רגעים של חולשה

יניב1

New member
רגעים של חולשה

למרות שהחזקתי מעמד יפה בחודשים האחרונים ולמרות שקפצתי לכאן לפני יומיים לומר שאני מסתדר - קשה לי. פתאום, אתמול וכמו שאני רואה גם היום, אני נכנס יותר לפורומים, שוב יוצר קשר עם אנשים חדשים והורס את מה שהשגתי עד הלום. שוב עולה על הפרק הצעה מפתה. אני בדילמה, לא בטוח מה עליי לעשות, מנסה להילחם בזה, אבל יודע שזה חזק ממני. כולי תקווה שאחזיק מעמד ואתגבר. שתבינו, אני עכשיו בעבודה, שוב גולש לעצמי ומסתכן. האם אבדה התקווה?

שירז***

New member
עוד לא אבדה תקווה

יניב לכל אדם נורמלי יש רגעי חולשה, מותר לך מידי פעם להשבר לגלוש קצת מעבר לגבול שהצבת לעצמך, הדילמה שיש לך אולי זה מה שצריך לקרות , אולי ע"י זה תצליח לעבור את המטרות שלך , תזרום לאט ובטוח לכל אחד יש ימים יותר קשים ויש ימים טובים יותר, אל תאבד תקווה היום קשה מחר יראה יותר טוב, שיהיה לך בוקר נפלא,וזה לא סוף העולם אם גלשת קצת יותר ..

e-magine

New member
יניב לא אבדה התקווה

תשמע מה שאני חושב: תבין אני לא מכיר אותך, מה שהספקתי להתרשם מהכתיבה שלך כאן בפורום זה כל מה שיש לי. יש לי כמה דברים להגיד לך: הלכתה בדרך של להלחם בדחף שלך בכח הרצון. זה דבר שראוי להערכה ולכבוד ואכן אני מכבד אותך על כך. אכן הגעת להסגים ואני מקווה שתמשיך באותו הקוו. אני לא יודע עם אתה מחפש את הסיבה היסודית שהביאה אותך להתמכרות הזאת, אצלי נוצר הרושם שכן, אך אני לא בטוח, בכל מקרה, עליך לעסוק בסיבה הזאת ולהתמודד איתה. כל עוד לא תעשה את זה באופן יסודי, תהיה בסכנה של הדרדרות. אל תשכך שההתמכרות לאינטרנט דומה לאכילה מופרזת (הפרעת אכילה) ולא נגיד לאלכוהוליזם. כשמתמודדים עם התמכרות לאלכהול, קיים מרכיב של התמכרות פיזיולוגית, שאצלנו לא קיים, ולכן המגמה היא, למיטב ידיעתי, שאלכוהוליסט לא ישתה בכלל משקה חריף, לא יכניס משקה כזה הביתה ולא יכנס לפאבים אפילו. באכילה מופרזת ובהתמכרות לאינטרנט, זה לא ככה. אי אפשר להגיד לאף אחד, אל תתקרב לאוכל, אל תכניס אוכל הביתה, אל תכנס לסופרים ולמסעדות, ככה היום גם אי אפשר להגיד לאף אחד, אל תתקרב לאינטרנט, אל תכניס אינטרנט הביתה, כי זה לא הולך. יש את זה במקומות העבודה, ופשוט צריכים את זה. אז קודם כל, אתה לא יכול ולא חייב להתנזר מאינטרנט. תנסה לקבוע לך את המינון הסביר, כשי שלא תהיה במצב של סבל. אם יש לך הצעות מפטות לנהל פורום או משהו בסגנון, תשתדל לדחות את ההצעות. כמו שאתה יודע, ניהול פורום מצריך השקעה. בכל מקרה, אל תקח את זה כמנהל יחיד. זאת דעתי, בכל מקרה. עכשיו עוד משהו: אנא, אל תחמיר עם עצמך יותר מידי, כלומר, אל תרגיש אשם כל פעם שאתה לוחץ על הלחצן של e. תזכור שלא כל שימוש באינטרנט הוא סימן להתמכרות.

