רגעעעעע מה עם לימור ליבנת???

Lancelot99

New member
רגעעעעע מה עם לימור ליבנת???

איך היא נעדרה מסקר הפוסטמות הגדול? נראה לי צריכים להכניס אותה לגמר ישירות! מיטל לתשומת
ך

מאמי, אם יש משו שאת לא יכולה להגיד

עלי, זה שאני לא קוראת עיתונים/מקשיבה לחדשות. וכן, אני חושבת שהיא אחלה שרת חינוק..

Lancelot99

New member
נכון. אחלה שרת חינוק. בדיוק כמו

שאמרת!
אבל בחינוך יש לה עוד הרבה מה ללמוד, ושתתחיל בילדים שלה

לנסלוט, אני באמת חושבת שהיא אחלה

שרה. וכמו לכל אחד,גם לה יש מה ללמוד, אבל אני מאוד מעריכה דברים שהיא עשתה. זה לא אומר שאין עוד מה לעשות עם החינוך בארץ <ההפך הוא הנכון> אבל בכל זאת.. אני חושבת שהיא ממש טובה.

Lancelot99

New member
לדעתי בתור שרת תקשורת היא יותר

ידעה מה היא עושה. מאז שהיא שרת החינוך ירדה רמת החינוך בארץ פלאים.. ישראל היתה מדורגת מקום ראשון במתמטיקה אאל"ט לפני כמה שנים. עכשיו היא קבורה עמוק בסוף הרשימה. לימור היא שרת חינוך שמרביצה לאשנים ברחוב (בתור אשת ציבור היא לא היתה צריכה לעשות את זה, לא משנה מה..). היא גם שרת החינוך היחידה שאלפי מורים בארץ זועמים עליה כי הם נשארו בלי עבודה. לפחות כשהיא היתה שרת חינוך היא לא הזיקה ואפילו הועילה - הכניסה את שידורי הלווין, ואת כניסת האינטרנט המהיר לישראל.

הבעיה עם החינוך בארץ לא כ"כ קשורה

ללימור. הבעיה מתחילה במשפחה, במורים, בילד, ובאווירה שיש בארץ. <כתבתי על זה חיבור שלם במתכונת בחיבור, חשבתי להעלות אותו לנט, אבל זה ארוך מאוד לכן אני כותבת פה סתם נקודות>
האווירה בארץ-לא הישגית.. אין את התחרותיות בין הילדים, מי שלומד קצת יותר מידי ישר נקרא "חרשן" או שאר ירקות מסוג זה.
המורים-אין להם סמכויות.. הם לא יכולים להעניש, התלמיד כבר לא כ"כ רוחש כבוד למורה, מכאן גם נובע יחס מזלזל וכו'.
המשפחה- המשפחה זה המקום שבו הכל מתחיל, אם ההורים מתייחסים בזלזול או בחוסר כבוד מסויים למורה/מנסים לעקוף את סמכויות של המורה, אז הילד גם הוא לומד מההתנהגות של ההורים שלו. דבר נוסף- ההורים של היום מנסים "להגן" ו"לעזור" לילדים שלהם ככל האפשר. אני לא חושבת שיש בכך פסול, אבל הכל צריך להעשות במידה מסויימת. דוגמא: האין אתה מסכים איתי שלא יתכן מצב שלילדים מאיזור מאוד יוקרתי בארץ אחוז האיבחונים יהיה 40% מכלל התלמידים? כשהאחוז הנורמלי, בחברה נורמלית נע בסביבות ה10%. זה לא יתכן ולא הגיוני, והנתון הזה משקף הכי טוב שאפשר את הרצון של ההורים "לעזור" לילדיהם, ע"יכ שהם פותרים להם את הבעיות,ולא נותנים להם להתמודד..
הילד- ילד שגדל בסביבה כזאת,מה אפשר כבר לצפות ממנו? בקיצור, אני לא אומרת שלא רק משרד החינוק אחראי למצב הלימודים בארץ.. היה קצת ארוך...

Lancelot99

New member
אני מסכים אם כל מה שרשמת. אבל

גם משרד החינוך אשם ולא מעט. אני זוכר שלפני 6 שנים דובר על יום לימודים ארוך.. מאז יום הלימודים רק התקצר עוד ועוד (התבטא בפיטורי מאות אם לא אלפי מורים), דבר שגורם לתלמידים ללמוד פחות ולהיות פחות במסגרת חינוכית דידקטית... ככל שלנוער יש יותר שעות חופשיות ביום מחוץ לחומות בית הספר, ככה הרגשת הלימודים והרצון ללמוד צונחים. אין מה לעשות - זה דבר בדוק.. אז נכון שכיום יש לנוער חיי םיותר קלים, והם לכאורה יותר נהנים, אבל רמת החינוך נפגעת מזה ולטווח הארוך גם הם עצמם נפגעים.

אין ספק שאתה צודק. אבל..

כמו שאמרתי למעלה- זה לא רק זה. אני מאמינה שבאמת צריך לעשות רפורמה מקיפה בחינוך, לפטר אלפי מורים... לדאוג שהמורים שישארו יהיו מורים איכותיים, ולא כמו עכשיו- שכל "ארחי-פרחי" יכול להפוך להיות מורה. צריך לעשות למורים מבחנים השכלתיים, לברור אותם בקפידה. לתת להם יותר שעות, ולהגדיל את השכר שלהם <ע"ח שכרם של המורים המפוטרים>. ד"א, אני לא המצאתי עכשיו את הרעיונות/ההצעות האלו. הדברים עלו במסגרת דו"ח של ועדת דׁברת. לצערי, במדינה כמו שלנו, לא יאמצו את מסקנותיה של ועדה זו, משום שאירגוני המורים ישביתו את המערכת, כמחאה על פיטוריהם של אלפי מורים. ורק הערה אחרונה- באמת כואב ה-
על פיטורים של אנשים מעבודותיהם, אבל לא כל בנאדם יכול להיות מורה בישראל, ואירגוני המורים חייבים להשלים עם זה, וללכת בקו אחד עם הממשלה, בניסיון להציל את הדורות הבאים בארץ.. <נשמע דרמתי, מאוד דרמתי, אבל ככה אני מאמינה> יום טוב ושבת שלום

Lancelot99

New member
נכון. באמת לא כל בנאדם כול להיות

מורה, ועוד בישראל. לא קל גם להיות אחד כזה

יש לי זוג פוסטמות!!!

דניאלה ושרונה פיק!
הם מעצבנות אותי והם פוסטמות ברמה

למעלה