה ששאלת בהודעתך המקורית לא רלוונטית, אלא אם כן מתחשק לך לעשות סקר על כל אחד והאינדיוידואל שלו.

הממ..

הוא עוד עלול לעשות סקר...על כל אחד והאינדיוידואל שלו.. זה היחוד שבו.

בן הקשת

New member
לדעתי קצת בלבלת את היוצרות

הרעיון המרכזי הוא לא "להנות מהרגע" אלא "לחיות את הרגע". יש הבדל משמעותי ומהותי בין השניים. אתה יכול כדברייך, לזיין כל דבר שזז, ועם זה, להיות תקוע בארועי העבר בלי יכולת להשתחרר, או למחול ולסלוח, ואתה יכול להיות נזיר, ועדיין לחיות את הרגע. ולגבי העתיד, הרעיון לא רומז לכך שלא צריך להתכונן לקראת העתיד, אלא שלא צריך לחיות בפחד ממה שעתיד להיות, לא לחיות "סרטים" שאנחנו מסריטים בראש, לפני שיש איזה שהוא סיכוי שיקרו, כי הרבה פעמים זה מעכב בעדנו את העשייה. זה שמזיין בלי אבחנה ובלי זהירות, או אוכל אוכל לא בריא בכמויות, כי הוא "רוצה לחיות את הרגע", לא חי את הרגע. הוא פשוט
. (בעדינות
)

זוכר לא זוכר

עד לפני שנתיים שלוש היתי זוכר חברה גם מהתיכון והכי מבעס שאותי תמיד זוכרים בסה"כ עברו שנתיים אז לא השתנתי אמרו לי שלא השתנתי גם מהיסודי אז כולם מקירים אותי אבל לא תמיד זוכר אז מסתכל כאחד שלא מבין מה רוצים ממנו ובדרך כלל השני מבין אם לא אז תוך כדי שאלות ותשובות מחבר את הפאזל

עם היו לי עקרונות, קווים אדומים,...

הם כבר אינם ברובם למדתי שרשימות (שיפוט) יוצרים לי חומות להיות ולחווית ההוויה למדתי שלחיים יש ערך חד רגעי, כל רגע שלא אצור הנאה, הרי היא חלפה למדתי לא לראות את ה"רע" ולבכות אותו אלא להפוך אותו לכלי למידה ומאותה חוויה להוציא את הטוב, כדי לא להעכיר את רגעיי למדתי להגיד כן ולהמנע מלהגיד לא כי ברוב המקרים הופתעתי מחדש לטובה למדתי... למדתי...שהחיים יפים, שהכל בסדר, ומותר להנות ויותר מכל למדתי שלהיות פשוטה (ערומה) אם בגופי ובנפשי מאפשר לי יותר ויותר חוות את החיים בגופי - אינני מאבדת את כבודי הוא שלי ואעשה בו כל העולה בדעתי בהשלמה החופש, וההנאה שמעניק לי גופי הוא אילעי ולא אחסום, ואמנע זאת ממני כל זמן שגופי מאפשר ויכול להעניק לי את רגעיו בנפשי - אינני מאבדת את עצמיותי, ההפך שמחה לחלוק כל פיסת ידע או חוויה שאותה חוויתי והיצרתי תוצאות שהגדילו אותי ואת ימיי מה אומר... מרגישה עתה את התחושה של אהבה לחיים, והמילה אהבה כמה שהיא גדולה ויפה אינה ממצא ומגדירה את התחושה שחשה ברגעים אלה בתוכי הבטן מלאה בחלל ענק הממלא את גופי כמו... אההה...
בעצם... חשה ברגעים אלה את רגעי האושר האילעיים והלוואי גם עליכם חברים יקרים החיים הם כאן ועכשיו

שלגיה 13

New member
ניסוח נהדר וקולע../images/Emo13.gif

לאהוב את עצמינו הרי זה לפעול בדרך הנכונה לנו. להיות כנים לעצמינו ורגישים לאוהבינו. מתוך ההווה שנוצר בגלל מעשי העבר, נדע לפעול בצורה הטובה ביותר בשבילינו ולהנות מכל רגע עם עצמינו.

למעלה