יניב1

New member
תודה, חבר´ה

זה עוזר שאתם כאן, מעודדים. הלוואי ואצליח להתגבר גם על הרגעי חולשה האלה. ואתה צודק, אימג´ין. האינטרנט זהו סוג התמכרות שונה מהתמכרויות לאלכוהול, אפילו לאוכל או לא יודע מה. אני מאמין שגם את זה אעבור, פשוט עכשיו שוב עלה הרעיון הזה על הפרק ואני נורא מתלבט, ואני גם מנהל אתר ברשת - כך שאין ברירה מלהיכנס, צריך לעבוד עליו. אני פשוט מרגיש אני חוזר לפורומים בעל כורחי ואני רק מקווה שאדע מתי לשים סטופ ולהגיד "די, עברתי את הגבול". מאוד מקווה. בכל מקרה, תודה. זה נהדר לדעת שיש מי שיתמוך בי אם יהיו עוד רגעים כאלו.

יש לי דיעה חדשה, קצת מהפכנית...

בכלל לא בטוח שההתמכרות לרשת אינה כמו התמכרות לסמים! מה התמכרות לסמים עושה? יוצרת קריז. למה? כי המוח התרגל לסוג מסויים של חומר שמציף אותו ויוצר תחושות מסויימות. בהעדרו הוא מרגיש "חולה". מה קורה בהתמכרות לרשת? כשגולשים ונהנים... המוח מפריש באופן עצמי ובעודף- חומרים שהם בעצם סמים טבעיים. שרי ידוע שהמוח תמיד מפריש חומרים כאלו בעת אינטראקציה עם משהו מהנה.... ומה קורה כשמפסיקים לגלוש? - המוח, שהתרגש לעודף ההפרשות הללו.... מרגיש "חולה"... הוא כבר לא יכול בלי.. ויש (!!) סוג מסויים של קריז, כשזה נמנע מהמכור... שהרי איך תכנו את ה"עצבים" שחוטף המכור כשמפריעים לו?! ואז נשאבים אל אותה סיטואציה (קרי הגלישה ברשת) שבה המוח יכול להפריש את החומרים הללו. ואל תענו לי לפני... שתקראו את הספר "סערת רגשות" של ד"ר יובל במיוחד את הפרקים האחרונים!

e-magine

New member
נוגעת, ההודעה שלך מעניינת

כרגיל אצלך. כמובן שהנחה מדעית מהסוג הזה דורשת הוכחות מדעיות. מדובר כאן בשאלות משניות, כגון: האם המח של אדם המכור ליחסי אנוש ברשת והמוח של אדם המכור לקניות ברשת מפרישים את אותו החומר, אם בכלל, כאשר הראשון נניח מצ´וטט והשני נניח משתתף במכירה פומבית און ליין? האם מוחו של מכור להימורים און ליין מפריש חומר שונה ממוחו של מכור להימורים שנמצא בקזינו? וכך הלאה.

כלומר אי שמדובר פה על אדרנלין

שמופרש מהמוח במצבים של התרגשויות והסערות רגשיות כמו למשל ספורט אתם יודעים שאנשים שמתמכרים לספורט מסוים למלש למשל אומרים שהמוח מפריש אדרנלין ואז אי אפשר כברבלי הספורט כלומר קורה משהו במוח שגורם להתמכרות לכל מיני דברים מסעירים

e-magine

New member
המח של המכור לספורט

מפריש למיטב ידיעתי חומרים שנקראים אנדורפינים. אני אשתדל לשאול רופא.

נוגעת היקרה אני כל כך מתרגשת שחזרת

לפה קצת ואנישואלת עצמי למה הפסקתי להתמיימל איתך ועם מבעבעת? למה נפסקו האימיילים בינינו? אולי לא היה לנו זמן? לא יודעת היה כל כך כיף להתכתב עם שתיכן

למעלה