רגל פרה..הצילו

lital_helmer

New member
רגל פרה..הצילו

יש לי רגל פרה למרק..אבל איך מנקים את זה? מה עושים לפני שמתחילים את הבישול? (במקור הרעיון להכין רגל קרושה...) הדבר הזה מוזר..ויש לו קצת ריח. זה אמור להיות ככה? (מן הסתם אולי כי זו רגל...)
 

צלשף

New member
בלי היסטריה בבקשה כך תכיני את הרגל

הכניסי את פרוסות הרגל לסיר עם מים והביא לרתיחה בשלי כ-5 דקות ברתיחה, שפחי את המים ושטפי היטב את פרוסות הרגל, בדקי שאין שערות עם כן יש צורך לשרוף אותם מעל אש גלויה, לאחר מכן לשטוף שוב ולהכין מה שאת רוצה, רגל קרושה, מרק רגל, גם בחמין זה מצויין, בכל אופן עם את צריכה גם מתכון השמח לתת לך. בהצלחה
 

צלשף

New member
בבקשה מתכון לרגל קרושה

רכיבי המתכון: 1 רגל עגל או בקר פרוסה 8 שיני שום 2 ליטר מים ועוד 2 ליטר מים 1 כפית פלפל לבן 1 כף מלח אופן ההכנה: מרתיחים את הרגל ב-2 ליטר מים כ-5 דקות מסננים ושוטפים את בשר הרגל ומכניסים לסיר לחץ עם 2-ליטר המים הנוספים מבשלים כשעתיים על אש קטנה עם מכינים בסיר רגיל אז זמן הבישול כשלוש שעות ברתיחה מסננים את הרגל מהנוזלים ושומרים את הנוזלים על אש קטנה את הרגל מפרידים מן העצמות וטוחנים את בשר הרגל בתוספת השום מחזירים לסיר את בשר הרגל והשום, מוסיפים את הפלפל והמלח מערבבים ומתקנים תיבול, יוצקים את הנוזל לכלי פירקס ומצננים, לאחר מכן מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים שלוש פורסים ומגישים לצד לחם חרדל או חזרת. אפשרות נוספת לקצוץ בעזרת סכין את הרגל ולכתוש את השום ולהמשיך כמו במתכון. בהצלחה ובתאבון
 

lital_helmer

New member
תודה עשיתי מאוד דומה לזה

אך משהו מוזר קרה..הג'לי לא יצא שקוף...הוא יצא ממש לבן. מה הסיבה לכך לדעתך?
 

צלשף

New member
היי ליטל לפי מה שאת מתארת כמות הרגל

גדולה ביחס לנוזל זה הכל, בסך הכל עם את אוהבת את המרקם אז טוב ואם לא, ישנן שתי אפשרויות, אחת להביא את הרגל לרתיחה ולהוסיף עוד נוזלים ותבלינים, לבשל מספר דקות ולצנן שוב, או שלפעם הבא תכיני עם יותר נוזלים, בכל מקרה חלק מהמרקם העכור מגיע גם מהשומן שיש בבשר הרגל וזה חיובי ומוסיף לטעם. שיהיה בתאבון
 

זיוסי

New member
|4Uוואאאווו חזרתי לילדות עם המתכון הזה!!!!!!

איך שבא לי....רק חבל שאין שותפים לזה בביתי...
 

צלשף

New member
שתי אפשרויות אחת שתגיע לאזור הדרום

לקבל מנה או יותר אפשרות שניה לקנות גידי רגל לחתוך חלק קטן ולהכין מנה קטנה שתספיק ל-2 מנות האמת יש עוד אפשרות לקנות מוכן יש בת"א אם תרצי הכוון אותך למקום כזה שמחזיק מעדנים מהמטבח הרומני מבחר די גדול סוף שבוע נעים לך
 

צלשף

New member
היי רמי השבוע נתתי כתובת של החנות בכל אופן

קבל את הכתובת אטליז גדעון ברחוב פרישמן 59 ת"א, מקום קטן עם מבחר של מוצרים ומאכלים רומנים, רק מה לא זול שם שווה ביקור. במבחר המאכלים יש כבד קצוץ, רגל קרושה, ממולאים של פלפלים וכרוב בכרוב חמוץ כמו במקור(סרמלי), רניקיס במילוי בצל ותפו"א וקרפלך עם בשר, יש גם צויקה ופליקה, גם יינות, מדי פעם גבינות בשוטף חמוצים רומנים ועוד . מצרף לך גם מספר טלפון :03-5245141 אם תרצה גם אטליז במחירים שפויים, יש בשוק הכרמל מקום שהקצבים והמון מסעדות בת"א רוכשים אצלו את הסחורה, אדם ישר ונעים, שהשמח לשרת ולעזור בנתחים מעולים של בשר בקר, כבש וטלה.
 

lital_helmer

New member
תודה על כל העזרה ושאלה

איפה באיזור הדרום ניתן למצוא מעדנים כאלה? (לקנות מוכן כמובן)
 
למעלה